2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Dün gece bende versem mi diye düşündüm kızımı öyle böyle uyuttum mama vermeden ac uyudu eminim ama bende biraz uyuyunca sütüm çoğaldı. Muhtemelen yorgunluktan öyle hissediyorsun yetmediğini. Dışarı çıkmaya bu yüzden çok korkuyorum sütüm yetmez dışarida ac kalır ağlar diye. Sen bizden daha tecrubelisin yetip yetmediğini anlarsın. Sadece bütün her şey üst üste geldiği için panik yapma yeter.

Ben bol kimyonlu yiyorum. Az önce yedim hatta kimyonu abartmışım içim yanıyor
Mantıklı kuzum bir şey yiyemeyeceğiz yoksa
Yok kuzum görmedim çok takip edemiyorum ki artık yazılanları
Silikon ucu biz başta kullanıyoduk bırakması biraz zaman almıştı sıkıntılı dönemlerdi ama sonradan düşündüm de çok büyük bir önemi yok önemli olan bebeğin beslenmesi. Son seçenek olarak bir düşün bence. Önce tek meme ile dene tabiki yolundaysa her şey öyle devam edersin. Ama silikon uç da öcü değil odaklanmak gereken yer bebeğin rahat beslenmesi. Bir şeyleri düzeltiyosa öyle yap gitsin
Aynı seyden bende supheleniyorum canim. Yüzünde sivilce gibi şeyler çıkıyor öpmekten diyorlar ama sanmıyorum. Köpük gibi bizimki de yaptı. Bugün doktora götürecektim misafir geldi fırsatım olmadi
Kuzum o öpmekten değil çocuk kilo aldıkça vücudu yağlanıyor ya o yüzden oluyormuş. Benim bebemde de var. Birkaç ay sonra geçermiş

Çook geçmiş olsun Antibiyotikle hızlıca düzelir. Bundan sonrası için de bazı kurallar koymak için elinde koz olur, kimse hayır diyemez sana
Çok geçmiş olsun bal zencefil limon da çok iyi gelir.
Süper. Hemen toparlamış mamayla. Bundan sonra, yanaklar tombişleşmeye başlar bile.
Birini yeni emdiyse 40cc iyi sanki canım en az 40 da emmiş olsa 80 cc süt yapar. Sen bugün stresli olduğun için huzursuz olabilir mi?
Ya şöyle birşey okudum:

As a general guide you body should produce milk every 24 hours as follows:
  • First 2 days after birth – less than 100 mL*
  • By day 4 to 5 – 500 mL
  • By day 7 – 850 mL
  • From 2 weeks – 750-1000 mL.
Burdaki miktarları görünce bunalıma girdim benden her sağımda ancak 30-40 çıkıyor. Son birkaç gündür 2-3 saatte bir sağıyorum. Dünden beri de sadece sağım yaptım, göğüslerim iyileşsin diye biraz dinlendireyim dedim. Bu milktarlar çok değil mi ya

Inşallah öyle bir şeydir ya

Dışarda uyuduğu için hanfendi sertleşiyor bile göğsüm , emin ol dışarısı cok daha rahat oluyor bana

Dışarı çıkınca sütüm kesilecek sanıyorum ben. Bizimki de hareket edince uyuyor ama biraz durunca ağlamaya başlıyor o yüzden panik oluyorum. Yemek bile yiyemiyorum.
Karınları açsa durmaz sadece bebek arabasında yoksa dururlar genel olarak bebekler , sütüm kesilecek sütüm yok laflarını yasaklıyorum sana sende kendıne söz ver bu cümleleri sarf etme bıdaha psıkolojı sütte cok etkılı bişey sen böyle dersen beyin zaten öyle algılar süt üretmek için çaba sarf etmez, boş olduğunu düşündüğün anda bile sütüm var bebeğim çektikçe yenısı üretilecek orada diye düşün. Benimde böyle günlerde negatıf aklıma gelse bile hemen ıcımden var üstün güzel üretiliyor bebeğin emdikçe devam ediyor diye telkinde bulunuyorum.

İnşallah ya toplansın minnoşum nasıl sevindim var ya kilo aldığımı görünce
Bencede bunu emen çocuk ayda 3ten fazla kilo alır zaten

Biraz daha olumlu düşünmeliyim gerçekten biraz daha uykusuz kalacağım belli ama uykusu kısa süreli oluyor doğmadığı için sanırım

Kızlar normal doğum yapanlar bende kanama yok ama beyaz üstünde sarı veya yeşilimsi lekeler bırakan akıntılar geliyor normal mi bu

24 saatte bu kadar üretim normal bence ben ort günlük bi litre süt mü üretiyorum şimdi
Kuzum 10 kez emse 60 cc kadar emdiğini düşün 600 ml eder
Valla bana fazla geldi
Sence biz sonradan mamayı bırakabilir miyiz ya dün sağdım 45 cc oldu ama 1 saat önce emzirmiştim

Kızlar hepinize teşekkür ederim tek tek etiketleyemedim ağrıdan giremedim de ıhlamur zencefil bal deneyeceğim yarın ıhlamur alalım da taze zencefil ile kaynatıp içerim artık

24 saatte bu kadar üretim normal bence ben ort günlük bi litre süt mü üretiyorum şimdi
Mandıra gibi dolaşıyorum diyorsun yani
Kızlar normal doğum yapanlar bende kanama yok ama beyaz üstünde sarı veya yeşilimsi lekeler bırakan akıntılar geliyor normal mi bu
Bende de sarı lekeler oluyor hala. Doğum yapalı 35 gün oldu.
Kuzum 10 kez emse 60 cc kadar emdiğini düşün 600 ml eder
Valla bana fazla geldi
Sence biz sonradan mamayı bırakabilir miyiz ya dün sağdım 45 cc oldu ama 1 saat önce emzirmiştim
Benim de tek endişem mamayı bırakabilmek. Bizimkinin midesi sürekli büyüyor, nasıl yetişiriz bu hıza bilmiyorum.. ben zaten hala göğüslerimi de iyileştiremedim.. o yüzden iki gündür kendimi pompaya verdim, gece-gündüz pompa yapıyorum..

Enfeksiyon kaptim sandım bir an korktum

Bende bırakmayı umut ediyorum sütüm bir artsa
İnşallah bir an evvel iyileşir o da can yakar

Ya ben de aynısını düşündüm ama bir yandan da şişlik, ağrı vs yok. Şimdi sende de olduğunu duyunca biraz rahatladım Senin doğum yapalı kaç gün olmuştu?
19 gün falan oldu. Benim içindeki dikiş sanırım yürüyüş yapınca ve ayakta cok kalınca ağrımaya devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…