2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Ben dantelsiz olan kaplilardan aldım hayırlı olsun canım

Boyu ne kadarmis canim

Tiroid sebebiyle ben de her ay dahiliye takipliyim, gebeliğin başından beri ilaç kullanıyorum. Çok şükür hep normal çıktı şimdiye kadar. Doktorlarım gebeliğin sonuna kadar ilaç kullanacağımı ve her ay muhakkak tahlil verip takip edileceğini, aksatmamam gerektiğini her gidişimde söylüyor. Bence siz de takibi bırakmayın, her ay tahlilinizi yaptırın. İçiniz rahat olur.

Allah bağışlasın. Aslında mutfaktaki aşçı temizlikçi abla filan ertesi günün yemek hazırlığı vs yapıp orayı temizleyip çıkıyor. Çalışan aileler için 6 da filan alan oluyor.Görüşseniz belki çıkışta alırsınız. Bizde tam tersi oluyordu. Eşim sabah bırakıyordu giderken ben sabahçı olduğum için oğlum erken gitmiş oluyordu.
Ben ilk avent vermeyi düşünüyorum eğer onu tutmazsa bibs in kauçuk emzigini alacağım ama bebeklerin kauçuk emzik tutma oranı daha düşükmus canım
Bende avent düşünüyorum.
Kar ve zarar olarak karşılaştırınca bana kullanmak daha mantıklı geliyor çünkü emzik ani bebek ölümü riskini düşürüyor ama tecrübeli anneler bendne iyi bilir
Ani bebek ölümü ne demek?

Yeğenim kesin emziğe alıştır rahat edersin benimki alışmadı çok pişmanım dedi.

22+kacsin ben 21 +1 de sanirim 367 idi almistir anca yani kilosu. Aman saglikli olsunlar da ☺

Tiroit değerine her ay başı baktır
Benim geçen ay 1.3'e indi diye seviniyordum. 1-2 gün tatilde aksatım ilacı 3,5'a fırlamış hemen
Her ay düzenli dahiliye görünmemiz gerekiyor bizim Tiroit hastalığımız olduğu için
Rutin TİT ( TAM İDRAR TESTİ) + TSH + TAM KAN SAYIMI TESTLERİNİ VERMEMİZ GEREKİYOR

Tioit yeni bakıldıysa şuan tekrar dahiliyeye gerek yok ama doktor kontrolün yakınsa ve diğer testleini kısa zamanda yaptırmadıysan sadece diğer testler için gidebilirisin yada sağlık ocağında verirsin.

Bebek hiçbir sebep yokken uykuda nefes dengesini ayarlayamiyir ve nefessiz kalıyor yastık, tül cibinlik battaniye yorgan beşik yani korumalığı falan da ani bebek ölümünü arttırdığı için desteklemiyorlar. Emzikle uykuya geçtiğinde burundan aldığı nefesi kontrolu verip tekrar kontrolu aldığı için çok büyük oranda düşürüyor

Benim normalde troidim yok ama hamilelikte oluştu 25 mg kullanıyordum 1.85 seviyesindeydi en son kontrolde 2.35 olmuş neden diye sordum 50 mg kullanmali miyim dedim hayır dedi bebek büyüdükce troid Aralık değeri de büyür dedi

Daha yeni 5 ay bitti 6 aylık olduk ama gören 7 aylık filan sanar bol giysem bile belli oluyor artık
Amaaaan boşver keyfini çıkartmaya çalışalım bence. Sağlıklı olduktan sonrası önemli değil illa ki çıkacak. Bi kaç kişi bana da çok karnın çıkmış falan dedi. E çıkmasın mı canım bebek var içinde sanki hava doldurduk

Boyu kaçtı canım
24. haftadan önce boy söylemiyor doktorlar tahmini hesaplama yapıyorlarmış
Ultrason değerindeki FL x 7 yapınca yaklaşık boyu bulunuyormuş.Ama yakın tahmin için 24'den sonrasını söylüyorlar
Ben 20.Haftamdayım Ağırlık 365gram çıktı Boyu benim şimdilik hesabıma göre 23cm çıktı. ( Ortalama bu haftalarda 22-25 arası olabiliyormuş)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…