- 17 Ağustos 2021
- 1.895
- En iyi cevaplar
- 1
- 2.979
- 83
- 27
D vitaminini ayrıca vermeye devam ediyorum canımCanım bu Biogaia içinde d vitamini var. Biz ayrıca günde bir fis d vitamini veriyoruz d vitamini kestin mi? Yoksa ikisi aynı anda mı?
Çok geçmiş olsun canım benimKızlar çok moralim bozuk. Sabah demiştim ya köpüklü kaka yaptı diye. Mukuslu kakaları da oluyordu. Burun tıkanıklığı da naparsak yapalım geçmedi. Yüzünde bizim isilik sandığımız şeyse alerjik egzama imiş. Bunların hepsi de süt alerjisi belirtisi. Dr direk süt alerjisi dedi ama emin olmak için kan verdik. Duru’nun çok yüksek ihtimalle süt alerjisi var.dün akşam sütlaç yemiştim bugün köpüklü mukuslu kaka gördük.
Şimdi baya baya ben süt ve süt ürünleri diyetine başlıyorum. Benim için de çok zor olacak. Bu konuda bilgisi olan var mı aramızda tavsiyelere ihtiyacım var@soulianis canım kakayı yaparken sesi bile köpüklü gibiydi. Açtığımda gördüm bir müddet sonra köpükleri bez çekmiş normal kaka görüntüsü vardı. Duru da çok gazlı kusmuklu
Kuzum bal da ekle ben öyle yapıyorumKızlar hepinize teşekkür ederim tek tek etiketleyemedim ağrıdan giremedim de ıhlamur zencefil bal deneyeceğim yarın ıhlamur alalım da taze zencefil ile kaynatıp içerim artık
Bu miktarlar 24 saat için çok çok fazla hiç bunalıma girme kuzumÇook geçmiş olsunAntibiyotikle hızlıca düzelir. Bundan sonrası için de bazı kurallar koymak için elinde koz olur, kimse hayır diyemez sana
Çok geçmiş olsunbal zencefil limon da çok iyi gelir.
Süper. Hemen toparlamış mamayla. Bundan sonra, yanaklar tombişleşmeye başlar bile.
Ya şöyle birşey okudum:
As a general guide you body should produce milk every 24 hours as follows:
Burdaki miktarları görünce bunalıma girdim
- First 2 days after birth – less than 100 mL*
- By day 4 to 5 – 500 mL
- By day 7 – 850 mL
- From 2 weeks – 750-1000 mL.
benden her sağımda ancak 30-40 çıkıyor. Son birkaç gündür 2-3 saatte bir sağıyorum. Dünden beri de sadece sağım yaptım, göğüslerim iyileşsin diye biraz dinlendireyim dedim. Bu milktarlar çok değil mi ya
Seninki kaç günlük ki 2 saatte kendi uyanmıyorKızlar, 2 saatte bir uyandırıyorum kızımı ama tek meme emip yatıyor, diger memeyi almıyor bile... Tek meme yeterli gelir mi ? Duymasa uyanırdı değil mi?
2 hafta. Ben kaldırıyorum zorla canimSeninki kaç günlük ki 2 saatte kendi uyanmıyor
Ya bana sütun mıktarı cok ıyı gelıyor bugun bende emzırmeden bi saat sonra sağdım aynı çıktı şuan mamayı nasıl alıyorKuzum 10 kez emse 60 cc kadar emdiğini düşün 600 ml eder
Valla bana fazla geldi
Sence biz sonradan mamayı bırakabilir miyiz ya dün sağdım 45 cc oldu ama 1 saat önce emzirmiştim
Doğrusu tek meme canımKızlar, 2 saatte bir uyandırıyorum kızımı ama tek meme emip yatıyor, diger memeyi almıyor bile... Tek meme yeterli gelir mi ? Duymasa uyanırdı değil mi?
Biz prematüre olduğu için en başta herkesin yolunu kestik. Geçen arkadaşlarım gelmek istiyoruz ne zaman görüşe açılıyor dedi. Kış bitince dedim ama hava güzel açıkhava biryerlerde buluşalım görüşelim dedim öyle yapıcaz. Akrabalar da yeni yeni gelmeye başladı ama çok yaklaşmıyorlar. Kucağına alacak olan maske takıyor ☺ Annem kardeşim eşim ben birebir temastayız sadece.Devakus kuzum çok geçmiş olsun crpnin düşmesine sevindim misafir konusunda ben de çok hassasım görmeye geliyorlar diken üstündeyim. Bebeği getirip götürürken olduğunu sanmıyorum ama belki bile deme bulaşmış belli ... Hastayken kendini bilen bir insan gelmez gelmemeli ya
Kuzum senin maşallah iyiYa bana sütun mıktarı cok ıyı gelıyor bugun bende emzırmeden bi saat sonra sağdım aynı çıktı şuan mamayı nasıl alıyor
Bende 10 kez 80 ml den düşündüm 750-1000 arası oluyorsuan 80-90-100 cıvarı besleniyorlar genel olarak biz ıkı aya yaklaştığımız için
Kıyamam ya nasıl düşüncesizlik el kadar bebek o. İyi olsan bile hastalık atlatmışsın bekle bi 2 gün. Gerçekten Allah yardımcın olsun ama bunu dile getir. Bilsin onun yüzünden olduğunu isterse alınsın boşver.Esime cok kiziyorum biliyo musun. Annesi gecen rahatsizdi iyiyim diye geldi bize cocuguda aldi kucagina bulasti kesin. Atesi surekli cikip iniyor. Biliyordum boyle olacagini bu cocugun hasta olacagini ama dinlemediler beni. Olan oldu ceremesini benle cocugum cekiyor
En iyisi böyle canım zaten prematüre doğdu dediğin gibiBiz prematüre olduğu için en başta herkesin yolunu kestik. Geçen arkadaşlarım gelmek istiyoruz ne zaman görüşe açılıyor dedi. Kış bitince dedim ama hava güzel açıkhava biryerlerde buluşalım görüşelim dedim öyle yapıcaz. Akrabalar da yeni yeni gelmeye başladı ama çok yaklaşmıyorlar. Kucağına alacak olan maske takıyor ☺ Annem kardeşim eşim ben birebir temastayız sadece.
Ben termosa su koyuyorum mama yapılacak sıcaklıktan bir tık sıcak olarak, mamayı yapana kadar o kıvama geliyor. Küçük mama kapları var onlara da tam yapacağım ölçek mamayı koyuyorum. Bazı açıkhava salaş restoranlarda tek kullanımlık masa örtüleri oluyor onlardan aldım rulo halinde. Küçük parçalara kestim. Hemen onu seriyorum dışarda yapıp mamayı biraz soğutup veriyorumKuzum senin maşallah iyibenim o kadar yok
Ben üç saatte bir emzirme sonrası alabildiği kadar alsın dedi doktor.Aralarda yine istediğin kadar emzir ama mamayı 3 saatte bir alsın dedi.
Bende istedikçe emziriyorum, 3 saatte 1 mama ama dışarda olunca bazen mama 5-6 saati buldu sadece emdiği de oldu.
Şimdi emdikten sonra 60 ml mama hazırlıyorum bazen bitiyor bazen 10-20 ml arası kalıyor yani ortalama 45-60 ml arası mama alıyor günde de 360-400 ml alıyordur.
SormaEn iyisi böyle canım zaten prematüre doğdu dediğin gibi
Bizim de çok gelen gidenimiz yok olduğunda da dikkat etmeye çalışıyorum fındık kurdum uyusa sesten, ışıktan uyanır diye bahane edip götüreceğim diğer odaya ama o da bıcır bıcır bakıyor
Yalnız sende baya titizsin tek kullanımlık örtü ile hazırlamak felanBen termosa su koyuyorum mama yapılacak sıcaklıktan bir tık sıcak olarak, mamayı yapana kadar o kıvama geliyor. Küçük mama kapları var onlara da tam yapacağım ölçek mamayı koyuyorum. Bazen açıkhava salaş restoranlarda tek kullanımlık masa örtüleri oluyor onlardan aldım rulo halinde. Küçük parçalara kestim. Hemen onu seriyorum dışarda yapıp mamayı biraz soğutup veriyorumDüzeneği kurarsan alışınca kolay oluyor.
Gece tek meme 20 dk mı?Doğrusu tek meme canım
Ama dışarda heryer pisYalnız sende baya titizsin tek kullanımlık örtü ile hazırlamak felan
Biz şu an biberon kullanmıyoruz parmağımı emdirirken kenardan enjektör ile veriyorum onu da dışarda yapmak çok zor olur diye mama almıyorum.Dışarda sık emziriyorum gibi oluyor
Ben onu denemedim kuzum ne yalan söyleyim çok zor geldi gözümeAma dışarda heryer pisBazen hastanede de hazırlıyorum örtüyle mis gibi Enjektör ile olmaz tabi. Ben kendim yapamadım ama sen denedin mi EDS yi. Valla mantıklı birşey de Kuzey birden acıktım anonsu veriyor önden sinyal vermeyince onu hazırlayacak zamanım olmuyor Sütünü de arttırıyor çünkü mamayı da memeden aldığı için sürekli uyarıyor
Yani senin dr da biraz abartmış inanmamakla. Direkt net bariz belirtiler bunlar. Hastaneye gitmeden önce ben bile farkettim eşime dedim kesin süt alerjisi çıkacak bak gör diye. Yani benim dr söylediği ya süt ya yumurta ikisinden biri. Bunu da diyetle görelim dedik. Yine de kan da verdik. Dr dediki benim vücudumdan sütün çıkması en az 15 gün sürermiş. O yüzden diyetten bi 15 gün sonrası etkilere bakmak lazım canım. Geçmiş olsun size de.
Aynı yazdığın şeyler bizde de var.yüz de isilik tıkanıklık sesli kaka mukus.. Peynir yoğurt çok yediğim gün hatta ufacık kan gördüm.doktora anlattım sadece mukusa bakarak karar veremeyiz genzi dolu belki kakası ondna mukusludur dedi.makatta çatlak varsa kan da ondandır artıp atmadığına devamlılığına bak dedi.yine de içim rahat etmedi o günden beri yoğurt peynir yemedim ama kek tatlı falan yiyorum.15 gün böyle yapıcam sonra peynir yoğurt yicem kan tekrar olursa alerji doktoruna gidicem.mukusu önemsemiyorum kan olmasın da..kızım da alerji doktoruna gidiyordum o da mukusu önemsemiyordu kan varsa sıkıntı ya da aşırı huysuzsa.diyetle 8.ayda bitirmiştik ama hala alerjik bir çocuk hırıltısı olur pişiği olur
Yaaaa çok üzücü olmuş. Bende 2 dr gittim biri hiç alerji galan demedi. Biri ben anlattım direkt süt alerjisi dedi. Ben de anlamadım bu doktorları. Şimdi yeni bebeğinde hissediyor musun öyle bir alerjik durum ? Her 7 bebekten 1inde olacak kadar yaygınmış.Canım benim oğlumda sut alerjisi vardı.. bütün belirtilerimiz süt alerjisini göstermesine ragmen doktor bize hiç böyle biseyden bahsetmedi oğlum gazlı çok kusan huzursuz uykusuz bir bebekti.10 dakika uyusa oh uyudu derdim vücudunda döküntüler reflü mukuslu gürültülü kaka vs her belirti vardı.. ozamanlar bende sut alerjisi hiç duymamıştım.ek gıdaya geçince ben ilk yoğurtla başladım ve 3 gün yoğurt denediğimde çocuk ağlamaktan gazdan çıldırdı doktora söyledim sindirememistir alışır vermeye devam et dedi ama belli yani yogurtla sıkıntı vardı ben araştırmaya basladkm süt alerjisi olabilir mi diye kendim suphelenip doktora sordum çocuğun gelişimi çok iyi alerji olamaz dedi yine bizi yanlış yönlendirdi oğlum 1 yaşına geldiğinde artık ben bitmiştim gece kucağımda dolastirmaktan 5 dakika bile dalamamasindan alerji bölümüne götürdüm testleri negatif çıktı ama doktor kesinlikle süt alerjisi bu dedi diyete başladık ama çocuk ek gıdaya geçmiş sevdiği yediği şeyler bı anda yasaklandı çok daha zor oldu keşke en başından bil ipte diyete baslasaydik dedim..yani diyet zor evet ama çocuk diyetle rahatlayinca boşuna çekmişiz o kadar dedim...genelde 1 yaş 1,5yas civarı geçiyor süt alerjisi belki siizn o kadar da sürmez
Haklısın canım. Tabi deneyeceğim ama çok aman aman bi çözüm olacağını da sanmıyorum açıkcası.Yok kuzum görmedim çok takip edemiyorum ki artık yazılanları
Silikon ucu biz başta kullanıyoduk bırakması biraz zaman almıştı sıkıntılı dönemlerdi ama sonradan düşündüm de çok büyük bir önemi yok önemli olan bebeğin beslenmesi. Son seçenek olarak bir düşün bence. Önce tek meme ile dene tabiki yolundaysa her şey öyle devam edersin. Ama silikon uç da öcü değil odaklanmak gereken yer bebeğin rahat beslenmesi. Bir şeyleri düzeltiyosa öyle yap gitsin
Sağ olasın canım. Alper bey koydu teşhisi. Alerji ilacı başlattı bir de biogaia geri başla dedi.Çok geçmiş olsun canım benimUmarım değildir hangi doktor koydu teşhisi? Bir de ilaç başladınız mı? Rahatlasın minik kuş bir an önce
Ben duru doğduğundan beri hep tek meme emziriyorum canım. Sütün yeterlidir demekki aç olsa uyumaz ya da uyanır. Bir de 20 dk falan neden ? Bebek doyunca bırakır bazen 8 dk bazen 22 dk sürer. Burnu tıkalı olur gazı olur dinlene dinlene emer. Öyle standartı olmaz ki bu işin. Bebeğine bırak o halleder işi annesi sen dakika cc hesabı yapma seni strese sokar. Senin stresin de bebeğini strese sokar.Kızlar, 2 saatte bir uyandırıyorum kızımı ama tek meme emip yatıyor, diger memeyi almıyor bile... Tek meme yeterli gelir mi ? Duymasa uyanırdı değil mi?
Aynen kuzumKız cok ucuzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?