2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Bir de limon tansiyonu düşürüyor yememeye dikkat edin. Doktorum her akşam bir tane sade soda içersen vücudun dengeler demişti

Bana da böyle oluyor ay çok tatlı ya içeriden biri tık tık yapıyor sanki sırt üstü yatınca rahim daha üstte kalıyor ondan hissediyormuşuz en çok bu pozisyonda canım.
Yaa, o yüzden demek ki en çok öyle hissediyorum. Bilmiyordum. Aşırı heyecanlandım ilk hissettiğimde, şimdi her hissedişimde tarifsiz bir hisle doluyorum. Rabbim hepimize hayırlısıyla, sağlıkla, kolaylıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah Eşim evdeyse ve uzanacaksam koşarak yanıma geliyor, elini koyup hissediyor. İlk heyecanlarımız çok tatlı

Bir de limon tansiyonu düşürüyor yememeye dikkat edin. Doktorum her akşam bir tane sade soda içersen vücudun dengeler demişti
Ben de maden suyunun cok faydasini gordum. Hem agrilarimi kesti, bebek bi tarafa toplanip karnimda belimde de agri yapiyordu o kasilmalari kesti, tansiyon problemi de yasamiyorum. Ama maden suyunu sade icemiyorum. Icerisine birazcik limon ya da karadut ozu koyuyorum rahatca icebiliyorum

Mahvetti beni bu tansiyon düşüklüğü iki dakika sıcağa çıksam hemen eve koşuyorum tuzlu ayran iyi fikir deneyeyim, diğer yöntem pek işe yaramadı bende. Ay bende hep uzanıyorum kalkamaz oldum

Mahvetti beni bu tansiyon düşüklüğü iki dakika sıcağa çıksam hemen eve koşuyorum tuzlu ayran iyi fikir deneyeyim, diğer yöntem pek işe yaramadı bende. Ay bende hep uzanıyorum kalkamaz oldum
Tansiyonum düşünce o ayranı icmeyince kendime gelemiyorum eğer aşırı düştüyse tuzu biraz fazla olursa bir iki yudum da kendime geliyorum

Çok güzel heyecanlar gerçekten, muhteşem bir duygu biz şuan ayrıyız eşimle maalesef yapamıyor, artık yanına dönünce yapar o zamana da iyice hissedilir olur Amin hepsi sağlıkla gelsinler miniklerin

Benimki sabahlari uyandirmaya basladi beni artik. Asla sol tarafa yatmama izin vermiyor, masil giclu vuruyor o taraftan. Ama cok heyecanli. Hareket etmeye basladiginda artik hareketleri karnimda gozle gorulebiliyor

Ben bir ara tiksindim ayrandan tuzlu salatalık denedim ama o da uzun süreli etki etmiyor mecburen tuzlu ayran zorla da olsa
Dediğim gibi küçük paketlerde tuz olur ya restorandan sipariş verince yanına koyarlar ondan bir tane koyunca çok icmenize gerek bile kalmaz bir kaç yudum da düzelir. Benim tansiyonum da hep 10/6 çıkıyor

Sıcaklar normalde bile tansiyonumu düşürüyordu benim şimdi daha fazla etki ediyor. Uzun süre ayakta kalınca, sabah tiroid ilacımı alıp beklerken acıkınca da düşüyor. Sıcaktan etkilenmemeye, uzun süre ayakta kalmamaya ve mümkün mertebe tansiyonumun düşeceğini hissedersem uzanmaya ve az az sık sık hafif yemeye çalışıyorum. Çok tuzlu şeyler tüketmemeye de çalışıyorum. Bol su içmeye çalışıyorum. Çalışıyorum da çalışıyorum, hep bi' çalışıyorum

Son düzenleme:
Benimki sabahlari uyandirmaya basladi beni artik. Asla sol tarafa yatmama izin vermiyor, masil giclu vuruyor o taraftan. Ama cok heyecanli. Hareket etmeye basladiginda artik hareketleri karnimda gozle gorulebiliyor
Ay maşallah sübhanallah Beni henüz uyandırma durumu yok ama hissetmek, dışarıdan fark edebilmek muazzam bir hismiş

Çok güzel heyecanlar gerçekten, muhteşem bir duygu biz şuan ayrıyız eşimle maalesef yapamıyor, artık yanına dönünce yapar o zamana da iyice hissedilir olur Amin hepsi sağlıkla gelsinler miniklerin
Benim eşim de cumartesi dönecek, beni memlekete bıraktı. Bir müddet burada olacağım. İlerleyen zamanda daha da kuvvetlendikçe o yanımda olmayacak ama sağlık olsun. Ne güzel sizin eşiniz, dediğiniz gibi daha hissedilir olunca fark edecek.

Dün işten geldım eve yürürken 2 durak diyeyim çok uzaklık yok. Nefes nefese kaldım, sonra evde baktım ayaklarım fena şişmiş şok geçirdim işim yorucu değil. Bacaklarım ince hep yani nasıl bu kadar şişti anlamadım. Ve hala şiş şu an. Yüzük takmıyorum artık. 6 kılo aldım sadece İştahım yok eskisi gibi.
Birde göğsümün üstü acı acı yanıyor.
Detaylı ultrasonu beklıyorum belki yarın giderim.

O zaman 24,29 oluyor hemen hemen 25 cm olmuş küçük değil mi ya sizinkiler nasıl normal mi bilemedim şimdi
Benim 20+5 de 27 cmdi bütün ölçümleri haftasına uygun 3 4 gün önde giderken fl değeri 22 hafta ile uyumlu çıkmıştı doktor uzun bir bebek dedi

Tuzlu ayran canım

Geçmiş olsun.
Şeker yüklemesi ne zaman yapacaksın kaçıncı haftada?

@Zezel in düşündüğü normal sırt çantasını Bebek çantası olarak kullanmaya karar verdim ben de
Bende almayacaktım sırt çantasına karar vermiştim yeğenim bebek çantası verecek nerde beleş oraya yerleş
Hoş geldiniz Allâh bağışlasın
Kızlar merhaba
Benim benim de Amniyon sıvım fazla çıktı. Bunun sebebi ne olabilir. Haftaya tekrar gideceğim.
Karbonhidrat tüketimi
Ya benimde çıkmıştı inşallah düzelmiştir
Senin bu gebelikte hiç amniyon fazlalığı oldu mu?.
Daha önceki gebelikte mi başına geldi.
İlk zaman baya dikkat ettim diyete ama bu ara tam istediğim gibi edemiyorum inşallah sıkıntı olmaz.

8 sayfa geçmiş birikmiş okudum bitti şükür.

Dün şehir hastanesine gitmedin mi?
Arayıp randevuyu iptal ettin mi?

hoşgeldin canımm bugün biraz geciktin işler mi çoktu ?
bu gebelikte de öncesinde de hiç amniyon sıvı fazlalığım olmadı. hikayem şöyle; önceki gebelikte şeker yüklemesi yapmıştık tam 24. haftada üst sınır 140 iken benim 156 çıktı. ama bebek 2-3 hafta önden gidiyordu. doktor çok muallak bi değer tam var da diyemiyorum ama bebek önde biz varmış gibi uygulicaz diyeti dedi. açlık tokluk bakıp diyetimi uyguladım ben tam 8 hafta. 32. haftada artık diyetten çok bunaldım dedim ben bida yükleme yaptırcam var mı yok mu kesinleştircem çok bunaldım dedim. 32. haftada tekrarlattım testi . hiçbir şey çıkmadı :) ama diyetle birlikte bebek önde değil normal sınırlara geldiği için biz diyeti uyguladık gebelik bitimine kadar. bu süreçte sürekli açlık tokluk ve hba1c takibi nitekim kızım 3800 gr 52 cm dünyaya geldi. biraz iri bi bebekti ama biz karı koca zaten uzun ve iri yapılı bir aileyiz o da bize çekmiş sanırım boyu uzun ama zayıf :)
bu gebelikte de şimdilik bebeğin önden gitme durumu yok amniyon sıvısıda iyi. ama bakalım yükleme sonucu ne çıkacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…