Çok teşekkür ederim.. öyle yapayım en iyisi.Zorluk çıkarma gibi bir lüksleri yok. Kime misafirseniz onun aile hekimine misafir olarak gidebilirsiniz. Ama bir telefon edip gidin, hergün topuk kanı alınıyor mu diye. Çok yoğun olmayan yerlerde belirli bir kan alınma ve teslim günleri oluyor çünkü boşa gitmiş olmayın.
Evet kalabalık bir asm gidip kendimi tanışalım en iyisi canım çok saolCanım isteğe bağlı aslında ama bebeğim beslenmesi iyi olursa ilk gün de alınabilir diğeri kontrol gibi oluyor zaten . Tasimasanda sen şimdi git bit görüş burada doğum yapacagini doyle misafir olarak alır onlarda kesin
Yani benim bildiğim de öyle sağol canımBen aldırdım hastane de de zaten tekrarı asm de alınıyor ilk gün güzel beslenirse hata payı düşüyor ama istemezsen imza verip red edebilirsin tabi kuzum
Evet bazen kimisi işten kaytarmak için yapıyor dediğin gibi aşılar onda kalır yapılmazsa kendi sıkıntıya düştüğü için de söylemiş olabilir tabi artık nasıl oluyorsaSağlık müdürlüğünü arayın başka ilde işiniz olursa, onlar sizi en yakın asmye yönlendirir ya da gitmek istediğiniz asmyle görüşür. Mutlaka yardım etmek zorundalar. Biz ilçeden geleni bile geri göndermezdik çünkü o da misafir hasta oluyor, ki siz başka şehire gidiyorsunuz. Üzülerek söylüyorum bazı meslektaşlarımız görevi olduğunu bilmiyor ve biraz başından savıyor.. Bir de eski ebe performans yememek için aşıların da garanti olsun diye böyle söylemiş olabilir.
Yani bende öyle hatırlıyorum da yine de teyit edeyim dedimEvet ilk 24 saat içinde 1. kan, ondan sonra en erken 3. gün içinde de ikinci kan asm de alınıyor.
Bazı doktorlar çok anlayışsız oluyor gerçektenDoğunca geçer dedi cildiye geçmedi bide acıbademin çocuk doktoru sen uyuzsun dedi bana tekrar gittim acıbademincikdşyesine bunlar ürtiker dedi parazit yok dedi bşdahada asla acıbademin çocuk doktoruna kontrol dahi olsa gitmem
Ya duru da yapıyor uykuya yenik düşüyor ama gazı var kıvranıyor huzursuz yatıyorDimi ya bi kaka yapıyor burnum düşüyor ama nasıl mutluyumDiyorum bir gün kaka gördüğüme sevineceğim aklıma gelmezdi diye. Şu an çok gazımız var uyuyor sözde ama kıvrana kıvrana şunun bi çözümü olsa ya içim gidiyor
Biogaia aldık bağırsak düzenleyici probiyotik dr onu önerdiYa duru da yapıyor uykuya yenik düşüyor ama gazı var kıvranıyor huzursuz yatıyorgaz damlası kullanıyor musun?
Ben nurse harveys ile biogaia veriyorum. Nurse harveys e yeni başladık canım fayda ederse yazarım bu işler biraz deneme yanılma oluyor hoş her bebeğe hepsi iyi gelmiyorYa duru da yapıyor uykuya yenik düşüyor ama gazı var kıvranıyor huzursuz yatıyorgaz damlası kullanıyor musun?
Hastane alıyor artı saglık ocagıda alıyor ıkı kez alınması mecburmuş biz yoğun bakımda yattık dıye gruptan sorduralım bı ıkıncısını de hastanede almışlarmı diye dedi almamışlar pazartesi gel alalım dediAmin canım inşallah hiç birimizin bebeği yatmaz.. hastane alıyor diye okumuştum yanlış biliyorum o zaman.. teşekkür ederim..
Gazı olup kıvranması her türlü olur onemlı olan cıkarabılıyormu , ben nurse harveys colex şurup kullanıyorum ıkınıyor ıkınıyor ama cıkartıyor kuzumYa duru da yapıyor uykuya yenik düşüyor ama gazı var kıvranıyor huzursuz yatıyorgaz damlası kullanıyor musun?
Teşekkür ederizSağlıkla giysin güzel cicilerini
Bana Asm doğumdan sonra 3. Gün gel dedi topuk kanı için.Kızlar günaydın, ben kendi ilimde değilim annemin yanına geldim ve sağlık ocagimi da taşimadim.
Bu topuk kanı ilk doğumda hastanede alınıyor birde sağlık ocağı alıyormuş sanırım.. kaç gün içinde almalı? Ve neden iki kere veriyoruz acaba?
Kuzey çok kıvranıyor ama çıkarıyor da bitmeyen gazı varGazı olup kıvranması her türlü olur onemlı olan cıkarabılıyormu , ben nurse harveys colex şurup kullanıyorum ıkınıyor ıkınıyor ama cıkartıyor kuzum
Nasıl kullanıyorsunuz canım? Elimde var o damladan yarın doktorumuza soracağım izin verirse kullanacağım bende.Biogaia aldık bağırsak düzenleyici probiyotik dr onu önerdi
Küçük popoya bak senKuzey çok kıvranıyor ama çıkarıyor da bitmeyen gazı varIkınıyo ıkınıyo sonra tek bacağı kaldırıyor çıkcak yer açıyo çıkarıyor
Doğumdan sonra ilk hastanede sonra ASM de 5 gün içinde veriliyor sanırım. Bizim ASM de verdiğimiz kanda bazı değerlerde oynama olmuş. Fazla ya da düşük bilmiyoruz bilgi de vermediler. Ve 3.kez verdik kanıKızlar günaydın, ben kendi ilimde değilim annemin yanına geldim ve sağlık ocagimi da taşimadim.
Bu topuk kanı ilk doğumda hastanede alınıyor birde sağlık ocağı alıyormuş sanırım.. kaç gün içinde almalı? Ve neden iki kere veriyoruz acaba?
Doğalı bu kuzum boyle olur genelde yanı malesef 40-50 gün civarından sonra bu sorunlar bıter ufaktanNasıl kullanıyorsunuz canım? Elimde var o damladan yarın doktorumuza soracağım izin verirse kullanacağım bende.
Papatyamaviss ebru_can_ebru bizim şöyle bi sıkıntımız var emiyor. Emmesi bitince gaz çıkaramıyor. Bi süre sindirmesi gerekiyor sanki. O arada da uyuyor oluyor gazlı bir şekilde uykuya geçiyor yani. Bu da rahatsız ediyor uykusunda. Huzursuzlanınca kucağıma alıp gazını çıkartıyorum öyle ya uykusuna devam ediyor ya da uyanmış oluyor
Günde 5 damla dedi dr biberon kaşığı var onla veriyorum.Nasıl kullanıyorsunuz canım? Elimde var o damladan yarın doktorumuza soracağım izin verirse kullanacağım bende.
Papatyamaviss ebru_can_ebru bizim şöyle bi sıkıntımız var emiyor. Emmesi bitince gaz çıkaramıyor. Bi süre sindirmesi gerekiyor sanki. O arada da uyuyor oluyor gazlı bir şekilde uykuya geçiyor yani. Bu da rahatsız ediyor uykusunda. Huzursuzlanınca kucağıma alıp gazını çıkartıyorum öyle ya uykusuna devam ediyor ya da uyanmış oluyor
Valla evde arada onun savaşını veriyorum. Çok sıcak diyorlar içeri bana göre normalken. Çorabı da çıkarıyorlar ben giydiriyorum.Küçük popoya bak senbiraz sıcak tutmaya çalış canım
Bebiş için sıcaklığı en iyi anneler biliyormuş. Sen kafan ne istiyorsa öyle yap. Ben dereceye bile bakmıyorum valla kendime göre takılıyorum.Günde 5 damla dedi dr biberon kaşığı var onla veriyorum.
Valla evde arada onun savaşını veriyorum. Çok sıcak diyorlar içeri bana göre normalken. Çorabı da çıkarıyorlar ben giydiriyorum.
Aynen öyle derece var. Bizi nem mahvediyor o zaman biliyorum zaten ayaklarına kadar yanıyorBebiş için sıcaklığı en iyi anneler biliyormuş. Sen kafan ne istiyorsa öyle yap. Ben dereceye bile bakmıyorum valla kendime göre takılıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?