- 30 Mart 2023
- 343
- 232
- 18
- 25
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #59.881
benm olmadi öyle bi hissiyatDoğum yapanlar yada tecrübeli anneler sorum size doğum yapacağınızı öncesinde hissettiniz mi ben bugün doğurucam veya işte yarın doğurucam tarzı bişeyiniz hissiniz falan oldu mu
İçim içimi yiyor şuanda zaten ben en iyisi yarın arayayım doktoru da izne çıkmadan alsın beni doğuma dediğin gibi bu stresle ben zarar vericem bebeğe de kendime deCanım her bebek 40 ı dolduracak diye bir şey yok 33 de ciğer gelişimi tamamlanıyor zaten 34-35 de de 2500 kg oluyorlar ortalama doğum için gayet ideal zamandasın erken falan değil bence bebek gelmek istedikten sonra içerde tutmak da iyi değil maşallah kilosuda var doğumda allah korusun anormal bi durum gelişmediği sürece küveze girmez zaten kız ben 34 deyim bebeğim 2600 doğurucam 1 haftaya kadar ben korkmuyorum içini ferah tut 37 gayet ideal 35 den sonrası normal süreç zaten stresle iyice zarar verirsin hem kendine hem bebeğe
Masallah ya bende o kiloyla hamile kaldim şuan 100 ümKeşke bekletmese hemen gelse çok zor hareket ediyorum iki kızım evi işi derken zor nefes alıyorum doğsun bir an önce ağırlaştım artıkbu arada ben hamile kaldığımda 85 tim en fazla bir kilo aldım 86 kiloyum bu iyimi kötümü bilmiyorum fazla kilo almadım
Yok benimde fikrim değişti sizinle konuştukça daha da netleşiyorum riske atmaya gerek yok böyle 10 gün geçmez zaten. Ablanıza da çok geçmiş olsun kalıcı mı oldu görme kaybıAblamın tansiyonu vardı sizin gibi hatta daha yüksek diyebilirim. Bir gözü geçici olarak %70 görmemeye başlamıştı tansiyondan. 37. Haftada aldılar yeğenimi acil sezeryanla. Kilosu da azdı hemde 2.200 civarı falandı. Ama ne küveze girdi ne bi sorun oldu. Aldı bebeğimi taburcu oldu. Güzel bi haftadasın. Eğer bekletip bi sorun yaşarsan hem kendi vicdanına yenik düşersin hem de son pişmanlık fayda etmez o sebeple ben doktorunu dinlemenden yanayım. Ben oğlumu 35+2 de doğum yaptım mesela herhangi bir sağlık sorunu olmadı çok şükür. Bunda da 32 den beri erken doğum riskim var 34 leri gördüğüm için çok mutluyum. 37 de doğmak istese bana bayram düğün olur anlayacağın. Bence riske atmamalısın ama yinede senin tercihin.
Masallah ya bende o kiloyla hamile kaldim şuan 100 ümKeşke bekletmese hemen gelse çok zor hareket ediyorum iki kızım evi işi derken zor nefes alıyorum doğsun bir an önce ağırlaştım artıkbu arada ben hamile kaldığımda 85 tim en fazla bir kilo aldım 86 kiloyum bu iyimi kötümü bilmiyorum fazla kilo almadım
Hametan al onu sür , ama meme vermeden sil her zaman. Eğer emerken acı varsa yanlış tutuyordur memenin ucunu ve önceden önlem almazsan meme ucu ikiye ayrılırBunları yapıyorum ama dördüncü gün çok acı oluyor nerdeyse emzirmeyi bırakacağım çok seyrek veriyorum bebeğedr yazık oluyor
Bu çile en fazla ne kadar sürüyor
Yaşın kaç? Benim kız kardeşim 17 yaşında anne oldu ve o da bana öyle diyordu. Ben 29 yaşında anne oldum. Fakat yaş bile etkiliyor sanırım bu durumu. Bir de ben hep anne olmayı çok isterdim, çocukları çok seviyorum. Kendi çocuğum olsa da onunla ilgilensem diyordum, yaştan ziyade benim bu duydum ağır bastığı için o duygu hep vardı bende.Buarada bana annelik duygusu hala gelmedi
Sanki komşunun çocuğu gibi
Bildiğim kadarıyla 36. hafta bitince küveze gitmiyorlar, sor doktora ve erteleme benceBen doktorun yanında hemen itiraz ettim ama sonra da korku sardı zaten niye bu riski alıyorum diye37+1 kuvöze girer mi ki kilosu 3 e yakın dedi
Benim bebeğim de fototerapiye girdi14 tu değeri sonra 11 e foroterapi den çıktığında 9 du sonra yeniden 11 oldu işte geçen gittiğimizde 13 yükselmişti yarın bakacak 16 olursa yatircaklar tekrar
Kilo alımı ve sarilik derecesine göre anlarsın canim bende aglama krizi altına acarken oluyor hiç sevmiyor cok fena agliyor
Valla ben de 36. haftaya girdim ve sancilarimKızlar, doğum habercisi sancıları nasıl ayırt ediyoruz? 36 haftaya girdim, sancı kramp ağrı nasıl adlandırmak gerekir bilmiyorum ama ara sıra kasılmaların eşlik ettiği sancılar oluyor. Yalancı sancı dedikleri bumu? Hayır, bunları 38 haftalıkken yaşadığım da hemen hastaneye koşarım gibi geliyor acaba mi diyerek
Yok göbek deliğinin orda bir şey hissetmiyorum ağrı sızı olarak acaba senin bebiş o taraflara mi vuruyor ondan da olabilirValla ben de 36. haftaya girdim ve sancilarim
Agrilarim
Var ama
Emin değilim yalanci sancı mı yoksa nebir de benim göbek deliğimin etrafı da ağrıyor böyle yanıyormuş hafif gibi… Sende de öyle mi?
Evet vuruyorYok göbek deliğinin orda bir şey hissetmiyorum ağrı sızı olarak acaba senin bebiş o taraflara mi vuruyor ondan da olabilir
Belkide, zaman yaklaştıkça heycan basıyorEvet vuruyorkaburgalarimda zaten pert bence bizim sancilar basladi doguma hazirlik yapiyor
Ay vala tek değilmişim sevindim bilmiyorum bende öyle yani bende anlamdım ki anneligi her geçen gun büyütüyorum yani karnımda aman da aman öyle seven biride değilim birşey hisedemiyorum ama şimdi desen kızımı sevmiyormuyum dunayalara degisememAynı şeyleri yazacaktım da yazmıyım dedim, sen yazmışsınben de çocuk doğunca bir sihirli değnek değecek bebeğe aşık olacağım sanıyordum. Alakası yokmuş. Büyüdükçe daha çok seviyorum ben de.
Birşey olmaz canım inşallah insallah ben kızımı 37+6 da kucagima aldım kuveze falan girmedi korkma bence de keşke bı kaç gün erken gelse ama için rahat etseBen doktorun yanında hemen itiraz ettim ama sonra da korku sardı zaten niye bu riski alıyorum diye37+1 kuvöze girer mi ki kilosu 3 e yakın dedi
Kaç haftalıksın şimdi? Belki senin de hemen bir anda başlar, 2 saatte doğurursunHer gün acaba o gün bugün mü diye uyanıyorumNe bi kasılma ne nişan ne su bakalım hayırlısı… Aralık’ın ilk günleri gelse diyordum son günlerine kadar beklicez galiba paşamın keyfini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?