- 12 Şubat 2023
- 2.244
- 3.752
- 63
- 30
Beni daha doğurmadan strese sokup depresyon hali getiriyorsunuz üstüme de. Zor olacağını zorlanacağımı biliyorum bunu çocuğumun geleceği için yapıyorum diye de tekrar tekrar hatırlat canım. Kızımda sadece 1 kere annemle kv beraber yıkadı sonra hep ben yıkadım eşimle. ya bırak biz yıkarız dediler bende dedim 1 yıkarsınız 2 yıkarsınız elinde sonunda bu çocugu ben tek başıma da yıkayacağım bırakın ben hallederim dedim. Ana kucağına asıp yemekte yaptım temizlikte yaptım. Sen çocuğun için en iyisini bilirsin tabiki fikirlerine daha önceki deneyimlerine ihtiyacın olabilir ama onlarda zamanında herşeyi 4 4lük yapmamışlar bir sürü doğru bildikleri yanlışları var. Sen kendine ve eşine güveniyorsan gerisini çokta takıp stres yapma kendine..Keşke şunu anlasalar eninde sonunda biz bize kalacağız herşeyi kendimiz yapacağız. Bu bence çok doğru bir tespit
Kesinlikle büyük rahatlık kolaylık insan kendini daha güvende bile hisseder bende isterim ailem yanımda olsun vs ama uçak biletleri vize başvuruları o bütçeyi nasıl ayırsınlar yani senin dediğin gibi düşünmüyorlar ona üzülüyorum. Bana zerre faydası olmayan birşey için ben kendimi de zora sokuyorum. İleride Kanada da bedava lise okusun ucuza üniversiteye gitsin Avrupa’da çalışma İzni olsun Türkiye’de yabancı öğrenci sınavlarında kontenjan avantajı olsun. Herkesin derdi bebeği çocuğu ailesi ama insanlar bir konuda niye bulaşarak her dakika yapamazsınız edemezsiniz çok zor imkansız olmaz ya en son depresyona girersin bak lohusa depresyonu olursun falan demeye başladılar anlamıyorum
İlk doğumda acemilik falan vardı ama eşimle başbaşa kaldık hastanede ikimiz birlikte ilgilendik bebeğimizle. Çok doğru bende istemiyorum kimseyi. kv işin varsa sen yap ben bebeğe bakarım dedi güya bana yardıma geldiYani o günün şartları ve psikolojisi ne getirecek bilemiyorum ilk doğumum ama ben şimdiki kafamla yanımda kimseyi istemiyorum hatta daha bugün konuştuk eşimle hastanede de gece benimle sen kal annelerimizi falan istemiyorum seninle daha rahat olurum dedim tamam sen nasıl istersen ben de zaten seninle ve bebekle olmak isterim dedi
Sonrasında da sürekli dipdibe olmak istemiyorum ilk günler illa ki gelirler torunları olacak sonuçta heves vs gelene gelme diyemem ama kimsenin günlerce yanımda kalmasını istemiyorum şimdilik o an lohusa kafası ile farklı düşünür müyüm bilemem tabii lohusalık ayrı bir olay insana tam tersi şeyler düşündürüp yaptırabiliyor
Mantıklı düşünebilen halimle bebek ve anne baba ne kadar çabuk kendi haline bırakılırsa yeni düzene o kadar çabuk alışılır gibi düşünüyorum
Bir de lohusadayanismasi diye bir hesap var Instagramda orayı takip ediyorum bayadır insanlar hikayelerini paylaşıyor
Ve genelde hep gördüğüm şu tavsiye : ne kadar çabuk yalnız kalırsanız o kadar iyi
Kimse annesinin ya da kayınvalidesinin yanında uzun boylu takılmasından hoşlanmamış açıkçası
Aynen amerikada hiç sokak köpeği yada kedi yokNe güzel orda sokak hayvanları iyi bir şekilde rehabilite ediliyor diye biliyorum inşallah öyledir
Bende nefret ediyorum havai fişeklerden ve sanki bu dünyada bir tek kendileri varmış gibi yaşayan duyarsız insanlardan
Yani sevme besleme bakma anlarım ama onların da yaşama hakkı var saygı duy değil m
Canım sağlıkla kavuş en önemlisiOdeyemıyorum bu rakamı zaten kuzum devlet devam heryer sez sonrası normal doğumu desteklemiyor destekleyende aha boyle
Çok üzüldüm canım geçmiş olsun yakınlarına atmışsındır belkiKızlar eşimin çantası çalışmış telefon falan gitti çok üzüldümParasında değilim ama bi sürü foto video, bebişimi her ultrason çekiyordu hepsi gitti
Ay inşallah bulunur çok üzüldüm ya yedekleme yapıyorsa da çıkar geçmiş olsun canım yaKızlar eşimin çantası çalışmış telefon falan gitti çok üzüldümParasında değilim ama bi sürü foto video, bebişimi her ultrason çekiyordu hepsi gitti
Bende kedi besliyordum şu an maddi sorunlar yüzünden alamıyorum gerçekten aşırı pahalı düzgünce bakmak istersen kontrolü asisi çok zorGerçekten öyle
Bende sokaktaki canları da beslemeye çalışıyorum iş yerimden yemek getiriyorum mama bırakıyorum felan ama türkiyede onlar için bir iyileştirme yok maalesef gönüllüler olarak ne yapabilirsek onunla kalıyor, yetkili mercilerde tık yok
Hayvanlar resmen hassas noktam en ufak bir şeyde salya sümük ağlıyorum onlar için çok üzülüyorum
Bak sabah kahvaltıda yine aynı şey konuşuldu eşimle tartıştık acımıycam kimseye versin 150bin tl parayı annem babam kardeşim gelsin evinde büyükce tutsun yetti ya dokunsalar ağlıycam ya yok sarılık olursa yok uykusunda ağzına battaniye kaçarsa yok bilmem ne sanki Türkiye de bunlar olamaz burada çocukları 1 yaşında doğuruyoruz hepsinindir tuvalet eğitimi tam oluyor ya her anne ne zorluklar yaşıyor ya gerçekten bazı insanlara şaşırıyorum herşey Allahtan yani önlem alıcaz ama kısmetimizde ne varsa o yaşanıcakBeni daha doğurmadan strese sokup depresyon hali getiriyorsunuz üstüme de. Zor olacağını zorlanacağımı biliyorum bunu çocuğumun geleceği için yapıyorum diye de tekrar tekrar hatırlat canım. Kızımda sadece 1 kere annemle kv beraber yıkadı sonra hep ben yıkadım eşimle. ya bırak biz yıkarız dediler bende dedim 1 yıkarsınız 2 yıkarsınız elinde sonunda bu çocugu ben tek başıma da yıkayacağım bırakın ben hallederim dedim. Ana kucağına asıp yemekte yaptım temizlikte yaptım. Sen çocuğun için en iyisini bilirsin tabiki fikirlerine daha önceki deneyimlerine ihtiyacın olabilir ama onlarda zamanında herşeyi 4 4lük yapmamışlar bir sürü doğru bildikleri yanlışları var. Sen kendine ve eşine güveniyorsan gerisini çokta takıp stres yapma kendine..
Yaa cok gecmis olsunumarim bulunabilir. Karakola falan basvurdunuz mu
Sağolun kızlar maalesef çalındığı kesin bi akıllının araba kapılarını açık bırakması nedeniyle gitmiş. Karakola gece gitmedi galiba geldiğinde dokunsan ağlayacak gibiydi fazla soramadımÇok geçmiş olsun canım
Belki bir yerde kayıp falan olmuştur biri bulur haber verir falan
Çalındığı kesin mi? Ben de bir kere cüzdanımı kaybetmiştim içinde kimlik vs ne ararsan var çalındı sandık meğer unutmuşum avm de vicdanlı birine denk gelmiş de polise bırakmış adam cüzdanı polisler kimlikten adımı telefonumu çıkarıp bana ulaştılar hemen gidip aldım karakoldan sonra
Çok üzüldün canımAma dediğin gibi olacağı varmış demek ki sende kendini çok üzme
Çok üzüldüm canım geçmiş olsun yakınlarına atmışsındır belki
Sağolun kızlar, bikaç tanesi bende var ama çoğu ondaydı. Üzüldüm ama daha da takmamaya çalışıcam oğluşumu stres yapmayım daha fazla.Ay inşallah bulunur çok üzüldüm ya yedekleme yapıyorsa da çıkar geçmiş olsun canım ya
Ne güzel gerçekten insanın şu gücü inancı kendinde bulması anneler başımızın tacı Allah razı olsun annem beni hiç kırmaz üzmez ama insan bazen bazı durumlarda eşiyle tek mücadele etmeyede alışıyorİlk doğumda acemilik falan vardı ama eşimle başbaşa kaldık hastanede ikimiz birlikte ilgilendik bebeğimizle. Çok doğru bende istemiyorum kimseyi. kv işin varsa sen yap ben bebeğe bakarım dedi güya bana yardıma geldi
Üzüldüm gercekten , belki gogle hesabına yedeklenmistir görüntüler.Varsa hesabı bı baksın ordan.Kızlar eşimin çantası çalışmış telefon falan gitti çok üzüldümParasında değilim ama bi sürü foto video, bebişimi her ultrason çekiyordu hepsi gitti
Ay ben bu nazara çok inanıyorum ya olabilir gerçektenSağolun kızlar maalesef çalındığı kesin bi akıllının araba kapılarını açık bırakması nedeniyle gitmiş. Karakola gece gitmedi galiba geldiğinde dokunsan ağlayacak gibiydi fazla soramadım
Sağolun kızlar, bikaç tanesi bende var ama çoğu ondaydı. Üzüldüm ama daha da takmamaya çalışıcam oğluşumu stres yapmayım daha fazla.
Valla nazara geldik sanırım. Dün akşam ilk defa hamile fotoğrafımı paylaştım instagramda eşimle birlikte, gecesine gitti çanta
Eşinle tartışmanız iyi olmamış ama seni anlaması sana destek vermesi lazım umarım gönlünüze göre olur herşeyBak sabah kahvaltıda yine aynı şey konuşuldu eşimle tartıştık acımıycam kimseye versin 150bin tl parayı annem babam kardeşim gelsin evinde büyükce tutsun yetti ya dokunsalar ağlıycam ya yok sarılık olursa yok uykusunda ağzına battaniye kaçarsa yok bilmem ne sanki Türkiye de bunlar olamaz burada çocukları 1 yaşında doğuruyoruz hepsinindir tuvalet eğitimi tam oluyor ya her anne ne zorluklar yaşıyor ya gerçekten bazı insanlara şaşırıyorum herşey Allahtan yani önlem alıcaz ama kısmetimizde ne varsa o yaşanıcak
Bizimki biraz benim zorumla oldu canım çünkü kv pek iyi anlaşamıyoruz yalnızsak hiçbişey yapmaz ama biri varsa ne yapayım ne yapayım diye peşimde gezer bu huylarından dolayı ben pek bağdaşamadım kendisiyle. Geçen ev temizledik yardım etti onu da eşim söyledi Fatma ya yardım et çok zorlamasın kendini dedi de ondan.. Kendi evinde de pek aldırış etmez askeriye den oğlu izne gelecekti telaşı beni sardı hiçbir hazırlık yapmadı alışveriş bile yapmadı evine vurdumduymaz biraz kendisi. O yüzden eşime ben kimseyle kalmak istemiyorum özellikle annenle hiç kalmam dedim. O da ben kalırım o zaman dedi. O şekilde oldu yaniNe güzel gerçekten insanın şu gücü inancı kendinde bulması anneler başımızın tacı Allah razı olsun annem beni hiç kırmaz üzmez ama insan bazen bazı durumlarda eşiyle tek mücadele etmeyede alışıyor
Benim plesantadan dolayı bundan şüphelenmişlerdi 10 gün önce yaptırdığımda bir şey çıkmadı ama gene yaptırıcam. Su tüketmeye çalışın en başında minik bir kanamam olmuştu ya benim o gün acildeki doktor demişti günde 3 litre iç diye hala içiyorum. İnş her şey yolunda gider hepimiz için. Benimde annem bizde kalacak. Tek başına başlarda zor olanilir diye düşünüyorum. Hepimiz eylülü ve eylül sonladını inş hahırlısıyla görürüzGebelik zehirlenmesinden ödem tansiyon protein ucu bir arada oluyor genelde o yüzden kontrol amaçlı bu haftalarda bir idrar testi sart
İnşallah canım sonrasında fa hersey çok güzel ve sağlıklı olacakBenim plesantadan dolayı bundan şüphelenmişlerdi 10 gün önce yaptırdığımda bir şey çıkmadı ama gene yaptırıcam. Su tüketmeye çalışın en başında minik bir kanamam olmuştu ya benim o gün acildeki doktor demişti günde 3 litre iç diye hala içiyorum. İnş her şey yolunda gider hepimiz için. Benimde annem bizde kalacak. Tek başına başlarda zor olanilir diye düşünüyorum. Hepimiz eylülü ve eylül sonladını inş hahırlısıyla görürüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?