- 25 Mart 2017
- 7.178
- 12.648
- 248
Geçmiş olsun canım inşallah38 yıldır yemediğim sarımsağı şu 2 günde yedimAma bugün daha iyiyim boğaz ağrım falan baya azaldı öksürük kaldı. Onun içinde bal limon karabiber yapıyorum. Bol su içiyorum inşallah çabuk geçer o da.
Kapansin bacım bak ne diyorum kapansa bile o büyüyecek kızımın kafasında bingildak mi var yok ama büyüyor ergenliğe kadar büyüyecek sen git tabi ama sana diyeceği şu her ay takip.edilecek şu an bir şey yapamahiz diyecek. Her bebeğin gelişimi farklı boşuna kendini harap etmeKizlar su benim bebisin bingildak kapandi kapanacak. Icim rahat etmedi beyin cerrahina randevu aldim. Cidden analik zor
Kızımda woolnat kullandım çok güzel sıcacık tutmuyor şimdi aybars da ondan kalanı giyiyor. Lcw 2.5 toplar da sıcak tutuyor ama ici.elyafBen 2.5a baktım yok dedim bunla donar çocuk
Cocuk doktorumuz lap diye boyle diyip takip edilecek dedi gecti. Bi rahatlatmadi icimizi. O yuzden sanirim twktim bu kadarKapansin bacım bak ne diyorum kapansa bile o büyüyecek kızımın kafasında bingildak mi var yok ama büyüyor ergenliğe kadar büyüyecek sen git tabi ama sana diyeceği şu her ay takip.edilecek şu an bir şey yapamahiz diyecek. Her bebeğin gelişimi farklı boşuna kendini harap etme
Ben olsam bende takarım canım ama bu benim tecrübem gerçekten içini rahat tut bizim çocuklarımız böyle ilgiyle büyüdüklerinde için çok.sansli eminim.en güzel takibini yaptiracak düzeyde ilgidesiniz sen git doktoruna kalanı tevekkül dua inşallah korktuğun her neyse olmayacakCocuk doktorumuz lap diye boyle diyip takip edilecek dedi gecti. Bi rahatlatmadi icimizi. O yuzden sanirim twktim bu kadar
InsallahBen olsam bende takarım canım ama bu benim tecrübem gerçekten içini rahat tut bizim çocuklarımız böyle ilgiyle büyüdüklerinde için çok.sansli eminim.en güzel takibini yaptiracak düzeyde ilgidesiniz sen git doktoruna kalanı tevekkül dua inşallah korktuğun her neyse olmayacak
Ya yerim o tartıda belli olur ona takma bir de aç cocuk ağlar şu an istesen de aç.kalmazInsallahinsan herseyi takiyor. Mesela annemle bugun goruntulu konusuyoruz annem diyor bu cocuk zayiflamis. Bu sefer doymuyor mu moduna giriyorum. Hic bitmiyor ki
Bende oyle dusunuyorum ama sanirim birazcik pskolojim bozulmus olabilirYa yerim o tartıda belli olur ona takma bir de aç cocuk ağlar şu an istesen de aç.kalmaz
Bu sene geçti artık seneye için ergopunch indirimi kovalıyorumKızımda woolnat kullandım çok güzel sıcacık tutmuyor şimdi aybars da ondan kalanı giyiyor. Lcw 2.5 toplar da sıcak tutuyor ama ici.elyaf
14 haftalık olduk tam.Yaa ne guzel. Suan ne kadarlik
Okuyorum canım. Büyük resimli hikaye kitabını ikimiz yan yana sırt üstü yatarken kitabı havaya kaldırıp okuyorum. Hayvanları farklı seslerle seslendiriyorumKizlar, bebeğinize kitap okuyor musunuz?
Zeka kartlarını nasıl gösteriyorsunuz?
3.aya gireceğiz yakında yaptığınız egzersizler var mı?
gelişim ve oyun ile ilgili neler yapılır yaptığınız şeyler hakkında örnek verir misiniz?
biz hala tummy time maksimum 10 dk yapıyoruz günde hemen viyakliyor...
Teşekkür ederim canımOkuyorum canım. Büyük resimli hikaye kitabını ikimiz yan yana sırt üstü yatarken kitabı havaya kaldırıp okuyorum. Hayvanları farklı seslerle seslendiriyorumeşim yanımızdaysa bazılarını o seslendiriyor, elimizle gösteriyoruz okuduğumuz şeyleri resimlerden. Bazı kelimelerin üzerinde duruyoruz hatta kelimeyi de işaret ederek okuyoruz kitapları. Aslan derken hem resmini hem yazılışını göstermek gibi düşün. Çok ilgisini çekiyor. Piyanolu oyun halısı aldım bir de gün içinde ona sık sık koyuyorum. Bacaklarını çok güçlendiriyor tavsiye ederim. Orda bol bol tummy time da yapıyoruz. Boynundaki hafif eğriliğe bile iyi geldi oyun halısı. Tortikollis değilmiş gerçi sadece bir tarafa meyletmiş başı ama düzeldi. Ana kucağının önündeki zımbırtıya her gün değişik oyuncaklar koyuyorum. Ama en büyük aktivitemiz dışarı çıkmak tabii ki. Her şey ilgisini çekiyor şu an dışarıda herr şey. Hava soğusa da rüzgarlı olmadığı sürece her gün çıkmaya devam ederim sanırsam. Bir de eğer kitap okumayı seviyorsan otuz milyon kelime kitabını sana tavsiye ederim. Bebeğin algısını geliştirmek için nasıl konuşmamız gerektiğini güzelce anlatıyor. En güzel aktivite bebekle sürekli konuşmak yaptığımız her şeyi ona anlatmak bol bol şarkı söylemek. Bebeğim çok dikkatli neşeli sosyal ve sakin bir bebek ben bunu yaptığım şeylere de bağlıyorum biraz övünmek gibi olmasın
Ağlarsa devam etmeyin dedi bize de doktorumuz. Ağlayınca kaldırın sonra tekrar denersiniz travma yaratmaya gerek yok dedi. Dakika tutabilirsin belki ne kadar dayanıyor diye bakmak için, her gün birkaç saniye bile fazla dayansa bir hafta içinde çok aşama kaydedersiniz. Gün içinde üç dört kez farklı zeminlerde deneyebilirsin belki. Ben oyun halısında, yerde battaniye üzerinde, koltukta yaptırıyorum gün içinde. Annem geldiğinde koltukta otururken bacaklarının üzerine yan duracak şekilde yatırıp yaptırıyor, eşim göğsüne alıyor. En çok nerde dayanıyorsa orayı zorlarsın süre zamanla artacaktır. 2 dakika bile yapabilse harika olur. Bizimki salyalanmaya başladığından beri erken pes ediyor kafayı yere koyup elini emmeye başlıyorTeşekkür ederim canımtummy time e ağırlık vermem lazım ama o kadar ağlıyor ki hemen kaldırıyorum.. biz ankaraya misafirliğe geldik 1 2 hafta kalacagiz nasıl soğuk geldi bana hiç cikaramiyorunlm
Mama alıyor mu?Kızlar çok özür diliyorum hepinizden ama kızım bu sabah kaka yaptı çok fazla pürtüklü böyle yapmazdı hiç aramızda böyle olan var mı doktora götürmeli miyimgörsel için çok özür dilerim
Canım Kuzey'in de eski tombiklik yok ama sanki boyu uzadı. Aras'ın da boyu uzamıştır muhtemelen gözünüze zayıflamış gibi görünüyordurInsallahinsan herseyi takiyor. Mesela annemle bugun goruntulu konusuyoruz annem diyor bu cocuk zayiflamis. Bu sefer doymuyor mu moduna giriyorum. Hic bitmiyor ki
Evet meme reddi var doktorumuzun onayıyla mamaya geçtikMama alıyor mu?
Mama alırken böyle oluyor diye biliyorum. Bizimkinin de oluyor biraz daha az oluyor ama bi ara fazla olmuştu. Mamayı yaptığımız suyun sıcaklığını biraz artırdım annemler yapıyordu soğuğa yakın yapıyordu tam çözülmediğini düşündüm. Mama yaparken dikkat et sıcaklığı çözünmesine falan. Yine istersen doktora da sor telefonu yok mu? Whatsapp tan yazsanEvet meme reddi var doktorumuzun onayıyla mamaya geçtik
Aslında kaynar suyla yapıp soğuk suda soğutuyorum mamayıMama alırken böyle oluyor diye biliyorum. Bizimkinin de oluyor biraz daha az oluyor ama bi ara fazla olmuştu. Mamayı yaptığımız suyun sıcaklığını biraz artırdım annemler yapıyordu soğuğa yakın yapıyordu tam çözülmediğini düşündüm. Mama yaparken dikkat et sıcaklığı çözünmesine falan. Yine istersen doktora da sor telefonu yok mu? Whatsapp tan yazsan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?