2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
kibrisss doktoruna gicik oldum. Ne demek o ya zaten boyle bekliyorduk. Bekliyormus da neden bebegin su an kuvozde. Rahatligina saglik o doktorun.

evcarshirak kontrol muayenesi gun siniri 10 gun degil miymis?

Kizlar daha once yazmis olabilirim.

Bebisleriniz sgk ile anlasmali oldugu surece hangi hastanede dogmus olursa olsun, (ozel, ozel uni hastanesi vs farketmez) 28 gun boyunca Saglik Bakanliginin yenidogan programi kapsaminda ucretsiz hizmete tabidir. Bu hizmetler kapsaminda dogum yaptiginiz hastanede

K vitamini
Ilk gun topuk kani alimi
28 gun acil saglik hizmeti
Kbb randevusu
Isitme testi

Gibi hizmetler ucretsiz saglaniyor.

Bu kapsamda eger ilk 28 gunde hastaneye giderseniz ve ucret talep edilirse itiraz edip Saglik Bakanliginin bu hizmetine tabi oldugunuzu hatirlatin.

Dogumunuz yakin diye bu bilgileri hatirlatmada fayda gordum.

Bunlar haricinde Yenidogan yogun bakim uniteleri ucretsiz hizmet verir.

İyiye gitmesine sevindim herşey yolunda çok şükür
Ayrı bir sorum olacak devlete mi gidiyorsun? Yoksa özelde kontrol süresi 10 gün oluyor 11. gün ücret alıyorlar merak ettim
Özele gidiyorum canım ama benim gittiğimde 15 gün kontrol süresi. Genellikle 10 gün oluyor diğer yerlerde

İnaşallah bekler ya sağlıkla gelsin

Sgk lı hastalar 10 gün ama hiç bir sağlık güvencesi olmayan yani cari hastalar 15 gün

Bu ücretsiz işlemleri aslında hastanede doğumdan evvel net sorup not bile etmek lazım

kızlar ben biberon mama ve süt sağma makinesi almadım, şartlandırmak istemedim kendimi aslında ama bilemedim almalı mıyım herkes aldı mı bunları

alacak olursam da ne almalıyım, teşekkürler efendim
Ben de almadım, tamamen senle aynı düşünüyorum.

Bir arkadaşım direk eczaneden aldım çok fiyat farkı da olmuyor dedi.

kızlar ben biberon mama ve süt sağma makinesi almadım, şartlandırmak istemedim kendimi aslında ama bilemedim almalı mıyım herkes aldı mı bunları

Kesinlikle sart degil.
Buyuksehirde yasiyorsan edinmesi cok kolay malzemeler, belki de hic lazim olmayacak bilemezsin...

Ben biberon olarak 3-4 marka kullandim siraliyorum.

Kolik ve anne memesine yakin olanlar;
Tommie Tippee (boyle mi yaziliyor bu kafam karisti)
Pasabahce (cidden)
Lansinoh

Siradan biberon olarak sonradan edindigim ise weebaby (bunda cok guzel bi sekilde tipa cikiyor sasirtici)

Mama olarak,
Aptamil (duz aptamil, dogum yaptigim hastane tavsiyesi idi)
Laktoz ve anne sutu alerjisi cktiktan sonra bebelac lf
6 ay sonrasi hic mama kullanmadim.

Sut sagma makinasi,
Lansinoh manuel (amacim sadece sut cogaltmakti, ama kuvoz anneleri otomatik olanlari tercih etse iyi olur)

Kilo aldıran şeyleri bol bol ye 3 kgyu geçer annesi merak etme
Zamanında sağlıkla gelsin

Beklenen doğum tarihin 5 Eylül, 36+6 olmuyor musun normalde?

Sgk lı hastalar 10 gün ama hiç bir sağlık güvencesi olmayan yani cari hastalar 15 gün

Bu ücretsiz işlemleri aslında hastanede doğumdan evvel net sorup not bile etmek lazım

Aynen belki ekstrasi da vardir, ama hastanelerin ozellikle de ticarethane mantalitesinde olanlarin bu bilgileri paylasmayacagini bildigim icin ben yazayim istedim.

Kızlar nst deyim 10 dk içinde 5 kere sancım çıktı 50 lere bakalım doktor ne diyecek ya kalbim çıkacak çok erken daha
Kuzum bebiş karar veriyor bu süreçlere gelişimi iyi gidiyordu senin bebişin öndeydi inşallah sorun olmaz önemli olan ikinizinde iyi olması güzel düşün

harika, teşekkür ederim bilgiler için dediğim gibi hastane çevresi eczane ve medikal dolu ihtiyaç durumudna alırız hemen ki ben zaten çalışan anne olacağım için illa süt sağma makinesi kullanacağım, onda da manuel olanı mı tercih etmeliyim acaba

Manuel yorucu olabilir o zaman bence canım ama sen bilirsin tabi ki çok bol olursa birini emzirirken diğerinden mochi ile toplayanda var bence zamanla kararını verirsin madem böyle düşündün böyle kalsın

Ya benim amacim sadece sut cogaltmak ve meme yaralari iyilesene dek memeyi rahatlatmakti.

Ama senin amacin sut biriktirmek olacaksa cift pompali elektrikli almalisiniz.

Ya canım zaten o cümleyi söyleyince ben şok oldum , ona her seferinde nst çekelim dedim bana nst anlık bişey dedi çekmedi , boşu boşuna rahim uzunluğuna baktı , rahim uzunluğu iyidi ama benim sancılarım başlamıştı maalesef

Mama bilmem dr doğumdan sonra ne önerir yada süreç nasıl olur ama süt sağma makinesi bence bebek emse bile lazım olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…