- 20 Temmuz 2022
- 2.124
- 2.028
- 63
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #68.461
Bende şarkı acıyorum dans edıyoruz hatta ben karsılarına gecip edıyorum bakıp gülüyolarSesli oyuncakları seviyor çıngırak falan hoşuna gidiyor oğlumun biz her gün şarkı dinliyoruz ben ona söylüyorum falan sese baya alışık. Yabancılama şuan çok yok ailemizden uzaktayız eve çok giren çıkan yok arkadaş grubumuzla sık görüşüyoruz sadece onları da şimdilik yabancilamiyor. Ama irkilmeleri arada sırada oluyor bazen ağlayarak uyanıyor ya da uykusunda sıçrıyor.
Kayınvalidem bana da korkuturlar yatağına ufak bir Kur'an Kerim koyalım demişti refleksmiş falan çok anlamayacağı için hee deyip koydumYok ya normal. Bana da cicianne bu çocuğu korkutmuşlar deyip muska yaptırmıştı. Ben de korkarım öyle şeylerden.
Herkesin her konuda bir fikri var o yüzden çoğu zaman hee hüü deyip geçiyorum kimsenin dediğini yapmıyorum kendi doğrumla iyi kötü çocuğumu yetiştiriyorum .İnsanlar çok boş konuşuyorlar…
Artık anneyi babayı tanıdıkları için yabancılar dikkatini çekiyordur miniğinBende şarkı acıyorum dans edıyoruz hatta ben karsılarına gecip edıyorum bakıp gülüyolaryabancılara cok bakıyolar su an dun akşam hastaneye gittik hemşireden gözunu ayıramadılar tanımadıkları için büyük ihtimal dedım bend
Geçen komşular gelmişti. Ben uyutmak için kucağımda bebekle zıplıyorum. Zaten nerdeyse 80 kiloyum su ter içinde kaldım. Komşunun biri dedi ki üstüne battaniye al o çocuk üşür. Ben de terliyor o dedim. Ama gerçekten az kalın giydirsem terliyor benimki. Yok üşür diye iddia ediyor. En sonunda benim çocuğum, soğuğa alıştırcam dedim. Biraz ayıp ettim diye de üzüldüm.Kayınvalidem bana da korkuturlar yatağına ufak bir Kur'an Kerim koyalım demişti refleksmiş falan çok anlamayacağı için hee deyip koydumama sıçrama ağlama falan devam ediyor tabi ilk bir yıl bunlar normal azalarak bitmesini bekleriz demişti doktorumuz. Herkes
Herkesin her konuda bir fikri var o yüzden çoğu zaman hee hüü deyip geçiyorum kimsenin dediğini yapmıyorum kendi doğrumla iyi kötü çocuğumu yetiştiriyorum .
Yeni yeni ses çıkarıp çağırmaya başladık iyice arttı bir aydır vardı şimdi susmuyorBebekleriniz seslere farkli nesnelere farkli kisilere nasil tepki veriyor gozlemliyor musunuz? Surekli sicramaya devam ediyor mu yenidogan gibi?
Her bebek aynı olamaz ki senin bebeğinde böyle belkiEvet..Benim bebegim korkuyor.
Bugun bir arkadasim cok mu koruyorsunuz fazla tepki veriyor dedi kafam takildi..Ben gayet normal buluyorum korkmasini urpermesini yabanciya aglamasini ama
Senin çocuğunu senden başkası bilemez ki o sıcaklıkta onun ki üşüyodur seninki terliyor . Bence hiç üzülmeyin bizim kültürümüzde sınırlarını bilmeyen çok insan var böyle böyle öğrenirler.Geçen komşular gelmişti. Ben uyutmak için kucağımda bebekle zıplıyorum. Zaten nerdeyse 80 kiloyum su ter içinde kaldım. Komşunun biri dedi ki üstüne battaniye al o çocuk üşür. Ben de terliyor o dedim. Ama gerçekten az kalın giydirsem terliyor benimki. Yok üşür diye iddia ediyor. En sonunda benim çocuğum, soğuğa alıştırcam dedim. Biraz ayıp ettim diye de üzüldüm.
Bilmem sebebi yokYa ben var ya emzik olmasa uyutamam heralde emziği koyuyorum ağızlarına battaniyelerini cekıyorum 10 dk uyuyolarniye vermiyosun ki emzik?
Şu gaz olayı beni benden alıyor aynen diz akşam oluyor başka çocuğa dönüşüyor birde herhangi yapan çocuk 3 aylık olunca kabız olmaya başladı çözüm yok muCanım benım bebeler ikiz 3. Aydan sonra bende ek mamaya gectım ama anne sütü verırken ikiside kabızdı bagırsakları gelişmesiği için oluyor o durum buyudukce gecıcek demişti doktor 4. Aya yakın gercekten gecmeye başladı mama takvıyesıne başladığım halde cok aşırı gazlı degıller ama kızımda gaz yıne anne sütü içerkende vardı akşam 7 ile 11 arası gaz sancısı fix vardı ama şöyle bizim bebeler 90 ml mamayı zor içiyorlar hani ben zorluyorum kilo almaları için 240 cc cok fqzla geldi bana acaba başka bir hastalığı mı var cunku her mama içen öyle olmuyor benimkiler degıl meselaanne sütü zaten gun gectıkse besin degerı düşen bişey 6. Aydan sonra hele besın degerı bebeğe yetmıyo mecbur ek gıdaya gecıyosun da anlayamadım o durumu
Yeni yeni ses çıkarıp çağırmaya başladık iyice arttı bir aydır vardı şimdi susmuyor
Babayı gördümü beni de unutuyor
Sosyalleşiyor gün geçtikçe başkalarınada gülüyor bize yaptığını yapıyor aynı belki tam ayırt edemiyor anne baba yabancıyı
Senin bebek nasıl
Benimkide öyle babası sevmek için yükseltiyor sesini biranda sıçrıyor bebeBenim bebegimin de sosyal gulumsemesi var yeni yuzlere gülümsüyor ama sonra aglamaya basliyor beni ya da babasini gormek istiyor.Ama seslerden cok irkiliyor.Yuksekli seslo konusmadan ani cikan sesten mesela
TabiiOzelden yazayim olur mu
evet bize 2. Ayda çekildi 3 ü bekleyelim dediler 3 olduk tedavi başlandı inşallah ilk kontrolde iyileşti der doktor zor geçiyo çok zor1aylık çekilen ultrasonda alfamız sağ 56ydı hiç birşey yapmadık 2.ayda 64 oldu genelde bekliyorlar ama sanırım 3ayı doldurduğunuz için tedavi başlanmış geçmiş olsun bir sonraki ay düzelmiş olur değerleriniz normale çok yakın çünkü
Ben dolaba konması gerektiğini bilmiyordum. Bi kere vermiştim öyle. Sonra eşim gördü tezgahın üstünde. Bunu dolaba koyman lazımdı dedi. Verdim ama bir şeyolmadı.Kızlar biogaia yı gece dışarda unutmuşum 3 saat kadar. Artık kullanılmaz mı atmam mı gerekiyor?
Bize eczacımız buz aküsüyle verdi hep eve öyle getirdik ben dört şişe bitirdim iki bebekle soğuk zincirini bozmayın demiştiKızlar biogaia yı gece dışarda unutmuşum 3 saat kadar. Artık kullanılmaz mı atmam mı gerekiyor?
Cok normal dedi bana doktorumuz daha bagırsakları tam gelişmediği için oluyomuş benım kızımla reflüde oldu cok kusuyodu o da geciyo 1 haftadır kusmuyo eskisi gibi bagırsaklarıda duzene giriyo onuda farkettim. Bizim doktor 4 gun falan kabız olursa duphalac diye bi şurup verdi hamileykende ben olursam diye vermişlerdi 3 gun yapamamıştı vermiştim o zamanŞu gaz olayı beni benden alıyor aynen diz akşam oluyor başka çocuğa dönüşüyor birde herhangi yapan çocuk 3 aylık olunca kabız olmaya başladı çözüm yok mu
Acıldıktan sonra dolaba koymaya gerek yok canımKızlar biogaia yı gece dışarda unutmuşum 3 saat kadar. Artık kullanılmaz mı atmam mı gerekiyor?
Yabancılamiyor kimseyi, utangaç şekilde gülüyor. Çıngıraktan oyuncaklardn çok korkuyordu, vücudunu yaklastirmami bile istemiyordu hepsiyle birlikte oynayarak sevdi. Ben hapsurunca yenidoğan gibi sıçrıyor bazen ağlıyor. Hapsurmam normaldir. Düşmekten korkuyor. Tummy timeda bazen uca geliyor düşücem sanıyor ses cikartarak beni al diyor anlıyorumBebekleriniz seslere farkli nesnelere farkli kisilere nasil tepki veriyor gozlemliyor musunuz? Surekli sicramaya devam ediyor mu yenidogan gibi?
Eczacı buz aküsüyle verdi ve buzdolabinin kapaginda bununla dursun dedi canım ben iki kere felan kullandım keske sana versemKızlar biogaia yı gece dışarda unutmuşum 3 saat kadar. Artık kullanılmaz mı atmam mı gerekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?