2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım senin bebeğin benden de büyüktü, Betül bağçeci hemşire üstüne basa basa bunu demişti, bence için rahat olsun. Ay bende böyle bir totem mi yapsam alarm kurmasam belki 5-6 saat uyur benimki de
Hiç bir zaman alarmı beklemez uyanır çünkü alarmdan önce

Kızlar ben kararlıyım 40 indan sonra gece gündüz ayrımıni öğretip yavaştan uyku düzenine başlayacağım. Umarım başarılı olabilirim bugun kafaya koydum bu uyku düzenlemesini. Ağlayarak vs değil ama şu rutin mutin işlerini usenmeden yapmak istiyorum. Uyku düzeni düşünen var mı

Kızlar acil biri bişey biliyorsa yazarmı , bebeğim akşam saat 8 den sonra 4 kere kaka yaptı ( her zamanki kakasına benziyor ) en sonuncuda hafif koku vardı çok az ama , acaba ishal mi ya ? Bu kadar kaka normal mi
Iyi beslenen bebek her bezde kaka yapar diye biliyorum bizim kızda kakasiz bez yok bna normal geldi bu durum

Ben yapmasından değil yapamamasından korkarım canım, sorun etmezdim ben
Sağolun kızlar o zaman rahat olayım , ha bire peş peşe kaka yapınca korktum , akşamdan beri 5 kez altını değiştim ,4 saate yani , ama normal sarı her zamanki gibi yani

Kızlar acil biri bişey biliyorsa yazarmı , bebeğim akşam saat 8 den sonra 4 kere kaka yaptı ( her zamanki kakasına benziyor ) en sonuncuda hafif koku vardı çok az ama , acaba ishal mi ya ? Bu kadar kaka normal mi
Kuzum bilgim yok ama bence sorun yoktur. Bağırsakları şimdi aktifleşmiştir yediğin bir şeyden filan olabilir. Benimki dün sabah yaptı akşama kqdar yapmadı ben de telaş yaptım wonra akşam 2 3 kere sık sık yaptı.

Ben bilmiyorum nasıl düzene soka bilirim ! Eğer yapa bilirsen çok güzel olur ,

Bgn başladım ishal yapıo dıe bıraktım. Tekrar Baska marka aldık gunde 1 basladım
Ben magnimore plus kullanıyordum doktorun önerisiyle, ağrım sancım olduğunda

Canım biz doktorla hesaplamıştık icmesi gereken miktarı,
Sanırım senle aynı gün ya da yakın günlerde doğum yapmıştık. 10 eylülde; bizim bi yoğun bakım süreci oldu sadece.

Bebeğin doğum kilosuna ve haftasına göre öğünde içmesi gereken miktar 60-66 cc. (8 öğün 3 saatte 1)
Ben memeyi full doluyken ve emdikten sonra sağıp aradaki farktan ortalama olarak içtiği miktarı bulup sonra kalanı mama ile tamamlıyorum.

Ortalama benim iki memeden 70 çıkıyor. Emzirme bittikten sonra diyelim 20 kalmış. Yaklaşık 20 ml mama hazırlayıp veriyorum.

Bunu yapmama rağmen geçtiğimiz hafta kilo alamamıştı ve doğum kilosuna ulaşamadı. Şimdi fazlasını vermeye başladım her istediğinde.

Bence öncelikle içtiği süt miktarını hesapla. Mama vermeye ona göre devam et.

Anne sütü ile besleniyorsa normal canım, sindirimi kolay. Yediklerini bir gözden geçir. Ben mama dışında sütle beslediğimde kakasını kolay yapsın diye yeşillik kimyon vs. Tüketiyorum ve gerçekten sık bir şekilde kaka görüyorum.

Benimki de öyleydi ondan kurmayi birakmistim ilk kez bu kadar uyudu kiz kardeşim de hemşire yenidogan bana 1 ay boyunca max 3 saatte bir emzir demisti ondan öyle korktum seninki benimkinden küçükse alarm i bırakma bence

Sağol canım evet doğru bende papatya çayı falan içtim ondan ola bilir belki

canım bebekler sadece sıvı aldığı için ilk 6 ay boyunca hep sulu kaka yaparlarmış, benim oğlum da 1 saat içinde 3 defa kaka yaptığı olmuştur bağırsak hareketine bağlı bence

Aynen cnm ,bizde kan ter içinde emme çalışmalarına devam ama çok zor ağzını kapatmıyor tutturana kadar göbeğim çatlıyor bırakıncada öyle bağıra bağıra ağlıyor

3 aylik oldugund uyku duzeni veriliyor diye okudum ben o yuzden 3 ayı bekleyecegim

Aynen cnm ,bizde kan ter içinde emme çalışmalarına devam ama çok zor ağzını kapatmıyor tutturana kadar göbeğim çatlıyor bırakıncada öyle bağıra bağıra ağlıyor
Bizde meme tokatlamaya basladi oldu ki hareket ettm ağzından cikti o sinirle kapamiyor da memeyi yaygarayi basıyor eliyle de memeyi tokatlıyor ben dayanamayıp kahkaha atıyorum dayak yiyorum resmen put gibi durmam lazım yoksa yiyorum şamarı

Ben elleri bağlıyorum kundak şeklinde yoksa ittirip duruyor ,zaten yastıkla emziriyorum daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…