2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Kızlar progestanı fitil şeklinde verdi hala kullanan var mı W world1 ve benden başka?
Boy abdesti almaya gerek var mı her fitil sonrası bilen var mı?
Benim tüp bebek ve çok sancılarım olduğu için bir de rahim ağzı çok sınırda olduğu için Progestan fitil şeklinde kullanıyorum… sancılarım düzeldi bir de magnezyum dozumu arttırdı…

E sen benmişsin:)) okurken dedim ki ben mi yazdım bunları:) bende öyle ya hep ya hiç. Diyet yaparsam ölümüne yapıp kilo veriyorum bıraktım diyincede hop geri alıyorum. Dediğin gibi az yiyim dengeleyeyimi bi başaramadım.
Çok haklısın yüklemede şeker çıkmasada amniyon sıvısı için diyet uygulaman gerekicek zaten bu sefer şeker çıkmazsa belki psikolojin ya şekerimde yokmuş ki kısmını bilinçaltına sürükleyebilir . Diyete başlayınca şeker hemen düzeliyor buna eminim. Şeker ölçüm aleti ne aldın? Bende geçen gebelikten contuor plus var iyi demişlerdi ona hala onu kullanıyorum. Bu sabah su içmeden açlık ölçmeyi unuttum 2. Saat tokluğuma baktım 92 çıktı. Bana ilk gebelikte 2. Saat tokluğa bak demişlerdi.
Nacizane tavsiyem yemek sonraları 15 dk evin içinde yürüyüş yapsan bile ciddi bi düşüş oluyo şekerde.
Yalnız değilsin bende senin gibi şuan yükleme varmışta şeker varmış gibi diyet uyguluyorum. Karabuğday ekmeği aldım trendyoldan sabahları 2 dilim onu yiyorum çok lezzetli ve tok tutan bir ekmekmiş ekmeği çok seven biri değilim ama diyetisyen önerdi yemelisin diye. Öyle bir şeyler yapıyorum bende bakalım 30 ağustosta da yükleme yaptırcam. Allah yardımcımız olsun hep birlikte sağlıkla alıcaz yavruşları kucağımıza vakitlice hiç merak etme

Kızlar progestanı fitil şeklinde verdi hala kullanan var mı W world1 ve benden başka?
Boy abdesti almaya gerek var mı her fitil sonrası bilen var mı?
Ben de en basindan beri sabah aksam kullaniyorum canim. Dusuk ve erken dogum riskinden dolayi. 32. Haftaya kadar devam dedi doktorum. Serklaja kadar alttan kullandim, serklajdan sonra enfeksiyon riskine karsi agizdan al artik dedi

W world1 senin amniyon sıvın nasıl?
Sen neden progestan kullanıyorsun?
Tüp bebek mi?
Kaçıncı gebelik?
Kaçız gebelik?

Benim amniyo sıvım çok iyiymiş, sana söylediği gibi rakam söylemedi bana doktor.

Geçtiğimiz yıl leep oldum rahim ağzımdan 10 mm alındı. Öyle olunca 3+5 den beri Progestan kullanıyorum. Sadece 1 ay kanama yaşadım o ay günde iki kez Progestan aldım. Sonra hep tek kullandım fitil yoluyla.

2. Gebeliğim. İlki 8 haftalık kalp durması sebebiyle düşük

Şuanki tek gebelik normal ilişki ile oldu tüp bebek değil, inşallah bi oğlum olacak

Ben de en basindan beri sabah aksam kullaniyorum canim. Dusuk ve erken dogum riskinden dolayi. 32. Haftaya kadar devam dedi doktorum. Serklaja kadar alttan kullandim, serklajdan sonra enfeksiyon riskine karsi agizdan al artik dedi
Rahim ağzından operasyon mu geçirdin,neden rahim ağzın sınırda bi sebebi var mı ?

Serklaj kaçıncı haftada kaç mm iken yapıldı?

Bana da şimdilik 28e kadar kullan dedi doktor, sonra tekrar değerlendireceğiz

Ben ilk hamileligimde rahmimde perde oldugunu ogrenmistim. O zaman da 12. Haftada onlem amacli serklaj yapildi. Oglumu 38. Haftada kucagima aldim. Sonra histeroskopiyle perdeyi aldirdim. Histeroskopiyi yapan doktorum sonraki hamileliginde de serklaj yapmamiz lazim demisti. Bi de gecen sene 8 haftalik bi kurtajim var. Rahmim cok fazla islem gordugu icin rahim agzi yetmezligi olusabilirmis. Rahim agzi uzunlugum 12. Haftada 5 cm di. Kisalma yok aslinda ama tedbirli ilerliyoruz

Amin canım kucağımıza vaktinde alıp sağlıklı büyütmeyi nasip etsin Allah

2 kere oldu bana bu iki hafta içinde öncesinde olmadı hiç. Akşam olmuştu ama yarım saat sürmüştü o sertlik uzandım sonra uyumuştum geçti. Doktor da bu durumlar da uzan dinlen dedi
Teşekkür ederim

21 haftada 4 kilo çok iyi değil mi ?

Kafada bitiyor gerçekten, inançla yaparsan halledersin inşallah , çok anlamam ama suyu aynı kalır bebiş de büyürse suyu normale döner sanki.
Ne çok ne az aldığım kilo.

Suyum normal çıksa bende diyet yapmam.
Bende özeniyorum hamile olup kilo alıp canı ne isterse yiyen aşerip kocasını market manav gezdiren insanları.
Zaten kocam öyle gitme meraklısı değil ama baklavadır börektir severim yani bende normal hayatta zaten diyet yapıp veriyorum kiloyu ama insanın canı hamileyken başka istiyor.

Erkekler zaten böyle etkileşimler görünce daha da çok baba olacağının farkına varıyor yoksa bizim gibi 9 ay boyunca o heyecan yok genelinde istisnalar var tabi.
Kontrol de benden heyecanlı bizim ki bu ayrıntılıya gidince sürekli aradı ben biraz kusma filan yaşayınca ilk zamanlar o da çok etkilendi

Kızlar bu arada uygun fiyatlı Instagram da ya da başka sitelerde bebişler için kıyafet satan yerlerden tavsiyeniz var mı acaba

Sevgili anneler/anne adayları,

Demir takviyesi olarak doktorunuz ne verdi?

Br ocean mikrofer kullanıyordum ama çok büyük tabletler. Bir defa yutmada zorluk yaşadım ve artık hiç yutamıyorum psikolojik olarak galiba. Üçe bölüp yutuyordum birkaç gündür, eczacı öyle yutma ya da sana damla şeklinde olandan verelim Sizlere de sormak istedim.

Buradaki doktorumun tayini çıktı. Yeni doktoruma iki hafta sonraya randevum var. Sizler neler kullanıyorsunuz?

Kızlar ben 23. Haftamdayım henüz öyle alışverişe girismedim baslasammi ne alcam bilmiyorum ki kış bebeği tüm zibinlar takımlar ince
Ben bir kaç tane kadife tarzı kalın tulumlardan bulup aldım şahsen, hem tulum kullanamı daha kolay Yenidoğanlar için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…