- 24 Aralık 2011
- 5.251
- 8.713
- 448
- 35
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #60.901
Vallahi gülüyorum artık.Sizin yine nişan gelmis bende oda yok
Bizimkide kan uyuşmazlığı olduğu için sarılık oldu. Hiç canını sıkma üzülme bende uğraşıyorum 5 kere kan verdik takipte değer hala yüksek ama düşüşe geçti. Benim sana önerilerim bebeği emziricegin zaman soyundur. Bebek emerken hem efor harcadığı için hem göğsünde olduğu için üşümez korkma. Burnunu sık, ayak altını minik minik tırnağını batırır gibi yap gerekirse biraz pamuk ıslatıp bacaklarını boyun altını sil. Altını açabilirsin altını silmekten uyandırıyor. Göğsünde bu şekilde uyuya kaldıkça uyandirarak memede duraklarında çetesinin altından dürt yukarı doğru. Bu şekilde 1 saat emzirmeyi dene baktın aktif ememiyor sütünü sağ biberonla ver iki saati bekleme bir buçuk saatte bir kaldır. Biberonu da verirken çetesinin altından ağzını ittirmeye devam et yutkunma yapsın. Hiç korkma biberonla alışır mi diye sarılık halinde baygın olduğu için ona alismaz sariligi atlatana kadar bu şekilde en az 60ml içir 1 hafta sabret düşüşe geçiyor inşallah ben çok uğraştım bu 3.bebegim ilk cocugumda sarılıkti mamaya ihtiyaç duymadan atlattik. Anne sütüyle daha uzun sürer geçmesi ama günde 5,6 bez doldurup kilo gelişimi iyiyse endişe edecek bir şey yokkızım sarılık oldu uyuyor bugün hiç durmadan zorla uyandiriyorum az emiyor öyle kalıyor sarılık olanlar ne yaptı bilgi verirlerse sevinirim yarın doktora goturcrz
Bugün gündüz doğumum oldu çok şükür bebisimizi aldık kucagimiza, 24 saat sancı 12 saat şiddetli sancı uykusuzluk vs zorlu bir süreçti Allah tüm doğum yapacaklara yardımcı olsun herrkese gönülden kolayca bir doğum yapmasını diliyorumHastaneye gittin mi cnm ne alemdesin gelismeler neler
Bu arada emzirirken kronometre aç en az 15 dakika aktif emme yapana kadar uyumasına izin verme daha aşağısı yeterince beslenmedigini gösterir canım Allah şifa versinBizimkide kan uyuşmazlığı olduğu için sarılık oldu. Hiç canını sıkma üzülme bende uğraşıyorum 5 kere kan verdik takipte değer hala yüksek ama düşüşe geçti. Benim sana önerilerim bebeği emziricegin zaman soyundur. Bebek emerken hem efor harcadığı için hem göğsünde olduğu için üşümez korkma. Burnunu sık, ayak altını minik minik tırnağını batırır gibi yap gerekirse biraz pamuk ıslatıp bacaklarını boyun altını sil. Altını açabilirsin altını silmekten uyandırıyor. Göğsünde bu şekilde uyuya kaldıkça uyandirarak memede duraklarında çetesinin altından dürt yukarı doğru. Bu şekilde 1 saat emzirmeyi dene baktın aktif ememiyor sütünü sağ biberonla ver iki saati bekleme bir buçuk saatte bir kaldır. Biberonu da verirken çetesinin altından ağzını ittirmeye devam et yutkunma yapsın. Hiç korkma biberonla alışır mi diye sarılık halinde baygın olduğu için ona alismaz sariligi atlatana kadar bu şekilde en az 60ml içir 1 hafta sabret düşüşe geçiyor inşallah ben çok uğraştım bu 3.bebegim ilk cocugumda sarılıkti mamaya ihtiyaç duymadan atlattik. Anne sütüyle daha uzun sürer geçmesi ama günde 5,6 bez doldurup kilo gelişimi iyiyse endişe edecek bir şey yok
Ay maşaAllah 41 kere bayıldım bu ne güzel ne pozitif bir doğum hikayesiDogum yaptığım günü anlatmak istiyorum. Görünceye annen Artık heran dogururum diye yanımda 2 haftadır kaliyorlardi. Artık hergun bugün dogururum diye bekliyorduk her kasilmayi takip ediyordum ama geçiyordu düzensizdi. Dogum yapmadan bir gün öncesi çatı muayenesi nst falan hersey bakıldı. Doktor açılma yok,sancı yok,bebeğin sağlığı iyi 41e kadar bekleyelim yoksa suni sancı verilir dedi. Sabah oldu ne nisan ne sancı artık isyan ettim dedim eşime yeter beni doktora götür dogurtsunlar bu çocuk dogmicak diyorum. O da ise giderken bugün sen dogurucaksin görürsün diyip gitti. Neyse o gün çıktım annemle biraz yürüyelim dedik. A101e bime tek tek marketleri geziyorum öylesine birkaç bir şey aldık arada yine sancı vuruyor bana ama anneme de birsey demiyorum geçer yalancı sancidir diyip umursamıyorum. Kırtasiyeye gittik yani baya bir yürüdük. Eve gittim çaktırmadan sancıları takip edim bi dedim. Kullandığım bi uygulama var sancilar 7 dakka da bir geliyor o sırada öğlen yemeği yiyorum. Bildirim geldi uygulamadan hastaneye gitmek için çantanızı falan hazırlayın diye. Eşimde uzakta olduğunu bildiğim için gideceğim hastanede eve trafik olmazsa 1 saat uzaklıkta. Aradım dedim ben bugün doğurucam elini çabuk tut. Annem görümcem hadi diyo doktora gidelim telaslandilar. Ben dedim sakın olun eşim gelsin arabayla gideriz. Ben duş alicam dedim. Girdim duşta da kaldım bi 45 dk falan. Çıktım işte 8 katlı bir binada oturuyoruz. Açılma hızlı olsun diye dedim anne gel merdivenleri inip çıkim böyle boş boş beklemim. Neyse 3 tür 8 katlı merdivenleri çıktım indim o sırada takip ediyorum sancilar 2 dakka olmadan geliyor çok sıklaştı. Baktım eşim gelemicek eve 15 dakka yürüme mesafesinde devlet hastanesi var. Gidim bi muayene olim dedim hem orda beklerim esimi daha güvenli olur. Ama ne şu geldi ne Nisan. Saat 17:45 falan görümceme dedim gel taksi çağırma yavaş yavaş yürüyerek gidelim. Deli cesareti vallahi yolda iyiki dogurmadim. Aldık bebenin bavulunu yokuş yukarı baya hastane yürüdük. Kadın Doğum acilden girdim bi muayene oldum 6cm açıklık var dediler dogumhaneye almalıyız. Eşim yok beklicem dedim gelince yanına alırız görürsün dediler 18:30 hastaneye yatisim yapıldı. Harika bir oda sanki özel gibi yanıma 3 ,4 tane ebe bi tane kadın dogum doktoru bi tane bebek hemşiresi doğurana kadar hiç başımdan ayrilmadılar. Sakinleştirici müzik açtık, sohbet dedikodu muhabbet bi yandan ebelerle birlikte açılma egzersizleri pilates topunda yapmam gerekenler dogururken nasıl ikinmam gerekiyor nefesimi nasıl almaliyim herseyi anlattılar. Beni bi gazladilar bi motivasyon ettiler ki. Belime 2 ebe birden mesajlar yapıyor bi yandan sıcak havlu biri kasığımda biti belimde durmadan koyuyorlar. 9cm açıklıkla dedim duşa girmek istiyorum. Duşa da soktular bi güzel çok iyi geldi. İstersen doğumuna esin gelebilir dediler istemedim. O an sadece doğuma konsantre olmak istedim. Dediler sen çok güçlüsün Harika dogurucaksin o merdivenleri nasıl çıktın senin gibisini görmedik hastaneye nasıl yürüdün şok oldular. Sonrasında çatala çıkmayı hiç istemediğimi söyledim bana örekede doğurmak ister misin dediler bende kabul ettim. Dogum anına kadar hep ayaktaydim ikinma gelince örekeye oturdum ve sadece 1 dakika içinde dogurmustum. Ikınmam 1 dakika sürdü suyum dogum anında geldi. Ne kesik ne dikiş ne lahma hiç bir müdahale olmadan sanki özelde doğurur gibi doğurdum. Harika bir ekipti. Dogum anımı da çektiler fotoğraflar videolar müthişti. Bebegi hemen kucağıma aldım. Emzirdim plasenta da göbekte daha kesilmemisti. İlk aşısı yanımda yapıldı taburcu olana kadar işitme dahil bütün muayeneleri için doktor odamıza geldi. Bebeğimi hiç alıp goturmediler yanımda tarttilar giydirdiler kucağımda çıktım dogumhaneden ve hiçbir ücret almadan bana ait büyük bir odada kaldım. Herkes çok ilgiliydi rüya gibi bir gündüoğlum 3800 kilo 53 cm doğdu. Saat 21:36 da yani hastaneye gitmemden 3 saat sonrası kucağımdaydi
Maşallah SubanAllahDogum yaptığım günü anlatmak istiyorum. Görünceye annen Artık heran dogururum diye yanımda 2 haftadır kaliyorlardi. Artık hergun bugün dogururum diye bekliyorduk her kasilmayi takip ediyordum ama geçiyordu düzensizdi. Dogum yapmadan bir gün öncesi çatı muayenesi nst falan hersey bakıldı. Doktor açılma yok,sancı yok,bebeğin sağlığı iyi 41e kadar bekleyelim yoksa suni sancı verilir dedi. Sabah oldu ne nisan ne sancı artık isyan ettim dedim eşime yeter beni doktora götür dogurtsunlar bu çocuk dogmicak diyorum. O da ise giderken bugün sen dogurucaksin görürsün diyip gitti. Neyse o gün çıktım annemle biraz yürüyelim dedik. A101e bime tek tek marketleri geziyorum öylesine birkaç bir şey aldık arada yine sancı vuruyor bana ama anneme de birsey demiyorum geçer yalancı sancidir diyip umursamıyorum. Kırtasiyeye gittik yani baya bir yürüdük. Eve gittim çaktırmadan sancıları takip edim bi dedim. Kullandığım bi uygulama var sancilar 7 dakka da bir geliyor o sırada öğlen yemeği yiyorum. Bildirim geldi uygulamadan hastaneye gitmek için çantanızı falan hazırlayın diye. Eşimde uzakta olduğunu bildiğim için gideceğim hastanede eve trafik olmazsa 1 saat uzaklıkta. Aradım dedim ben bugün doğurucam elini çabuk tut. Annem görümcem hadi diyo doktora gidelim telaslandilar. Ben dedim sakın olun eşim gelsin arabayla gideriz. Ben duş alicam dedim. Girdim duşta da kaldım bi 45 dk falan. Çıktım işte 8 katlı bir binada oturuyoruz. Açılma hızlı olsun diye dedim anne gel merdivenleri inip çıkim böyle boş boş beklemim. Neyse 3 tür 8 katlı merdivenleri çıktım indim o sırada takip ediyorum sancilar 2 dakka olmadan geliyor çok sıklaştı. Baktım eşim gelemicek eve 15 dakka yürüme mesafesinde devlet hastanesi var. Gidim bi muayene olim dedim hem orda beklerim esimi daha güvenli olur. Ama ne şu geldi ne Nisan. Saat 17:45 falan görümceme dedim gel taksi çağırma yavaş yavaş yürüyerek gidelim. Deli cesareti vallahi yolda iyiki dogurmadim. Aldık bebenin bavulunu yokuş yukarı baya hastane yürüdük. Kadın Doğum acilden girdim bi muayene oldum 6cm açıklık var dediler dogumhaneye almalıyız. Eşim yok beklicem dedim gelince yanına alırız görürsün dediler 18:30 hastaneye yatisim yapıldı. Harika bir oda sanki özel gibi yanıma 3 ,4 tane ebe bi tane kadın dogum doktoru bi tane bebek hemşiresi doğurana kadar hiç başımdan ayrilmadılar. Sakinleştirici müzik açtık, sohbet dedikodu muhabbet bi yandan ebelerle birlikte açılma egzersizleri pilates topunda yapmam gerekenler dogururken nasıl ikinmam gerekiyor nefesimi nasıl almaliyim herseyi anlattılar. Beni bi gazladilar bi motivasyon ettiler ki. Belime 2 ebe birden mesajlar yapıyor bi yandan sıcak havlu biri kasığımda biti belimde durmadan koyuyorlar. 9cm açıklıkla dedim duşa girmek istiyorum. Duşa da soktular bi güzel çok iyi geldi. İstersen doğumuna esin gelebilir dediler istemedim. O an sadece doğuma konsantre olmak istedim. Dediler sen çok güçlüsün Harika dogurucaksin o merdivenleri nasıl çıktın senin gibisini görmedik hastaneye nasıl yürüdün şok oldular. Sonrasında çatala çıkmayı hiç istemediğimi söyledim bana örekede doğurmak ister misin dediler bende kabul ettim. Dogum anına kadar hep ayaktaydim ikinma gelince örekeye oturdum ve sadece 1 dakika içinde dogurmustum. Ikınmam 1 dakika sürdü suyum dogum anında geldi. Ne kesik ne dikiş ne lahma hiç bir müdahale olmadan sanki özelde doğurur gibi doğurdum. Harika bir ekipti. Dogum anımı da çektiler fotoğraflar videolar müthişti. Bebegi hemen kucağıma aldım. Emzirdim plasenta da göbekte daha kesilmemisti. İlk aşısı yanımda yapıldı taburcu olana kadar işitme dahil bütün muayeneleri için doktor odamıza geldi. Bebeğimi hiç alıp goturmediler yanımda tarttilar giydirdiler kucağımda çıktım dogumhaneden ve hiçbir ücret almadan bana ait büyük bir odada kaldım. Herkes çok ilgiliydi rüya gibi bir gündüoğlum 3800 kilo 53 cm doğdu. Saat 21:36 da yani hastaneye gitmemden 3 saat sonrası kucağımdaydi
Hadi gözünüz aydin cok sevindim evet zor ama sonu guzellikler olmus omurlu hayirli evlat olsunKizlar
Bugün gündüz doğumum oldu çok şükür bebisimizi aldık kucagimiza, 24 saat sancı 12 saat şiddetli sancı uykusuzluk vs zorlu bir süreçti Allah tüm doğum yapacaklara yardımcı olsun herrkese gönülden kolayca bir doğum yapmasını diliyorum
Evet kesinlikle hatta o kadar baski yapiyorki bi iki kere ikinsam cikacak gibi his oluyor bendeKızlar fazla ayakta kalınca sizinde bebis kasıklara aşırı baskı ve ağrı yapıyor mu? Hareket edemiyorum neredeyse
Vallahi pilates topunu şişirdim ama bi ay öyle ortada durduAy maşaAllah 41 kere bayıldım bu ne güzel ne pozitif bir doğum hikayesiyaptığınız ekstra şeyleri de paylaşabilir misiniz? Pilates, perine masajı vs neler yaptınız kolay olması için?
Amin daha güzelleri sizin olsunMaşallah SubanAllahRabb'im doğumdan sonrasını da kolay eylesin inşallah darısı tüm anne adaylarımiza ve bana
BilmiyorumGünaydın canım. Nasıl gidiyor bebekle?
Hayırlı olsunkızlar bende doğurdum hala inanamıyorum bugün kontrole diye geldik gelecek hafta için gün verecekti ama yumuşama ve bebek aşağıda olduğu için sezeryana alındım ağrılarım biraz daha iyi bebeğim 37 ılduğu hün doğdu 3,130 gr doğdu maşallah iyiyiz birazcık minik gibi geldi banasormak istediklerüniz varsa alayım bu arada tok karnaydım ve lavman falan yapılmadı sanki bazısı diyordu sezeryqndada lavman yapılıyor
Sütünü sağıp 2 saatte bir en geç şırınga ile beslemelisin. Ya da kaşık biberon veya çay kaşığı sana kalmış.kızım sarılık oldu uyuyor bugün hiç durmadan zorla uyandiriyorum az emiyor öyle kalıyor sarılık olanlar ne yaptı bilgi verirlerse sevinirim yarın doktora goturcrz
Hayır cıvık gibi degil google da birkac cesidi var bir bak istersenKızlar ben de bu nişan lekelenmesini tam anlayamadım açıklık muayenesi yüzünden mi oluyor acaba bendeki? Böyle regli başlarkenki lekelenme gibi. Kıvamı cıvık mı olması lazım nişanın
Bende de wc gidince öyle hissettim bugünEvet kesinlikle hatta o kadar baski yapiyorki bi iki kere ikinsam cikacak gibi his oluyor bende
Gözün aydın sağlıklı sıhhatli büyüsün inşallahKızlar günaydın dün nişanı sormuştum ya o benim nişanın başlangıcıymış akşam eşimle yürüyüşe çıktık ama hiç halim yoktu dönüşte de ananas aldık yiyeyim belki faydası olur yumuşar rahim dedim. Daha ananas tabağını elimden bırakmadan bana bir şeyler oluyor dedim eşime. WC’ye gittim. Dönüşte adet sancım var diye pilates topuna oturdum biraz 8 çiziyordum bir on dk sürdü tam kalkayım derken suyum geldi. Duşta da nişanın geri kalan kanlı kısmı geldi. (Saat 23.00) 7 cm açıklıkla gelmişim hastaneye bir saat sürdü yol ilçeden. 2.13 te de oğluşum kollarımdaydı.Hep her şey çok hızlı olsun istemiştim. Kabul oldu çok şükür.
Gözün aydın canım. Çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olsun.Kızlar günaydın dün nişanı sormuştum ya o benim nişanın başlangıcıymış akşam eşimle yürüyüşe çıktık ama hiç halim yoktu dönüşte de ananas aldık yiyeyim belki faydası olur yumuşar rahim dedim. Daha ananas tabağını elimden bırakmadan bana bir şeyler oluyor dedim eşime. WC’ye gittim. Dönüşte adet sancım var diye pilates topuna oturdum biraz 8 çiziyordum bir on dk sürdü tam kalkayım derken suyum geldi. Duşta da nişanın geri kalan kanlı kısmı geldi. (Saat 23.00) 7 cm açıklıkla gelmişim hastaneye bir saat sürdü yol ilçeden. 2.13 te de oğluşum kollarımdaydı.Hep her şey çok hızlı olsun istemiştim. Kabul oldu çok şükür.
Ben dedim acaba kız mı kizlar hızlı olurErkekti canım Allah hepimizinkine sağlık versin hayırlı olsun sanada
Aynen valaHahah vallahi ya olsun be demekki sırayla değilmiş bu işlerbenimki bize gelmek icin bile 11 yil bekletmis şimdi şıp diye gelseydi sasirirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?