NE hapı kullanıyorsunuz ?Benim ilk gebeligimde ki geçen seneden bahsediyorum :) 140/90 dan aşağı inmiyordu tansiyonum. Bana hep normal bu diyorlardı, Turkiyede olsam asla böyle bir cevap almazdım ama Almanlar pek tınlamadı. En sonunda tansiyonum 200 e çıkınca hastanelik oldum ve 12 gün hastanede tansiyonumu düşürmeye çalıştılar, olmayınca doğumu başlattılar ve normal doğum ile doğum yaptım 37.haftamda. şimdi tekrar gebelik zehirlenmesi olmaması için hap kullaniyorum doktorumun verdiği, 11.haftadan itibaren.
Amin inşallah canım inşallah Türkiyede oradaki gibi bir hassasiyet olurAynen amerikada hiç sokak köpeği yada kedi yok
Texasa taşınınca çok şaşırmıştım bi kaç kere kedi gördüm ama arayınca hemen gelip alıyorlar
Tüm evcil hayvanlar için a’dan z’ye herşeyini satan mağazalara 3-5 kafes yapmışlar getiriyolar oraya sahiplendiriyorlar
Aynen öyle çok bencilce yaşıyor insanoğlu kesinlikle katılıyorum sana
havai fisek gösterisi,hayvanat bahçesi ve akvaryumlara hayır
güzel kalpler çoğalsın
Aynen öyle canımBende kedi besliyordum şu an maddi sorunlar yüzünden alamıyorum gerçekten aşırı pahalı düzgünce bakmak istersen kontrolü asisi çok zor
Canım ben de Almanyadayım tekim doğum da dahil olmak üzere hep eşimle yalnız olcam , ve biz Almanca da bilmiyoruz yani daha doğrusu hastahanede duyacağımız terimlere yetecek bi Almancamız da yok ama napalım Allah yardım eder diyorum eve geldiğimizde ki bakımı için de önce Allah a , eşime , bu gruba ve takip ettiğim bazı doktorlara güveniyorum. Kötüyü hiç düşünme dedikleri her şeyi kafan rahat bakarsan iyiye yorabılırsın yani sarılık olmaması için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz evde biri olsa olmasa ne farkeder bunu değiştiremez ki , nefessiz kalır kısmında Allah nasip ederse zaten 2-3 saatte bir emzireceğiz inşallah e yatakta yorgan örtü oyuncak bi şey bulundurmıcaz uyku tulumu ya da kundak olacak sadece yani güzel düşünürsek güzel görürüz kimsenin aklını karıştırmasına izin verme beni de arıyorlar yaparım Allah’ın izniyle ya diyorum kapatıyorum hemen konuyu eğer onların aklıma girmesine izin verirsem işin içinden çıkamam daha doğurmadan insanın cesaretini kırıyorlar. İkinci çocuk vs olsaydı evet bi tık yardım iyi olurdu ama sanırım senin de ilk e bütün ilgi alakamız tek çocuğumuzda olacak , inşallah her şey güzel geçeçecek ben bize inanıyorumBak sabah kahvaltıda yine aynı şey konuşuldu eşimle tartıştık acımıycam kimseye versin 150bin tl parayı annem babam kardeşim gelsin evinde büyükce tutsun yetti ya dokunsalar ağlıycam ya yok sarılık olursa yok uykusunda ağzına battaniye kaçarsa yok bilmem ne sanki Türkiye de bunlar olamaz burada çocukları 1 yaşında doğuruyoruz hepsinindir tuvalet eğitimi tam oluyor ya her anne ne zorluklar yaşıyor ya gerçekten bazı insanlara şaşırıyorum herşey Allahtan yani önlem alıcaz ama kısmetimizde ne varsa o yaşanıcak
Ayy bende dün ilk defa hamile fotoğrafımı paylaştım herkes çok beğendi hamilelik çok yakışmış falan sürekli bir iltifat hoşuma gitmedi değilSağolun kızlar maalesef çalındığı kesin bi akıllının araba kapılarını açık bırakması nedeniyle gitmiş. Karakola gece gitmedi galiba geldiğinde dokunsan ağlayacak gibiydi fazla soramadım
Sağolun kızlar, bikaç tanesi bende var ama çoğu ondaydı. Üzüldüm ama daha da takmamaya çalışıcam oğluşumu stres yapmayım daha fazla.
Valla nazara geldik sanırım. Dün akşam ilk defa hamile fotoğrafımı paylaştım instagramda eşimle birlikte, gecesine gitti çanta
Ah bu kem gözler.. İnanırım ben nazara, paylaşırken köşesine nazar boncuğu bile sıkıştırdım da yetmedi demekAyy bende dün ilk defa hamile fotoğrafımı paylaştım herkes çok beğendi hamilelik çok yakışmış falan sürekli bir iltifat hoşuma gitmedi değilama bugün hiç bulunmayan midem bulanıyor hiç ağrımayan başım ağrıyor
Bir de YouTube da Dr Osman Gönülal var yeni doğan bebek bakımı hakkında seri halinde videoları var bu hafta hep onu dinledim çok iyi geldi , emzirme hakkında her konuda da yine video serisi var aynı zamanda instagramda da aktif olarak paylaşım yapıyor ve online danışmanlık da veriyor mutlaka bakmanı tavsiye ederimBak sabah kahvaltıda yine aynı şey konuşuldu eşimle tartıştık acımıycam kimseye versin 150bin tl parayı annem babam kardeşim gelsin evinde büyükce tutsun yetti ya dokunsalar ağlıycam ya yok sarılık olursa yok uykusunda ağzına battaniye kaçarsa yok bilmem ne sanki Türkiye de bunlar olamaz burada çocukları 1 yaşında doğuruyoruz hepsinindir tuvalet eğitimi tam oluyor ya her anne ne zorluklar yaşıyor ya gerçekten bazı insanlara şaşırıyorum herşey Allahtan yani önlem alıcaz ama kısmetimizde ne varsa o yaşanıcak
Bende aldım gecen ay 4 paket şimdilik duruyorumGünaydın güzel anneler , migros sanal markette Molfix bezlerde 2. Ye %60 indirim var.Yenidogan almıştım (60lı) 2 paket, 2 numara alacağım şimdi 2 pakette.54 lıü paket 113.95 TL, iki paket 160 TL ye geliyor.Migros hemen uygulamasında yeni uyeliklere ilk 3 teslimat ücretsiz oluyor.
Hangı ozel hastanede olursa olsun yenıdogan yoğun bakımına zaten para alınmaz cok fazla karşılayacaksan Allah yardımcın olsunKızlar acıbadem atekentin sgk anlaşması var normale 36 bin sezeryena 40 bin istiyorlar. Ama iyi tarafı şu bebek ya da anne yoğun bakımda falan kalırsa senden yatışı için para almayacaklar. Her şey pahalı he şeye her gün zam geliyor. Doğumun böyle olması da kaçınılmaz. Allah hepimize yardım etsin.
Benım oğlumda bir iki kez 14-15 oldu doktor takıp verdı sonrasında normal seyretti sıkıntı yok dedı önemli olan düşmemesi bazen yorgunluk yedıklerımız vs olabılır kı bana 14 asırı yüksek gelmıstı o zamanDOktor tansiyonum 14/9 olsa da bebeği almam başka tedavi deneriz dedi. İnş giç yaşamam bunu kimse yaşamaz
Ne güzel olmuş benceİlk doğumda acemilik falan vardı ama eşimle başbaşa kaldık hastanede ikimiz birlikte ilgilendik bebeğimizle. Çok doğru bende istemiyorum kimseyi. kv işin varsa sen yap ben bebeğe bakarım dedi güya bana yardıma geldi
Bende inanıyorum nazara gerçekten güzel şeyleri paylaşmaya korkar oldumAh bu kem gözler.. İnanırım ben nazara, paylaşırken köşesine nazar boncuğu bile sıkıştırdım da yetmedi demek
Allah eşinle senin ve tabi bebişinizin yardımcısı olsun güzelce kolaylıklarla büyüsün bebişiniz tabi ki azıcık araştırma soruşturma derken geçer acemilikler öğreniriz yaparız bencedeCanım ben de Almanyadayım tekim doğum da dahil olmak üzere hep eşimle yalnız olcam , ve biz Almanca da bilmiyoruz yani daha doğrusu hastahanede duyacağımız terimlere yetecek bi Almancamız da yok ama napalım Allah yardım eder diyorum eve geldiğimizde ki bakımı için de önce Allah a , eşime , bu gruba ve takip ettiğim bazı doktorlara güveniyorum. Kötüyü hiç düşünme dedikleri her şeyi kafan rahat bakarsan iyiye yorabılırsın yani sarılık olmaması için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz evde biri olsa olmasa ne farkeder bunu değiştiremez ki , nefessiz kalır kısmında Allah nasip ederse zaten 2-3 saatte bir emzireceğiz inşallah e yatakta yorgan örtü oyuncak bi şey bulundurmıcaz uyku tulumu ya da kundak olacak sadece yani güzel düşünürsek güzel görürüz kimsenin aklını karıştırmasına izin verme beni de arıyorlar yaparım Allah’ın izniyle ya diyorum kapatıyorum hemen konuyu eğer onların aklıma girmesine izin verirsem işin içinden çıkamam daha doğurmadan insanın cesaretini kırıyorlar. İkinci çocuk vs olsaydı evet bi tık yardım iyi olurdu ama sanırım senin de ilk e bütün ilgi alakamız tek çocuğumuzda olacak , inşallah her şey güzel geçeçecek ben bize inanıyorum
Yaaa süpersinnnnAy kızlar ben yenıdogan çekimi ayarladımEvet taa şimdiden
Benim ve eşimin en yakın birkaç arkadaşımız ve yakın akrabalar dışında kimse hala hamile olduğumu bile bilmiyorBende inanıyorum nazara gerçekten güzel şeyleri paylaşmaya korkar oldum
Bende cok sey paylaşmam yanı paylaşmayı cok severım ama esım sagolsun köreltti nazar nazar dıye dıye ama severım yanı önümü açsa otu boku paylaşırım bı ınfuleclık kanımda varBende inanıyorum nazara gerçekten güzel şeyleri paylaşmaya korkar oldum
Bende bakıyım hemen canım çok sağol bir çok kişiyi izliyorum zaten fırsat buldukça teşekkür ederimBir de YouTube da Dr Osman Gönülal var yeni doğan bebek bakımı hakkında seri halinde videoları var bu hafta hep onu dinledim çok iyi geldi , emzirme hakkında her konuda da yine video serisi var aynı zamanda instagramda da aktif olarak paylaşım yapıyor ve online danışmanlık da veriyor mutlaka bakmanı tavsiye ederim
Hepimiz için hayırlısı gerçekten yaparak öğrenicez ama bence keyifli günler bizi bekliyor anne olmanın sorumluluğu ve hazzı harika olacakNe güzel olmuş bence
İnşallah biz de başbaşa atlatabiliriz süreci eşimleben genel olarak da tek başınalığı seven biriyim açıkçası kendi annem bile olsa çok dip dibe olmak iyi gelmiyor bana mesafe insanıyım
Kayınvalidem en güzel şekilde elinden geleni yapmaya çalışır eminim ama ben zorda kalmadıkça biz bize olalım istiyorum umarım ihtiyaç duymayız kimseye eşimle beraber altından kalkarız
Büyük de konuşmayayım hiç yaşamadığım bir süreç belki de ihtiyaç duyacağım başkalarının varlığına ama şimdilik böyle bakalım hakkımızda hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?