2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Canım benım bebeler ikiz 3. Aydan sonra bende ek mamaya gectım ama anne sütü verırken ikiside kabızdı bagırsakları gelişmesiği için oluyor o durum buyudukce gecıcek demişti doktor 4. Aya yakın gercekten gecmeye başladı mama takvıyesıne başladığım halde cok aşırı gazlı degıller ama kızımda gaz yıne anne sütü içerkende vardı akşam 7 ile 11 arası gaz sancısı fix vardı ama şöyle bizim bebeler 90 ml mamayı zor içiyorlar hani ben zorluyorum kilo almaları için 240 cc cok fqzla geldi bana acaba başka bir hastalığı mı var cunku her mama içen öyle olmuyor benimkiler degıl mesela anne sütü zaten gun gectıkse besin degerı düşen bişey 6. Aydan sonra hele besın degerı bebeğe yetmıyo mecbur ek gıdaya gecıyosun da anlayamadım o durumu

Bi de ben dondurucuya sagdığım sütleri koymuştum 1 hafta sonra skt leri bitiyor bugun ve 2 gun once cözdürdüm o sütleri bebelere verdım acayip gaz yaptılar bebeler devamlı agladı kıvrandı acaba anne sütüde ilk başlarda daha mı gaz yapıyordu eski sagdığım sütler gaz yaptı var mı buzluğa koyan süt?

3ay 1 gunluk, alıyor, mama oncesı emzırıyorum, 1 saat kadar sonra da mama verıyorum
Benımde 3 ay 27 gunluk ben emziriyorum ardına mama yapıyorum biri yarıda bırakınca diğeri içiyor zaten ziyan olmuyor iki tane olunca bazende emzirmeden direk verıyorum o zaman tam 90 içiyorlar aslında tavsiye edılen bu ayda 150 falan ama içmiyorlar o kadar

Bunun mideyi büyütmüşler canım sürekli vere vere. Çocuk da nasıl almış alışmış böyle ben de anlamadım

Benimki 60 içerse seviniyorum

Aynen 2 meme emzırınce 90 ın 30u kalıyor ıcmıyor bızım kız da
Ama sıze masallah 2 bebısı doyuruyosunuz meme ıle, benım sütüm ara ogun nıyetıne

Çok
çok üzüldüm yavrum yaa çok yazık olmuş. Peki nasıl yapacaklar böyle mi devam edecek

Uyanma vakitleri nasıl geçiyor. Benim kız 1,5 saat uyanık kalınca uyumam istiyor. Memeye geçiyoruz. Mama alıp uyanınca kaç saat yemeden duruyor.
Evet bızımkı de oyle max. 2 saat uyanık kalıyor uykusu gelince de ağlamaya baslıyor, ılk 1 saat kıtap okuyoruz kartlara bakıyoruz neşeli oluyor, sonra oyun halısına geciyoruz, orda ağlamaya baslayınca memeye alıyorum, kucagımda uyukluyor bıraz emdikten sonra, bazen derınlesmıyor uykusu, yataga koyunca uyanıyor, dıger mama saatıne kadar kucagımda gezdiriyorum

Kızlar emzirme süreleriniz ne kadar? Benim kızı bıraksam saatlerce kalır memede ben 10 dk olunca çekiyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum

Aynen 2 meme emzırınce 90 ın 30u kalıyor ıcmıyor bızım kız da
Ama sıze masallah 2 bebısı doyuruyosunuz meme ıle, benım sütüm ara ogun nıyetıne
Doydukları kadar işte üzerine bi takviye verıyorum eger sadece anne sütü ile beslemek istersem yarım saatte 1 emzirmem gerekıyor 2 bebe olunca cok zorluyor beni o yuzden emzirip mama verıyorum. kuzum gecen hafta noroloji randevumuz vardı doktoeumuzda gercekten iyi bir prof doktordu ona sordum beyın gelişimde anne sütünün rolunu dedi ki beyin acısından mama ve anne sütüyle beslenenlerin arasında hiç bi fark yok fark bağışıklık sistemınde oluyor anne sütü bagısıklığı desteklıyor dedi. Gerci ben 1.5 sene emmişim 6 ay sadece anne sütü almışım ama dısarı cıktıgım gibi bi soğuk vursun hemen hasta olurum zaten bademciğimide aldırdılar ben cocukken cok hasta oluyodum çünkü. Biraz bebeği soğuya alıştırmada etken bence iskandinav ülkelerınde bebeği balkonda uyutuyolarmış mesela soğuga alışsın vucutları dıye beni annem 4 kat giydiriyomuş üşümeyeyim diye bak hastalık hastası oldum mesela hava temizleyiçi alcaktım ondanda vazgectım bebek tanışsın havadaki mikroplarla diye bagısıklık kazansın

Kızlar emzirme süreleriniz ne kadar? Benim kızı bıraksam saatlerce kalır memede ben 10 dk olunca çekiyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum
Benımde oğlum memede 10 dk kalıyor memeyı cok sevmıyor neden anlamadım ya ama kızım bıraksam saatlerce orda kalır orda yaşar falan ben oğlanı 10 dk tutuyorum kızı yarım saat ama benım iki bebegım var senın tek oldugu için yeterlidir bence

Ben de 1 damla anne sütü ıcmemısım.. Kolay kolay hastalanmam ben de.. Bence sonrakı surecte beslenme ve kendını koruma onemlı

Uyanma vakitleri nasıl geçiyor. Benim kız 1,5 saat uyanık kalınca uyumam istiyor. Memeye geçiyoruz. Mama alıp uyanınca kaç saat yemeden duruyor.
Ben memede uyutmuyorum ilk 3 ay uyuttum sonra bıraktım bi ywrde soyle bişey duymuştum ne kadar doğru bılmıyorum memede uyutunca alışkanlık oluyomuş ve derın uykuya hiç gecemıyolarmış sık uyanıyorlarmış ve yerıne koyunca hemen uyanıyolarmış o yuzden emziği verıyorum geceleri ninni acıyorum ninniye eşlik edıyorum ve uyuyorlar alışmaya başladılar artık. Uyanıncada emme mama kızım oyun halısını cok sevıyor orda baya yukardaki oyuncaklarına vuruyor sonra yatırıp gövdelerine tutmaları için küçük oyuncaklar verıyorum onları tutuyolar agızlarına sokuyolar, timmy time yapıyoruz sırayla kartlarını gosterıyorum falan öğlen uyuyolar yine emzikle.. emzik bir nimet

Ben de 1 damla anne sütü ıcmemısım.. Kolay kolay hastalanmam ben de.. Bence sonrakı surecte beslenme ve kendını koruma onemlı
Ya ben cok iyi beslenirim de kendımıde koruyorum ama bagısıklığım düşük… dediğim gibi bünyesel bişey bi de bebeği cok korumıcaksın bence ben kışın hep cıkardım bebekleri dısarı her gun nerdeyse hem daha iyi uyudular hemde soğuk havaya alışsınlar dıye gerci bu sene istanbulda kış olmadı ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…