- 1 Nisan 2014
- 5.341
- 8.616
- 398
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #58.021
Hamileliğimi öğrendiğimden beri pskolojik mi anlamadım hergün çeşit çeşit ağrılarım oldu hiç bir günüm düzgün geçmediİyi akşamlar kızlar evde yat yat artık hareket etmiyorum resmen . Çalışmaktan sıkılmıştım meğer en güzel günlerimmişher gün bir yerim ağrıyor bir gün kulak bir gün diş bir gün başka bir ağrı
Ben muayene ettiremem gibi geliyor banaHoj bir his değilbugün çatı maunesı oldum. İlk bı 3 parmakla kontrol yaptılar bende doğum yapar gıbı ıkın ıttır kendını dedı çatallı yerleştirdi bebek yerleşmiş mi bakmış sonra 2 parmakla çatıyı ölçtü ama 4 5 dk sürdü. Rahat olmak önemli sanırım
34 te 31 gibiydik biz 1900 gr ozaman34. Hafta bebeklerinizin kilosu neydi güzel annisler benim kızım 48 cm 2530 gr
Hiç duymadım canımKızlar salı günü bebeğin çamaşırları yıkanmaz diye bir inanış mı var? Kayınvalideme biri söylemiş de öyle diyor bana söylemese olacak işte
Saçlarımı kestirdim benBenimde uzadıda uzadı kestiremiyorum inanmıyorum ama kestirsem bırsey olsa ona bağlarım korkusu var
Tuvalette biraz bizim uykumuzu bölüyorGünaydın güzel anneler
Bütün gece evde hortlak gibi gezdim ya. Bölük pörçük uyuyorum hep. İnsomnia oldum.
İyiki bu sürecinde girmemişsin ozaman senin için daha iyi olmuşCuma günü nst de sancım çıkınca, doktor her an gelebilir hazırlıklı ol demişti. Kaç gündür giremiyordum son hazırlıklar, temizliktir vs diye. Ne kadar ortalık karışmış. Okudukça bazı yerlerinde çok sinir oldum. Bazı konuşmalar saygısızlık boyutuna ulaşmış. Kaç aylık grup, herkes herkesle iyiydi burada hiç öyle aşırı büyük bir tartışmalara vs tanık olmadım. Aylardır bu şekilde gidip, doğuma belkide günler kala böyle tatsızlıklar olması çok kötü olmuş. Burada konuşulanlar, anlık verilen cevaplar beni rahatlatıyordu. Lakin sonradan yazılanları okuyunca bazı sözlerin ne kadar aşağılayıcı, ne kadar kibir dolu olduğunu gördüm. Gerçekten üzüldüm. Burada gerçekten destek bekleyen insanlar vardı. Ya da aynı şekilde üzülüp, sancıları tetiklenebilecek insanlar vardı. Tamam grupta kurabilirsiniz ben buna da bir şey demiyorum ama keşke buradaki insanları da aşağılama, küçük görme, hor görme gibi şeyleri yapmasaydınız. Yazık olmuş. Nihayetinde bu gruptaki herkes hamile ve kimin ahı kimde kalır belli değil. Doğuma günler kala çok daha güzel geçirebilirdik. Köstek olup kavgalar etmektense, gerilmektense, herkes birbirini rahatlatıp yüzünde ufak bir gülümsemeye sebep olabilirdi. Yazık oldu gerçekten. Bu grubun da artık devamının geleceğini sanmıyorum. Okuyan birileri olursa eğer, herkese sağlıklı, kolay, hayırlı doğumlar diliyorum. Allah hepimize evlatlarımızı sağlıklıca kucağımıza almayı nasip etsin. Ve de gene dilerim ki Allah, herkesi merhametli, iyi yürekli insanlarla karşılaştırsın. Ama önce bu insanlardan olmayı bize nasip etsin. Görüyoruz ki bazılarının özellikle çok ihtiyacı var
Atıcam bugün kalanları da, sadece nevresim takımları hışırtılı oyuncakları yatak aparatları falan kalacak. Tabi ben daha gecelik bulamadığım için bir de benimkiler kalacak. Yatağını 2-3 hafta kala kurarım diye düşünüyorum 37.hafta gibi o yüzden yıkamıcam şimdilikBen de hergun 1 makıne atıyorum 4 oldu bakalım.
Hahahaha bu bilgiler Ünide öğretilmiyorGünaydın
Hamileliğimi öğrendiğimden beri pskolojik mi anlamadım hergün çeşit çeşit ağrılarım oldu hiç bir günüm düzgün geçmedi
Ben muayene ettiremem gibi geliyor bana
En fazla kelebeksry gibi sancılıyken izin veririm heraldeben kesin hastaneye de gidemem korkudan zorla götürürler
34 te 31 gibiydik biz 1900 gr ozaman
35 te 2600 oldu heralde benimkide senin bebekle aynı gibidir
Maşallah siz irisiniz bebekde iri olur muhtemelenben çok minyonum kocam çok iri çocuğumun genlerinin kafası karışmış olmalı
Hiç duymadım canım
Beş sene üni okudum
Saçlarımı kestirdim ben
Başta kokuyordu bana mecbur kestim
Uzun saç kullanamıyorum
Çok şükür bişey olmadı
Ama herkesten gizli yaptım tabiyoksa herkes kızardı
Tuvalette biraz bizim uykumuzu bölüyor
Sonra uyuması çok zor oluyor
Ben hiç su içmiyorum sekizden sonra
Genede wc ye gidiyorum
Bu ne innesi anlayamıyorum
Günaydın kızlaray son 17 gün doğuma Allah hepimizi bir avazda kurtarsın sağlıkla gelsinler
Aynen ben o gamzeye hakkımı helal etmiyorum klavyenin arkasından beni aşağılamaya çalıştı oysaki herkesin bir düzeni bir hayatı var evet belki bu siteye fazla giremedim çünkü iki kızım bir işim ve bir eşim var düzenim var hepimizin var ben burdaki herkesi arkadaş olarak gördüm belki herkes kadar aktif değildim ama dua ettim destek olamasamda hep dua ediyorum sizlere kendime ben işimdeyim belki memur değilim ama benimde bir işim var o aşağılasada ben emekçiyim çiftçiyim ayıp bir iş yapmadım çok şükür kimseye de üstten bakmam herkes eşit teşekkür ederim destek olan olmayan herkesten Allah'ın Adaleti büyükGitmek de kalmak da senin tercihin saygı duyarım.
En büyük haksızlık burda bizlere yapıldı ama sayfadan gitmek aklımıza bile gelmedi.
Yani senin canını sıkacağın bir durum yok.
Kemik kadrodan biri daha ilk günler arkadaşlarına ihanet etmiş ispiyonlamış. İlk isimleri liste yapıp vermiş.
Herkes kalbinin ekmeğini yer.
Ben inanıyorum. Bizlere haksızlık yapıldı ama Allah başka yerden çok güzel mükafatını verecek.
mutluanne2779 canım bizim kadar sana da haksızlık yapıldı.
Öyle canım Allah hepimizi bir avazda kurtarsın sağlıkla kucağımıza alalımAz kalmış heyecanlı günler
İnşallah çok az kalmış sizinde eli kulağındadırGünaydın kızlaray son 17 gün doğuma Allah hepimizi bir avazda kurtarsın sağlıkla gelsinler
Yok öğretilmezde bu saç kesme salı günü meselesini duymadım biri peygamberimizde haftanın bazı günleri temizlik yapardı yazmış ben hiç duymadım ilahiyat okudumHahahaha bu bilgiler Ünide öğretilmiyordaha neler duycaz bakalım
Herkes kendine yakışanı yaparAynen ben o gamzeye hakkımı helal etmiyorum klavyenin arkasından beni aşağılamaya çalıştı oysaki herkesin bir düzeni bir hayatı var evet belki bu siteye fazla giremedim çünkü iki kızım bir işim ve bir eşim var düzenim var hepimizin var ben burdaki herkesi arkadaş olarak gördüm belki herkes kadar aktif değildim ama dua ettim destek olamasamda hep dua ediyorum sizlere kendime ben işimdeyim belki memur değilim ama benimde bir işim var o aşağılasada ben emekçiyim çiftçiyim ayıp bir iş yapmadım çok şükür kimseye de üstten bakmam herkes eşit teşekkür ederim destek olan olmayan herkesten Allah'ın Adaleti büyük
Ben de duymamıştım internete yazdım Salı ya bir de çrş eklendiİnşallah çok az kalmış sizinde eli kulağındadır
Yok öğretilmezde bu saç kesme salı günü meselesini duymadım biri peygamberimizde haftanın bazı günleri temizlik yapardı yazmış ben hiç duymadım ilahiyat okudum
Duymadım ama yok diyememBen de duymamıştım internete yazdım Salı ya bir de çrş eklendigünleri kötü göstermenin anlamı ne anlamış değilim. En iyisi mi kulakları tıkamak
Sancılarım sıklaştı. Mide yanmalarım arttı. Sürekli bir kıvranma halindeyim. Pek iyiyim diyemeyeceğim açıkçası. 35+0 ama en son 31+3 te 1500 grdı kilosu. Bu hafta doktor kilosunu bile söylemedi kafaya takarsın vs diye. Herkes kaç kilo kaç kilo sorup duruyor. İyice sinir oldumİyiki bu sürecinde girmemişsin ozaman senin için daha iyi olmuş
Şimdi nasıl oldun peki
Kaçıncı haftadasın
Daha doğuran olmadı amaGünaydın kızlar doğuran varmiydi bugün umarım güzel sancısız bir gün geçiririz
İnşallah bir iki hafta daha bekleyip zamanında gelirSancılarım sıklaştı. Mide yanmalarım arttı. Sürekli bir kıvranma halindeyim. Pek iyiyim diyemeyeceğim açıkçası. 35+0 ama en son 31+3 te 1500 grdı kilosu. Bu hafta doktor kilosunu bile söylemedi kafaya takarsın vs diye. Herkes kaç kilo kaç kilo sorup duruyor. İyice sinir oldumbir de bu aralıkta kaynanamla kavga ettim ne olduysa bu birkaç günde oldu valla bu ne her yönden yıprandık ayol
Maşallah çok iyi kilosunda 37 sonrası bi sıkıntı görülmüyor zaten zamanı da iyi doktor öyle uygun görüyorsa beklemek olmazYaa inşallah. 37+2 oluyor. Gelisim olarak da aylardir hep 2hafta önden gidiyor bu on gunde degismediyse bebegin gelisimi 39 haftaya yakin olur herhalde, ama plasenta ile ilgili bir sorunum olmustu benim onceki dogumumda o yuzden daha da beklemeyiz dedi doktorum risk faktörünü azaltmak adina.
En son gecen hafta randevu vardi o zaman 2860gr cikti ölçümleri tahminimce 3.200 civari fln dogar herhalde
Otomatik düşüyor zaten. Hatta bizim ilk çalışabilir raporumuzda tarih var ne zamana kadar çalışabileceğimiz o tarihten sonra çalışamaz demekmiş bu. Biz doktorla ve ekiple görüştüğümüzde otomatik düşüyor dediler.
Ben de ikinci trimesterde bir gün ayna karşısında saçlarıma tahammül edemeyip bir hışımla oturmuştum kuaför sandalyesine
Ya benimde tahmini 17 gün varGünaydın kızlaray son 17 gün doğuma Allah hepimizi bir avazda kurtarsın sağlıkla gelsinler
Babam da çiftçiydi.Çiftçi parasıyla üç çocuğunu memur yaptı. Çiftçi olmasa kim ne yiyip içecek. Gurur duyuyorsun mesleğinden zaten duymaya da devam et. Senin de üç evladın var.Aynen ben o gamzeye hakkımı helal etmiyorum klavyenin arkasından beni aşağılamaya çalıştı oysaki herkesin bir düzeni bir hayatı var evet belki bu siteye fazla giremedim çünkü iki kızım bir işim ve bir eşim var düzenim var hepimizin var ben burdaki herkesi arkadaş olarak gördüm belki herkes kadar aktif değildim ama dua ettim destek olamasamda hep dua ediyorum sizlere kendime ben işimdeyim belki memur değilim ama benimde bir işim var o aşağılasada ben emekçiyim çiftçiyim ayıp bir iş yapmadım çok şükür kimseye de üstten bakmam herkes eşit teşekkür ederim destek olan olmayan herkesten Allah'ın Adaleti büyük
Bebek önden mi gidiyor geriden mi neden kilosunu söylemedi?Sancılarım sıklaştı. Mide yanmalarım arttı. Sürekli bir kıvranma halindeyim. Pek iyiyim diyemeyeceğim açıkçası. 35+0 ama en son 31+3 te 1500 grdı kilosu. Bu hafta doktor kilosunu bile söylemedi kafaya takarsın vs diye. Herkes kaç kilo kaç kilo sorup duruyor. İyice sinir oldumbir de bu aralıkta kaynanamla kavga ettim ne olduysa bu birkaç günde oldu valla bu ne her yönden yıprandık ayol
Açıkçası okuduğumda beni de en çok üzen, sinirlendiren kısmı o oldu. Yoksa inanın ayrı grup bilmem ne gram umrumda değil. Sana o şekilde yazılmasına ben de gerçekten çok üzüldüm. Sonra oturdum düşürdüm sana bunu diyen kişinin , yarın hayattan ne garantisi var ? Ne depremler oluyor hala akıllanmıyoruz. İnsanların baksan ne evleri ne otelleri vardı. Ama bir bardak suya muhtaç kaldılar. Bir kefen bile kim bilir ne zenginlere nasip olmadı. Kefen ya kefen. Yarının bizlere ne getireceğini, ne götüreceğini hiç bilmiyoruz. O yüzden kimseyi küçük görmenin, hor görmenin hiçbir mantığı yok…Aynen ben o gamzeye hakkımı helal etmiyorum klavyenin arkasından beni aşağılamaya çalıştı oysaki herkesin bir düzeni bir hayatı var evet belki bu siteye fazla giremedim çünkü iki kızım bir işim ve bir eşim var düzenim var hepimizin var ben burdaki herkesi arkadaş olarak gördüm belki herkes kadar aktif değildim ama dua ettim destek olamasamda hep dua ediyorum sizlere kendime ben işimdeyim belki memur değilim ama benimde bir işim var o aşağılasada ben emekçiyim çiftçiyim ayıp bir iş yapmadım çok şükür kimseye de üstten bakmam herkes eşit teşekkür ederim destek olan olmayan herkesten Allah'ın Adaleti büyük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?