2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
bende aynı durumdayım o kadar emzirmeme rağmen sütüm yetmiyormuş, ilk 10 gün mama verip bırakmıştık şimdi tekrar başladık, bebeğim doysun da nasıl olduğu önemli değil, emzir emzir süt artmıyormuş erkek bebek çabuk büyümüyormuş bunlarda artık yalan oldu, sırf bu söylem yüzünden hep büyük kıyafetler aldım 1 aydır 5 takımını evire çevire giydiriyorum diğerleri olmuyor büyük

İnsan mama verirken vicdan azabı duyuyor, sanki bizim yetersizliğimiz gibi ama asla öyle değil. Elimizde olan bişey değil. Bende mama veriyorum. Çabamı da gösteriyorum. Çeşitli arttıran ürünlerle ve 2 yaş sendromu ve aşırı kardeş kıskançlığı olan çocuğuma rağmen emzirmeye çalışıyorum. Ama nasipten ötesi yokmuş...
Sen kaç ml ve kaç defa veriyosun?

Bende öyle 0 3 ay fazla alma küçük takım alma demişlrrdi 3 4 tulumu yıka yıka giy yapıyorum şuanda birşey alsam onuda çok az giycek çünkü
Emzirmek ciddi çaba istiyo herşeye rağmen emmezse yada süt yetmezse gerçekten yapcak bişey yok ya bir sürü mama var piyasada vermek için yani

inan artık vicdan azabı bile çekmiyorum o duruma geldim, emzirip üstüne mamayı verince benden mutlusu yok doymuştur en azından diyorum, ben emzirip üzerine 30 ml yani 1 ölçek mama veriyorum,dr 15 30 arası olabilir dedi , 3 saatte 1 bu şekilde başladık

işte mama verince kıyamet kopuyor sanki bizde biliyoruz anne sütünün önemini ama olmayınca olmuyor yapacak bişey yok, bize doğduğu gibi kan uyuşmazlığından dolayı mama verin dediler ki sütüm yetecek mi yetmeyecekmi belli bile değildi, eşim mahalle baskısına aldanıp mama vermeyelim sütün yeter dedi bende ikna oldum, sonra farkettim tabi ama benim kuruntulu olduğumu abarttığımı söyledi, şimdi sonuç tekrar mamaya döndük , aşırı sinirliyim bu yüzden, kız kardeşim de gitti lohusalık gider ayak tavan bende

Canım bende oğlumda o hatayı yaptım.
Oğluma sütum yetiyordu. Çok da iyi kilo aldı ama bı dönem sutum midesinde rahatsızlık yapmıştı. Annemler kv ler falan mama vereceğimi duyunca kıyamet kopardı. Bir kere çok kötü hasta oldum 3 günlük ilaç kullanmam gerekti sırf mama vermeyeyim diye ilacı içmedim. O acıyla 1 hafta bittim resmen.Aylarca sabahlara kadar bebeğimde bende ağladık...
Ama şimdi kızımda öyle yapmadım. Bir pakette mama aldım eve gelince hazır bulunsun diye ilk 10 gün çok zayıftır diye takviye yaptım hala da arada bir veriyorum

Sıcaklıkları aynı olmalı dedi bana yoğun bakım hemşiresi. Yani dolapta soğuyan süte katacaksan önce soğutman lazım

Sut saklama kosullarini hemsireleriniz illaki anlatmistir ama su meseleyi toparlayalim ucunda minnoslarin can sagligi var sonucta.

Diyelim ki buzluğa sutunuzu koydunuz, buzluk eksi 4 derece, ustune sut eklemek istiyorsunuz, olmaz cunku eksi 4 derecedeki sut kati, ekleyeceginiz sut en dusuk oda sicakligindadir olmaz, koyamazsiniz.

Sutunuz oda sicakliginda ve posette, 3 saat sonunda atmalisiniz. Bu sute ekleme yapmaya zaten ihtiyac duymazsiniz.

Sutunuz buzdolabinda (ortalama 16-18 derece) burada 3 gun tazeligini koruyor. Sutu sagdiniz, ustune eklemek icin sutu en az uc saat buzdolabinin ayni rafina koyun. (Poset gibi asla hava gecirmeyen iki ayri kaptan bahsediyoruz) 3 saatin sonunda iki sutu birleştirip, buzluga atabilirsiniz.

Sutler ayni sicaklikta oldukca birlestirme yapabilirsiniz.

Diyelim ki sut buzdolabindaydi (16-18 derece) ustune sut eklemek icin, disari cikardiniz, oda sıcaklığına geldi, diger sutu ekleyip hemen minige icirin, yoksa cope atin. 3 saatte bozulma kurali bu durum icinde gecerli. Geri buzdolabina koyar sonra iciririm derseniz, gelsin zehirlenme vakasi. Yapmayın.

Ozetle sogukken isitilmis sutu tekrar sogutmayacaksiniz, puf noktası bu. Bu sebeple tuketmeyeceginiz sutu de isitmayin ziyan olur.

Buzluktan ya da buzdolabindan sut cikardiniz, minige vermek icin nasıl isitacaksiniz.
Anne sutu asla atese maruz kalmamali. Sicak su dolu kabin icine sut posetini yerlestirin ılıtın.

Gece sutunuzu ve gunduz sutunuzu farkli farkli işaretlemeyi unutmayin.

Burda bahsettiklerim mama icin gecerli degil. Mamayi hazirladiniz ama minik bitiremedi, 2 saat sonra her saklama kosulu icin soyluyorum, mutlaka atin.

Toz mamalari paketini actiktan en gec 20 gun sonra (paket uzerinde tavsiye edilen tuketim tarihi acilmamis paketler icin gecerlidir) tüketmiş olmalisiniz, bitmemisse atiniz. (20 gun tuketim suresiyle ilgili markalarda farklilik olabilir, paket üzerinde gerekli bilgi vardir kesin)

Bende bibs alıcam avent çok büyük geldi ya tutmuyo onu
Emzik fark yarattımı peki şuan hep beni emmek istiyo uyuyturken fln kullanayım diye alıcam bende
Valla rahatladım doyduğu zaman yada gaz sancısı olduğu zaman emmek istiyordu emziğinde daha kötü oluyordu şimdi emzik veriyorum dünden beri çok rahatladım

Kan uyuşmazlığı bizdede var ama bize hastane mama verin demedi sarılık yükseldi meğer az emziriyomuş bende sağarak atlattık çok yükselmeden ama az mamada verilirmiş mesela hiç vermedik
Bzide biliyoruz anne sütü çok öenmli ama bu süreçte çok zor bu kadar çabaya süt çoğalmıyosa yapcak bişey yok ya verilecek mamada yani
Tek olmak ekstra zor ya 3 gündür bende tekim gündüz uyumama hep meme istemede eklenince bugün psikolojim berbat yani
Sen bizden tecrübelisin süreci daha iyi yönetirsin

Çok güzel anlatmışsınız emeğinize,sağlık. Ben zaten hiç riske atmıyorum. Antalya'dayım oda sıcaklığı burda 30 derece 1 saatten fazla dışarda bekletmiyorum. Birleştirme işine hiç girmedim. Varsın poşet fazladan gitsin bebeğimden önemli değil.

iyi yapıyorsun cidden kimseyi dinlememek lazım

ama ne tecrübe çoçuum el kadar kalmış hala inşallah hep birlikte güzel günler göreceğiz güneşli günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…