2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım bu Biogaia içinde d vitamini var. Biz ayrıca günde bir fis d vitamini veriyoruz d vitamini kestin mi? Yoksa ikisi aynı anda mı?
D vitaminini ayrıca vermeye devam ediyorum canım
Çok geçmiş olsun canım benim Umarım değildir hangi doktor koydu teşhisi? Bir de ilaç başladınız mı? Rahatlasın minik kuş bir an önce
Kızlar hepinize teşekkür ederim tek tek etiketleyemedim ağrıdan giremedim de ıhlamur zencefil bal deneyeceğim yarın ıhlamur alalım da taze zencefil ile kaynatıp içerim artık
Kuzum bal da ekle ben öyle yapıyorum boğazını yumuşatır, yatıştırır ve doğal bir anti inflamatuar

Bu miktarlar 24 saat için çok çok fazla hiç bunalıma girme kuzum

Devakus kuzum çok geçmiş olsun crpnin düşmesine sevindim misafir konusunda ben de çok hassasım görmeye geliyorlar diken üstündeyim. Bebeği getirip götürürken olduğunu sanmıyorum ama belki bile deme bulaşmış belli ... Hastayken kendini bilen bir insan gelmez gelmemeli ya

Kızlar, 2 saatte bir uyandırıyorum kızımı ama tek meme emip yatıyor, diger memeyi almıyor bile... Tek meme yeterli gelir mi ? Duymasa uyanırdı değil mi?

Kuzum 10 kez emse 60 cc kadar emdiğini düşün 600 ml eder
Valla bana fazla geldi
Sence biz sonradan mamayı bırakabilir miyiz ya dün sağdım 45 cc oldu ama 1 saat önce emzirmiştim
Ya bana sütun mıktarı cok ıyı gelıyor bugun bende emzırmeden bi saat sonra sağdım aynı çıktı şuan mamayı nasıl alıyor
Bende 10 kez 80 ml den düşündüm 750-1000 arası oluyor suan 80-90-100 cıvarı besleniyorlar genel olarak biz ıkı aya yaklaştığımız için

Biz prematüre olduğu için en başta herkesin yolunu kestik. Geçen arkadaşlarım gelmek istiyoruz ne zaman görüşe açılıyor dedi. Kış bitince dedim ama hava güzel açıkhava biryerlerde buluşalım görüşelim dedim öyle yapıcaz. Akrabalar da yeni yeni gelmeye başladı ama çok yaklaşmıyorlar. Kucağına alacak olan maske takıyor ☺ Annem kardeşim eşim ben birebir temastayız sadece.

Kuzum senin maşallah iyi benim o kadar yok
Ben üç saatte bir emzirme sonrası alabildiği kadar alsın dedi doktor.Aralarda yine istediğin kadar emzir ama mamayı 3 saatte bir alsın dedi.
Bende istedikçe emziriyorum, 3 saatte 1 mama ama dışarda olunca bazen mama 5-6 saati buldu sadece emdiği de oldu.
Şimdi emdikten sonra 60 ml mama hazırlıyorum bazen bitiyor bazen 10-20 ml arası kalıyor yani ortalama 45-60 ml arası mama alıyor günde de 360-400 ml alıyordur.

Kıyamam ya nasıl düşüncesizlik el kadar bebek o. İyi olsan bile hastalık atlatmışsın bekle bi 2 gün. Gerçekten Allah yardımcın olsun ama bunu dile getir. Bilsin onun yüzünden olduğunu isterse alınsın boşver.

En iyisi böyle canım zaten prematüre doğdu dediğin gibi
Bizim de çok gelen gidenimiz yok olduğunda da dikkat etmeye çalışıyorum fındık kurdum uyusa sesten, ışıktan uyanır diye bahane edip götüreceğim diğer odaya ama o da bıcır bıcır bakıyor

Ben termosa su koyuyorum mama yapılacak sıcaklıktan bir tık sıcak olarak, mamayı yapana kadar o kıvama geliyor. Küçük mama kapları var onlara da tam yapacağım ölçek mamayı koyuyorum. Bazı açıkhava salaş restoranlarda tek kullanımlık masa örtüleri oluyor onlardan aldım rulo halinde. Küçük parçalara kestim. Hemen onu seriyorum dışarda yapıp mamayı biraz soğutup veriyorum Düzeneği kurarsan alışınca kolay oluyor.

Sorma Haftasonu şehirdışından kayınvalideler kaynımlar falan geldi. Ev hiç olmadığı kadar kalabalıktı. Bizimki de bir şovlar uyumamalar ilgi manyaklığı Neyse çok şükür sıkıntısız atlattık Çok seviyorlar anneyi strese sokmayı

Yalnız sende baya titizsin tek kullanımlık örtü ile hazırlamak felan
Biz şu an biberon kullanmıyoruz parmağımı emdirirken kenardan enjektör ile veriyorum onu da dışarda yapmak çok zor olur diye mama almıyorum.Dışarda sık emziriyorum gibi oluyor

Ama dışarda heryer pis Bazen hastanede de hazırlıyorum örtüyle mis gibi Enjektör ile olmaz tabi. Ben kendim yapamadım ama sen denedin mi EDS yi. Valla mantıklı birşey de Kuzey birden acıktım anonsu veriyor önden sinyal vermeyince onu hazırlayacak zamanım olmuyor Sütünü de arttırıyor çünkü mamayı da memeden aldığı için sürekli uyarıyor

Ben onu denemedim kuzum ne yalan söyleyim çok zor geldi gözüme Ama ben önce emzirip sonra mama veriyorum zaten hep öyle yaptık.Doktor kesinlikle önce meme sonra mama dedi.
Hatta iki memeyi de emiyor baktım 2.de uyuyacak gibi oluyor o zaman veriyorum mama

Yani senin dr da biraz abartmış inanmamakla. Direkt net bariz belirtiler bunlar. Hastaneye gitmeden önce ben bile farkettim eşime dedim kesin süt alerjisi çıkacak bak gör diye. Yani benim dr söylediği ya süt ya yumurta ikisinden biri. Bunu da diyetle görelim dedik. Yine de kan da verdik. Dr dediki benim vücudumdan sütün çıkması en az 15 gün sürermiş. O yüzden diyetten bi 15 gün sonrası etkilere bakmak lazım canım. Geçmiş olsun size de
Yaaaa çok üzücü olmuş. Bende 2 dr gittim biri hiç alerji galan demedi. Biri ben anlattım direkt süt alerjisi dedi. Ben de anlamadım bu doktorları. Şimdi yeni bebeğinde hissediyor musun öyle bir alerjik durum ? Her 7 bebekten 1inde olacak kadar yaygınmış.
Haklısın canım. Tabi deneyeceğim ama çok aman aman bi çözüm olacağını da sanmıyorum açıkcası.
Çok geçmiş olsun canım benim Umarım değildir hangi doktor koydu teşhisi? Bir de ilaç başladınız mı? Rahatlasın minik kuş bir an önce
Sağ olasın canım. Alper bey koydu teşhisi. Alerji ilacı başlattı bir de biogaia geri başla dedi.
Kızlar, 2 saatte bir uyandırıyorum kızımı ama tek meme emip yatıyor, diger memeyi almıyor bile... Tek meme yeterli gelir mi ? Duymasa uyanırdı değil mi?
Ben duru doğduğundan beri hep tek meme emziriyorum canım. Sütün yeterlidir demekki aç olsa uyumaz ya da uyanır. Bir de 20 dk falan neden ? Bebek doyunca bırakır bazen 8 dk bazen 22 dk sürer. Burnu tıkalı olur gazı olur dinlene dinlene emer. Öyle standartı olmaz ki bu işin. Bebeğine bırak o halleder işi annesi sen dakika cc hesabı yapma seni strese sokar. Senin stresin de bebeğini strese sokar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…