- 9 Nisan 2023
- 400
- 805
- 18
- 33
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #57.321
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah beraberce çıkarsınız hastanedenKızlar hepinize merhaba bugün kontrolum vardı. Nst de sancı çıktı 2 cm açıklık varmış. Doğumhaneye aldılar, Su sızıntı şeklinde geliyordu sonra birden bire hepsi boşaldı bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil Sezeryana aldılar. Şuan bende bebeğim de iyiyiz sadece biraz solunum sıkıntısı çekti onun için kuvoze alındı
Gözün aydın Allah analı babalı sağlıkla büyümeyi nasip etsinKızlar hepinize merhaba bugün kontrolum vardı. Nst de sancı çıktı 2 cm açıklık varmış. Doğumhaneye aldılar, Su sızıntı şeklinde geliyordu sonra birden bire hepsi boşaldı bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil Sezeryana aldılar. Şuan bende bebeğim de iyiyiz sadece biraz solunum sıkıntısı çekti onun için kuvoze alındı
Mehaba canm daha önce suyum gelmemisti ama duydugum kadariyla su geldiginde şeffaf bi sekilde ve ılık geliyormuşKızlar affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum. Bildiğiniz gibi sancılarım çok yüksek ama ben hissetmiyorum, doktor uyarılarda vs bulunmuştu. İki üç oldu, her seferinde değiştirsem de iç çamaşırımda hep bir ıslaklık fark ediyorum. İnce ince suyum mu geliyor yoksa altıma mı kaçırıyorum biraz biraz anlayamıyorum. Tuvalete de çok sık gidiyorum ve birden bastırıyor. İdrarı mı kaçırıyorum, suyum mu az az geliyor nasıl ayırt edebilirim ?
Gözün aydın canımKızlar hepinize merhaba bugün kontrolum vardı. Nst de sancı çıktı 2 cm açıklık varmış. Doğumhaneye aldılar, Su sızıntı şeklinde geliyordu sonra birden bire hepsi boşaldı bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil Sezeryana aldılar. Şuan bende bebeğim de iyiyiz sadece biraz solunum sıkıntısı çekti onun için kuvoze alındı
Şükürler olsun canım ne kadar rahatladım okurkenBana dua eden, tavsiye veren, uzaktan bile yanımda olan herkese çok teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun, inşallah sizlerde sağlıkla alırsınız kucağınıza. İsteyen herkese Allah sağlıkla nasip etsin, hayırlı evlatlar nasip etsin.
Doğuma gireceğimi bilen ve bilmeyenlere süreci anlatayım kısaca.
13 kasımda doktorum rahimi uyarıcı masaj yaptı ve açılma olmasını sağladı. Sıfır açılma ile doğumu başlatmaya başladık ve suni sancı ile desteklenecek diye bir gün önceden uyarı yapıldı. 14 sabahı yatış verildi. 13 gecesi nişanım geldi. 14 sabahı alttan ilk suni sancı verildi ve sonra serum ile suni sancı desteklendi çünkü alttan verilen istenilen açılmayı başlatmadı. Koldan verilen de istenilen açılmayı sağlamıyordu arada koldan şırınga ile sancı desteklendi. Artık ikinci ihtimalde düşünülmeye başlandı, ama ben hala sezaryen için yanaşmıyordum. Ebeler olsun, doktorum olsun normalden vazgeçmemek için elinden geleni fazlasıyla yaptılar. Hatta herkes benim için normal olmazsa üzülecekti, benimle yürüdüler, pilates için desteklediler arada perine masajı yapıldı. Doktorun mesaisi bitimine yakın son kez beni kontrole geldi ve yine iki ihtimal düşünüldü hala istenilen açıklık yoktu. Doktor ben ve bebeğin durumu iyi diye suni sancıya devam dedi artık ilerleyen vakitlere kaldı nasılsın doğacağı. Her iki ihtimal olduğu içinde öğleden sonra yeme içme yasaklandı. Ben artık bitkin düşmeye başladım, ebeler dışkı geliyormuş gibi hissedersen haber et dedi. Ve artık o ana gelmiştik, pilates topu üzerindeydim sancılarım sıklaştı her o his gelince pilateste daha hızlı zıpladım ve derin nefes aldım. Alttan muayene için kontrol odasına girdik ve açılma 7 dediler ben inanamadım. Sonra tekrar o hisler çoğalınca yine kontrol ve 9 cm açılma doktor arandı, doktor yola çıktı ve benim doğumhaneye alındım. Bitkin bir haldeyim ama artık normal olacağı için su verdiler... biraz daha destekler ile doğumum gerçekleşti. Çocuğumu kucağıma sağlıkla aldım ve iyi ki de normal doğum yaptım diyorum. Allaha şükürler olsun. Rabbime sığındım ve Rabbim yardımı ve doktor ile ekibi sayesinde doğumum oldu. Bir ara bayılır gibi oldum ve son ıkınma dediler, eşimde yanımdaydı ve son olarak duyduğum eşimden bebeğimiz doğduydu o an canlandım. Bebeğimi kucağıma istedim ve sarıp getirdiler. İşte o an artık her acıyı unuttum. Şu an çok rahatım şükürler olsun. Rabbim isteyen herkese dilediği gibi doğum yapmalarını nasip etsin. Normal doğumdan korkmayın, normal olmazsa da üzülmeyin. Sağlıkla gelsin yeter ki. Şimdi sadece çektiğim tek ağrı adet ağrısı gibi onun dışında her şey yolunda.
Sağlıkla analı babalı büyüsün inşallahKızlar hepinize merhaba bugün kontrolum vardı. Nst de sancı çıktı 2 cm açıklık varmış. Doğumhaneye aldılar, Su sızıntı şeklinde geliyordu sonra birden bire hepsi boşaldı bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil Sezeryana aldılar. Şuan bende bebeğim de iyiyiz sadece biraz solunum sıkıntısı çekti onun için kuvoze alındı
Ayy hayırlı uğurlu olsun hemen toparlanıp çıksın inşallah yanınaKızlar hepinize merhaba bugün kontrolum vardı. Nst de sancı çıktı 2 cm açıklık varmış. Doğumhaneye aldılar, Su sızıntı şeklinde geliyordu sonra birden bire hepsi boşaldı bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil Sezeryana aldılar. Şuan bende bebeğim de iyiyiz sadece biraz solunum sıkıntısı çekti onun için kuvoze alındı
Benim 1 tane 80 lik çıktığında tekrar 20 dakikalık çektirdi ondan da çıksaydı açıklık bakacakti. Sen yine de dikkatli ol çünkü sıklığı az değilKız ne açıklığı rahim ağzı uzunluğu sordum bana bu haftalarda artık bebek büyüdü gerek yok dedi
Rahim ağzını güçlendirmek filan önemsemedi.
Progestanı bırakmadım diye kızdı.
Magosit kasılmayı önlesin diye içiyoruz normalde.
Daha onu bile iki içiyorum diye kafama göre ilaç alıp onu dinlemediğimi düşündü. Rahatsız oldu. Ben ne desem de sen bildiğin ilacı içeceksin dedi.
Erken doğuma dair her hangi bir belirtin yok dedi.
. Kağıttaki şeyleri sordum.
Onlar hapşırık öksürük dedi.
Sadece bir tane dedi.100 gibi olana.
Hayırlı olsun canım benimKızlar hepinize merhaba bugün kontrolum vardı. Nst de sancı çıktı 2 cm açıklık varmış. Doğumhaneye aldılar, Su sızıntı şeklinde geliyordu sonra birden bire hepsi boşaldı bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil Sezeryana aldılar. Şuan bende bebeğim de iyiyiz sadece biraz solunum sıkıntısı çekti onun için kuvoze alındı
Canım hayırlı olsun sağlıkla mutlulukla huzurla büyütün bebeğiniziKızlar hepinize merhaba bugün kontrolum vardı. Nst de sancı çıktı 2 cm açıklık varmış. Doğumhaneye aldılar, Su sızıntı şeklinde geliyordu sonra birden bire hepsi boşaldı bebeğin kalp atışları yavaşladı diye acil Sezeryana aldılar. Şuan bende bebeğim de iyiyiz sadece biraz solunum sıkıntısı çekti onun için kuvoze alındı
inan hiç neşem yoktu ya sıfır enerjiydim lohusalık erken başladı sankiGeçmiş olsun balımözlettin cidden
Eve geçince bir kontrol etmem lazımArtık bir zahmet yakalasın kız
Aslında baktım da hiç kullanmadığım için acaba ışığı yeterli olur mu diye düşündüm. Sen deneyimlediysen ışık konusunda yeterli görünüyor dersen araştırayım alayım hemen
Ay çok teşekkğr ederim bakayım hemen
Baktım geldim de bu benim odaya asla uymuyor
MaşallahBugün ikinci nst ye girdim. Tansiyonum hastanede ölçüldüğünde yüksek çıkıyor ben evde ölçünce normal çıkıyor. Bakalım bugün eczaneye uğrayıp ölçtüreceğim.. idrar yolu enfeksiyonum var hafta içi doktor idrar kültürü istedi onu da yaptırdım sonucum üreme yok olarak çıktı, o yüzden ilaç vermedi.. oğlum şu an 3 kilo, sonraki randevum 2 hafta sonra bakalım yaklaşıyoruz sona doğru
Yaaa cok sevındımm, masallahGünaydın
Burdan çaldığım diyet listeleriyle ve tavsiyeyle beslenme şeklimi değiştirmiştim 2 haftada 700 gr aldırmışım bebeğe
Bebeğim haftasına çok yaklaşmış
Hepinize çok teşekkür ediyorum
Beslenmenin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum kilo almayayım diye günde bir öğün yedim şimdiye kadar çok hata etmişim
Ben tansıyon aletını her gıttıgımde goturuyorum hastaneye, benım cıhaz 1 derece fazla ölcüyor, manuele gore.. Sende oyle yap, hastaneye gotur karsılastırBugün ikinci nst ye girdim. Tansiyonum hastanede ölçüldüğünde yüksek çıkıyor ben evde ölçünce normal çıkıyor. Bakalım bugün eczaneye uğrayıp ölçtüreceğim.. idrar yolu enfeksiyonum var hafta içi doktor idrar kültürü istedi onu da yaptırdım sonucum üreme yok olarak çıktı, o yüzden ilaç vermedi.. oğlum şu an 3 kilo, sonraki randevum 2 hafta sonra bakalım yaklaşıyoruz sona doğru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?