2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
kızım sarılık oldu uyuyor bugün hiç durmadan zorla uyandiriyorum az emiyor öyle kalıyor sarılık olanlar ne yaptı bilgi verirlerse sevinirim yarın doktora goturcrz
Bizimkide kan uyuşmazlığı olduğu için sarılık oldu. Hiç canını sıkma üzülme bende uğraşıyorum 5 kere kan verdik takipte değer hala yüksek ama düşüşe geçti. Benim sana önerilerim bebeği emziricegin zaman soyundur. Bebek emerken hem efor harcadığı için hem göğsünde olduğu için üşümez korkma. Burnunu sık, ayak altını minik minik tırnağını batırır gibi yap gerekirse biraz pamuk ıslatıp bacaklarını boyun altını sil. Altını açabilirsin altını silmekten uyandırıyor. Göğsünde bu şekilde uyuya kaldıkça uyandirarak memede duraklarında çetesinin altından dürt yukarı doğru. Bu şekilde 1 saat emzirmeyi dene baktın aktif ememiyor sütünü sağ biberonla ver iki saati bekleme bir buçuk saatte bir kaldır. Biberonu da verirken çetesinin altından ağzını ittirmeye devam et yutkunma yapsın. Hiç korkma biberonla alışır mi diye sarılık halinde baygın olduğu için ona alismaz sariligi atlatana kadar bu şekilde en az 60ml içir 1 hafta sabret düşüşe geçiyor inşallah ben çok uğraştım bu 3.bebegim ilk cocugumda sarılıkti mamaya ihtiyaç duymadan atlattik. Anne sütüyle daha uzun sürer geçmesi ama günde 5,6 bez doldurup kilo gelişimi iyiyse endişe edecek bir şey yok

Kizlar
Hastaneye gittin mi cnm ne alemdesin gelismeler neler
Bugün gündüz doğumum oldu çok şükür bebisimizi aldık kucagimiza, 24 saat sancı 12 saat şiddetli sancı uykusuzluk vs zorlu bir süreçti Allah tüm doğum yapacaklara yardımcı olsun herrkese gönülden kolayca bir doğum yapmasını diliyorum

Bu arada emzirirken kronometre aç en az 15 dakika aktif emme yapana kadar uyumasına izin verme daha aşağısı yeterince beslenmedigini gösterir canım Allah şifa versin

Ay maşaAllah 41 kere bayıldım bu ne güzel ne pozitif bir doğum hikayesi yaptığınız ekstra şeyleri de paylaşabilir misiniz? Pilates, perine masajı vs neler yaptınız kolay olması için?

Dogurmayan hanımlar biliyorum sabirsizlikla bekliyorsunuz ama hiç acele etmeyin en güzeli vakti zamanında doğum benim açıklık muayenesinde doktor zorlaması ile biraz doğum tetiklendi suyum geldi ağrı sancilarim başladı ki doktordan çıkarken haftaya görüşürüz diye çıkmıştık çünkü hiç doum belirtisi yoktu. Bu açıklık muayenesini herkes yapıyor illa doğum olcak değil yanlıs anlamayın ama benim dogumumun sebebi bu muayene oldu ve uzun bir sancı dönemi yaşadım 2. Bir bebek düşünürsem.mesela aynı noktada böyle bir muayene yapılmasını istemezdim net söylüyorum 42. Haftaya kadar yolu var bebiş zaten bilir ne zaman gelecegini Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin

Maşallah SubanAllah Rabb'im doğumdan sonrasını da kolay eylesin inşallah darısı tüm anne adaylarımiza ve bana

Hadi gözünüz aydin cok sevindim evet zor ama sonu guzellikler olmus omurlu hayirli evlat olsun

Ay maşaAllah 41 kere bayıldım bu ne güzel ne pozitif bir doğum hikayesi yaptığınız ekstra şeyleri de paylaşabilir misiniz? Pilates, perine masajı vs neler yaptınız kolay olması için?
Vallahi pilates topunu şişirdim ama bi ay öyle ortada durdu o kadar ağırlaşmıştım ki bide son haftalarda annem olduğu için bütün ev işlerini ona devrettim yemek yiyip bütün gün yatıyordum bu 3.doğumum ondan kolay olmuş olabilir bide kendine güvenmek bence insana çok güç veriyor. Ben yani doğurucağım gün hareketlendim ne varsa yaptım squat falan

Günaydın canım. Nasıl gidiyor bebekle?
Bilmiyorum
Hayırlı olsun
kızım sarılık oldu uyuyor bugün hiç durmadan zorla uyandiriyorum az emiyor öyle kalıyor sarılık olanlar ne yaptı bilgi verirlerse sevinirim yarın doktora goturcrz
Sütünü sağıp 2 saatte bir en geç şırınga ile beslemelisin. Ya da kaşık biberon veya çay kaşığı sana kalmış.
Uyandırmak için altını aç. Bezini değiş. Ayağına dokun.

Kızlar ben de bu nişan lekelenmesini tam anlayamadım açıklık muayenesi yüzünden mi oluyor acaba bendeki? Böyle regli başlarkenki lekelenme gibi. Kıvamı cıvık mı olması lazım nişanın

Kızlar günaydın dün nişanı sormuştum ya o benim nişanın başlangıcıymış akşam eşimle yürüyüşe çıktık ama hiç halim yoktu dönüşte de ananas aldık yiyeyim belki faydası olur yumuşar rahim dedim. Daha ananas tabağını elimden bırakmadan bana bir şeyler oluyor dedim eşime. WC’ye gittim. Dönüşte adet sancım var diye pilates topuna oturdum biraz 8 çiziyordum bir on dk sürdü tam kalkayım derken suyum geldi. Duşta da nişanın geri kalan kanlı kısmı geldi. (Saat 23.00) 7 cm açıklıkla gelmişim hastaneye bir saat sürdü yol ilçeden. 2.13 te de oğluşum kollarımdaydı. Hep her şey çok hızlı olsun istemiştim. Kabul oldu çok şükür.

Gözün aydın sağlıklı sıhhatli büyüsün inşallah

Gözün aydın canım. Çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olsun.

Erkekti canım Allah hepimizinkine sağlık versin hayırlı olsun sanada
Ben dedim acaba kız mı kizlar hızlı olur Allah bagişalsin sana canım
Hahah vallahi ya olsun be demekki sırayla değilmiş bu işler benimki bize gelmek icin bile 11 yil bekletmis şimdi şıp diye gelseydi sasirirdim
Aynen vala olsun sağlıkla gelsin son güne kadar sürdürüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…