- 9 Nisan 2023
- 400
- 805
- 18
- 33
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #57.421
Çok sevindim memnun kalmana benim de içim rahatladıÇok memnunum. Ebelere kadar doğumum normal olsun diye uğraştılar, hep ilgili davrandılar. Çok Çok memnunum ben. Gürsoy hocam sağolsun belki de o olmasaydı normal yerine direk beni sezaryene alırlardı. Asla pes etmediler
5.gün çağırdı beni ilk topuk kanı doğunca alınacak ikincisini biz alıcaz dedi neden iki kere alındığını bilmiyorum amakızlar öncelikle merhaba yeni katıldım aranıza bir sorum olacaktı. bana sağlık ocağına doğumdan sonra ikinci gün gidilmesi gerektiği söylendi(topuk kanı için) size kaçıncı gün söylendi. ikinci gün çok erken değil mi benim çevremden bildiğim ilk bir hafta yanlış da biliyor olabilirim ama size sormak istedim
35+3Eve geçince bir kontrol etmem lazım
Maşallah
Siz kaçıncı haftadasınız
Asiye hocaya başladın mı?35+3ama görüntüde 37
Gözün aydın canım, Allah analı babalı büyütsünBana dua eden, tavsiye veren, uzaktan bile yanımda olan herkese çok teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun, inşallah sizlerde sağlıkla alırsınız kucağınıza. İsteyen herkese Allah sağlıkla nasip etsin, hayırlı evlatlar nasip etsin.
Doğuma gireceğimi bilen ve bilmeyenlere süreci anlatayım kısaca.
13 kasımda doktorum rahimi uyarıcı masaj yaptı ve açılma olmasını sağladı. Sıfır açılma ile doğumu başlatmaya başladık ve suni sancı ile desteklenecek diye bir gün önceden uyarı yapıldı. 14 sabahı yatış verildi. 13 gecesi nişanım geldi. 14 sabahı alttan ilk suni sancı verildi ve sonra serum ile suni sancı desteklendi çünkü alttan verilen istenilen açılmayı başlatmadı. Koldan verilen de istenilen açılmayı sağlamıyordu arada koldan şırınga ile sancı desteklendi. Artık ikinci ihtimalde düşünülmeye başlandı, ama ben hala sezaryen için yanaşmıyordum. Ebeler olsun, doktorum olsun normalden vazgeçmemek için elinden geleni fazlasıyla yaptılar. Hatta herkes benim için normal olmazsa üzülecekti, benimle yürüdüler, pilates için desteklediler arada perine masajı yapıldı. Doktorun mesaisi bitimine yakın son kez beni kontrole geldi ve yine iki ihtimal düşünüldü hala istenilen açıklık yoktu. Doktor ben ve bebeğin durumu iyi diye suni sancıya devam dedi artık ilerleyen vakitlere kaldı nasılsın doğacağı. Her iki ihtimal olduğu içinde öğleden sonra yeme içme yasaklandı. Ben artık bitkin düşmeye başladım, ebeler dışkı geliyormuş gibi hissedersen haber et dedi. Ve artık o ana gelmiştik, pilates topu üzerindeydim sancılarım sıklaştı her o his gelince pilateste daha hızlı zıpladım ve derin nefes aldım. Alttan muayene için kontrol odasına girdik ve açılma 7 dediler ben inanamadım. Sonra tekrar o hisler çoğalınca yine kontrol ve 9 cm açılma doktor arandı, doktor yola çıktı ve benim doğumhaneye alındım. Bitkin bir haldeyim ama artık normal olacağı için su verdiler... biraz daha destekler ile doğumum gerçekleşti. Çocuğumu kucağıma sağlıkla aldım ve iyi ki de normal doğum yaptım diyorum. Allaha şükürler olsun. Rabbime sığındım ve Rabbim yardımı ve doktor ile ekibi sayesinde doğumum oldu. Bir ara bayılır gibi oldum ve son ıkınma dediler, eşimde yanımdaydı ve son olarak duyduğum eşimden bebeğimiz doğduydu o an canlandım. Bebeğimi kucağıma istedim ve sarıp getirdiler. İşte o an artık her acıyı unuttum. Şu an çok rahatım şükürler olsun. Rabbim isteyen herkese dilediği gibi doğum yapmalarını nasip etsin. Normal doğumdan korkmayın, normal olmazsa da üzülmeyin. Sağlıkla gelsin yeter ki. Şimdi sadece çektiğim tek ağrı adet ağrısı gibi onun dışında her şey yolunda.
Canım bende de hastane çıkışlarında var ama kullanmak istemiyorum. Elleriyle dokunmayı öğrenmesini ve tanımasını öneriyorlar. Tırnakları için zaten törpü aldım, yüzünü çizmesin diye fıt fıt fıt törpüleriz :) ama aklında bulunsun kullanıcam dersen oldu da o an temiz eldiven bulamazsan çorap da giydirebilirsin elineEldiven kaç tane aldınız kızlar? Ben de 3 tane var. Bazı kıyafetleri kendinden eldivenli. O yüzden çok gerek var mı bilemedim
Mavi almıyorum niyeyse bir önyargım var maviye sarı daha sağlıklı gibi geliyorA101 e mavi molfix de gelecek 205 lira 4 numara tanesi 2.5 tl ye geliyor
Her doğumda rahim kapasitesi artıyor ilkinde 36 ya kadar taşımış bunda da 38 e kadar taşırsa kebap.
Kızınız küvöze girdi mi?
36 da 37 de doğup küvöze girmeyen de çok
Ben 1-2-3 fazla almadım. 1-2-3 bio natural ve natural. 3 belki bir paket daha alırım denk gelirse. 4 çok aldım çok kullanılıyor dedikleri için sleppyden memnun olmayanda çok olduğu için molfix pure soft ağırlıklı aldımCanım tuvalete aniden bastırması normal baskı yapıyor dönüyor benimde öyle oluyor bazen tuvalete oturuyorm tuvaletm bile yok ama hala var gibi baskı oluyor, ıslaklık ise bende her gittigimde oluyor ama afedersn oranin ucunun degdigi yer kadar gibi oluyor, senin ne kadar bir ıslaklık oluyor doktoruna gittiginde sorarsin muhakkak
4.gun gelmemi soylediler bana da
4 numaraya ne zaman geçtiniz ya ben 3de biraktmsleepy bionaturel aldm hep ama ek gidaya gectikten sonra çok taşırma yapıyor diyorlar o yüzden kafam karıştı
Canım eldiven artık önerilmiyor bebekler elleriyle kesfediyor dokulari her seyi diye, o yüzden bende ilk günler harici takmayi düşünmüyorum, tırnaklarını devamli kesip yüzünü cizmeyi engelleyene kadar
Ben kıyafetleri dört bes kere bozup bozup yerlestirdim, en son olarak sadece 0-3 ayı kullanacagim alanda bıraktım, digerlerini alt rafim var oraya sadece yıkayıp koydum, onların etiketini kesmedim, ama 0-3 ayın yıkama ütüleme etiket kesme yaptım çoğunlukla ztn yakalarinda baskı şeklinde oluyor.
Ben de kullanma taraftarı değilim o yüzden sona kaldı. Ama yüzünü çizer muhabbeti bir de birileri geldiğinde ellerine dokunmasın diyeCanım bende de hastane çıkışlarında var ama kullanmak istemiyorum. Elleriyle dokunmayı öğrenmesini ve tanımasını öneriyorlar. Tırnakları için zaten törpü aldım, yüzünü çizmesin diye fıt fıt fıt törpüleriz :) ama aklında bulunsun kullanıcam dersen oldu da o an temiz eldiven bulamazsan çorap da giydirebilirsin eline
5.gün çağırdı beni ilk topuk kanı doğunca alınacak ikincisini biz alıcaz dedi neden iki kere alındığını bilmiyoru
evet bana da ilk kanı hastane alacak ikinci kan için de ikinci gün buraya gel denildi. benim de bir türlü mantığıma yatmadı ikinci gün olayı ne bileyim çok erken geldi. teşekkür ederim bende 5. gün giderim ikinci günden gitmem gerek diye stres olmuştumİlk kanı hastane alıyormuş. Bana 3. 4.en geç 5.gün sabahı gel dedi hemşire
Ya ben deBen hiç bez stoğu yapmadım elimde sadece 1paket 1numara var hastane için
Ben de 2 numara 2 paket aldım sadeceBen hiç bez stoğu yapmadım elimde sadece 1paket 1numara var hastane için
Normalde herşeyi stoklarım ama bezi ben de stoklamadım. Alerji olursa satarsın falan diyorlar ama onunla uğraşmak istemedim. Doğsun da civcivin poposunun keyfine göre bakarız artıkYa ben dehatta dertlendim bi arkadaşların 4 no bile alıp stok yapmasına ve benim bu konuda hiç düşünceli olmamama
Günaydın kızlar, gece doğuran olmamıştır sanırım demi? Ben şu serum fizyolojik olayını anlamadım gitti. Bana link atabilir misiniz, ne almalı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?