Brnde bu gece uyku tulumuna gectim biraz erken kalkti ondan demek kiYa 3 gündür uyku tulumu giydiriyorum, 2 saatte bir ya da saat başı uyanıyordu. Uyku düzeni bozuldu sandım ama moro refleksindenmiş. Bugün tekrar kundakladım, blr baktım şimdi 6 saat olmuş, hiç sesi de çıkmıyor. Uyandırdım beslemek için, içim rahat etmedi. Şimdi biraz araştırdım da, kundaktan tuluma geçiş için de yöntemler varmış, önce tek kol serbest, sonra iki kol gibi. Biz biraz daha kundaktan devam bu durumda. Dönmeyi başarıncaya kadar kundak güvenliymiş.
Benimkinin kakası da böyle biraz pütürcüklü oluyor canım hep böyle yaptığı için bir sorun olabileceğini düşünmemiştim. Ama alışılmadık bir durumsa doktoruna sorma şansın varsa sormalısın bence. Ne özrü kız bebek kakasından nolcak mis kokuluKızlar çok özür diliyorum hepinizden ama kızım bu sabah kaka yaptı çok fazla pürtüklü böyle yapmazdı hiç aramızda böyle olan var mı doktora götürmeli miyimgörsel için çok özür dilerim
Bencede yaCanım Kuzey'in de eski tombiklik yok ama sanki boyu uzadı. Aras'ın da boyu uzamıştır muhtemelen gözünüze zayıflamış gibi görünüyordur
Çok teşekkür ederimBenimkinin kakası da böyle biraz pütürcüklü oluyor canım hep böyle yaptığı için bir sorun olabileceğini düşünmemiştim. Ama alışılmadık bir durumsa doktoruna sorma şansın varsa sormalısın bence. Ne özrü kız bebek kakasından nolcak mis kokulu
Haklısın canım mutlu olduğu zaman hemen deneme yapmak pes etmemek lazım bugün daha uzun kalırız umarımAğlarsa devam etmeyin dedi bize de doktorumuz. Ağlayınca kaldırın sonra tekrar denersiniz travma yaratmaya gerek yok dedi. Dakika tutabilirsin belki ne kadar dayanıyor diye bakmak için, her gün birkaç saniye bile fazla dayansa bir hafta içinde çok aşama kaydedersiniz. Gün içinde üç dört kez farklı zeminlerde deneyebilirsin belki. Ben oyun halısında, yerde battaniye üzerinde, koltukta yaptırıyorum gün içinde. Annem geldiğinde koltukta otururken bacaklarının üzerine yan duracak şekilde yatırıp yaptırıyor, eşim göğsüne alıyor. En çok nerde dayanıyorsa orayı zorlarsın süre zamanla artacaktır. 2 dakika bile yapabilse harika olur. Bizimki salyalanmaya başladığından beri erken pes ediyor kafayı yere koyup elini emmeye başlıyorkaldırıp yarım saat sonra tekrar koyuyorum ben de napiim. Boynu ne kadar güçlü olursa oturmaya o kadar kolay hazır olur pes etmeden devam etmek lazım
Sağdığın sütü de mi almıyor? Mama suyu çok kaynar haliyle de olmayacak sıcağa yakın ılık yapıyorum ben. Bence sorun yoktur yine için rahat etsin git bakalım. Meme reddi için de yönlendirme yapar belkiAslında kaynar suyla yapıp soğuk suda soğutuyorum mamayıbu aralar herşey üst üste geldi meme reddi beslenmesi kakası çok moralim bozuldu öğlen doktora gideceğim aklıma çok takıldı
Tummy time bizimki hiç sevmiyor babasının göbeğinde yapıyor geneldeAğlarsa devam etmeyin dedi bize de doktorumuz. Ağlayınca kaldırın sonra tekrar denersiniz travma yaratmaya gerek yok dedi. Dakika tutabilirsin belki ne kadar dayanıyor diye bakmak için, her gün birkaç saniye bile fazla dayansa bir hafta içinde çok aşama kaydedersiniz. Gün içinde üç dört kez farklı zeminlerde deneyebilirsin belki. Ben oyun halısında, yerde battaniye üzerinde, koltukta yaptırıyorum gün içinde. Annem geldiğinde koltukta otururken bacaklarının üzerine yan duracak şekilde yatırıp yaptırıyor, eşim göğsüne alıyor. En çok nerde dayanıyorsa orayı zorlarsın süre zamanla artacaktır. 2 dakika bile yapabilse harika olur. Bizimki salyalanmaya başladığından beri erken pes ediyor kafayı yere koyup elini emmeye başlıyorkaldırıp yarım saat sonra tekrar koyuyorum ben de napiim. Boynu ne kadar güçlü olursa oturmaya o kadar kolay hazır olur pes etmeden devam etmek lazım
Yaguşukluma bak şimdiden ayaklanıyoTummy time bizimki hiç sevmiyor babasının göbeğinde yapıyor geneldeyalnız böyle ellerimize tutunup kalkmaya çalışıyor hoşuna gidiyor. Biz çekmiyoruz kendi kalkıyor böyle. Hatta burda annem indirmeye çalışıyor kendini yukarı çekiyor Yarın kontrol var soracağım bakalım ne zaman oturma çalışmasına başlayalım diye. 5.ay kontrolü de düzeltilmiş 3 aylığız.
Otuz Milyon Kelime kitabını aldım ben bi okuyamadım. Planım doğum iznini ayrılırım evde sıkılırım çok hareket edemicem göbekten oturur kitabı okurum diyeydi
Ben bide ılık yapmayı deneyeyim kızım neredeyse hiç emmiyor sütüm gitti gibi bişeySağdığın sütü de mi almıyor? Mama suyu çok kaynar haliyle de olmayacak sıcağa yakın ılık yapıyorum ben. Bence sorun yoktur yine için rahat etsin git bakalım. Meme reddi için de yönlendirme yapar belki
Mama suyu kaynar olmamalı ama sıcak olmalı.Bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum ama pütürcük normal diye biliyorum ben. Ben de mama veriyorum bu kadar olmasa yine pütürcük oluyor. Hangi mamayı kullanıyorsun?Aslında kaynar suyla yapıp soğuk suda soğutuyorum mamayıbu aralar herşey üst üste geldi meme reddi beslenmesi kakası çok moralim bozuldu öğlen doktora gideceğim aklıma çok takıldı
Sadece anne sütü alan bebeklerde de böyle olabilir, sıkıntı yapacak 1 durum olduğunu düşünmüyorum. Normal gayet.Kızlar çok özür diliyorum hepinizden ama kızım bu sabah kaka yaptı çok fazla pürtüklü böyle yapmazdı hiç aramızda böyle olan var mı doktora götürmeli miyimgörsel için çok özür dilerim
Kaynar suda mamanın içindeki vitamin vs bozulabilir ama kaynamış 40 50 dereceye kadar soğutulmuş olması gerekiyor. Ben ölçmüyorum ama içilecek kıvamda ısıtıyorum tam soğuk suyu, yapıp hemen veriyorum.Aslında kaynar suyla yapıp soğuk suda soğutuyorum mamayıbu aralar herşey üst üste geldi meme reddi beslenmesi kakası çok moralim bozuldu öğlen doktora gideceğim aklıma çok takıldı
Oturma şeysini bende sordum da geçen ay siz daha 2 aylıksınız dediYaguşukluma bak şimdiden ayaklanıyobizde henüz ayaklanma yok başını ve omuzlarını hafif kaldırıyo ama yattığı yerden. Ayaklarını da bayaa dikmeye başladı herhalde bu yakınlarda döner
Ben şimdiden sordum oturma şeysini (meraklı aceleci anne modu) beş aylığa doğru ufaktan başlarız dedi.
Otuz Milyon Kelime’yi ben de aynı şekilde okumadım doğumdan sonraya bıraktım seninle aynı mantıkta. Yeni bitirebildim düşünkeşke doğumdan önce okusaydım diyorum şimdiye başka bi kitap bitirmiş olurdum
Sma kullanıyoruz doğduğundan beri bir sıkıntı görmedik bi ara hipp denedik ama aşırı gaz yaptı sma ya geri döndük bizdeMama suyu kaynar olmamalı ama sıcak olmalı.Bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum ama pütürcük normal diye biliyorum ben. Ben de mama veriyorum bu kadar olmasa yine pütürcük oluyor. Hangi mamayı kullanıyorsun?
Teşekkür ederim içimi rahatlattınızSadece anne sütü alan bebeklerde de böyle olabilir, sıkıntı yapacak 1 durum olduğunu düşünmüyorum. Normal gayet.
Annemle eşim mamayı ılıktan soğuğa yakın yapıyorlardı o ara bizim daha pütürcüklü oldu. Mama suyunu ılık sıcak arası yapıyorum şimdi dediğin gibi pütürcük oluyor mama alan bebeklerde hep var normal diye biliyorumMama suyu kaynar olmamalı ama sıcak olmalı.Bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum ama pütürcük normal diye biliyorum ben. Ben de mama veriyorum bu kadar olmasa yine pütürcük oluyor. Hangi mamayı kullanıyorsun?
Bende öyle kaynatıyorum ona ayrı kettle aldım. Kaynamış su hazır duruyor mama yapacağımda tekrar ısıtıp içilecek kıvamda ılık sıcak arası yapıp veriyorumKaynar suda mamanın içindeki vitamin vs bozulabilir ama kaynamış 40 50 dereceye kadar soğutulmuş olması gerekiyor. Ben ölçmüyorum ama içilecek kıvamda ısıtıyorum tam soğuk suyu, yapıp hemen veriyorum.
Evet bide mama ile beslenen bebeklerin kakası yeşile dönül olabiliyor dimi sizinde öyle mi bizim doktorumuz sma mama yeşil kaka yaptırır dedi bizeAnnemle eşim mamayı ılıktan soğuğa yakın yapıyorlardı o ara bizim daha pütürcüklü oldu. Mama suyunu ılık sıcak arası yapıyorum şimdi dediğin gibi pütürcük oluyor mama alan bebeklerde hep var normal diye biliyorum
Evet yeşile dönük de oluyor sarı da oluyor değişiyor. Bizimki aptamil içiyor. Hipp vermiştim bi süre çok yemekten kusuyor sanıyordum meğer mamadan kusuyormuş. Aptamil e döndümEvet bide mama ile beslenen bebeklerin kakası yeşile dönül olabiliyor dimi sizinde öyle mi bizim doktorumuz sma mama yeşil kaka yaptırır dedi bize
Normal canımKızlar çok özür diliyorum hepinizden ama kızım bu sabah kaka yaptı çok fazla pürtüklü böyle yapmazdı hiç aramızda böyle olan var mı doktora götürmeli miyimgörsel için çok özür dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?