2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kizlar yeni yila 14 gün kaldı, hiçbir belirtide hâlâ yok bütün tuşlara basmanın tam tersi tamamen yatarak gecirip icimizde tutabiliyor muyuz çocuğu bari 2024 lü doğsun
Benim
Hep erken doğum riskim vardı, yata yata 37+6 ya geldim
Bugün, pazartesi sezeryan son 1 haftadır da yoruyorum kendimi arada ama
Yine de bişi yok çok şükür, pazartesi planlı bir şekilde gelsin istiyorum

Kızlar merhaba, bugün 40+0 olduk. Kontrolümüz vardı sancı yok, keyfi yerinde. Çarşambaya kadar kendi gelmezse suni sancıyla süreci başlatacağız. Daha önce suni sancıyı deneyimleyeniniz oldu mu? Vajinal fitil şeklinde verecekmiş doktorum

Daha öncesinde açılma küçük sancılar, nişan su vs gelmedi mi?
Yalancı kasılmalar oluyordu sadece güçsüz ve düzensizdi doğuracağım günün bir gün öncesi doktordaydim çatı muayenesi bile yaptı açılma yumuşama nisan küçük bir leke dahi olmadı suni sancı veririz diye konuştuk hatta sonra düzenli sancilar başladı doktora gittim su bile dogururken geldi

Ben 3 tane normal doğum yaptım. Suni sancıyı 2 .dogumumda aldım kendi sancinla aynı hissediyorsun diyebilirim zaten suni sancı oksitosin hormonu veriliyor dogumu oksitosin baslatiyo. Acilmam ilerlemeyince vajinaya fitil yerlestirildi dehşet kötü bir şeydi korkutmak istemem ama bence 41e kadar hersey normalde sancıyı bekle. Ben şimdiki aklım olsa o fitili kesinlikle izin vermezdim. Acı esigim çok yüksektir normalde dogururken bile gıkım çıkmaz ama o fitil beni boğazımı yırtarak çığlıklar attırdı

Tam doğacağı gün mü açılma başladı, kaç saat sürdü tam açılma?

Tam isimlerini bilmiyorum ama Hafif plesanta previa mevcut. Tam kapalı olandan değil sadece rahim ağzına yakın yerleşimli yani. Evet sezeryan olacağım mecburi olarak, çok teşekkürler inşallah hepimiz için
Merhaba doğumunuz gerçekleşmiş sanırım Allahım bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi nasip etsin Bende de aynı sorun var şuan plasenta previa marjinal rahim agzinin yaninda plasenta Rahatsiz etmezsem bir kaç soru sorsam sizin doğum süreci nasıl geçti kaçıncı haftada doğum gerçekleşti ve kan takviyesine gerek kaldı mı ?

Merhaba ben 38+1de planlı sezaryen ile doğurdum ve ekstra hiçbir zorluk yaşamadım. Ameliyattan sonra doktorum olası bi kanama durumu gereken önlemleri aldığını beklediğinden kolay geçtiğini söyledi. Sanırım sadece ek bir ilaç verdiler ameliyat sırasında kanamayı durdurmaya yönelik. Herhangi bi kan takviyesi almadım yani. Ameliyat sonrası da ne aşırı bi kanama ne de tansiyon düşüklüğü vs hiçbir sorun yaşamadım umarım sizin de güzel hatırlayacağınız bir doğumunuz olur merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz

Bende de plesenta previa marjinal vardı soruyu görğnce cevap vermek istedim. 21-23.haftalar arası hafif kanamam oldu bu yüzden istirahat etmek zorunda kaldım 45 gün kadar, daha sonrasında bebek büyüdükçe plesantayı yukarı çekti ve previa durumu ortadan kalktı marjinallerin yüzde doksanında bu şekilde olur bebek büyüdükçe düzelir demişti doktorum, doğumda da herhangi bir sıkıntımız olmadı çok şükür, kan takviyesi yapışıklık durumu vs hiçbiri olmadı 37+4 de oldu doğum ama benim erken sancım oldu 1 hafta bıyunca sancıları durduramayınca bebeği alalım dedi doktorum

Tam doğacağı gün mü açılma başladı, kaç saat sürdü tam açılma?
Öğlen 15 gibi sancıların düzenli gibi geldiğini fark ettim kasılmalari takip ettiğim uygulama vardı yalancı mı dogum mu başladı bildiriyor irda sancılar 10dakkayla 7 dakikaya düştü hastaneye gitmek için çantanızı hazırlayın bildirimi geldi ben hastaneye 18 da gittim açılma 6 cm olmuştu dogumhaneye 18:30 gibi yatisim yapıldı sancılar 2 dakikada birdi 21:30da oğlum doğdu yatistan 3 saat sonra

Çok sevindim sizde sağlıkla büyütün meleğinizi insallahhh bende 13. Haftada soyledi doktor detaylı ultrasonda da söylendi ama yukari çıkar dediler malesef 28.haftada hiç değişiklik yoktu yerinde o yüzden doktorda bu saatten sonra daha zor diye konuştu normalde hiç takmazdım ama şimdi arastirmaya basladim olumlu tecrubeleri okuyunca rahatliyorum acikcasi

Ay çok sevindim güzel bir dogum gecirmenize amiiinnn Rabbim bütün hamilelere sorunsuz doğum nasip etsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…