2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
O an herkes de bir panik bir ihtiyaç hali oluyor şimdi mesela eczanede ne varsa onu almak zorunda kalacak herkes bence 1 kutu mama yakın zaman alınıp biberin ile iade edilir. İlk günler sarılık riski beslenemem çok oluyor malesef ben ne kadar beslenme o kadar iyi diyorum . Bende o hataya düştüm sezeryandan sonra sütüm gelmedi bebeğim hem sarılık oldu hem kilo kaybetti yoğun bakımda kaldı. Zaten sütü çok olan neden mama ya sartlansin ki yaşamadan bilemiyor insan

Canım ben de derste ebe hanımın öğrettiğini söyledim.kaldı ki ben de sezeryan oldum. doğumdan sonra sürekli sütüm olcak diye şartlandım belki gelmez demedim.bunu kafaya koyunca gerçek oluyor.bilinçaltı çok etkili bunu anlatmak istedim.yaşadığın için bilmen lazım panik olunacak durum yok gayet sakin gidilmesi sakin çıkılması lazım.eş dost herkes kapıda bekliyorhemşire dediği an istenilen mamadan aldırılır bulunması zor bir şey değil

Olabilir bu benim fikrim tecrübem oda senin . Bir annenin bebeginden ayrı kalması çok zor panik olunacak bir durum ayrıca

Olabilir bu benim fikrim tecrübem oda senin . Bir annenin bebeginden ayrı kalması çok zor panik olunacak bir durum ayrıca
Haklısın herkesin tecrübesi farklı.ben panik yapmadığım için güzel bir doğum ve emzirme deneyimi yaşadım.Allah kimseyi bebeğinden ayırmasın her doğan bebek sarılık oluyor burdaki arkadaşların başına gelirse şaşırıp korkmasın. benimki de oldu sık emzirmeyle geçti.doktorum sadece emzirmemi söyledi öyle yaptım uzamadan geçti.herkese güzel hikayeler diliyorum Ne kadar pozitif olursak her şey o kadar yolunda gidiyor

Bana tanıdıktan geldi hem Manuel hem pompalı varmış ikisini de verdi. Ballı çocuğum benim valla büyük eşyaların çoğunu tanıdıklardan topluyoruz

Minnos annelerim iyi aksamlar nasilsiniz ? Ya esime birisi doktorlar artik sezeryan yapiyor bir doktorla kalmayin demis simdi tutturdu doktor sezeryan derse baska doktorada bakalim diye. Ama zaten doktor ilk once anne adayina sormuyor mu hersey normalse. Ama degilse zaten yapacak birsey yok

İyi akşamlarr çok şükür iyiyiz sen nasılsın? Sezeryana yönelten doktorlar oluyor evet bende duydum ama bence onu anlarsınız tavrından. Yani hiç bir geçerli sebep olmadan sezeryana yönlendirmeye kalkarsa falan belli olur. Bana direkt senin normal doğum yapmaya engel birşeyin yok şu an dedi.

Bende oyle dusunuyorum aslinda canim. Ama erkekler iste. Tutturmus kesik olmasin bikini giyersen kotu durmasin diyor. Ben dertt etmiyorum

Eğerki bebek tersse işte plesanta yolu kapatıyorsa gibi net kesin sez sebeplerinden biri yoksa bu doğum anında belli olan birşey olduğuna inanıyorum.. ki tersse son dkda bıle donebiliyor hersey yolundaysa kordon dolanmışsada doğabiliyor.. birde catın musait değil durumu sez yonlendıren net bişey benim oğlumda doktora catı muayenesi yapacakmıyız dıye sorduğumda yo ne gerek var sancın olduğu zaman bellı olur o demişti yapmadı , sancılarım çıktıgında acıklık muayenesı yaptıgında evet hafıf bı darlık durumun var ama bebegınde cok kilolu bır bebek değil sancıların arttıgında da hersey yolunda gıderse uyumlu demişti.. benımle bırlıkte 13 saat bekledi ha ters durumlar oluştu 5 cm ıle sez olmak zorunda kaldım ama hakkım sonuna kadar helaldır o doktoruma cok cabaladı uğraştı benımle bırlıkte olsun dıye. Gecen özele gittiğimde doktor sancılanıp gelen hastası varmış sabah 9 , normal istiyormuş , ebeleri arayıp aynen soyle dedı soyleyın ona sunı sancıyı doktor verdırtıyor ama dayanamam yapamam derse kusura bakmasın muayenelerım bıtene kadar almam onu sez ceker mecbur dedı ofsayt dırek yani

Bence de bilinç alti çok önemli dünyanın en evhamli en çok panik insanı arkadaşım tanısanız asla bu normal doyurmaz derdiniz ben normal doguracam diye tutturdu ve doğurdu çünkü çöm istedi herkes çok şaşırdı onun normal doğurmasına. Ama bence sezaryen yönlendiren dr diye bisey yok 34 yada 36 da çatı muayenesi oluyor uygunsa bebeğin pozisyonu uygunsa normal olabilir diyorlar risk faktörü yoksa ama değerli bir gebelik se zor olmuşsa tüp bebek hikayesi aşılama falan önceden kayıplar varsa hiç riske atmadan sezaryenle temiz alalim diyebiliyorlar

Bende oyle dusunuyorum aslinda canim. Ama erkekler iste. Tutturmus kesik olmasin bikini giyersen kotu durmasin diyor. Ben dertt etmiyorum
Esine deki öyle konuşmasın kuzum , sezeryan olmak zorunda da kalabilirsin , hayırlı sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalımda gerisi önemli değil desin kuzum

Kuzum bende oyle dusunuyorum. Eger sezeryan diyosa sebeplerini soylemek zorunda sonucta diye dusunuyorum. Aslinda benim kafam bebek ve benim icin en iyisi hangisi olacaksa o olsun. Ama doktorlar kolaya kacabiliyor tabii

Birde kızlar emzirme konusuna gelince , ben hastane cantama Galactago yada Bestlak damla alacağım. Hatta sez günüm belli olursa bir gün önceden içmeye başlarım. Oğlumda sancımla gittim sez oldum sütüm hemen geldi. Birde böyle sütüm hemen geldi diyince sanmayın kı sakır sakır bembeyaz akıyor ılk bır ıkı gun sarı kopkoyu yapıs yapıs bir kolosturum geliyor bu bızım ilk sütümüz oluyor. Bu da bebişe yetiyor pompayla sağsanız bile bu kolosturumu kolay kolay cekemıyor cokda yogun oldugu için az az katı geliyor. Sütüm yok diye sakın üzülmeyin. 3.gunu sabah banyo yaptıktan sonra goguslerım bır anda doldu ve artık normal beyaz süt geliyordu ama göğüste bebişin emme mıktarını ayarlayana kadar boş kalabiliyor bebeğe yetmeyebiliyor bu yuzden ben 5. Gunu falandı eczane tavsıyesı ıle Galactago kullandım iki hafta kadar sonrasında bıraktım , bol bol emzirdim.
İlk günler bebegimizin doyduğunu anlamak için bol çişli bez alıyorsak yeterli doyuyor demektir.
Eltim ilk bebeğinde mesela sutu vardı ama gogus ucundan tam kavrayamadıgı ıcın bes dk emıyormus ama sute ulasamıyormus halıyle dogum kılosundan zaten kaybediyor extrada kılo kaybetti. O zaman ben bezını actıgımda bezınde kırmızı pembe turuncu krıstaller gordum bu bebegın yeterlı beslenemedıgı ve vucudun susuz kaldığı anlamına gelıyor. Lohusa bir anneyi de kırmak ıstemedıgım için bıraz üstün koru anlatmaya çalıştım hemen sağma makınemı verdım bıraz bıberonla kaşıkla vermeyı deneyın birde dedım ve doktora da gıdıp sorun üç günlük falandı ertesı sabah gıttıler malesef epey kılo kaybetmıs ve yogun bakımda kılosunu toplayana kadar ve eltim emzirmeyi başarana kadar bırakmadılar 5-6 gün yattı.
Yani demem o ki evet herkesin kendi düşüncesi , ilk günlerde toparlayana kadar mınık mama takvıyesıde gerekebiliyor cekınmeyın benı emmez demeyın bende yaptım aynı hatayı bıberon kullanmayın kasıkla verın ama bebişe sıvı gitsin zaten uc bes gune gögüslerde topluyor kendını.
Göğüs ucunuz yoksa yada buyudukce kayboluyorsa mınıcık vakum gıbı sılıkon gogus cıkartırıcılar var onlardan alın mutlaka.
Özel hastaneler de acıl durumlar ıcın acık mama oluyor benım hastanede vardı isterseniz yapıp getırırz demişlerdi mesela ama yınede ben o zaman mama mınık bısey aldım ıkı uc kez verdim vermedim kalanını attım suresı dolunca
Aklıma gelenleri anlattım bunları mutlaka aklınızın bir köşesine koyun canlarım

Papatyamaviss doktor cinsiyete erkek gibi dedi hayirlisi ile bende cok sıkıntı cekiy bayadir gelemedim 3 gun once kanamam oldu bebek cok asagidaymis plasentasi asagidaymis cok dikkat et dedi yukari cikmazsa surekli dinlenmen gerekiyor dedi dua edermisiniz bana birde usg de bakmistin ya kiz demiştin onuda diyim dedim burde ben hala kilo almadm hamile kaldigim kilodan dusugum hala böyle giderse cok güzel olacak yeterki bebier iyi olsun da gerci gerisi muhim değil

Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda çıkar yukarıya da sorunsuz devam eder , sağlıkla gelsin bebişlerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…