- Konu Sahibi sunshine__
-
- #59.781
Kaşıntı konusunu doktoruna söyledin mi? Alt ast bakılıyor ya. Dün akşam ben de çok kaşındım, korktum. Ama ben genelde kaşınan bir insanım. Gündüz geçmişti. Şimdi okudum yine başladım kaşınmaya.Kizlar canimcimlar hepinize güzel bı gün diliyorum bu gün biraz temilzik yaptım o yüzden qnaca şimdi biraz okudum doğum yapan arakdaşlarima sağlıcakla buyutmelerini nasip etsin rabim @Acelya A canım doğum hikayen çok hoşuma gitti ilk dpgumuma benzemiş maşallah çok sevindim kendine dikkat et rabim hepimize bir avazda nasip etsin
Göğüs pediyle ilgili bı mesaj okudum alın derim mutlaka bana çok yaramıştı ilk dogumda bunda. Da yine iki paket aldım çünkü süt ilk günler akıyor baya
Bizde 36+2 olduk bakalım ne zaman dogucazyoruldum vala ama bı kaç gündür iyiyim çok şükür kaşıntı haricinde bı krem aldım eczaneden dayanılmaz bı hal aldığı zaman onu suruyorum iyi geliyor
Curcuna dan başka bişey değil kalabalık benceBenim son nst sırasında üç dört dakikada sancısı gelen bir gebe vardı ebemiz ona sana şimdi önlük giydirmicem ama yatış vercez (açıklık 3 cmmiş) annen vs de var gönderemezsin biliyorum ama mümkün olduğunca odaya alma pijamalarını giy gevşe, eşin bi duş aldırsın sana sırtına masaj yapsın sancılarını derin nefesle karşıla loş ortamda vakit geçirin aklına başka bir şey takma bu süreç zihinle de alakalı diye anlatıyordu. Ben de hep eşimle gidip bütün süreci birlikte yaşayıp ailelere doğumdan sonra haber verme taraftarıyım.
Ay bebişten giremiyorum biraz sarılığımızı düşürmeye çalışıyoruz hep memede, ben nidicardı düzenli kullanmadım 36+4 hastaneye yatırıp günde 6 tane verdiler 36+6 da serum ve tek tablet verdiler yine, 37+4 de doğum yaptımHer 2 saatte bir zor değil mi ya
Gün zaten 24 saat insan stres olur bu sefer yok kıpırdadı kıpırdamadı
Balım bence bir beden büyük al.
Yorumlarda öyle yazıyordu.
Bende bir beden büyük aldım.
Bakayım bedenine seni etiketlerim.
Yok ya küçük öyle dua etme. Oğlum 36+5 de küvöze girmişti. Dün panikle gittim yine 36+5 idi. 38 -39 a kadar durması en güzeli.
Bana da doktor 14-15 aralık demişti ama.
Dünkü çatı muayenesi sancı vs görünce hazır ol dedi.
Milli miydi ya öyle unutmuşum oyuncağı
Ben hala iki alıyorum. Doktorum tek alıyor sanıyormuş. Perinatolog vermişti iki tane.
Progestan için de perinatalogu değil doktorumu dinlediğim pişman oldum.
38 e kadar fitil al demişti perinatalog.
35+3 den 36+5 e kadar kullanmadım rahim ağzı son ölçümde 2 cm e düşmüştü.
Uzun zamandır ölçmüyordu ama en son ölçtüğünde 4 cm idi.
Ya bende istedim dün adalar, nidilat, nidicard, endol ne vereceksiniz sancım var dedim 35 den sonra kesiyoruz çocuk doğabilir dedi
Yani doktorları da anlamıyorum prosedürleri var motomot uyguluyorlar artı eksi hesabı yapıyorlardır illa ama.
Sen kaç haftaya kadar nidicard kullandın?
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsünSelam herkese,
Ben de birkaç gundur giremiyorum.Aralik annesi degil sonundan Kasim annesi oldum
Sağlıkla kucağıma aldım miniğimi…
Normal dogumdan da sancılardan da hic korkmayın
Canım hayırlı olsun bebişin maşallah Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsinHepinize çok teşekkür ederim
Kalabalık ailedeyiz gelen giden bitmedi
38 hafta 2800 gram doğdu bebeğim
Gece 2 de nişanım geldi
Sabah 5 te suyum ile sancım birlikte geldi
Şiddetli ve dakika da bir geldi sancım
5:30 da Hastaneye gittik 7 cm açılma olmuş
Ikınırsan gelir dediler hemen ıkınmayı gösterdiler çalışma yaptık çömelerek
Masaya aldılar bir ıkınmada doğuverdi
İnanın kabız olduğumda daha eziyet çekmiştim hiç korkacak bişey yokmuş
İki saatte oldu bitti
Halbuki annemler bana ameliyat günü almaya gidecekti
Kordonda vardı bebekte yukarda ve dönmemişti gece bile ayakları yandaydı
Nasıl böyle kolayca doğdu anlamadım
Kaç çıkıyor değeri bizde de sarılık tehlikesi var yarın yine gidicez doktora35 haftalik dogdu 1 gun durdu ama sarilik düşmüştü surekli yükselmeye başladı yine aslında aktif emiyor siknti yok ama iste uyandırmak sknti kasikla vermeye çalıştık uyuyor yine ayni durum oluyor uyandırcam diye yaşadığım mücadele takdire şayan yani yok bana mısın demiyor kızımda da aynı olmuştu ama onun ki düşmüştü değeri bunun ki yükseliyor evde avazım çıktığı kadar bağırasım var o kadar dolu icim
Ben kalkan kapak falan almadım lansinoh krem kullanıyorum her emzirdikten sonra sürüyorum gayet güzel ilerliyor şu an acı yada çatlama yokKızlar göğüs kalkanı alıcam şimdi. Göğüs pedine yine de gerek var mı sizce?
Dışındaki kahverengi kısmı da itebildiğin kadar bebeğin ağzına itmeye çalış o zaman acıma çok azalıyorKızlar göğüsler bu emzirme olayına ne zaman alışır çok çok acıyor ayva çekirdeği jeli lansinoh krem gümüş kalkan ama çok açıyor memeyi kaydırıyor sadece ucu tuttuğunda beynim açıyor sanki
Kesinlikle hatta ebe birinin sana iyi misin, ağrın var mı vs sorması bile beyni hemen ağrıyı düşünmeye itiyor buna gerek yok relax olun gevşeyin derin derin nefes olun bebeğinize odaklanın bu süreç zihin işi demişti.Curcuna dan başka bişey değil kalabalık bence
14 tu değeri sonra 11 e foroterapi den çıktığında 9 du sonra yeniden 11 oldu işte geçen gittiğimizde 13 yükselmişti yarın bakacak 16 olursa yatircaklar tekrarKaç çıkıyor değeri bizde de sarılık tehlikesi var yarın yine gidicez doktora
Of o çok kötü ya. Ben daha hastanede eşimi eczaneye gönderip silikon uç aldırmıştım. Hemşire kızmıştı hatta, meme ucun var diye. Ama ağlamaktan ve çığlık atmaktan emziremiyordum. 3 aylık olunca anca alışmıştı memelerim. Ama benim vücudum çok hassas. Sizde o kadar uzun sürmeyebilir.Kızlar göğüsler bu emzirme olayına ne zaman alışır çok çok acıyor ayva çekirdeği jeli lansinoh krem gümüş kalkan ama çok açıyor memeyi kaydırıyor sadece ucu tuttuğunda beynim açıyor sanki
Bizim de 8di bugün 13 olmuş ama fototerapi demedi henüz yarın yine bakacak mama vericem artık bugün pes ettim yükselmesin yeter ki 2 saatte bir de emiyor aslında ama yetmiyor demek ki, sizde kan uyuşmazlığı falan var mı rh yada ab14 tu değeri sonra 11 e foroterapi den çıktığında 9 du sonra yeniden 11 oldu işte geçen gittiğimizde 13 yükselmişti yarın bakacak 16 olursa yatircaklar tekrar
Uçta denedim pek gönüllü değil uç ile emmeyeOf o çok kötü ya. Ben daha hastanede eşimi eczaneye gönderip silikon uç aldırmıştım. Hemşire kızmıştı hatta, meme ucun var diye. Ama ağlamaktan ve çığlık atmaktan emziremiyordum. 3 aylık olunca anca alışmıştı memelerim. Ama benim vücudum çok hassas. Sizde o kadar uzun sürmeyebilir.
Kızlar göğüsler bu emzirme olayına ne zaman alışır çok çok acıyor ayva çekirdeği jeli lansinoh krem gümüş kalkan ama çok açıyor memeyi kaydırıyor sadece ucu tuttuğunda beynim açıyor sanki
Evet bebeğin çekimi ile ilgili gerçekten ama asla bırakmıyor uyuyor ağzında hafif saldığında çekemiyoruz hep ağzında ister istemez kayıyor tek ucu tuttuğunda aman AllahımBenim birkac gunluk deneyimim bebegin tutusuyla iliskili oldugu yonundeBebek duzgun tutarsa acimiyor ,yanlis tutarsa her sekilde aciyor.Bi de dogru pozisyonu bulmaya calisin.Sizin rahat ettiginiz ve bebegin kahve kismi agzina alabildigi.Onun disinda sicak dus Ve gogus ucunu kiyafetle hic temas ettirmemek bana iyi gelenler
En güzeli hastanede eşinle kalmak bence anneler evde devriye girmeli zaten ekstre bir durumda olduğunda hastanedesin bi çağırışta gelen olur o yüzden eşler kalmalıKesinlikle hatta ebe birinin sana iyi misin, ağrın var mı vs sorması bile beyni hemen ağrıyı düşünmeye itiyor buna gerek yok relax olun gevşeyin derin derin nefes olun bebeğinize odaklanın bu süreç zihin işi demişti.
Midenin doğumla ilgisi olabilir de tansiyonu bilmiyorum. Bir daha 14’e 9’a çıkarsa acile mi gitsen? Benim 14’e 9 olunca doktor ilaç vermişti. 3 gün sonra da sezaryene almıştı. Korkutmak istemem ama.Bugun hep dinlenme halinde olduğum halde tansiyon ve mide problemim hep devam etti kızlar, bi düşüyor bi yükseliyor bir tuhafim, devlet takipli olduğum için doktorum yok haber verebilecegm, dogumun baslamasiyla herhangi bir alakasi var midir sizce durumun
Tansiyonun yüksekse bir acile uğra istersen için rahat eder en azından nst falan bakarlarBugun hep dinlenme halinde olduğum halde tansiyon ve mide problemim hep devam etti kızlar, bi düşüyor bi yükseliyor bir tuhafim, devlet takipli olduğum için doktorum yok haber verebilecegm, dogumun baslamasiyla herhangi bir alakasi var midir sizce durumun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?