2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Geçmiş olsun canım kolay gelsin sana böyle zor olmuş ama Allah beterinden korusun

Ben baktim şimdi PTT 520 lira bankaya gönderildi diyor canım, gidip alabilir miyim?
Melikeben bu para size de yattiysa e devlette şahıs odemeleri yazinca cikiyor, onu bankaya havale etme secenegi de yine sahis odemeleri banka tanimlama kisminda tanimlama yaptiktan sonra transfer oluyor
Mutemetliğe gidip mi söyleyeceğim ben de yani ? Üç kuruş para verecekler doğru düzgün bilgi yok ya.

Bu da doğum yardimi ilk bebek icin 300 tl ve evet bunu kurumunuzun mutemetligine gidip basvuruyorsunuz yaklasik 1 ay sonra yatiyormus.

Cok gecmis olsun lidya, tek çocuk musun sende benim gibi? Annen tez vakitte iyilesir umarım, kilolu mu?

E devlete girip ptt ödemelerine baktınızmı yatmişsa orda yazar. Bana yattı 400 tl ikinci bebeğim oldugu icin 400 yattı ilk bebegime 300 yatmıştı
Teşekkür ederim bebeğim bakayım bende benimmi gidip almam lazım eşimin mi

Geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum anneciğine

Kızlar bu arada emzirme ödeneği de alabiliyorsunuz, e devlete şahıs ödemeleri yazın orda adınıza tanımlanmış oluyor sonrasında para yatacak bankayı girin hesabınıza yatmış oluyor
Bankaya gönderildi diyo ama gelen giden bişey yok 719 tl olduğu görünüyor

Kızlar acil sorum olcak, ben üniversitede sözleşmeli memur olarak çalışıyorum. 32. Haftada izne ayrıldım, yani doğumdan sonra 8 hafta ücretli iznim var. 2 veya 9 Kasım'da iznim bitiyor, sonraki süt iznim nasıl olacak? Bazıları yarım gün geliyor, bazıları günde 3 saat kullanıyor aklım karıştı. Bir fikir birliği var mı bu konuda

Normalde devlet 3 saat izin veriyor. Den ben erken çıkayım dersen. Öğle arasını da eklersen şehire göre 4 yada 3.5 saat yapıyor ona göre erken çıkıyorsu. .(bizde öğle arası yarım saat çünkü) mesai bitiş saatinden geri say.

Örneğin mesai baş. 8.30 1 saat öğle arası mesai bitiş 17.30 ise.. 3 saat

14.30 da işten çıkabilirsin. Ama ben öğle arasında da çalışayım 1 saat daha erken çıkayım dersen 13.30 da çıkabilirsin

Ama müdürler sorun yapmıyorsa insanlar direk öğle arasında gidiyor. Öğleden sonra 1 saat eksik çalışmış oluyor.

Peki bu süt izni ne zamana kadar bilginiz var mı? Mesela 1 yaşa kadar ücretsiz izne çıksak sonra işe döndüğümüzde bu izni kullanabilir miyiz? (Bence 1 yaşta erken, 3 yaşında olsun istiyorum işe dönmek için ama zor gibi )

Doğum izni bittiği gün itibaren maalesef şu 8 haftalık izin bittiğimgibi süt izni başlar ister kullan ister kullanma süre bitince hak biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…