- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #17.321
Ben biyer baktım aşırı tatlı minnoş kapı süsü yapıyor 550₺ dedi bundan bakacam ben muhtemelen biraz daha bana hitap ediyor. Çikolatası falan da Pelit mişBu kapı süsleri için ınstagramdan sayfalara mesaj attım en azi 300 en çoğu 800 tlydi siz baktınız mı önereceğiniz yer var mi
Çok tatlıymışBen biyer baktım aşırı tatlı minnoş kapı süsü yapıyor 550₺ dedi bundan bakacam ben muhtemelen biraz daha bana hitap ediyor. Çikolatası falan da Pelit miş
Çok güzel uygulamaymis canım ya indirdim şimdi teşekkür ederimKızlar böyle bir uygulama var belki fikir olur
Kilolu hamile kalanlar da şeker tansiyon sorunlar olurmuş seni tıp fakültesi takip etsin dedi.
Ay evet muhtemelen o doktor da öyleydi shshsheBazı doktorlar kilo takıntılı olabiliyor kuzum. Mesela bi doktor var bizim hastanede kadın tüm hastalarını diyetisyene gönderiyo kilodan nefret ediyo ben ona bilerek gitmedim beni döver diye
Dediğin gibi ciddi kilo alımın olmadığından senin bilinçli olduğunu anlamıştır.
Hastasıyım o adamınKilo takıntılı doktor duyunca aklıma doktor Nowzaradan geliyoro da böyle kızıyor ya
Bizimki de artık dışarıdan gösteriyor kendini. Babası da gördü. Daha kuvvetli vuruyor.Kızlar ya bu minik bugün çok hareketli ya sürekli içimde uğraşıyor
Bugün hiç durmadı sürekli tepindiBizimki de artık dışarıdan gösteriyor kendini. Babası da gördü. Daha kuvvetli vuruyor.
Benim de şeker yüklemesi 25+2 ye denk gelecek.24-28. Haftalrda şeker yüklemesi yapılır bana doktorum 24. Haftada yapıcaz dedi
Benimde 17 de farkedildi.19 hafta
Çok kilolu değilim
17. Haftada fark edildi.
Doktorum dikkatli olmasın dedi çok bir öneride bulunmadı.
1. Gebelik
Ailede şeker yok bildiğim
Şimdiye kadar 3 kilo aldım
Şeker ölçümü günde kaç kez yapıyorsun?Açlık şekeri için su bile içmemiş olmamız gerekiyor diye biliyorum çünkü etkiliyor o da. Gece içtiğin etkilemez bence ya :) açlık şekeri için gece 12’den aç kalın derler ya mesela. Yanlış da biliyo olabilirim emin olamadım:)
90’la başladım 85’im şuan 169 boy
MaşallahBugün kontrolüm vardı. Bebiş 477 gr 27 cm olmuş. Suyum iyiymiş. Servisk uzunluğu çok iyi dedi burada hep ölçümü duyunca bende merak edip sordum 5.9’muş. Normalin bile üstünde dedi. O yüzden rahat egzersiz yapabilirmişim. Plasenta arkada olduğu için hareketleri yoğun hissedersin dedi. Bizden haberler böyle
Canım dün benim anlattıklarımdan etkilendin sanırım. Her erken doğum aynı olmuyor. Bizde en büyük sorun ciğer geliştirici vurulmadığı için nefes sorunu yaşadı. Yani varsa problem önlem alınır gerisi teslimiyet. Sen doktorun dediğini yap gerisini Allah'a bırak. Sağlıkla alacağız inşallah hepimiz.Ay dün gece ben de bir rüya gördüm ama çok korkunçtu. 28 haftalıkken doğuruyordum. Afedersiniz rüyamda uykumdan kan revan içinde uyanıyordum. Çocuğun amniyon kesesi en aşağıdaydı doktor eliyle hissediyordu vs. Kendimi o kadar kasmışım ki her yerim tutulmuş vaziyette uyandım sabah. Kol kaslarım gergin gergin canım yanıyor. Rabbim kimseye göstermesin hayırlısıyla kucaklarımızq sağlıkla zamanında alalım inşallah
Z Zeyzey2134 bak arkadaşın listesini kaydet.Kızlar şimdi yazayım, hafta sıyla uyumlu dedi. ac karna sabahtan şeker yüklemeye gidicem. Ultrason güzel geçti sayılır derken amnıo sıvısı fazla cıktı. Listemde
Mesela sabah kahvaltı
1 haslanmıs yumurta yada omlet yada menemen
Biraz peynir 2 dilim kadar
2 cevız
1 dilim ekmek, cay sekersız
Sabah 7de ayaktaym o sebeple evden cıkmadan ufak kahvaltı, saat 10 ara (1 bardak süt ve 2 cevız) öğle yemek, mesela 1 kase Corba, nohut, 5 6 kasık bulgur pilavı
saat 15.00, (1 bardak ayran bıkac fındık) saat 17.00 (1 bardak sade kefir 1 meyve) ve akşam yemegi (4 5 köfte salata 5 6 kasık bulgur pilavı, 1 kase corba) ile gün biticek. Haftada 4 akşam 30-45dk yürüyüş. Günde sade 1 maden suyu. Cay seker siz artık. Pilav patates makarna elveda
Ağırlık protein yesıllıkler kuruyemıs uzerıne. 2 kere bakliyat yemeği, sebze, protein ise 3 4 gün yeniyor. Yemekler yanına salata. Salata hep yesıllıkler yoksa domates salata soganda olabılır.
Bulgurda yersen yanında ekmek yok. Beyaz ekmek yok. Cavdar yada siyez ekmeği. 3 lt su.
Ara ara ve sık sekılde yemek düzeni var.
Oğlumu ikinci kuduz aşısını yaptırmadan getirdim bugün valla. Kanatmamıştı bile ama korktum yine de. Bizimki sokak kedisiydi.Selam kızlar ne zamandır sadece okumaya giriyorum, bugün kedimi yıkarken beni bayağı bir tırmaladı kapattı bişey olur mu yaa bilgi bulamadım
Ben ekmek şimdilik hiç yemiyorum. Bakalım belki ilerde başlarım duruma göre.Hayda
E yandik biz yanikimse solemedi bana bole bisi olucagini
Pilav varsa corba olmaz. Ekmek corba pilav bulgur hepsi ayni. Cavdar degilde siyez veya karabugday tercih edin peynirde yarin yagli tercih edin
24 diye biliyorum. Neden o kadar geç istedi?Kacinci haftada aclik sekerine bakiyorlar acaba. Bana 28. Haftada bakilacak dediler. Cokmu gec acaba?
Hadi gözün aydın su fazlalığı amma çok kişide çıktı böyle.Kızlaaar ben geldim
Hayırlı haberler herşeyi çok iyi ne leke ne parlama ne küçülme ne daralma eksik kırık çıkık yokelhamdülillah
Gelelim boy ve kilosuna
Kilosu 530
Boy 27
22+3 üm ama 22+5 çıktı...
Buraya kadar herşey iyiiii..
Gelelim bana
Şeker sordu direk
Sıvı fazlalılığı sınırın biraz üstünde dedi
Açlık tokluk şekeri üç beş kere takip et dedi
Zaten tatlı yemiyorum dedim karbonhidrat sordum onların çok etkisi yok genetik olabilir dedi
Benim sülalede şeker var, hamileliğin başında da 98 sınırda çıkmıştı zaten şeker..
Neyse diyet sordum hiç gerek yok sadece takip yap mutlaka dedi...
Nefes darlığımı sordum, tam diyordu ki tahlil test vs dedim panik atak vardı bende devamlı dideral kullanırdım.. Başka sebep aramaya gerek yok zaten dedi dideral diyorsun dedi güldü, ilacı içebileveğimi söyledi arada bir hayatımı etkilediği için izin varmış, ilk üç ay kullanıma uygun değil dedi.. Dünyalar benim olduuuu dedim bir haftadır hasta yatıyorum
Kilo alışım yemekle ilgili değil de hareketsizlikle ilgiliymiş dedim çünkü yemek çok yemiyorum...
Çınar Cem olduğu dahada kesinleşti yüzde 1500 erkek dedi
Burnu bana benziyor ağız şekli kocam beye yanakları büyük oğluma göz yapısı sanırım benhepimizin karması olacak gibi..
Aşırı hareketli muayene boyu tekmeler durmadı aynı anda görüntüde hareket öyle tuhaf hissettim ki
Ben diyorum bana kök söktürecek
Neyse şekerler bendeki haberler bu kadar şimdi biz yemeğe gidiyoruz neşe içinde
Oha artık alsın parasını otursun hasta mı seçiyor haspam. Biz öğrenci mi seçiyoruz sanki.Bende yüksek kiloluyum ama hiç birsey demedi bana hatta aman kilo alma bile demedi. Şimdiye kadar ciddi bir kilo almadığım içinde olabilir ama ilk hamileliğim de bir kadın doğumcu resmen ben seni takip etmek istemiyorum demişti. Çok üzmüştü beni.
Teşekkür ederim canım benimYani 23-3 2 hafta var aramizda ama ben de anlamadim. Aslinda pantalon sort haric bisuru seyim oluyo dar kiyafetleri saymazsak ama tarti gidio
Bizim ailede tiroid var annem ameliyatli ben yillarca ilac kullandim. Bzn birakiorum duzelio sonra yine basliorum ama hamilelikten once 2 yil icmemistim hamilelikte direk cikti
Ay valla seni merak ettm de ondan girdim kk ya. Cok sevindim kuzucum guzel haberlerine masallahafiyet olsun
Bnm doktor da ole. Gecen gittigimde sinirlerim zipladi. Diyetisyenle gidiorum ztn diorum yine de almican onu yapican bunu yapican.
Esime baya bi solendim. Nazli sabanciyi miyim manken miuim neyin iddasi bu kilo alinir verilir noye bu kdr strese sokuluyorum die
Manyaklik bnce bu kdr idealistlik gereksiz.
İnşallah canım. Yavaş yavaş uyku kalitemiz de etkileniyor bebişler büyüdükçe sanırım artık sık sık rüyalar görmeye başlayacağızBenimde 17 de farkedildi.
Diyet yap Allah'ın izniyle düzelir.
Şeker ölçümü günde kaç kez yapıyorsun?
Kaç çıkıyor?
Bana 2.saat ölç demedi sadece birinci saat dedi.
Maşallahhadi gözün aydın doğuma kadar sende fit hatunlar kervanına katılacaksın
Canım dün benim anlattıklarımdan etkilendin sanırım. Her erken doğum aynı olmuyor. Bizde en büyük sorun ciğer geliştirici vurulmadığı için nefes sorunu yaşadı. Yani varsa problem önlem alınır gerisi teslimiyet. Sen doktorun dediğini yap gerisini Allah'a bırak. Sağlıkla alacağız inşallah hepimiz.
Z Zeyzey2134 bak arkadaşın listesini kaydet.
Oğlumu ikinci kuduz aşısını yaptırmadan getirdim bugün valla. Kanatmamıştı bile ama korktum yine de. Bizimki sokak kedisiydi.
Bir de şey kediler yıkanıyor mu?
Onlar zaten sürekli kendini temizliyor. Bir de ev kedisi.
Ben ekmek şimdilik hiç yemiyorum. Bakalım belki ilerde başlarım duruma göre.
24 diye biliyorum. Neden o kadar geç istedi?
Hadi gözün aydın su fazlalığı amma çok kişide çıktı böyle.
Suyun yüzde kaçmış. Sınır 50 ya sordun mu?
Raporuna baksana orda yazıyor hepsi.
Oha artık alsın parasını otursun hasta mı seçiyor haspam. Biz öğrenci mi seçiyoruz sanki.
Benim 2 aydır filan azalmıştı ama şimdi yine başladı ya sürekli kabus görüyorum korkuyorum uykudan uyanınca bu korkudan dolayı bebeğe Bir şey olmaz inşallah ya. Sanki biri gelmiş arkamdan gizlice beni korkutmuş gibi oluyorumİnşallah canım. Yavaş yavaş uyku kalitemiz de etkileniyor bebişler büyüdükçe sanırım artık sık sık rüyalar görmeye başlayacağız
Allahın izniyle olmaz inşallah canım. Nefes egzersizleri ve rahatlatıcı hareketler yapıp uyumak lazım sanırım. Yorulduğum gün sızıyorum kalıyorum hiç rüya görmüyorum ama biraz hareketsiz kaldığım günün gecesinde ben de rüyalar görüyorum kötü kötü.Benim 2 aydır filan azalmıştı ama şimdi yine başladı ya sürekli kabus görüyorum korkuyorum uykudan uyanınca bu korkudan dolayı bebeğe Bir şey olmaz inşallah ya. Sanki biri gelmiş arkamdan gizlice beni korkutmuş gibi oluyorum
Oku bebeğim bol bol kendini. Bazen oluyo öyle şeylerBenim 2 aydır filan azalmıştı ama şimdi yine başladı ya sürekli kabus görüyorum korkuyorum uykudan uyanınca bu korkudan dolayı bebeğe Bir şey olmaz inşallah ya. Sanki biri gelmiş arkamdan gizlice beni korkutmuş gibi oluyorum
Balım başladın mı ölçüm yapmaya?Ben ikisinide yaptırmadım yaptırmayacağım
Şeker için açlık tokluk takibi yapacağım
Evdeyim işte yapmıyorum yorulmadigim için oluyor galibaAllahın izniyle olmaz inşallah canım. Nefes egzersizleri ve rahatlatıcı hareketler yapıp uyumak lazım sanırım. Yorulduğum gün sızıyorum kalıyorum hiç rüya görmüyorum ama biraz hareketsiz kaldığım günün gecesinde ben de rüyalar görüyorum kötü kötü.
Ben bi rüya görüyorum ama öyle kabus değilde yazsam çok güzel film senaryoları çıkarAllahın izniyle olmaz inşallah canım. Nefes egzersizleri ve rahatlatıcı hareketler yapıp uyumak lazım sanırım. Yorulduğum gün sızıyorum kalıyorum hiç rüya görmüyorum ama biraz hareketsiz kaldığım günün gecesinde ben de rüyalar görüyorum kötü kötü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?