- Konu Sahibi sunshine__
-
- #16.501
Benim dışarıdan farkedilmiyordu dün hıçkırık tuttu bebişi o zaman farkedildiAy maşallah sübhanallahBeni henüz uyandırma durumu yok ama hissetmek, dışarıdan fark edebilmek muazzam bir hismiş
Maşallah sübhanallah miniklerimizeBenim dışarıdan farkedilmiyordu dün hıçkırık tuttu bebişi o zaman farkedildi
Sağol çiğdemhoşgeldin canımm bugün biraz geciktin işler mi çoktu ?
bu gebelikte de öncesinde de hiç amniyon sıvı fazlalığım olmadı. hikayem şöyle; önceki gebelikte şeker yüklemesi yapmıştık tam 24. haftada üst sınır 140 iken benim 156 çıktı. ama bebek 2-3 hafta önden gidiyordu. doktor çok muallak bi değer tam var da diyemiyorum ama bebek önde biz varmış gibi uygulicaz diyeti dedi. açlık tokluk bakıp diyetimi uyguladım ben tam 8 hafta. 32. haftada artık diyetten çok bunaldım dedim ben bida yükleme yaptırcam var mı yok mu kesinleştircem çok bunaldım dedim. 32. haftada tekrarlattım testi . hiçbir şey çıkmadı :) ama diyetle birlikte bebek önde değil normal sınırlara geldiği için biz diyeti uyguladık gebelik bitimine kadar. bu süreçte sürekli açlık tokluk ve hba1c takibi nitekim kızım 3800 gr 52 cm dünyaya geldi. biraz iri bi bebekti ama biz karı koca zaten uzun ve iri yapılı bir aileyiz o da bize çekmiş sanırım boyu uzun ama zayıf :)
bu gebelikte de şimdilik bebeğin önden gitme durumu yok amniyon sıvısıda iyi. ama bakalım yükleme sonucu ne çıkacak
Benim de önceki hafta kontrolümde sorun yoktu mideye detaylı bakmıştı sıvı fazlalığından bahsetmemişti sonraki gidişimde başka doktor size dediğini dedi. Yutma sorunu olabilir ya da gebelik şekeri diye. O sıralar baklava falan yemiştim biraz, meyve dondurma da yedim ondan çıktığını düşünüyorum daha sonra dikkat ettim. Siz şekerli mi besleniyorsunuzAmin cumlemizinkini kuzum sagolasin☺❤
Merhaba canım dün ayrintiliya girdim. Benimde fazla cikti ya sekerdendir mutlaka şeker yüklemesi yaptir dedi ya da bebek de yutma problemi mide sindirim sorunu olabilir o yüzden suyu yutamiyor olabilir dedi ( bence bunu üzerindeki sorumluluğu atmak için söyledi) oyle bisey olduğunu dusunmuyorum çünkü olsa başından beri fazlalık olurdu benimkine 20. Haftadan sonra fazla demeye başladılar. O da tam şekerin çıkacağı haftalar ben şekerden şüpheleniyorum kendimde
Ben de bazen sabah karsi uyaniyorum. Uyandigimda kipir kipir oluyorlar. Herhalde onlar uyandiriyor beniBenimki sabahlari uyandirmaya basladi beni artik. Asla sol tarafa yatmama izin vermiyor, masil giclu vuruyor o taraftan. Ama cok heyecanli. Hareket etmeye basladiginda artik hareketleri karnimda gozle gorulebiliyor
Ben külot çorap konusunda kararsızim ilk oğlum olacağını sandığım için çok araştırmıştım erkek bebeklere külotlu çoraptan ziyade bu çoraplı pijamaları öneriyorlardi onlardan almıştım üreme sisteminin sağlığı açısından kız bebeklerde de kan dolaşımını yavaşlattigini savunuyorlardi sen hangi marka nasıl bir yapıda tercih ettinKızlar aldıklarımı not etmeye başladım çünkü kafam karışıyor, sizce yeter mi bu kadar? Çorap zıbın hariç tabi. 6 aylık hadi neyse daha çok zaman var onlara da en çok yenidoğan ve 3 daha önemli
Amin canımSağol çiğdem
Bir kaç gündür deprem haberlerine canım sıkkındı zaten keyfim yoktu pek
Dün de oğlan dün kedi severken ısırtmış kendini sokak kedisi ama yeri sabit her gün sevdiği kedi temiz elinde çizik şeklinde kan vs yok aşı yaptıralım mı yaptırmayalım mı diye düşünmekten sabahı edemedik sabah 6 da hastaneye gidip hem tetanoz hem kuduz vurdurdum uykusuzluk gerginlik stres kabusla uyandım. Daha iki doz daha yaptırcam.
Benim ilk gebelikte iki hafta önden gidiyordu. Ben seviniyordum iyi sanıyordum gıcık doktor hiç diyet yap dikkat et demedi şeker yükleme vs zamanını geçirdi bende cahil mişim biraz neyse şeker yüklemesi düzgün çıktı yine diyet vermedi zaten sonrası olanlar malum.
Oğlumda önden gitme yoktu şeker yüklemesi temiz çıktı ama tedbir amaçlı hem tansiyon hem şeker takibi hep yaptık 33-37 ye kadar zor geldik stres vs.
Bunda da işte geçen randevuda 17+5 de amniyon fazlalığı çıktı ilk kez ve bir hafta önden gidiyordu. Bir yanım sımsıkı diyet yap diyor bir yanım yorgun Allâh a emanet diyor bilmiyorum cuma günü ayrıntılı inşallah iyi şeyler duyarım.
Zamanında sağlıkla doğurmayı hastane odasında beraber vakit geçirmeyi biberondan ziyade emzirmeyi çok istiyorum hayırlısı olsun.
Senin ikisi de kızmıydı yaaBen de bazen sabah karsi uyaniyorum. Uyandigimda kipir kipir oluyorlar. Herhalde onlar uyandiriyor beni
Benim sagdaki kiz saga yatmami istemiyor sanirim hemen tepikksola yat yat uyusuyorum
Size de geçmiş olsun ne zaman bir sonraki randevunuz diyet verdi mi doktor?Benim de önceki hafta kontrolümde sorun yoktu mideye detaylı bakmıştı sıvı fazlalığından bahsetmemişti sonraki gidişimde başka doktor size dediğini dedi. Yutma sorunu olabilir ya da gebelik şekeri diye. O sıralar baklava falan yemiştim biraz, meyve dondurma da yedim ondan çıktığını düşünüyorum daha sonra dikkat ettim. Siz şekerli mi besleniyorsunuz
Açıkçası hiç araştırmadım bir tane aldım Civilden indirim var diye başka da almadım çünkü tulum tercih ediyorum bebekler daha rahat oluyor ve alt açma daha kolay oluyorBen külot çorap konusunda kararsızim ilk oğlum olacağını sandığım için çok araştırmıştım erkek bebeklere külotlu çoraptan ziyade bu çoraplı pijamaları öneriyorlardi onlardan almıştım üreme sisteminin sağlığı açısından kız bebeklerde de kan dolaşımını yavaşlattigini savunuyorlardi sen hangi marka nasıl bir yapıda tercih ettin
Teşekkür ederimSize de geçmiş olsun ne zaman bir sonraki randevunuz diyet verdi mi doktor?
Diyet vermedi şimdilik sorun yok ama takip gerekebilir dedi bir de detaylı ultrasonda anlaşılır nedeni dediSize de geçmiş olsun ne zaman bir sonraki randevunuz diyet verdi mi doktor?
Ekledim şimdi bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?