2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
kızlar doktorlar hiç tavsiye etmiyor emzik , siz ne olur ne olmaz diye mi alıyosunuz bir bildiğiniz mi var
Kar ve zarar olarak karşılaştırınca bana kullanmak daha mantıklı geliyor çünkü emzik ani bebek ölümü riskini düşürüyor ama tecrübeli anneler bendne iyi bilir

kızlar doktorlar hiç tavsiye etmiyor emzik , siz ne olur ne olmaz diye mi alıyosunuz bir bildiğiniz mi var
Uykuya gecislerde cok rahat oluyor canim. 3-4 aylikken emzigi verip yatagina yatirdigimda kendisi uyuyabiliyordu oglum. Ilerleyen zamanlarda da bebekler gece anneyi emzik yerine kullanmaya basliyor, cok sik uyaniyor. Ac olmadigindan eminsem emzikle uykuya devam ediyordu. 3 yasindan once biraktirildiginda da dis yapisinda bir bozulmaya sebep olmuyor. Oglum 30-31 aylikken filan birakmisti emzigi, dislerinde herhangi bir sikinti yok cok sukur

Evettttt gerçekten güzel
Bir duygu sürekli olunca ne güzel olacak

Bana doktorum bebeğin 2 hafta ve daha fazla önde olduğu durumda şekerden 2 hafta ve daha az geri olduğunda gelişim geriliğinden supheleniriz ve yakın takip ederiz demişti canim
Bu hafta prensesler gibi takiliyorsun. Ayaklarini uzatip dinleniyorsun sadece. Kv ni de korkut doktor geride dedi, yatmam lazimmis diye. Beslenmene dikkat et. Toplar insallah
Düğün var kalabalık misafir gelicek bu hafta eve ama dinlenmeye çalışıcam elimden geldiği kadar inşallah düzeliriz

Yaaa bu sabah biz de aynı duyguyu yaşadık eşim sabah elini koydu tekmeler havada. Kalksana uyanmış diyo bana napıyım emziriyim mi
Yat uyu dedim ama inanılmaz bi duygu gerçekten

Youtube de osman diye bir doktor var birinci aydan sonra verilebilir diyordu yapılan araştırmalara göre ani bebek ölümlerini azaltıyormuş ama kimi doktorda asla vermeyin diyor belli bir yaştan sonra damak yapısını bozuyırmuş

Düğün var kalabalık misafir gelicek bu hafta eve ama dinlenmeye çalışıcam elimden geldiği kadar inşallah düzeliriz
Senin durumun özel hassas kimse senden hizmet beklmesin bir zahmet kalabalık misafir gelsede kayınvaliden filan koştursun peşlerinde. Misafirlerin bebğinden önemli olmadığını kv'ne hatırlat
Hatta bencede risk altındayım iş yapmadan çok acil yat dedi doktor de

Ben kalabalık ve kapalı alana girmiyorum temas gerektiren yerlerden kaçınıyorum çok yakın arkadaşımin eşimin kuzeninin düğünleri oldu hiçbirine gitmedim. Boşver karnimizda oldukları süre zaten 9 ay onları ne kadar korursak o kadar iyi covid hala devam ediyor elinden geldiğince uzak dur

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum, hiç bir şey bebeklerimizden önemli değil… ben de hep dile getiriyorum kimse benden bişi beklemiyo sağolsunlar

Ayrıntılı ultrasona geldım tatlı şeyler ye dedi doktor ara verdik beklıyorum bazı şeyleri göremedim dedi, mresmen mülakata girmiş gibiyim kalbim güm güm.
benimkinde de hareket etmedi ortasinda bazi irgsnlar icin pozisyon degismesi gerekti meyve suyu ve4diler eşimle merdiven inip ciktik 10 dk oyle devam ettik

Tam bitmedi kalbi göremedi pozisyondan dolayı. Yarın erken gel dediler ama gidebilirmiyim bilmiyorum. Bir sıkıntı yok gibi dedi.. Göremedik yani mesai bitmiş.
Bi kere de bakmıyorlarmış öyle elli kere çevirdi çevirdi baktı kalbine bugün gerçekten tam detaylı bütün organlarına damarlarına kadar

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum, hiç bir şey bebeklerimizden önemli değil… ben de hep dile getiriyorum kimse benden bişi beklemiyo sağolsunlar
Ben bayramda sakaryaya gittim eşimin tüm ailesi filan geldi benim günde 15 kere kustuğum dönemler arife ünü 1litre serum taktırmıştım ki 2 gün beni götürsün diye.
Ev kalabalıktı kendimi iyi hissedersem 2 tabak kaldırdım o kadar
10 dk ayakta durdum kendimi iyi hissedince kahve yapayım dedim 10. dakikada tansiyonum düştü rengim filan kaçtı.Bana kızdılar senden iş hizmet mi bekleyen var diye beni sürekli yatmaya dinlenmeye yolladılar ( Tüm iş güç sevmediğim Eltime kaldı o beni mutlu eden tek faktördü)
Belki alışkanlık kendimizi eskisi gibi güçlü ve dirençli zannediyoruz ama kabullenelim değiliz biz artık yolu yarıladık sağlıklı bebekler dünyaya getirmeye çalışan anne adaylarıyız. ELALEM - MİSAFİR -KONU KOMŞU - bizden bu özel durumumuzda hizmet ve hürmet bekleyen kimseyi hoşnut karşılamak zorunda değiliz.Başta eşimiz v onun ailesi bizim adımıza gelebilecek kalabalık misafir grubuna burada bir hamile var onu yormamak gerek izlenimini aşılamalı.
Yakın akrabadır düğün olur şehir dışından gelen olur kibarca kendimizi yormayacak kadar yanlarında durup yeri geldiğinde benim dinlenme vaktim geldi diyip kendimize bir MOLA ortamı sağlamalıyız.
Acelya A

Evet şeker yüklemesi için aç gelinecek denildi
Tamam canim teşekkür ederim.
Bende de hipotiroid var canım dahiliye takıpliyim Bende en son 1 hafta önce sağlık ocağında bakıldı rutin testlerde tiroid değerlerim normal cikti bir daha dahiliyeye gitmeme gerek var mı ki acaba?

Offf yine 5 sayfa geçmiş birikmiş zalımlar ne konuştunuz?
L Lmntbrdgi e bebek mağazasından üç al iki ödeden üç tane kaplı emzirme sütyeni aldım.
Sen hangi modelleri aldın iki tane dantelli aldım inşallah dışardan dantel deseni belli olmaz. Ten rengi alıyordum geri bıraktım renksiz şeyleri bir sevemiyorum
Müslin örtü aldım 79 liraydı 100*110 boyu.
Haber verdiğin için sağol.

benimkinde de hareket etmedi ortasinda bazi irgsnlar icin pozisyon degismesi gerekti meyve suyu ve4diler eşimle merdiven inip ciktik 10 dk oyle devam ettik
Bende cıkolata yedım şu içtim 20dk dolandım ama yok olmadı. Yarın yorulucaz yine.
Agırlıgı 550gr mış. tombısmı olacak annesi minyon ve kilolu değilim. Ama kılo aldım ve artık hamılemisin diyenler oluyor
22. Haftadayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…