- 25 Ekim 2023
- 1.263
- 2.450
- 53
- 40
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #68.381
1. Ayda çektirdik kalça ultrasonunu ama tekrar istemedi bizim doktor.Cok gecmis olsun..
Bizimde kalca usg birinci ayda çekildi bir sorun yok bir daha da baktirmaniza gerek yok dendi.Sanki cogunluk 3.ayda cektirdi.Supheye dusuyorum bende acaba tekrar cektirmeli miyim diye?
Zaten bu ara tortikolis sonrasi herseyden supheleniyorum..
Var mi 1. Ayda kalca usg cektiren?
Cocuk doktorlarini anlamiyorum ben de.Her ay iki doktora götürüyorum ikisi de farketmedi tortikollisi..
Yok kürtler türklerle karşılaşmadım daha ordaAraplar mı? Bizimkiler Tarsuslu Arap. Kahve içirip çikolata da yediriyorlardı, canı çekermiş bebenin diye
Sen nerelisin?
Yenı dogmus bebege mı meyve Recel su verdı?Bu yememe huyu bizde varmış annem memeden kesermiş mecburen
Heralde bende öyle yapabilirim çok zorlarsa
Annem bebeğimi izinsiz kucağına dahi almaz
Kv ilk günden ağzına sokmadık şey bırakmadj engel olamıyorduk arkamızı dönmesiyle meyve reçel su vermesi bir oluyordu nöbet tutuyordum bebeğin başında onunla asla istediğimi yapamam
Artık nasıl devam edersek şuan çok iştahlı bir bebek ama ilerde nasıl olur bilmiyorum
Yurtdışındaki aşı takviminde Türkiye’deki aşılardan bazıları bulunmuyor verem gibi. Buraya sık sık geliyorsanız yaptırmayı düşünebilirsin. Yeğenime orda yapılmadığından buraya gelince veremle savaş dispanserinde antikor bakıp yapacaklar.İlk aşılarını oldu bugün o ağladı ben ağladım ooof of. Umarım ateşi çıkmaz, nursuz hemşire rektal ölçün ateşi en gerçek ölçüm odur dedi, biliyoruz da korkuyoruz neyse eğer huysuz vs olursa ölçerim durup dururken ölçmem herhalde. Her bebekte ateş çıkmıyor çünkü burda gördüğüm kadarıyla.
2.ayda cektırdık bız de, dogdugunda bı takvim vermıslerdı orda 2.ay yazıyordu oyle yaptık biz de.. Goz muayenesini yaptırmadım onu da haftaıcı yaptırcaz ınsallah, doktor carsamba gunu yaptırın dedıCok gecmis olsun..
Bizimde kalca usg birinci ayda çekildi bir sorun yok bir daha da baktirmaniza gerek yok dendi.Sanki cogunluk 3.ayda cektirdi.Supheye dusuyorum bende acaba tekrar cektirmeli miyim diye?
Cocuk doktorlarini anlamiyorum ben de.Her ay iki doktora götürüyorum ikisi de farketmedi tortikollisi..
Araplar mı? Bizimkiler Tarsuslu Arap. Kahve içirip çikolata da yediriyorlardı, canı çekermiş bebenin diye
Sen nerelisin?
İlk bebeğimYenı dogmus bebege mı meyve Recel su verdı?
Anlamadım ben ya, senin ıkıncı cocuk mu ki? İlk deıl mı?
İlk bebeğim
Doğduğu gün ağzına hurma parçası koydu daha emmemişti yavrum
Sünnet olan sadece sürülmesi halbuki
sonrada hiç sormadan sürekli reçel ve su vermeye başladı gelin iş yapsın bebek sussun diye
birgün toplanıp zorla bebeğime neolduğu belirsiz bişey içirdiler gazı için diyip
Defalarca bebeğimin gaz sorunu yok dediğim halde
Benek bakmasınıda hiç bilmiyor rezil ediyor du bebeği alır almaz
sanki lohusa ben değildim kendisiydi sürekli küsme sürekli eşime şikayet aramızı bozmaya çalışma amannn neler yaptı bana bu doğum sürecinde hergün ağlıyordum
o benim bebeğimi sahiplenip benim evime yerleşecekti ama ben bunalıp valizimi toplayıp gitmeye kalkınca eşim bir süreliğine gönderdi annesini
Bizim aramızda 12 saat mesafe var ona rağmen böyle deOkurken fenalik geldi..
Kayinvalideler KAPATILSIIIIN!!!
Siz baska yere tayin istesenize esini ikna etmeye calis,ne kadar uzak o kadar iyi
Ben de 1.ayda çektirdim canım… hastanelerin doğum paketlerinin içinde var kalça usg.Cok gecmis olsun..
Bizde 1. Ay çektirmiştik. Hatta çeken radyolog muydu unuttum biz gazdan çok çekiyorduk o ara dedim ona hocam sorun yok dimi ben gaz hareketleri yapıyorum ama tereddüt ediyorum bi yandan diye sıkıntı yok yap istediğin kadar demişti bize de doktorum bir daha çektirmeniz gerekli falan dememişti.Cok gecmis olsun..
Yok canım bi 7 aylık geldiler, bi de 1 yaş-1,5 yaş arası. Hangisinde verdi hatırlamıyorum. Büyüktü herhalde.Yenidogan bebege mi kahve icirilip cikolata yediriliyor
Çocuk 8 kilo mu doğmuş nedirBen de 1.ayda çektirdim canım… hastanelerin doğum paketlerinin içinde var kalça usg.
Hatta kuzenimin cocuğu toplu baya da geçenlerde götürdü o da 40.günü götürmüştü. Doktoru kızmış buna. Niye bu kadar geç kaldınız, doğumsal bir anomali mi sonradan gelişen mi nasıl ayırt edeceğiz şimdi ? Aylık kontrolunde niye getirmiyorsunuz falan demiş… sonra demişler hocam 40 günlük falan. Ben 6 aylık sandım bebeği pardon demiş
Kız bu ne ? Ah şu kaynanalar varya…İlk bebeğim
Doğduğu gün ağzına hurma parçası koydu daha emmemişti yavrum
Sünnet olan sadece sürülmesi halbuki
sonrada hiç sormadan sürekli reçel ve su vermeye başladı gelin iş yapsın bebek sussun diye
birgün toplanıp zorla bebeğime neolduğu belirsiz bişey içirdiler gazı için diyip
Defalarca bebeğimin gaz sorunu yok dediğim halde
Benek bakmasınıda hiç bilmiyor rezil ediyor du bebeği alır almaz
sanki lohusa ben değildim kendisiydi sürekli küsme sürekli eşime şikayet aramızı bozmaya çalışma amannn neler yaptı bana bu doğum sürecinde hergün ağlıyordum
o benim bebeğimi sahiplenip benim evime yerleşecekti ama ben bunalıp valizimi toplayıp gitmeye kalkınca eşim bir süreliğine gönderdi annesini
Kız yokÇocuk 8 kilo mu doğmuş nedir
Nedir KV lerden çektiğimizKız bu ne ? Ah şu kaynanalar varya…
Benim kaynanam da görümcemin çocuğu olmuyor da ben hamileyim diye oturup ağlamıştı senin olacak benim kızımın olmuyor diye
Peşine hamileliğime hayırlı olsun diyemediler bana. Çok alışma, belki düşer dediler ana kız
İlk 3 ay çok kusuyordum. Sadece mantı yiyebiliyordum. Dışarıdan yiyorduk kokusu midemi bulandırıyordu. Gene kızıyla kocamı kenara çekip bir bu mu hamile ? Ne kadar şımardı görmüyor musun ? Buna para mı dayanır oğlum masaya yumruğunu koy kırsın dizini evde yapsın…Ki biz normalde de çok sık dışarda yiyen insanlarız yani. Ama hamileliğimde onlara batmıştı
Hamileyken tatile gittik. Bu sefer gene ana kız kudurdular. Neymiş onun kızı gitmemiş tatile. Bizim ne işimiz varmış ?
Kaynanamın gerçekten kızında olmayan bir şeyi, başkasında görmeye tahammülü yok
Kapımda mangal yakıp alt komşuma gönderip bana göndermiyorlardı ya
Bu böyle böyle doğuma kadar gitti
Doğumda geldiklerinde ikisine de ağzıma ne gelirse saydım ama. Yaptıklarını, dediklerini bir bir yüzlerine vurdum. Çocuğa dokunamadan ağlayarak gittiler
Şimdi görümcemle konuşmuyorum. Kaynanam da arada gelir eder ama çocuğu 5 dakika kucağında ya bırakırım ya bırakmam… o da oğluna çok şikayet ediyor ama bir işe yaramıyor artık ne yazık ki. Hak ettiniz anne kusura bakma diyor geçiyor o da
Sanırım mamayla alınan kiloyu sağlıklı bulmuyor doktorlarKız yok3300 doğdu ama anneannesi gece ayrı kalkmış mama yapmış. Annesi ayrı mama yapmış. Baba ayrı mama yapmış… hepsi gece 1 ben veriyorum sanıyor hepsi mama veriyor küçümen de içiyor aylık kontrole bir götürdüler 6.500 kilo obez dediler kızdılar da yani iş işten geçti
Yenidoğan hemşiresine selamımı söyleDoğrumu dur bilmiyorum ama her geçen zaman anne sütünün besleyiciliği düşüyor ilk günki sütle bebeğin bir iki yaşında emdiği süt aynı oranda bebeği korumuyormuş yenidoğan hemşiresi söylemişti
Bir yaşından sonra mutlaka yemek yemeli eğer yemezde emmek isterse ozaman bende kesebilirim
Ben bunu hiç düşünmemiştim doğru haklısın. Benim de hepatit A aşım yokmuş kan testinde çıktı geçen sene, bizim aşı programı çok kapsamlıdır o nasıl dahil değil şaşırdım.Yurtdışındaki aşı takviminde Türkiye’deki aşılardan bazıları bulunmuyor verem gibi. Buraya sık sık geliyorsanız yaptırmayı düşünebilirsin. Yeğenime orda yapılmadığından buraya gelince veremle savaş dispanserinde antikor bakıp yapacaklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?