Evet canım hiç önemli değil sağlıklı olalım daCanım hangisi ikiniz için sağlıklıysa o olsun inşallah , önemli olan sizin sağlığınız
Özele gidiyorum canım ama benim gittiğimde 15 gün kontrol süresi. Genellikle 10 gün oluyor diğer yerlerdeİyiye gitmesine sevindim herşey yolunda çok şükür
Ayrı bir sorum olacak devlete mi gidiyorsun? Yoksa özelde kontrol süresi 10 gün oluyor 11. gün ücret alıyorlar merak ettim
İnaşallah bekler yaKızlar selam, bugün kontrolüm vardı, 36+3 haftalık olduk. Nst de hafif kasılmalar çıktı. Normal şartlar altında pazartesi günü yani 37+3 de yapmak istiyordum vücut ağrılarım ve kasık ağrım çok fazla ama bebeğim son hafta çok kilo almamış. Normalde hep önden gidiyordu gelişimi 10 gün kadar. Son zamanlarda evde biraz huzursuzluk yaşadık eşimle yemek falan yiyemedim çok iştahım kesildi hemen bebekde etkilenmiş. Haftasıyla uyumlu. 47 cm 2800 grben 3ü geçmiştir diye umuyordum ama malesef. Pazartesi erken gel kontrole duruma göre bakarız dedi ama kasılmalarım çok zaten sanki bu ara doğacak gibi hissediyorum. Bol bol yiyeyimde bari ne kadar kilo aldırsam kardır
Sgk lı hastalar 10 gün ama hiç bir sağlık güvencesi olmayan yani cari hastalar 15 günkibrisss doktoruna gicik oldum. Ne demek o ya zaten boyle bekliyorduk. Bekliyormus da neden bebegin su an kuvozde. Rahatligina saglik o doktorun.
evcarshirak kontrol muayenesi gun siniri 10 gun degil miymis?
Kizlar daha once yazmis olabilirim.
Bebisleriniz sgk ile anlasmali oldugu surece hangi hastanede dogmus olursa olsun, (ozel, ozel uni hastanesi vs farketmez) 28 gun boyunca Saglik Bakanliginin yenidogan programi kapsaminda ucretsiz hizmete tabidir. Bu hizmetler kapsaminda dogum yaptiginiz hastanede
K vitamini
Ilk gun topuk kani alimi
28 gun acil saglik hizmeti
Kbb randevusu
Isitme testi
Gibi hizmetler ucretsiz saglaniyor.
Bu kapsamda eger ilk 28 gunde hastaneye giderseniz ve ucret talep edilirse itiraz edip Saglik Bakanliginin bu hizmetine tabi oldugunuzu hatirlatin.
Dogumunuz yakin diye bu bilgileri hatirlatmada fayda gordum.
Bunlar haricinde Yenidogan yogun bakim uniteleri ucretsiz hizmet verir.
Ben de almadım, tamamen senle aynı düşünüyorum.kızlar ben biberon mama ve süt sağma makinesi almadım, şartlandırmak istemedim kendimi aslında ama bilemedim almalı mıyım herkes aldı mı bunları
alacak olursam da ne almalıyım, teşekkürler efendim
Anladım kuzum ben 4 özele gittim şehir değişikliğinden hepsi 10 gündü mesela iyi o zamanÖzele gidiyorum canım ama benim gittiğimde 15 gün kontrol süresi. Genellikle 10 gün oluyor diğer yerlerde
Annelerimizden yorum bekliyoruzkızlar ben biberon mama ve süt sağma makinesi almadım, şartlandırmak istemedim kendimi aslında ama bilemedim almalı mıyım herkes aldı mı bunları
kızlar ben biberon mama ve süt sağma makinesi almadım, şartlandırmak istemedim kendimi aslında ama bilemedim almalı mıyım herkes aldı mı bunları
Kilo aldıran şeyleri bol bol ye 3 kgyu geçer annesi merak etmeKızlar selam, bugün kontrolüm vardı, 36+3 haftalık olduk. Nst de hafif kasılmalar çıktı. Normal şartlar altında pazartesi günü yani 37+3 de yapmak istiyordum vücut ağrılarım ve kasık ağrım çok fazla ama bebeğim son hafta çok kilo almamış. Normalde hep önden gidiyordu gelişimi 10 gün kadar. Son zamanlarda evde biraz huzursuzluk yaşadık eşimle yemek falan yiyemedim çok iştahım kesildi hemen bebekde etkilenmiş. Haftasıyla uyumlu. 47 cm 2800 grben 3ü geçmiştir diye umuyordum ama malesef. Pazartesi erken gel kontrole duruma göre bakarız dedi ama kasılmalarım çok zaten sanki bu ara doğacak gibi hissediyorum. Bol bol yiyeyimde bari ne kadar kilo aldırsam kardır
Sgk lı hastalar 10 gün ama hiç bir sağlık güvencesi olmayan yani cari hastalar 15 gün
Bu ücretsiz işlemleri aslında hastanede doğumdan evvel net sorup not bile etmek lazım
de mi ya ihtiyaç olursa alınır zaten hastane çevresi eczane ve medıkalci doluBen de almadım, tamamen senle aynı düşünüyorum.
Bir arkadaşım direk eczaneden aldım çok fiyat farkı da olmuyor dedi.
Kuzum bebiş karar veriyor bu süreçlereKızlar nst deyim 10 dk içinde 5 kere sancım çıktı 50 lere bakalım doktor ne diyecek ya kalbim çıkacak çok erken daha
harika, teşekkür ederim bilgiler içinKesinlikle sart degil.
Buyuksehirde yasiyorsan edinmesi cok kolay malzemeler, belki de hic lazim olmayacak bilemezsin...
Ben biberon olarak 3-4 marka kullandim siraliyorum.
Kolik ve anne memesine yakin olanlar;
Tommie Tippee (boyle mi yaziliyor bu kafam karisti)
Pasabahce (cidden)
Lansinoh
Siradan biberon olarak sonradan edindigim ise weebaby (bunda cok guzel bi sekilde tipa cikiyor sasirtici)
Mama olarak,
Aptamil (duz aptamil, dogum yaptigim hastane tavsiyesi idi)
Laktoz ve anne sutu alerjisi cktiktan sonra bebelac lf
6 ay sonrasi hic mama kullanmadim.
Sut sagma makinasi,
Lansinoh manuel (amacim sadece sut cogaltmakti, ama kuvoz anneleri otomatik olanlari tercih etse iyi olur)
Manuel yorucu olabilir o zaman bence canım ama sen bilirsin tabi ki çok bol olursa birini emzirirken diğerinden mochi ile toplayanda var bence zamanla kararını verirsin madem böyle düşündün böyle kalsınharika, teşekkür ederim bilgiler içindediğim gibi hastane çevresi eczane ve medikal dolu ihtiyaç durumudna alırız hemen ki ben zaten çalışan anne olacağım için illa süt sağma makinesi kullanacağım, onda da manuel olanı mı tercih etmeliyim acaba
harika, teşekkür ederim bilgiler içindediğim gibi hastane çevresi eczane ve medikal dolu ihtiyaç durumudna alırız hemen ki ben zaten çalışan anne olacağım için illa süt sağma makinesi kullanacağım, onda da manuel olanı mı tercih etmeliyim acaba
Ya canım zaten o cümleyi söyleyince ben şok oldum , ona her seferinde nst çekelim dedim bana nst anlık bişey dedi çekmedi , boşu boşuna rahim uzunluğuna baktı , rahim uzunluğu iyidi ama benim sancılarım başlamıştı maalesefkibrisss doktoruna gicik oldum. Ne demek o ya zaten boyle bekliyorduk. Bekliyormus da neden bebegin su an kuvozde. Rahatligina saglik o doktorun.
evcarshirak kontrol muayenesi gun siniri 10 gun degil miymis?
Kizlar daha once yazmis olabilirim.
Bebisleriniz sgk ile anlasmali oldugu surece hangi hastanede dogmus olursa olsun, (ozel, ozel uni hastanesi vs farketmez) 28 gun boyunca Saglik Bakanliginin yenidogan programi kapsaminda ucretsiz hizmete tabidir. Bu hizmetler kapsaminda dogum yaptiginiz hastanede
K vitamini
Ilk gun topuk kani alimi
28 gun acil saglik hizmeti
Kbb randevusu
Isitme testi
Gibi hizmetler ucretsiz saglaniyor.
Bu kapsamda eger ilk 28 gunde hastaneye giderseniz ve ucret talep edilirse itiraz edip Saglik Bakanliginin bu hizmetine tabi oldugunuzu hatirlatin.
Dogumunuz yakin diye bu bilgileri hatirlatmada fayda gordum.
Bunlar haricinde Yenidogan yogun bakim uniteleri ucretsiz hizmet verir.
Mama bilmem dr doğumdan sonra ne önerir yada süreç nasıl olur ama süt sağma makinesi bence bebek emse bile lazım olurkızlar ben biberon mama ve süt sağma makinesi almadım, şartlandırmak istemedim kendimi aslında ama bilemedim almalı mıyım herkes aldı mı bunları
Sat 2 aralık. Ona göre hesaplandığında 36+3 oluyorKilo aldıran şeyleri bol bol ye 3 kgyu geçer annesi merak etme
Zamanında sağlıkla gelsin
Beklenen doğum tarihin 5 Eylül, 36+6 olmuyor musun normalde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?