- 9 Nisan 2023
- 400
- 805
- 18
- 33
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #60.181
Gözün aydın maşallah Allah analı babalı büyütsünKızlar ben doğurdumbugün sabah saat 8 de 5 dk da bir gelen ağrı ile hastaneye geldim 3 cm açıklık var alalım dediler kakasını yapmış içerde iyiki bugün sancı gelmiş yoksa yerse sıkıntı olacaktı 37+5 de doğum yapmış oldum anca yazabiliyorum emzirmeydi ağrı derken
Evet sıklığı önemli bir de bebeğin kalp atışları sancı ile artıyor mu azalıyor mu o önemli azalıyorsa bebek strese girdi alalım diyorlar anladığım artıyorsa bebek hareketine bağlı bir sancı olarak değerlendiriyorlar emin değilim tabii benim onlarca nst sonucu çıkardığım sonuç bi de youtube da bi hocanın dersini dinlemiştimİki sezeryanım var normali bilmiyorum ama tok olsan ne olacak ki sıkıntı olsa lavman yapmazlar mı
11 de
Ben bugün stresli idim
Geçen gittiğimde de stresli idim bir de aç uykusuz dum sancım yüksek çıktı
Yine aynı olursa yine çıkar yani bence.
Erken kahvaltı yapıp geri yatıcam gerekirse.
Off bende hem genel anestezi hem belden uyuşmalı oldum ama spinal mı epidural mı bilmiyorum
Çok fena başım dönmüş kötü olmuştum onu hatırlıyorum su çay kahve içmediğim için olmuş o da
4 veya 6 da olacak o zaman.
98 e vurdu benim sonra yemek yiyip su içince ikinci nts de çıkmadı galiba öyle bir şeyler oldu İşteönemli olan nts de sanırım 98 den ziyade sıklığı kaç dakikada bir olması vs önemli
Kim biri 168 ı görmüştü hala doğurmadı galibaKedili ve Bebeli miydi kimdi
Maşallah gözünüz aydınKızlar ben doğurdumbugün sabah saat 8 de 5 dk da bir gelen ağrı ile hastaneye geldim 3 cm açıklık var alalım dediler kakasını yapmış içerde iyiki bugün sancı gelmiş yoksa yerse sıkıntı olacaktı 37+5 de doğum yapmış oldum anca yazabiliyorum emzirmeydi ağrı derken
Ay evet ben 160 ı görmüştümİki sezeryanım var normali bilmiyorum ama tok olsan ne olacak ki sıkıntı olsa lavman yapmazlar mı
11 de
Ben bugün stresli idim
Geçen gittiğimde de stresli idim bir de aç uykusuz dum sancım yüksek çıktı
Yine aynı olursa yine çıkar yani bence.
Erken kahvaltı yapıp geri yatıcam gerekirse.
Off bende hem genel anestezi hem belden uyuşmalı oldum ama spinal mı epidural mı bilmiyorum
Çok fena başım dönmüş kötü olmuştum onu hatırlıyorum su çay kahve içmediğim için olmuş o da
4 veya 6 da olacak o zaman.
98 e vurdu benim sonra yemek yiyip su içince ikinci nts de çıkmadı galiba öyle bir şeyler oldu İşteönemli olan nts de sanırım 98 den ziyade sıklığı kaç dakikada bir olması vs önemli
Kim biri 168 ı görmüştü hala doğurmadı galibaKedili ve Bebeli miydi kimdi
Allah zorunuzu kolaylaştırsın inşallah güzel bir doğum olsunOkuyan denk gelen varsa dualarınızı bekliyorum yarın yatışım yapılacak vajinadan ilaç verilecek rahim yumuşasın diye iki gün yatabilirmişim ardından suni sancı ile doğum deneyeceğiz olmazsa sezaryene dönecek. 39+1. Bebeğin 36dan beri suyu az kilosu aynı 2900. 6 günüm kaldı normalde ama beklemek bende iyice stres yapıyor zaten doktor da 39+6dan sonra bekletemem suyu az diyor. Öyle yani çok korksam da normal doğum isteğim için suni sancıya katlanmaya çalışacağım bana güç dileyin. Allah hepimize sağlıkla sıhhatle yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin
Rabbim sağ sağlım kavusmasinizi nasıp eylesin çok kolay bir doğum olsun inşallahOkuyan denk gelen varsa dualarınızı bekliyorum yarın yatışım yapılacak vajinadan ilaç verilecek rahim yumuşasın diye iki gün yatabilirmişim ardından suni sancı ile doğum deneyeceğiz olmazsa sezaryene dönecek. 39+1. Bebeğin 36dan beri suyu az kilosu aynı 2900. 6 günüm kaldı normalde ama beklemek bende iyice stres yapıyor zaten doktor da 39+6dan sonra bekletemem suyu az diyor. Öyle yani çok korksam da normal doğum isteğim için suni sancıya katlanmaya çalışacağım bana güç dileyin. Allah hepimize sağlıkla sıhhatle yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin
Kuzum genellikle 37.haftada yapılıyor ama her doktor da yapmıyor. Kimisi doğum anında bakmaktan yana. Ama baksa da inan hiç sıkıntı yapılacak bir şey değil. 1 dakikalık bir işlem ve gerçekten acısız. Hiç stres sıkıntı yapılacak bir şey değil yani… akıntı da kafanı hiç kurcalamasın. Ben mesela gebe kaldığımı bile neredeyse akıntıdan anlamıştım. Birden çok artmıştı. Hormonlarla ilgili bir şey o. Nişan gibi kanlı, kahverengi vs değilse hiç korkutmasın yani. Bende bütün gebelik boyunca vardı hala da varSalı günü kontrolüm var tan 37 oluyorum, en son 35+4 te gitmiştim çatı muayenesi yapmamıştı şimdi 37 de yapar mı sizce nasıl oluyor bu muayne?
2 haftadır 3-4 kere olacak şekilde peceteye beyaz sümüksü akıntı geldi, internette normal diyor ancak yaşayan var mı doğum yakın olduğu için bu akıntı geliyor diyende var?
Doğum esnasında bakarsa problem etmem o piskolojiyle ama öncesinde olursa, okuduklarım pek iç açıcı değildi. Birde doktor mu bakıyor, ebe mi bakıyor açıklığa bilginiz var mı?Kuzum genellikle 37.haftada yapılıyor ama her doktor da yapmıyor. Kimisi doğum anında bakmaktan yana. Ama baksa da inan hiç sıkıntı yapılacak bir şey değil. 1 dakikalık bir işlem ve gerçekten acısız. Hiç stres sıkıntı yapılacak bir şey değil yani… akıntı da kafanı hiç kurcalamasın. Ben mesela gebe kaldığımı bile neredeyse akıntıdan anlamıştım. Birden çok artmıştı. Hormonlarla ilgili bir şey o. Nişan gibi kanlı, kahverengi vs değilse hiç korkutmasın yani. Bende bütün gebelik boyunca vardı hala da var
İnan hiç bir şey çatı muayenesinde bennim 32 den beri ara ara sancılarım olduğundan düzenli kontrol ediyorlardı genelde ebe bakıyor bacağını ayırıyorsun jelle birlikte 2 parmağını sokup çıkıyor o kadar kasarsan acıyor ama serbedt bırakırsan bacak kaslarını hissetmiyorsun bile şuan 34+4 de acildeyim açılmam var gelip gidip kontrol ediyorlar akşam 8 den beri hiç birşey yok korkutma kendiniDoğum esnasında bakarsa problem etmem o piskolojiyle ama öncesinde olursa, okuduklarım pek iç açıcı değildi. Birde doktor mu bakıyor, ebe mi bakıyor açıklığa bilginiz var mı?
Yok akinti korkutmuyor rengi vs normal diyor herkes, benim ilk olacak rabbim sağ sağlım nasıp etsin hepimize. Normal doğum düşünüyorum, şimdiden zaman zor geçiyor 39 dan sonraya kalsın hiç istemiyorum bazı yerlerde de doğum belirtisi şeklinde okuyunca acaba mi dedimteşekkür ederim bilgileriniz için
Kız yok. Valla ben de çok korka korka gitmiştim. Benim de ilk gebeliğim. İki parmağını sokuyor, darlığına vs bakıyor o kadar. Herkes ay aman iki parmak çok, çok acıyor bilmem ne demişler de hepimiz ilişkiye giren insanlarız yani konuşturmayın şimdi beniDoğum esnasında bakarsa problem etmem o piskolojiyle ama öncesinde olursa, okuduklarım pek iç açıcı değildi. Birde doktor mu bakıyor, ebe mi bakıyor açıklığa bilginiz var mı?
Yok akinti korkutmuyor rengi vs normal diyor herkes, benim ilk olacak rabbim sağ sağlım nasıp etsin hepimize. Normal doğum düşünüyorum, şimdiden zaman zor geçiyor 39 dan sonraya kalsın hiç istemiyorum bazı yerlerde de doğum belirtisi şeklinde okuyunca acaba mi dedimteşekkür ederim bilgileriniz için
Hayırlı olsun, allah analı babalı büyütsünKızlar ben doğurdumbugün sabah saat 8 de 5 dk da bir gelen ağrı ile hastaneye geldim 3 cm açıklık var alalım dediler kakasını yapmış içerde iyiki bugün sancı gelmiş yoksa yerse sıkıntı olacaktı 37+5 de doğum yapmış oldum anca yazabiliyorum emzirmeydi ağrı derken
İnsan ne yapıyorsa kendine yapıyor bana herkes anlatıyor işte söyle sancılanıcaksın böyle kıvranıcaksın yerinde duramazsın vs ben hep diyorum içimden hafif sancılarla sçılıcam 2 kere ıkınıp bebeğimi alıp çıkıcam hep pozitif düşün soğukkanlı ol ben çok iyiydim ebeler 8 den beri psikolojimi bozdu daha 34 desin küçük falan diye sancılarım arttı ballahiDoğum esnasında bakarsa problem etmem o piskolojiyle ama öncesinde olursa, okuduklarım pek iç açıcı değildi. Birde doktor mu bakıyor, ebe mi bakıyor açıklığa bilginiz var mı?
O kadar haklısın ki… kimseyi takma sen kuzum. Pozitif düşün, pozitif olsun. Allah kolaylığını verir. Haftan da çok küçük değil. Allah ın izniyle gayet de güzel yaşar. Hiç olumsuz düşüncelere kapılma. Küçük diye doğumunun daha kolay geçeceğine odaklan hatta tam aksine. 2 kiloluk çocuk doğurmak nerede, 5 kiloluk nerede… Rabbim yardımcın olsun. Bir avazda kurtul inşallahİnsan ne yapıyorsa kendine yapıyor bana herkes anlatıyor işte söyle sancılanıcaksın böyle kıvranıcaksın yerinde duramazsın vs ben hep diyorum içimden hafif sancılarla sçılıcam 2 kere ıkınıp bebeğimi alıp çıkıcam hep pozitif düşün soğukkanlı ol ben çok iyiydim ebeler 8 den beri psikolojimi bozdu daha 34 desin küçük falan diye sancılarım arttı ballahi
Amin inşallah tutmaya çalışıyorlar şuan ama 2 gün sonra yine gelicem biliyorum sabırsız benim oğlum hazır gelmişken sabah doktor gelince akşama alalım dicem suni falan artık 2500 kg bebeğimi de dediğin gibi kolayca doğururum inşallah ben oğluma güveniyorum o da hazır hissediyorum gelecek olan AllahtanO kadar haklısın ki… kimseyi takma sen kuzum. Pozitif düşün, pozitif olsun. Allah kolaylığını verir. Haftan da çok küçük değil. Allah ın izniyle gayet de güzel yaşar. Hiç olumsuz düşüncelere kapılma. Küçük diye doğumunun daha kolay geçeceğine odaklan hatta tam aksine. 2 kiloluk çocuk doğurmak nerede, 5 kiloluk nerede… Rabbim yardımcın olsun. Bir avazda kurtul inşallah
Bende de erkenden başlayan sancılar vardı. Durdu sonra. İnşallah seninki de durur. Stres yapma kendine hiç kuzum. Haftasına göre bin maşallah kilosu da iyiymiş. 35+3 te 2500 u biz yeni görmüştük. Gelişimi de güzelmiş kuzunun. Kimisi 40 haftada o kiloda doğuyor. Hiç küçük müçük diye düşünüp dert etme kendine. Ben kendimde de, 2500 u göreyim kafi fazlasında gözüm yok diyordum. 2500 da, 4000 te normal kilo aralığında. İyi düşün, iyi olsun kuzum. Bakarsın bekler zaten minnoş da. Benimki de açılmalar, sancılar fırlamıştı. Bizi bir telaşlandırdı sonra hepsi düştü. Hiç belli olmaz. Sağlıcakla gelsin, vakitlice gelsin inşallah. Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin kuzumAmin inşallah tutmaya çalışıyorlar şuan ama 2 gün sonra yine gelicem biliyorum sabırsız benim oğlum hazır gelmişken sabah doktor gelince akşama alalım dicem suni falan artık 2500 kg bebeğimi de dediğin gibi kolayca doğururum inşallah ben oğluma güveniyorum o da hazır hissediyorum gelecek olan Allahtan
İnşallahBende de erkenden başlayan sancılar vardı. Durdu sonra. İnşallah seninki de durur. Stres yapma kendine hiç kuzum. Haftasına göre bin maşallah kilosu da iyiymiş. 35+3 te 2500 u biz yeni görmüştük. Gelişimi de güzelmiş kuzunun. Kimisi 40 haftada o kiloda doğuyor. Hiç küçük müçük diye düşünüp dert etme kendine. Ben kendimde de, 2500 u göreyim kafi fazlasında gözüm yok diyordum. 2500 da, 4000 te normal kilo aralığında. İyi düşün, iyi olsun kuzum. Bakarsın bekler zaten minnoş da. Benimki de açılmalar, sancılar fırlamıştı. Bizi bir telaşlandırdı sonra hepsi düştü. Hiç belli olmaz. Sağlıcakla gelsin, vakitlice gelsin inşallah. Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin kuzum
Doğurmadım halaİnşallahsancılar düştükten ne kadar sonra doğdu acaba
Sağlıkla alırız inşallah hepimizDoğurmadım hala34 te sancılarım başlamıştı kuzum. Doktorum doğumun başlamış, her an gelebilir vs demişti. Ebeler de bu sancılardan sonra en fazla 2 hafta durur demişlerdi. Ciğer geliştirici vurulmuştum. Kasılmalar için ilaçlar falan verilmişti. Baya bir yorucu oluyor o süreç kendimden biliyorum. Lakin benim sonrasında kesildi. 37+3 um bugun. En son 36+3 te gittim. Onda sancım 20 nin üstüne hiç çıkmadı. O günden bu güne de daha doğum belirtisi de hiç olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?