2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Aynen bende de gözükmüyor da

Maşallah insan tam anlamıyla hissedince endişelenmez artık, ben 1 gün hissediyorsam bazen 1-2 gün hissetmiyorum gibi geliyor gerçi her an kontrol etmiyorum belki o yüzden diyorum bugün 19+4 deyim
21. Haftadan sonra kuvvetleniyor bebekler o zaman günün her anında hissedeceksin merak etme uyku saatleri olacak uyanacak hareketsiz olduğunda uyuyor diyeceksin anlayacaksın
Mesela benimki geceye dönerken uyanıyor gece bire kadar uyumuyor diyebilirim sonra uyuyor, sabaha karşı dört beş civarı uyanıyor hareketleniyor, sabahları da dokuzdan sonra... Gün içinde genelde uyuyor yandım ben

Yaaa ne kadar tatlı, o kadar bilmen de ayrı güzel resmen takip ediyorsun… darısı yakında bizim gibi hafif hissedenlere insallah De Kağan Kocatepe’yi çok takip ediyorum, o da diyor ki, gece uyumayan bebek doğunca da aynı olacak diye bişi yok insallah öyle olur

Benimkide aynen öyle sabah 7 de benimle uyanıyor. Ben işe gidene kadar uyuor. Kahvaltıdan sonra uyanıyor. Öğle yemeğine uyanıyor. İştahı açık belli
En kötüsü ben gece 11-12 gibi yatağa yattığım anda oynamaya başlıyor. Uyumayacağı gibi uyutmayacak şimdiden belli

Bende normalde tiroitde var rutin testlerim ve tiroit takibim için develtte dahiliye doktorum kontollerimi yapıyor.Bugün 24 haftada şeker yükleme için hastaneye gideceğimi söyledim.Şeker Diyabet kontrolüne girdiği için doktoruna 75mg olarak test istediği söyle dedi.Ayrıca kadın doğum seni yönlendirsin demedi.Ben direkt dahiliye üzerinden yaptırcam girişlerimi

Ben aç gitmemiz gerektiğini biliyorum.İlk içecek sonrası test alacaklar ilk değer yüksek çıkarsa 2.bir içecek daha verip sonrasında testi tekrarlıyorlar diye biliyorum ( İlk 50mg sonrasında 100mg içecek içmek gerekiyor testin gidişatına göre)
Bende aç halde nasıl o şekerli içeceği içerim kara kara düşünüyorum

****Tarama testi olan 50 gram yükleme testi için açlık gerekmemektedir. Ancak tanısal testler olan 75 gram ve 100 gram yükleme testleri aç karna yapılır.

Gebelikte 50 gram şeker yüklemesi sonucu kaç olmalı?​

Çoğunlukla kabul edilen eşik değeri 140 gr/dl’dir. Yükleme sonrasında bu değerin üzerinde sonuç çıkarsa hasta genellikle tanısal test olan 75 gram ya da 100 gram OGTT için yönlendirilir.

75 gram şeker yüklemesi nasıl yapılır?​

Hasta gece 12’den sonra aç kalır. Aç karna kan şekeri ölçülür. 75 gr glukoz içeren su içilir. Hasta istirahat halinde 2 saat bekler ve sigara içemez. Birinci saat ve ikinci saat kan şekeri değerleri ölçülür.

75 gr şeker yüklemesi normal değerleri:

• Açlık kan şekeri> ya da eşit 92 mg/ dl
  • Birinci saat kan şekeri> ya da eşit 180 mg / dl
  • İkinci saat kan şekeri büyük ya da eşit 153 mg / dl
  • Bir ya da daha fazla değerin eşik değeri eşit ya da yüksek olması ile gebelik şekeri tanısı konur.
Ancak açlık kan şekeri büyük ya da eşit 126 ise gebelik öncesi şeker hastalığı olduğu anlaşılır, bu durumda yükleme yapmaya gerek yoktur.

Böyle bir içerik gördüm yinede en doğru bilgi için kendi doktorumuzada sorup yönlendirmesini isteyebiliriz.

Son düzenleme:
İster istemez takip ediyorsun her oynama heyecan veriyor inşallah öyle olur gerçi düzen doğuma kadar hep değişir biliyorum ama içimden Bi ses bana kök söktürecek diyor

Doktorum 12 den sonra her şeyi yasakladı sadece su içebilirsin dedi 9 da gideceğim yarım gün buradasın neredeyse dedi, bende diyorum neden o kadar uzun sürüyor şimdi anladım

Maşallaaaaaah maşallah iştah dedinde acıktım kıpır kıpır sanırım ye diyor bana
Dün gece dörtte karnım acıktı yemek istemedi canım sütle çokoprens yedim ardından bombardıman da yedim bir oynadı var ya evet yemek yediğimde uyuyor olsa da uyanıyor acıkınca da uyanıyor

İster istemez takip ediyorsun her oynama heyecan veriyor inşallah öyle olur gerçi düzen doğuma kadar hep değişir biliyorum ama içimden Bi ses bana kök söktürecek diyor
Tüm süreç heyecanlı, be kadar zor da olsa
Hahaha insallah söktürmez, hepimizin sakin bebişleri olsun insallah

Doktorum 12 den sonra her şeyi yasakladı sadece su içebilirsin dedi 9 da gideceğim yarım gün buradasın neredeyse dedi, bende diyorum neden o kadar uzun sürüyor şimdi anladım
Ben şeker yükelemsi günü iş yerinden full izin aldım.,
Önce 50 ile başlayacağımı düşünmüştüm ama kadın doğum doktorum ailede diyabet hastaları olduğu için bana bugün sen 75mg olan testi yaptır dedi.Heralde risk grubunda olduğum için
Ama risk grubunda olmasaydımda ilk 50 m içiriiyor bir süre bekletilip kan testi sonucuna bakılıyor. Sonuç düşükse sıkıntı yok. Sonuç referans değerinin üstündeyse 2. aşama olan 75 yada 100 mg olan içecek veriliyor tekrar bir süre bekleniyor. Kan testi tekrarlanıyor.Buradaki sonuçlara göre şeker olup olunmadığına karar veriliyor

Bebek yemek yediğimizi su içtiğimizi özelliklede şekerli çikolata tarzı gıda yediğimizi hemen hissediyor. Çikolata ve karbonhidrat içerikli ürünlerde aniden hareketlenmesi bir anda bolca gördüğü glikozlar onları hemen enerjiye çevirip değerlendiriyorlar

Kendimi tek zannediyordum ama neredeyse hepimiz aynıymışız
Benim bi tane kaybim var. Yine aynisini yasarim korkumdan surekli gidesim geliyordu. Doktorun odasina girip kalp atisini dinleyene kadar da heyecandan korkudan oluyordum. Simdi hareketlerini hissedebiliyorum da rahatladim cok sukur artik

Tüm süreç heyecanlı, be kadar zor da olsa
Hahaha insallah söktürmez, hepimizin sakin bebişleri olsun insallah
Öyle gerçekten şuan içimde artık doğsun heyecanı var ben hepinizden erken yaşadım sanki her evreyi, şuan sekiz aylık gibi de görüntüm var psikolojik olarakta son trimester de gibiyim diyorum artık doğ

Biliyorum biliyorum ekşi yediğimde tık olmuyor farkındayım

Maşallah insan tam anlamıyla hissedince endişelenmez artık, ben 1 gün hissediyorsam bazen 1-2 gün hissetmiyorum gibi geliyor gerçi her an kontrol etmiyorum belki o yüzden diyorum bugün 19+4 deyim
Maşallah 20den sonra artıyor galiba hareketlilik. Benimki biraz aktif o yüzden hareket etmediği gün tedirgin olurum sanırım. Yeğenim mesela pek hareket etmezdi, hareketsiz gününde ablam telaş yapmazdı o yüzden.

Kizlar dün kontrole gittim, bebislerim cok iyilermis sizdede uykusuzluk oluyormu hic? Ben resmen sabahliyorum.
Birde gramlari 19+3 kiz 284gr ve erkek 296gr. Normalmi sizce?
İkiz için bana normal geldi
Ben bugün 20+4 oldum 365 gram geldi ama tek gebelik olduğu için
Haftaya rahat 300 gramı geçerler
Tek gebelikte yaklaşık olarak
***18.haftada ortalama 220gram - 240 gram
***19.Haftada ortalama 270gram -300 gram
***20 haftada ortalama 330gr - 360 gram bekleniyor genelde.

Kızlar selam bende yoğun yumurta beyazı akıntı başladı sebebi ne olabilir ? Başına gelen var mı?
Bebek büyüdükçe o akıntının olması normal hatta büyüdüğünü gösteriyor ama için rahat değilse doktoruna danis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…