2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Valla şu 4 5 6 ay içinde ne yaptık yaptık sonra zaten vücut ağırlaşıyormuş görümcem 8 aylık hamile şuan bardağı bile yerden alamıyorum diyor
Yapabildiğimiz kadar yapcaz artık ben transfere girmeden bir gün önce tüm evi köşe bucak temizlemiştim yine aynısını yapcaz mecbur

Ya bende bi kız olsun istiyorum o sırada çok yaramaz kız çocukları çıkıyo bi yerden sonra diyorum erkek olsun bu seferde çok yaramaz erkek çocukları çıkıyo hayırlısı valla

Ay işte bu his çok kötü kim yaparsa yapsın elimden geçmesi lazım yoksa içime sinmiyor
Evet ve olmuyo yani kim gelip temizlerse temizlesin ki kötü de temizlemiyorlar aslında ama ille benim geçmem lazım sanki eksik kalmış yerler var gibi niye bilmiyorum

Ya bende bi kız olsun istiyorum o sırada çok yaramaz kız çocukları çıkıyo bi yerden sonra diyorum erkek olsun bu seferde çok yaramaz erkek çocukları çıkıyo hayırlısı valla
Aslinda fark etmiyor benim kızım çok yaramaz fena cok fena sadece kızları süslüyon cici cici giydiriyorsun gaz problemi bebekken çok olmuyor diğer türlü aslinda hepsi aynı

Cinsiyet öğrenmek için kontrole ne zaman gideceksiniz? Ben 16 yı bekleyemeyeceğim sanırım zaten bayrama denk geliyor. Haftaya cuma da 15+3 olacağım. Kesin belli olur mu sizce?
Olur canim baya kesinleşir bence canim benim kızımda 14 haftayken belli olmuştu %100 oran vermisti

Cinsiyet öğrenmek için kontrole ne zaman gideceksiniz? Ben 16 yı bekleyemeyeceğim sanırım zaten bayrama denk geliyor. Haftaya cuma da 15+3 olacağım. Kesin belli olur mu sizce?
Çok daha önce belli oluyor da doktorlar söylemek istemiyor

Evet ve olmuyo yani kim gelip temizlerse temizlesin ki kötü de temizlemiyorlar aslında ama ille benim geçmem lazım sanki eksik kalmış yerler var gibi niye bilmiyorum
İşte bu psikolojik, benim annemden kaldı mesela. Küçükken daha iyi yapayım diye benden sonra birde o temizlerdi bende hırslanır ben daha iyi yapıcam derdim Aslında kurtulmam lazım ama işte olmuyor

Burun tıkanıklığına soğanı ikiye bölüp karanfil takıp baş ucuna koymak çok iyi geliyor
Ben bunu gebeliğimin ilk zamanları ilaç alamadığım dönemde yaptım karanfil yoktı sade soğan yaptım gerçekten hem buruna hem öksürüğüme iyi geldi

Canım benim doktorum da hiç vitamin vermedi her gittiğimde ama eksik olursa diyorum şunları bunları yiyormusun diye sordu gene vermedi :) en son gittiğimde havalar da sıcak artık balık yiyesim hiç yok omega yazdı zor bela :) onun dışında d vitamini ve demir verdi bunu dışarıdan alamıyormuşuz sanırım

D vitamini ve demir olan besinlerde var aslında ama yeteri kadar alabiliyor muyuz, ona bakmak lazım. Seninki gene onu vermiş, benimkinde o da yok. Vitaminsiz bir şey olmasa bari çocuk Herkes yazıyor şunu kullanıyorum bunu kullanıyorum. Hiçbir şey kullanmayan ben, boş boş okuyorum sadece. Kendimi kötü hissettim ayol

Benimki b12 iğne, omega , multivitamin, osteocare yine çoklu kalsiyum felan hepsini verdi, ama kendimi daha iyi hissediyorum böyle çünkü yeterince alabiliyor muyum bunları diye cok sorguluyordum kendimi

Benimki b12 iğne, omega , multivitamin, osteocare yine çoklu kalsiyum felan hepsini verdi, ama kendimi daha iyi hissediyorum böyle çünkü yeterince alabiliyor muyum bunları diye cok sorguluyordum kendimi
Vermesi belkide dediğiniz gibi daha iyidir. Ben de sık tahlil yaptırıyorum şu an hepsi de çok iyi ama insan emin olamıyor gene de sizin de dediğiniz gibi… bana önceden, eski doktorumun verdiği vitamin tableti beni mahvediyordu. Gece gündüz uykumdan uyandırıp dahi kusturuyordu. 2 hafta oldu ilacı keseli. Şu an çok daha iyiyim. İlacı kesince o da bitti. Ama dediğiniz gibi, olmazsa bayramdan sonra başka bir takviyeyle de başlayabilirim. Tabi gene doktora bilgi verme doğrultusunda. Bu aralıkta da 1 ayda takviyesiz kan değerlerimde nasıl bir oynama olmuş, bunu da gözleme fırsatım olur. Teşekkür ederim yorumunuz için

Merhaba kizlar. Son adet tarihim 23 nisan fakat geriden geliyoruz doktor gec dollenme olabilir demişti. Gecen hafta adete gore 6+4 olmam gerekirken ultrasona gore 5+5 cikti 19 haziranda cagirdi kalp atisini duyariz diye. Ama ben bu hafta yasadugim ilcedeki hastaneye gittim pazartesi gittigimde ustten hala sadece kese gorunuyordu alttan bakinca da minik bir sey gordum dedi. Bugun tekrar gittigimde ustten yine bir sey gorunmedi alttan o minik gorunen sey icin beslendigi kese dedi ve suan ultrasona gore 6+6 olmam gerekirken 5.5-6 haftalik kese 14 mm dedi. Kafam cok karisti adete gore 7+5 olmam gerekiyor ama ortadaki senaryo bu. Aranizda yasayan ya da bilgisi olan var mi? Bir terslikk olabilir mi?

Aslinda fark etmiyor benim kızım çok yaramaz fena cok fena sadece kızları süslüyon cici cici giydiriyorsun gaz problemi bebekken çok olmuyor diğer türlü aslinda hepsi aynı
Bir oğlum var 3,5 yaşında. Hep heves ettim kız olsun saçını öyle yaparım ayy evimize barbieler pembeler çiçekler girecek diye. Doktor %70 erkeğe benziyor deyince direk kabullenmiştim eşime kız çocuklarını görünce bi iki kez şey demiştim. “Son kız bebek ihtimalimiz de böylece kaçtı gitti” neyse nipt ten prensesiniz geliyor deyince doktorun hemşiresi ben ağla ağlaaaa içim dışıma çıktı mutluluktan. Sonra da bin içime dert oldu bu. Hep dönüp dua ettim allahım hayırlısını ver sağlıkla kucağıma ver kız ya da erkek farketmez diye. Şu an hep bu moddayım allah hepimize sağlıklar versin nasip etsin inşallah. Erkek çocukları da anneye çok düşkün oluyor ayrıca bu akşam uyumadan yanağımı öpüp kokumu içine çekip çok güzel kokuyorsun dedi misal

Kızlar, hepimiz asagi yukarı aynı haftalardayiz, ev işleri yapıyor musunuz? Ben hala ev süpürme ve silme yapmıyorum, korkumdan… sizler ne durumdasınız?
Ben ev işi yapmıyorum ama haftanın beş günü çalıştığım için haftasonu dinlenmeyi tercih ediyorum. Eşim ve annem sağolsun çok yardımcı oluyorlar

ben de et türevi yiyemediğim için dr haftada 2 kere balık yağı içeren multivitamin yine haftada 2 kere d vit kalsiyum magnezyum gibi mineral içeren sulandırılan bir vit her gün demir b12 folik asit içeren tablet ve d vitamini sprey verdi. valla çok iyi hissediyorum ve yediğimiz besinlerde vitaminler geçmişe göre o kadar azalmış durumda ki bunları kullanmak zorundayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…