- 24 Aralık 2021
- 2.965
- 14.983
- 158
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #11.281
MaşallahKızlar sizi korkutmak istemem ama bir tanıdık sırf meyve yedi bütün hamileliği boyunca, 40 kilo aldı bir de çocuk 4,5 kilo doğdu
Günlük porsiyonu dışında zarar veriyor ama doktorunuz sınır koymadiysa afiyet olsunona ihtiyaç var meyveden almış oluyorsunuz .Doktorum biliyor sakıncası yok dedi ben yemeye devam
Arkadaşım da 38 kilo aldu ogluda 2 hafta önden gidiyordu doktoru biraz daha bu şekilde devam edersen bebekte de sende de şeker hastalığı oluşacak demiştiKızlar sizi korkutmak istemem ama bir tanıdık sırf meyve yedi bütün hamileliği boyunca, 40 kilo aldı bir de çocuk 4,5 kilo doğdu
Bu arkadaşım kilo kilo çilek yiyordu okula gelen bir veli dedi ki hocam bebekte çilek lekesi olur bu kadar çilege dediArkadaşım da 38 kilo aldu ogluda 2 hafta önden gidiyordu doktoru biraz daha bu şekilde devam edersen bebekte de sende de şeker hastalığı oluşacak demişti
Maalesef meyvenin kötü yanıArkadaşım da 38 kilo aldu ogluda 2 hafta önden gidiyordu doktoru biraz daha bu şekilde devam edersen bebekte de sende de şeker hastalığı oluşacak demişti
Bence bi terslik yok kuzum beslenme kesesi görünmüş sonuçtaMerhaba kizlar. Son adet tarihim 23 nisan fakat geriden geliyoruz doktor gec dollenme olabilir demişti. Gecen hafta adete gore 6+4 olmam gerekirken ultrasona gore 5+5 cikti 19 haziranda cagirdi kalp atisini duyariz diye. Ama ben bu hafta yasadugim ilcedeki hastaneye gittim pazartesi gittigimde ustten hala sadece kese gorunuyordu alttan bakinca da minik bir sey gordum dedi. Bugun tekrar gittigimde ustten yine bir sey gorunmedi alttan o minik gorunen sey icin beslendigi kese dedi ve suan ultrasona gore 6+6 olmam gerekirken 5.5-6 haftalik kese 14 mm dedi. Kafam cok karisti adete gore 7+5 olmam gerekiyor ama ortadaki senaryo bu. Aranizda yasayan ya da bilgisi olan var mi? Bir terslikk olabilir mi?
Valla bende basından beri var mide ilacı kullanıyorum son haftalarda daha çok artıyo ama işte yapacak bişi yok lansor kesiyoMerhaba kızlar 12+2 haftalık hamileyim. 12 den sonra düzelirsin dediler ama bende reflü başladı her gün mutlaka sarı su kusuyorum yok mu bunun bir çaresi. Gaviscon da rahatlatmadı. Tüm hamilelik böyle mi geçecek.
Ben haftalardır neredeyse yalnızca meyveyle besleniyorum. Başka bir şey yiyesim gelmiyor, tiksiniyorum ve dolayısıyla porsiyon kontrolünden bahsetmem mümkün değil
Kızlar sizi korkutmak istemem ama bir tanıdık sırf meyve yedi bütün hamileliği boyunca, 40 kilo aldı bir de çocuk 4,5 kilo doğdu
İlk 12-13 haftamı meyve ve havuçla geçirdim akşam yemeği hiç giyemedim. Şükür Şuan miğde asiti sorunu ve koku hassasiyeti azaldı. Ama yinede yaz ayları meyve ayları insanın canı çekiyor şuana kadar toplamda 4 kilo aldım 14hafta için gayet iyi benceVallah ne yalan söyliyeyim benimde öyle çok iyi gidiyor soğuk soğuk karpuz kavunaz az yemeye çalışıyorum yoksa hepsini bitireceğim
Yemek yedikten sonra uzansam sanki böyle yemek borusunun kapağı açık ordan yemek gelecek gibi hissediyorum tam yutkunurken giden yerde gibi oluyor. Benimde öyle oluyor canım nedeni ne bilmiyorum ama o yüzden yemek yedikten sonra dik durmaya aşırı yememeye dikkat ediyorumSelam kızlar
Sizde de var mı?
Yemek yedikten sonra ağzımdan gelecek gibi oluyor. Ya da su vs bir anda içtiysem
Kusma bulantı vs değil ama.
Bazen bir hıçkırık gibi bir hazımsızlık gibi bir şey.
İç karın büyüdükçe mideye mi baskı yapıyor çözemedim. Ama öyleyse daha bu ayda böyle sonra nasıl olur.
Selam kızlar
Sizde de var mı?
Yemek yedikten sonra ağzımdan gelecek gibi oluyor. Ya da su vs bir anda içtiysem
Kusma bulantı vs değil ama.
Bazen bir hıçkırık gibi bir hazımsızlık gibi bir şey.
İç karın büyüdükçe mideye mi baskı yapıyor çözemedim. Ama öyleyse daha bu ayda böyle sonra nasıl olur.
Progesteronun kas gevsetici etkisi var. Bu da mide kapaciginin gevsemesine ve mide ozsuyunun yukari yonlu hareketine sebeo oluyor. Dik durmak disinda yaoicak hic bisey yok kuzum. Tamamen hormonalYemek yedikten sonra uzansam sanki böyle yemek borusunun kapağı açık ordan yemek gelecek gibi hissediyorum tam yutkunurken giden yerde gibi oluyor. Benimde öyle oluyor canım nedeni ne bilmiyorum ama o yüzden yemek yedikten sonra dik durmaya aşırı yememeye dikkat ediyorum
Günlük porsiyonu dışında zarar veriyor ama doktorunuz sınır koymadiysa afiyet olsun
Canım önereceğim firma yok ama hangisini yaptırman gerektiğini iyi araştır nipt öncelikli olsun bence . Burada bi kişinin daha ikili testte risk çıkmış niptten güzel sonuç almış içini ferah tut kötüyü düşünmeMerhaba kızlar bende Allah izin verirse inşallah Aralık annesi olcam. 12+4 haftaligiz şuan. İkili taramada yaş riski çıktı. Doktor nipt ya da amniyosentez önerdi. Ankara'da uygun ve güvenilir onerebileceginiz bir firma varmı acaba. Çok üzgünüm
Ben kendime hiç kısıtlama getirmedim. Yiyebildiğim herşeyi yiyorumHer yemek istediğim şeyi önce nette "Gebelikte ....... yenir mi?" diye aratıyorum, manyak oldum Ama karpuzu aratmamistim, elbette her şeyin azı karar çoğu zarar ama zaten yiyebildiğimiz ne kaldı şurada
İçine taze zencefil kes ince limon dilimi boyutunda istersenİyi geceler kızlar bulantısı olan gebeler su nasıl içmeye çalışıyorsunuz bn bu sıralar azcik limon ekleyip içtim bu sefer mide yanmaları başladı yani bir şekilde halledemedim doktor habire bol su iç diyor ama olmuyor ki çözüm bulan varsa lütfen paylaşsın bide idrar yolu enfeksiyon var biraz mecbur belli bir miktar tuketmem gerekiyor
Omega 3ü 174 liraya almıştım şimdi 200u geçmiştir benimde az kaldıKızlar omega , demir ve d vitamini aldık 945 tl ödedik. Perinatologdaki detaylı ultrason muayenemize bu kadar para vermiyoruz içimize oturduözel sağlık sigortası da ilaç olmadığı için karşılamıyormuş. Bu kadar pahalı mıydı yahu
İntergen de yaptrdm en uygun yerlerden birisiydi. 10 işgününe sonuc cıkıyor.Merhaba kızlar bende Allah izin verirse inşallah Aralık annesi olcam. 12+4 haftaligiz şuan. İkili taramada yaş riski çıktı. Doktor nipt ya da amniyosentez önerdi. Ankara'da uygun ve güvenilir onerebileceginiz bir firma varmı acaba. Çok üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?