- 9 Nisan 2023
- 400
- 805
- 18
- 33
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #60.081
Evet ben hala inanamıyorum doğurduğuma, eşimle 10-15 dk yürüyüşe çıkıyoruz bebişi anneme bırakıp sanki o sırada karnımda olması gerekiyomuş gibi hissediyorum4:29da bu mesajini likeliyorumMesai asla birmiyor annelikte
Cok zor ama ne kadar guzel bisiymis ,tarifi yok
Evet ya hiç sorma anem hep örüyor kızıma her kış ya çok kucuk ya çok büyükAnneler el birliğiyle bunu ördü galibabenimki de aynısından örmüş. Ama sağolsun doğmamış çocuğa neredeyse 3 yaş örmüş bir ortasını bulamamışlar kız ikisi de tutturamamış
Ay daha erken bakalım belki acı esigin yukseti keşke 3 cmle hastanede kalamsaydin insanın piskoljisini bozuyorlar belki benim evde şu an bile acilmam var haberim yok üç cm az birssy çünküInsallah canm ya insalh hala bekliyorm agrim artmiyor hic
Contractubex diye bir krem var, güzellik operasyonları sonrası veriyor doktorlar… kadin dogumcuna danışıp öyle kullan istersen canım… yara izlerini bile bayağı gideriyor…Kızlar aşırı aşırı çatlamışım doğum yapalı 8 gün oldu. Aynaya bile bakmak istemiyorum kırmızı kırmızı çatlaklarım var çok kötü… korse ve çatlak kremi önerisi olan var mı? Bu kırmızılıklar geçiyor mu?
Ben de öyle düşündüm canım gerekirse hastane sağlar, sonra da kiralarım dedim. Şimdi herkese ihtiyaç olmayabiliyor o yüzden almadım çalışmaya hemen başlamıcam o zamana kadar gerek olmayabilir sonra baktım ihtiyaç alırımÖzel hastanede oluyor canım zaten. Lazım olursa orda kullanırsın. Gerekirse evine alırsın. Ama sütü arttırmak için gerçekten işe yarıyor. Bi de çalışıyor muydun? Çalışan anneye lazım bence. Ben kolum kırıldığında devlet hastanesinde sordurmuştum bi bahaneler söylemişler vermemişlerdi. Her hastane aynı değildir tabi.
Benim oğlan sizinki gibi hareketli değil ya. Moralim bozuluyor. Yani yaşadığını anlayacak kadar hareket ediyor ama ben gündüz uyuyorum mesela 5 saat falan bi yemek yemediğim süre oluyor. O ara çok hafif hareket ediyor ya da hiç etmiyor. Gece boyunca sabaha kadar hiç hareket etmiyor. Hiç uykudan falan uyandırmıyor yani. Gece kalkıp koca bardak su içiyorum da bi dönüp edip yaşadığını belli ediyor.
Bugün babam çok canımı sıktı ya. Dün de annemle babam canımı sıkmıştı. Saat 6’dan beri durup durup ağlıyorum. Eşim de arkadaşıyla buluştu mecburen, çocuk Finlandiyadan gelmiş. Kızım bütün akşam anne ağlama geçti geçti deyip durdu. Mal gibi sarhoş gibi oldum artık. Hayat çok zor. İçimi döktüm biraz size.
Hareket konusuna da çok takılma canım biliyorum insan hareket etsin hissedeyim istiyor ama her bebek bir değil, benimki de 34.haftaya kadar böyle değildi. 34 de coşmaya başladı. Mesela arkadaşım diyor ki doğana kadar hareket hissetmedim bir tekme bile atmadı. Hamilelik hormonları çok normal canım hepimizin oluyor ağlama krizleri, ben de ağlayarak deşarj olurum. Geçiyor ama geçecek izin ver kendineÖzel hastanede oluyor canım zaten. Lazım olursa orda kullanırsın. Gerekirse evine alırsın. Ama sütü arttırmak için gerçekten işe yarıyor. Bi de çalışıyor muydun? Çalışan anneye lazım bence. Ben kolum kırıldığında devlet hastanesinde sordurmuştum bi bahaneler söylemişler vermemişlerdi. Her hastane aynı değildir tabi.
Benim oğlan sizinki gibi hareketli değil ya. Moralim bozuluyor. Yani yaşadığını anlayacak kadar hareket ediyor ama ben gündüz uyuyorum mesela 5 saat falan bi yemek yemediğim süre oluyor. O ara çok hafif hareket ediyor ya da hiç etmiyor. Gece boyunca sabaha kadar hiç hareket etmiyor. Hiç uykudan falan uyandırmıyor yani. Gece kalkıp koca bardak su içiyorum da bi dönüp edip yaşadığını belli ediyor.
Bugün babam çok canımı sıktı ya. Dün de annemle babam canımı sıkmıştı. Saat 6’dan beri durup durup ağlıyorum. Eşim de arkadaşıyla buluştu mecburen, çocuk Finlandiyadan gelmiş. Kızım bütün akşam anne ağlama geçti geçti deyip durdu. Mal gibi sarhoş gibi oldum artık. Hayat çok zor. İçimi döktüm biraz size.
Kızlar bebekle hayat ne kadar yoğun oluyor 2 saatte 1 emziriyorum emzirme seansları 1 saati geçiyor sarılık değerimiz yüksekti azalmış çok şükür her gün kontrole gitmekten lohusalığı anlayamadım hiç dinlenemedim resmen, henüz hamile olanlar bol bol yatın depolayın
Kizlar mesela sabah 8de ilk emzirdiniz ya bir saat sürüyor demişsin 9a kadar sürdü, sonra bu saatin üstünden iki saat mi. 11 mi bir sonraki emzirme yoksa 10 mu4:29da bu mesajini likeliyorumMesai asla birmiyor annelikte
Cok zor ama ne kadar guzel bisiymis ,tarifi yok
Tam bende ayni surecteyim valla cok şükür tabii de once kuvez sureci bizimde sarılık degeri yükselmiş onun icin git gel lohusalık yasayamadan iyilestimKızlar bebekle hayat ne kadar yoğun oluyor 2 saatte 1 emziriyorum emzirme seansları 1 saati geçiyor sarılık değerimiz yüksekti azalmış çok şükür her gün kontrole gitmekten lohusalığı anlayamadım hiç dinlenemedim resmen, henüz hamile olanlar bol bol yatın depolayın
Hata o 9’dan sonra 45 dk da uyutmakla uğraşıyorsun. 15 dk uyuduktan sonra 10’da tekrar kaldırmak gerekiyor.Kizlar mesela sabah 8de ilk emzirdiniz ya bir saat sürüyor demişsin 9a kadar sürdü, sonra bu saatin üstünden iki saat mi. 11 mi bir sonraki emzirme yoksa 10 mu
Aa ben bu bir saat icinde emzirme uyutma alt değiştirme hepsi vardır saniyodm, sadece emzirme mi bir saat, bi saat boyunca ne kadar emebilir hani bi kaç damla emiyorduHata o 9’dan sonra 45 dk da uyutmakla uğraşıyorsun. 15 dk uyuduktan sonra 10’da tekrar kaldırmak gerekiyor.çocuk uyanamıyor falan uğraşıyorsun. ben onun için bi meme bi mama vericem bu sefer. Sarılık yoksa 11’de kaldırabilirsin.
Ben bitiminin üzerine sayıyorum yoksa bitmez ki kısır bir döngüKizlar mesela sabah 8de ilk emzirdiniz ya bir saat sürüyor demişsin 9a kadar sürdü, sonra bu saatin üstünden iki saat mi. 11 mi bir sonraki emzirme yoksa 10 mu
Bu kadar cok mu yiyor bebeklerBen bitiminin üzerine sayıyorum yoksa bitmez ki kısır bir döngübi de sarılıktan dolayı önce meme veriyorum niyeyse sol göğsümü almak konusunda da çok inat davranıyor zorlamam gerekiyor sonra üzerine mochide toplanan sütü verip sonra bi de 30ml mama veriyorum aşırı uzun sürüyor
Yok ya baya emiyorlar benim bi defa 1saat bir memede kaldığı oldu çünkü yoruluyor 3 -4 kere çekip 1 dk dinleniyor mesela bi de sarılıkta uykuya meyil oluyor devamlı uyandırmaya çalışıyorum soyup öyle emziriyorumAa ben bu bir saat icinde emzirme uyutma alt değiştirme hepsi vardır saniyodm, sadece emzirme mi bir saat, bi saat boyunca ne kadar emebilir hani bi kaç damla emiyordu
Totalde 60 ml falan olması gerekiyor bir öğünününBu kadar cok mu yiyor bebekler
Ben de bitimin üzerinden sayıyordum sonra sarılık olduBen bitiminin üzerine sayıyorum yoksa bitmez ki kısır bir döngübi de sarılıktan dolayı önce meme veriyorum niyeyse sol göğsümü almak konusunda da çok inat davranıyor zorlamam gerekiyor sonra üzerine mochide toplanan sütü verip sonra bi de 30ml mama veriyorum aşırı uzun sürüyor
Ay bu bebeler gelse bi korku gelmese bi korkuGünaydın kızlarson bir gün kaldı hâlâ gelen giden yok buğün doktora gidecektik eşim rahatsız biraz onla ilgileniyorum bakalım bekliyorum ne zaman gelirse
Benim de aynı şekil her uyandığımda üst değişiyorum boynum sırılsıklam oluyoDoğum yapanlara bir sorum var kızlar gece terlemeleriniz var mı ben her seferinde aşırı terlemiş uyanıyorum ensem sırtım ıpıslak oluyor daha önce böyle bir sıkıntım hiç yoktu doğumdan sonra oldu sizlerde de var mı
Doğum yapanlara bir sorum var kızlar gece terlemeleriniz var mı ben her seferinde aşırı terlemiş uyanıyorum ensem sırtım ıpıslak oluyor daha önce böyle bir sıkıntım hiç yoktu doğumdan sonra oldu sizlerde de var mı
Acaba bebek var diye odalarınız normalden sıcak ondan mi yoksa lohusaliktan miBenim de aynı şekil her uyandığımda üst değişiyorum boynum sırılsıklam oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?