- 25 Şubat 2016
- 6.034
- 10.223
- 248
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #17.121
Detaylı ultrason raporunda baş geliş yazıyor benim.Bebeğinizin pozisyonu nasıl? Benimki ayak geliş şeklinde. İkinci hamileliğim ilkini normal doğumla doğurmuştum umarım düzelir bu haftalarda. Düzelmesi için ne yapabilirim?
Karnının her yerinde mi oluyor tek tarafında mi bir de nasıl bir ağrı yapıyorÇok şükür
Sen normalde de yediğine dikkat ediyorsun. Suyun neden fazla olduğuna dair bir şey söyledi mi ?
Geçmişteki erken doğum sebebin neydi, kaçıncı hafta ?
Benim de karnımda sertlik oluyor ara ara, ben de bugün sordum onu, doğum sancıları onlar günde bir iki kere olması normaldir 5.aydan sonra , ama saatler sürerse hemen gel dedi.
Gebeliğin başından beri progestana devam benim de..
Hiç Ağrı olmuyor , her yeri sert oluyor çok rahatsız oluyorum hareketlerim kısıtlanıyor karnın sert olduğu için, ben yemekten sanıyordum meğersem yemekten değilmiş.Karnının her yerinde mi oluyor tek tarafında mi bir de nasıl bir ağrı yapıyor
Ne kadar süre oluyor canımHiç Ağrı olmuyor , her yeri sert oluyor çok rahatsız oluyorum hareketlerim kısıtlanıyor karnın sert olduğu için, ben yemekten sanıyordum meğersem yemekten değilmiş.
Kızlar çok şükür nıpt sonucumuz temiz geldiGözünüz aydınBizim detaylı usgde sadece barsak parlaklığı gördü doktorumuz, ense kalınlığı nazal kemik normal ikili tarama testi düşük riskli çıkmıştı. Biz yine de nıpt için kan örneği verdik. Güzel sonucun çıkmasını bekliyoruz Sizde tek bulgu barsak parlaklığı mıydı?
Çok şükür test sonucumuz bugün temiz geldiÇok teşekkür ederimmense kalınlığı, burun kemiği, bel açıklığı, parmak boyu vs her şey gayet iyi çıktı. İkili taramada testi sonucumuz da çok düşük çıkmıştı. Pappa değerimiz düşüktü, uterin arter direnci düşük de olsa çıkmıştı ama bunlar bağırsak parlaklığı ile bağımsız başka basit pürüzlerdi. Bağırsak parlaklığı bizi korkutmuştu onun için nipt verdik ama çok şükür güzel haberi aldık. İnşallah siz de en kısa zamanda güzel haberi alırsınız
Gozunuz aydin canimKızlar çok şükür nıpt sonucumuz temiz geldi
Bilmiyorum 23 gözüküyor ya usg de önde olduğu için.Canım o zaman senin bebeğin de tahmini 56 cm 3700 doğaruzun bir bebis
2 kere oldu bana bu iki hafta içinde öncesinde olmadı hiç. Akşam olmuştu ama yarım saat sürmüştü o sertlik uzandım sonra uyumuştum geçti. Doktor da bu durumlar da uzan dinlen dediNe kadar süre oluyor canım
Oglumunnodasinda koyacak yer olmadigi icin sadece sifonyer aldim. Ama esyalarinin hepsi muhtemelen sigmayacak, oglumun dolabinin bir kismini da kullanacagim bebek icinBebek/çocuk odası yapmayacaklara bir sorum var. Dolap şifonyer vs almayı düşünüyor musunuz ? Nasıl yapacaksınız ?
Link atar mısın tatlım?Ahh ikizler olmak yalnız değilsin çift yönlü evet canım hem puset hem portbebe çift yön hsfif ben bile eşim olmadan tek başıma taşır katlar koyarım yani ben gayet sevdim eşimde bu kadar beklemiyodum dedi
Ben dolap ve şifonyer aldım. Park yatak aldım yanıma da. Bence şimdilik kafi. 3-4 yaş civarı karyolasını alırım dedimBebek/çocuk odası yapmayacaklara bir sorum var. Dolap şifonyer vs almayı düşünüyor musunuz ? Nasıl yapacaksınız ?
Çiğdem şöyle perinatalog şeker çıkmasa da diyet önerdiği için şeker yüklemesine gerek yok ama açlık şekerin 95 üstü yokluk şekerin 135 üstü çıkarsa dahiliyeye görünüp insülin başlarız dedi günde 4 kez ölçmeye başla dedi.Sıkma canını sakın sudemcim. Artık daha bilinçliyiz önlem alıyoruz farkındalıklıyız. İnşallah sende 38-39 haftalarda yapacaksın doğumunu gönlünü ferah tut çaresiz dert olmasın yeter ki.
Peki yinede şeker yüklemesini mutlaka yaptır dedi mi doktorun zaten var gibi diyet uygukqyacakmışsın ama?
Allah saglikla zamaninda kucagina almayi nasip etsin canim. Butun zorluklarin ustesinden bebeklerimize kavusmak icin gelecegiz insallahÇiğdem şöyle perinatalog şeker çıkmasa da diyet önerdiği için şeker yüklemesine gerek yok ama açlık şekerin 95 üstü yokluk şekerin 135 üstü çıkarsa dahiliyeye görünüp insülin başlarız dedi günde 4 kez ölçmeye başla dedi.
Kendi doktorum yediğine biraz dikkat et şeker yükleyelim dedi bende perinatalog şeker ölçüm diyet verdi dedim yapabilecek misin dedi zor olduğu için mecbur yapıcam dedim.
Yani karar benim benim yapımda ya hep ya hiç var. Az karbonhidrat az meyve yemeyi ben beceremiyorum. Ya adam gibi diyet yaparım ya da yapamam yani arası yok. Kilo verirken de öyle 17 kiloyu deli gibi spor diyetle verdim yani.
Ben perinatalog dediğini yapacağım. Benim zaten şeker yüklemesi düzgün çıkıyor gebeliklerde. Erken doğum öyküm ve amniyon sıvım yeterli diyet için zaten diyet yapacağım için de yükleme anlamsız .
Eczaneye uğradım şeker cihazı scrip falan aldım. 31 dk sonra ilk akşam ölçümümü yapacağım.
Canım bir ay önce amniyon sıvın fazla doktor dikkat et dediğinde bir iki hafta dikkat ettim sonra biraz gevşettim. Meyve ve karbonhidrat tükettim. Yani 21 haftada 3.9 kilo almışım. Tamamen dikkat etsem belki amniyon sıvısı normale dönerdi.Çok şükür
Sen normalde de yediğine dikkat ediyorsun. Suyun neden fazla olduğuna dair bir şey söyledi mi ?
Geçmişteki erken doğum sebebin neydi, kaçıncı hafta ?
Benim de karnımda sertlik oluyor ara ara, ben de bugün sordum onu, doğum sancıları onlar günde bir iki kere olması normaldir 5.aydan sonra , ama saatler sürerse hemen gel dedi.
Gebeliğin başından beri progestana devam benim de..
21 haftada 4 kilo çok iyi değil mi ?Canım bir ay önce amniyon sıvın fazla doktor dikkat et dediğinde bir iki hafta dikkat ettim sonra biraz gevşettim. Meyve ve karbonhidrat tükettim. Yani 21 haftada 3.9 kilo almışım. Tamamen dikkat etsem belki amniyon sıvısı normale dönerdi.
İlki 30 . Haftada doğdu . 2 hafta öndendi.
İkinci 36+5 . Diyet tansiyon şeker hepsine dikkat ettim elhamdülillah sağlıklı.
Bu da 17.haftadan beri amniyon fazlası var. Sağlam diyete bugün öğlen başladım inşallahprogestan ,magnezyum 2,diyet takviyesine, şeker ölçümümü başladık. Bir ay sonraki kontrolde belli olacak. İnanıyorum inşallah bir ay dilimi sıkarım amniyon normale döner inşallah.
Suyun fazla olması sebepsiz de olabilir dedi. Ama şeker sıvıyı arttırır sıvı sancıyı sancı erken doğumu yani domino taşı gibi hepsi birbiriyle ilişkili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?