Benim doktor imom harici birde demir hapı yazdı ondada folik asit var. Ben çok yüksek doz olmuyor mu dedim hayır dedi. Yani hem imom içinde folik asit var hem demirde. Acaba benim doktor da mı sıkıntı var? Genel olarak kimler nasıl kullqnıyor yazarsanız sevinirim.Hiçbi şey kullanmıyorum folik asit kullanıyordum sadece ama onu da doktorum bıraktırdı dün içmedim. Kan testlerinde vitamin eksikliği olduğu için mi verdi doktorun canım
Benim kullandigim vitamin icindeki folik asit 400 µg seninkinde kac yaziyoBenim doktor imom harici birde demir hapı yazdı ondada folik asit var. Ben çok yüksek doz olmuyor mu dedim hayır dedi. Yani hem imom içinde folik asit var hem demirde. Acaba benim doktor da mı sıkıntı var? Genel olarak kimler nasıl kullqnıyor yazarsanız sevinirim.
Benim doktorum multivitamin bise yazmistikızlar ben ıkı farklı doktora gıttım ıkısde extra bısey ıstemedı , decavıt veya muadıl bır multıvıtamın olabılır.Dvit kapsul 20.000mglık haftada ıkı gun.
Benım suan değerlerımın hepsı cok ıyı cıkmıs oyuzden kafama estıkce ıcıyorum ama bu degılkı bebıs bıanda depolarımı bosaltmaz , bosaltabılırde yanı.
Ama oğlumda 34-35 hafta gıbı doktor vıt bıraktırmıstı bana degerler geregınden fazla yuksektı kan ilacıda hiç başlamadım oğlumda hiç düşük gelmedi cunkü.
Suankı ıkı doktorda yeterlı dedı ben bı kutu folıbolden sonra multı ye gectım 5 aylık gıbı olunca bırazda omega 3 desteklerım
Falbiol günlük mu aldınızkızlar ben ıkı farklı doktora gıttım ıkısde extra bısey ıstemedı , decavıt veya muadıl bır multıvıtamın olabılır.Dvit kapsul 20.000mglık haftada ıkı gun.
Benım suan değerlerımın hepsı cok ıyı cıkmıs oyuzden kafama estıkce ıcıyorum ama bu degılkı bebıs bıanda depolarımı bosaltmaz , bosaltabılırde yanı.
Ama oğlumda 34-35 hafta gıbı doktor vıt bıraktırmıstı bana degerler geregınden fazla yuksektı kan ilacıda hiç başlamadım oğlumda hiç düşük gelmedi cunkü.
Suankı ıkı doktorda yeterlı dedı ben bı kutu folıbolden sonra multı ye gectım 5 aylık gıbı olunca bırazda omega 3 desteklerım
Benim d vitamini çok düşüktü devit kullanıyorum damla olarak..Kızlar canlar hangi multivitaminleri kullaniyorsunuz
Yanlis anlamaBenim d vitamini çok düşüktü devit kullanıyorum damla olarak..
Gynoferon kullanıyorum günde 1 tane.
Pregnacare adında bir takviye kullanıyorum içinde bir ben yokum skjfdgsdf
folik asit kullanıyordum ayrıca ama onu bıraktım bunları kullanıyorum hafta başından beri
İmom ve demir ilacı kullanıyorum bende günde 1 tane kahvaltıdan sonra içiyorımBenim doktor imom harici birde demir hapı yazdı ondada folik asit var. Ben çok yüksek doz olmuyor mu dedim hayır dedi. Yani hem imom içinde folik asit var hem demirde. Acaba benim doktor da mı sıkıntı var? Genel olarak kimler nasıl kullqnıyor yazarsanız sevinirim.
Benim doktorumda ilk gittigimde a dan z ye ne varsa kan tahlilini istedi.şimdiki doktorumsa hamileliğin doğal bir süreç olduğunu, normal hayatıma devam etmemi bir aksilik olmadığı sürece ilk aşamalar ayda bir gelmemin yeterli olacağını söylüyor. (tabi ne yiyip ne yememem gerektiği konusunda uyardı) yine özel hastane bu arada.
Folik asit fazlada alınsa vücutta birikmiyor idrarla fazlalığı vücuttan atılıyor içini ferah tut bence hiçbir zararı olmaz..Benim doktor imom harici birde demir hapı yazdı ondada folik asit var. Ben çok yüksek doz olmuyor mu dedim hayır dedi. Yani hem imom içinde folik asit var hem demirde. Acaba benim doktor da mı sıkıntı var? Genel olarak kimler nasıl kullqnıyor yazarsanız sevinirim.
Yok yavrum yanlış anlamam. Ay korkuyorum o kadar takviyeye çocuk yerinde durmayacak doğuncaYanlis anlama
Icinde bir ben yokum demene guldum
Fazla ilaca ve hormona bende karışıyım. Kanım çok düşük kan ilacı içiyorum 2 aydır içmeme rağmen hiç yükselme olmadı. Kuru üzüm yesem daha çok etki ederdi. Tedbir amaçlı progestan içiyorum hafif lekenmem olduğu için.Başka birşey de kullanmıyorum.buradaki yorumlardan sonra hep kendi doktorumu sorguluyorum acaba gereken yapılmıyor mu diye :/
ben sadece folik asit kullanıyorum. onun dışında kendi kendime gebelik öncesi kullanmaya başladığım kapsül ruşeym yağı var bitkisel vitamin. istersen kullanmaya devam edebilirsin bir zararı olmaz dedi.
ilk gebelik öğrendiğimde aile hekimi tüm kan tahlillerini yapmıştı o sonuçlara baktı onun dışında tekrar bir kan verme durumu olmadı.
geçen yıl 5. haftada düşük yaşadım o zaman ki doktor 5 haftada 3 kere çağırdı tahlilde tahlil kanda kan. yok kese görelim yok haftaya gel yolk görelim 2 gün sonra gel kalp görelim, göremedik 3 gün sonra gel gibi gibi..
şimdi bir geçen seneye bakıyorum bir bu seneye. geçen sene sanırım özel hastane kazıklanması yaşamışım. düşmesi bile beklenmeden kürtaja alınmıştım. kanamam bile yoktu. halbuku gebeliğin başındaki düşüklerde önce kendi kendine düşmesi beklenirmiş bilmiyordum
şimdiki doktorumsa hamileliğin doğal bir süreç olduğunu, normal hayatıma devam etmemi bir aksilik olmadığı sürece ilk aşamalar ayda bir gelmemin yeterli olacağını söylüyor. (tabi ne yiyip ne yememem gerektiği konusunda uyardı) yine özel hastane bu arada.
arada kafam karışıyor ihmal ediliyorum gibi geliyor. sonra düşünüyorum evet doğal bir süreç sorun yoksa adam ekstra napsın ki diyorum..
hormonlar ve kafa karışıklığı çok zor :)
Benim doktorum multivitamin bise yazmisti
Aldim ama icinde dana jelatini vardi (yani helal degildi) oyuzden geri verdim yerine baska marka aldim
Onunda icerikleri sunlar
Evet gunde bıtane 1 ay ıctım maxFalbiol günlük mu aldınız
Bence normal olanı doğal olanı bu 3.aydan sonra multıvıtamıne agırlık verıyolar 5.aydan sonrada kan degerlerıne canım. Doğumda olası bı duruma karsı depoların dolu olması acısından aslında ılk 3 ay folık asıt yeterlı bazen doktordan doktora degısıyor ıste ben bıraz kafama gore alıyorum acıkcası önermem yıne deburadaki yorumlardan sonra hep kendi doktorumu sorguluyorum acaba gereken yapılmıyor mu diye :/
ben sadece folik asit kullanıyorum. onun dışında kendi kendime gebelik öncesi kullanmaya başladığım kapsül ruşeym yağı var bitkisel vitamin. istersen kullanmaya devam edebilirsin bir zararı olmaz dedi.
ilk gebelik öğrendiğimde aile hekimi tüm kan tahlillerini yapmıştı o sonuçlara baktı onun dışında tekrar bir kan verme durumu olmadı.
geçen yıl 5. haftada düşük yaşadım o zaman ki doktor 5 haftada 3 kere çağırdı tahlilde tahlil kanda kan. yok kese görelim yok haftaya gel yolk görelim 2 gün sonra gel kalp görelim, göremedik 3 gün sonra gel gibi gibi..
şimdi bir geçen seneye bakıyorum bir bu seneye. geçen sene sanırım özel hastane kazıklanması yaşamışım. düşmesi bile beklenmeden kürtaja alınmıştım. kanamam bile yoktu. halbuku gebeliğin başındaki düşüklerde önce kendi kendine düşmesi beklenirmiş bilmiyordum
şimdiki doktorumsa hamileliğin doğal bir süreç olduğunu, normal hayatıma devam etmemi bir aksilik olmadığı sürece ilk aşamalar ayda bir gelmemin yeterli olacağını söylüyor. (tabi ne yiyip ne yememem gerektiği konusunda uyardı) yine özel hastane bu arada.
arada kafam karışıyor ihmal ediliyorum gibi geliyor. sonra düşünüyorum evet doğal bir süreç sorun yoksa adam ekstra napsın ki diyorum..
hormonlar ve kafa karışıklığı çok zor :)
çok teşekkür ederimm :)Bence normal olanı doğal olanı bu 3.aydan sonra multıvıtamıne agırlık verıyolar 5.aydan sonrada kan degerlerıne canım. Doğumda olası bı duruma karsı depoların dolu olması acısından aslında ılk 3 ay folık asıt yeterlı bazen doktordan doktora degısıyor ıste ben bıraz kafama gore alıyorum acıkcası önermem yıne dekendıme gore davranıyorum dıyelım
Ayda bır gıtmek en sağlıklısı aksı bır durum yoksa tabıkı suan ıcın devamlı kan alınıp tahlıl yapılcak bı durum yok gebelıgın basında bır kez alınır 5.ay cıvarı alınır bırdaha kan bakmak ıcın ve doguma yakın bakılır klasık kan bu zamanlarda istenir.
Aksi bi durum olmadıkça tabi.
Ben şimdi ılk ıkı kontrolume 5 er hafta arayla gıttım :)
Şuan cınsıyet ogrenme durumu var dıye devamlı gıdesım gelıyor mesela kı rahat durmam kesın
25.haftalat gıbı ıstenırse seker testı var bıde
20-24 arası detaylı ultrason var.İlinizdeki yoğunluğa gore özele alacaksanız 2-3 hafta önceden almanızı öneririm.
Devlette yapılacak ise 2 ay kadar sürelerden bahsedılıyor bıldıklerımı aktardım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?