- 12 Nisan 2019
- 24.231
- 38.442
- 598
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #59.921
Ben de aynı durumdayım vallaBen de anesteziden sonra çok uykulu oluyorum. Ama hem bebeği getirip emzirtiyorlar zorlahem de gelen giden oluyor uyuyamıyorsum. Onun için epidural istiyorum bu sefer ama karnımı kesiyorlar diye düşünüp korkarım diye korkuyorum. Mirkelam gibi ruh hastası oldum. O üzüldüğüne üzülüyordu ben korkarım diye korkuyorum.
Ayy bende içerde zor tutuyorum doktorun hedefi 36+ günlerde ne zaman gelmek isterse dün üç ay üzerine ilk kez yürüdüm dr derin ven trombozu olabilir dedi artık yürü dedi kaslar bitmiş yürümek bile zor 35.haftamdayım sizin inşallah gönlünüze göre olur istediğiniz zamanda sağlıklainşallah en son iki cm açıklık vardı bütün tuşlara basıyorum artık hurma, adaçayı, pilates topu, squat, sıcak duş… bugün aktara çıkıp ahududu yaprağı da alcam
Bir gün önce tadını çıkardım elimi koydum hareketlerini takip ettim ama dün çok kötüydüm artık kızım uyu artık diye diye bölük pörçük geçti gecem. Gözlerim nasıl ağrıyır şu an, kahve içtim yine kendime gelemedim uykusuzluk zorSon 14 gün benim 14 te hissetmiştim hareketlerini biz hep aynıyız canım kıpırdak koyduk adını babasıyla açın cikcam diyor resmen karnımın her köşesi dağ gibi oluyor o kipirdarken acı veriyor ama hoşuma da gidiyorozlucez bu günleri tadını çıkar
O konuda bende çok gereksiz bir rahatlık var. Herhangi bir kasılmada, nişan gelmesi durumunda doğum yapacağım hastaneye ters istikamette bir ilçeye gidip ön muayene olcam. Sonra duruma göre merkeze kendi hastaneme gitcem. Bu da bir buçuk saatlik yolumu yaklaşık iki saate çıkarıyor. Hastanede muayene vs derken iki saati de aşar gibi o. Mesai çıkışlarına denk gelmese diye dua ediyorum ben de trafikle uğraşmamak için. Gece olsa daha rahat olur.Ben panıklerım dıye korkuyorum normal dogumda, evden hastaneye gıdene kadar kalpten gıtmezsem ıyı, hanı su gelır kanama olur ne bileyim, o yuzden sezeryan olsun da ıstıyorum.. Benım doktor da allahtan sehır dısından gelmıyorsun, 20 dklık mesafedesın dıyo
Ben bu cumartesi gittim nst ye girdim canım.2 hafta sonra görüşelim dedi35ten sonra her hafta cagırcak benı canım, cuma 35 oluyorum nst olacak, bundan sonra her hafta nst dedı. 36 37 38 seklınde gıdıcez
Evet diz kapaklarım. Otururken kalkarken eğilirken nasıl ağrıyor, çıt kırılcakmış hissiyatı veriyorBen aldım çilek , caploonba ve pierre cardine bakmıştım tamamen beyaz istediğim için pierre cardine karar kıldım yatağı da büyüyen beşik değilde yavrulu montessori tarzı aldım büyüyen beşiklerde çok güzel
Tam diz kapağın mı oturduğun yerden kalkarken otururken ağrıyormu benim iki haftadır çok ağrıyor doktora sordum olabilir dedi tam 18 kilo almışım tabiki artık taşımıyor vücut
Ben hareket halimdeyim sürekli, yürümem gerekiyor haftada 2 gün egzersizim de var o egzersizde ölüyorum zaten dizlerimdenBenim geçen hafta mıydı ondan önceki hafta mıydı sağ dizim çok ağrıdı. Hatta büküp oturamıyordum. Uzattım hep. Bi de evden çıkmadım, evde de pek bişey yapmadım geçti. Kuzenimin de böyle olmuştu. Oturarak namaz kılıyordu. Doğumdan sonra geçti dedi. Ya ödemden şişiyor farketmiyoruz, ya da ağırlığı taşıyamıyor.
Ah sabırsız minikler…Ayy bende içerde zor tutuyorum doktorun hedefi 36+ günlerde ne zaman gelmek isterse dün üç ay üzerine ilk kez yürüdüm dr derin ven trombozu olabilir dedi artık yürü dedi kaslar bitmiş yürümek bile zor 35.haftamdayım sizin inşallah gönlünüze göre olur istediğiniz zamanda sağlıkla
Ben sadece dolap ve şifonyerini aldım canım meltem mobilyadanKızlar çocuk odası yapan alan var mı montessori tarzı beğeniyorum, alan varsa hangi mağazadan
Canım benim bebeğin gelişimi ne durumda şu an? Bir de tek sorun tansiyon sanırım anladığım kadarıyla. Tansiyon bebeği nasıl etkilermiş bekleyemezmiymiş bunu detaylı doktorunla konuş, en iyisini o bilir. Riskli bir durum varsa riske atma.Kızlar moralim çok bozuk size birşey danışmam lazım. Bugün kontrolüm vardı son 1 aydır tansiyon ilacı kullanıyorum 2 haftadır günde 4 e çıkardım ona rağmen tansiyonum arada yükseliyor 14-10 u buluyor. Normalde de 12/8-13/9 civarı seyrediyor. Normalde dr 11 aralıkta alacaktı bebeği yani 37+5 de, bugün içeri girer girmez sizin gününüzü 7 aralığa çektim dedi yani 37+1 ben izne çıkacağım ya 7 sinde yada en erken 14 ünde alabilirim dedi orda beni bi heyecan bastı zaten ama çok küçük değil mi falan derken nst ve tahlil sonuçlarına göre karar verelim o zaman dedi
Nst normal
İdrarda protein kaçağı yok
Ama karaciğer değerlerim referansın 3 katına çıkmış
Benden cumartesi gelip nst ve tahlil vermemi istedi doğumu 14 üne alıyorum dedi
Acil birşey olursa tansiyon 14 ün üzerine çıkarsa hemen gel burda diğer doktorlarımız var sen merak dedi
Ama ben bildiğiniz kendimi sakinleştiremiyorum tansiyonum 14/10 la 13/9 arasında gidip geliyor anne karnında biraz daha kalsın derken kendimi de bebeği de riske mi atıyorum acaba diye içim içimi yiyor.
Bana bir akıl verin siz olsanız ne yapardınız
Ben yürümediğim ve çok kilo aldığım için diye düşündüm magnezyum işe yaramıyor bence dr a göre normal bide son iki hafta ödemimde var bacaklarda masaj fslan yaptırıyorum eşime veya anneme hergün ama işe yaramıyor afedersin ama klozetten zor kalkıyorum bende doğum sonrası fizik tedaviye gideceğim sanırımEvet diz kapaklarım. Otururken kalkarken eğilirken nasıl ağrıyor, çıt kırılcakmış hissiyatı veriyor
Kesinlikle magnezyumla ya da hareketle ilgisi yokBen yürümediğim ve çok kilo aldığım için diye düşündüm magnezyum işe yaramıyor bence dr a göre normal bide son iki hafta ödemimde var bacaklarda masaj fslan yaptırıyorum eşime veya anneme hergün ama işe yaramıyor afedersin ama klozetten zor kalkıyorum bende doğum sonrası fizik tedaviye gideceğim sanırım
Ben de trafık saatlerınde olmasını ıstemıyroum 20 dk, 2 saat ıskenceye donuyor, gecen bı de arabada doguran bı kadının vıdeosunu ızledım, ıyıce panıklerım benO konuda bende çok gereksiz bir rahatlık var. Herhangi bir kasılmada, nişan gelmesi durumunda doğum yapacağım hastaneye ters istikamette bir ilçeye gidip ön muayene olcam. Sonra duruma göre merkeze kendi hastaneme gitcem. Bu da bir buçuk saatlik yolumu yaklaşık iki saate çıkarıyor. Hastanede muayene vs derken iki saati de aşar gibi o. Mesai çıkışlarına denk gelmese diye dua ediyorum ben de trafikle uğraşmamak için. Gece olsa daha rahat olur.
Ayy aramızda bir gün var bende bugün aynı şeyi düşünüyordum totem yapalım birlikte belki doğururuz37+6inşallah en son iki cm açıklık vardı bütün tuşlara basıyorum artık hurma, adaçayı, pilates topu, squat, sıcak duş… bugün aktara çıkıp ahududu yaprağı da alcam
Benim 40-60 dk mesafe var hastaneyle aramda. Doktora bu çekincemi söyledi keşke herkes o kadar kolay doğursa dedi hele ilk doğumda o kadar hızlı ilerlemez diyor .Ben de trafık saatlerınde olmasını ıstemıyroum 20 dk, 2 saat ıskenceye donuyor, gecen bı de arabada doguran bı kadının vıdeosunu ızledım, ıyıce panıklerım ben
Geçmiş olsun tansiyon 14ün üzerindeyse risk oluşturuyor internette de bu bilgi yazıyordu acile gittiğimde doktor da aynısını söyledi. Tansiyon zaten çocuk için değil anne için risk oluşturuyor. Annem tansiyon yüzünden erken doğum yaptı onunki 18 civarıydı. Tansiyon düşmeyince sezeryana alındı mecburen. Benim de 13 civarında bir haftadır. Pek düşmüyor maalesef dikkat etsem de. İlaç verilmedi sadece kontrol ediyorum 14ün üzerine çıkarsa acile gel dediler. Siz içiniz nasıl edecekse o şekilde yapın ama stres yapmayın, stres yaptıkça tansiyon düşmüyorKızlar moralim çok bozuk size birşey danışmam lazım. Bugün kontrolüm vardı son 1 aydır tansiyon ilacı kullanıyorum 2 haftadır günde 4 e çıkardım ona rağmen tansiyonum arada yükseliyor 14-10 u buluyor. Normalde de 12/8-13/9 civarı seyrediyor. Normalde dr 11 aralıkta alacaktı bebeği yani 37+5 de, bugün içeri girer girmez sizin gününüzü 7 aralığa çektim dedi yani 37+1 ben izne çıkacağım ya 7 sinde yada en erken 14 ünde alabilirim dedi orda beni bi heyecan bastı zaten ama çok küçük değil mi falan derken nst ve tahlil sonuçlarına göre karar verelim o zaman dedi
Nst normal
İdrarda protein kaçağı yok
Ama karaciğer değerlerim referansın 3 katına çıkmış
Benden cumartesi gelip nst ve tahlil vermemi istedi doğumu 14 üne alıyorum dedi
Acil birşey olursa tansiyon 14 ün üzerine çıkarsa hemen gel burda diğer doktorlarımız var sen merak dedi
Ama ben bildiğiniz kendimi sakinleştiremiyorum tansiyonum 14/10 la 13/9 arasında gidip geliyor anne karnında biraz daha kalsın derken kendimi de bebeği de riske mi atıyorum acaba diye içim içimi yiyor.
Bana bir akıl verin siz olsanız ne yapardınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?