2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım çok geçmiş olsun. Benimkide çok emiyor emdikçe kusuyordu aşırı olmasada her beslenmeden sonra mutlaka 1 2 yemek kaşığı kadar kusuyordu. Doktorumun önerisiyle her ağladığında meme vermek yerine emzik vermeye başladım dün. Dünden beri hiç kusmadı desem yeri. Mide ağzına kadar dolunca fazlasını dışarı atıyor bence, emzik kullanınca hem kendi sakinleşti hem midesi gereksiz yere dolmadı böylelikle kusmadı. Bu arada bizimde gaz problemimizden dolayı doktorumuz bizede sab simplexle bir probiyotik verdi dünden beri kullanıyoruz ama gazda bir değişiklik yok

Herkese merhaba okuyorum genelde ama yazmaya fırsatım olmuyor. Daha kırkımız çıkmadan birde eşim ertelenebilir bir ameliyatı bu hafta oldu. Bir bebek bir 5 yaş ve bir koca bebek eklendi bakım hizmetlerine. Bugün minigimin ilk ay aşısı vardı ASM de kilo takibi yapıldı ve verdiğim 180 CC mama desteğinin yetersiz kaldığını söyledilee. Doktoruda arttır diyordu ben süt için uğraşıyordum boşa çaba demekki. Sağlam ağladım şimdi daha iyiyim 3350 doğmuştu şimdi 3900 normalde bir aydan sonra bir kilodan fazla alması beklenirmis. Hipp mamadan sonra çok ağlıyor diye conformil deniyorum daha iyi gibi. Birde gaz sorunu için mommys bliss gripe water aldım eczaneden büyük kızımda da etki etmişti bunada üzerinde yazdığı kadar vermediğim halde efsane etkiliyor tavsiye ederim

2mizin doktoru da aynı tarz konuşmuş doğru demekki. Ben gıcık olmuştum da her istediğinde neden meme veriyorsun dedi ee öyle dedi doktor başta dedim o yenidoğanken artık gerek yok. Bir şekilde oyalayın. Meme vermeyin emzik verin dedi. Bu çocuk 4 aydan önce doyduğunu anlamaz her verdiğinde alır meme verme emzik ver dedi.. emzik öneren doktor da garip geldi. Kaç saatte bir emziriyorsun ? 34 saatte bir emzir en iyi ihtimalle 2.5 saat dedi. En uzun 20 dakka bir meme diyor.

Ama bugün çok kustu ya.

Eşinin hamileliğinde de desteği yoktu yanlış hatırlamıyorsam. Allah yardımcın olsun.
Bebeğinde toparlayacaktır ilk 1 ay böyle olabiliyormuş kaç cc önerdi doktorun peki?

Çocuğumu emzikten kıskandığıma inanabiliyor musunuz? Baya baya ağladım bir tek bende rahatlayıp susuyoru nerden çıktı bu emzik
Aynı şeyi bende yaşadım çok üzüldüm ama emziğe mecbur başladım aralıksız emdiği için çok fazla kusuyordu idare edemiyordum ağlıyordu
Şimdide acıkınca emziği kendisi ağzından atıyor seninkide öğrenecek hemen anne memesiyle emzik farkını emzikten süt gelmediği için

Eşinin hamileliğinde de desteği yoktu yanlış hatırlamıyorsam. Allah yardımcın olsun.
Bebeğinde toparlayacaktır ilk 1 ay böyle olabiliyormuş kaç cc önerdi doktorun peki?
Yoktu şimdide benden daha lohusa oldu. Basit bir operasyon geçirdi ama ölmüş gibi davranıyor. Bende buna sinirleniyorum çocuğa göre hareket et dedi CC söylemedi ben 60 cc 3 kez çok ağlarsa 4 veriyordum nadir ama artık zarar veriyorum gibi davranıyorlar arttıracağım kabul etmem gerek sanırım beceremedim

Güzel annişler benim bebiş gündüz saat başı emiyor, max 15 dk ama genelde 8-9 dk. Gece de ortalama 3 saat uyuyor yine uyandığında tek meme 15-20 dk (daha uzun) emiyor. Gündüzde bi düzene giremedik. Saat başı emdiğinde uyuyakalıyor (max 10dk) gazını çıkarmaya çalışırken yarımsaat- kırk dk geçiyor ve yine emme saati geliyor. Bu durumda olan var mı?

Birde bugün öğlen 15:00 ten beri sürekli yarım yamalak uyku bile denemez 8-10 dk uyudu uyandı huysuzlandı hep. Derin uyumadı yani. Sanırım son zamanlarda böyle hepimizin bebişleri büyüdükleri için algıları açılıyor demiştiniz, yine de sorayım dedim

Çocuğumu emzikten kıskandığıma inanabiliyor musunuz? Baya baya ağladım bir tek bende rahatlayıp susuyoru nerden çıktı bu emzik
Kızım keşke herhangi birinde bir şeyde sussa keşke emzik tutsa emziği benden daha çok sevse çok şükür bugün soru yok ama dert bulmuşsun kendine

Kızlar bebeklerde ateş kaç olunca riskli olup acile gitmek gerekir kimi yerde 38 kimi yerde 37.5 yazıyor bilen var mı? Bebeğimin biraz ateşi olduğunu farkettim 37.7 çıktı sonra üstünü çıkardım biraz bekleyip tekrar ölçtüm 37 çıktı acile gitmeli miyim?

Bizede başından beri mama verin dediler hem kan uyuşmazlığı vardı sarılık riski yüksekti hemde düşük kiloda doğmuştu ve sütüm çok az geliyordu, çok direndim mama vermemek için ilk 10 günden sonra kestik 1.ay kontrolünde kilosu çok az artmıştı dr tekrar başlattı ama yine dr un önerdiği şekilde vermedim sütüme güvendim, 2 hafta sonra tekrar gittik dr 2 katına çıkardı mamayı , olmayınca olmuyor yapacak bişey yok şimdi hala bile azıcık toparlasa eşim mama verme diyor ama ben aç kaldığını düşünerek veriyorum, hala dr un istediği gibi vermiyoruz o ayrı ama çiş takibini yapıyorum az yapınca direk mama veriyorum, süt için yapmadığım şey kalmadı ki bence besinlerde alakası yok tamamen psikoloji ve hormonlarla alakalı, yetmediğini düşündüm hep ve öyle de oldu, iyi düşünelim iyi olsun bi şekilde doyacak büyüyecek bu bebeler

Biz götürdük yenidoğanken 38 ve üstünü baz alıyorlar, 2 hafta boyunca bebeğimin ateşi 37 lerde olmasına rağmen çocuk dr u önemsemedi 38 ve üstü ateştir dedi, acil dr u da öyle

Ay cnm benim 2 çocukla bunca yoğunluk arasında bizimlede ilgilenmem çok sağol lohusalık ta gerçekten zormuş doğumda tum bildiklerimi unuttum burdan okuyorum bilgiler tazeleniyor geçmiş olsun tekrar

Ateşi varsa acile gitmeyin enfeksiyon kapar 38i geçmediği sürece. Koltuk altına bezini çıkartın bacak aralarına ılık su yapıp bezle silin yada ıslak mendille. Calpol verebilirsiniz 37.2 nin altına düşmezse 6 saatte bir. Ateş dirençliyse 4 saatte bir. Kilosunun yarısı kadar ölçek. 4 kiloysa 2cc gibi. Gece yarım saatte bir takip edin ateş önemli.

Ay cnm ya bizimde eşim ve kv durmadan beslemek istiyor ya aç diyenleri bogasim var bende emsin istiyorum birde pişik oldu mamadan mı halen bilemiyorum gerçekten psikoloji önemli

Memeyi emerken böyle hımm hımm gibi sesler çıkarıyordu bir de onu çıkarmasın mı çok üzüldüm neden kusuyorlar çok emip anlamadım. Hani istediği kadar emzirecektik ten tene temas önemliydi çok üzgünüm ve kimse beni anlamıyor

Benim doktor 37.7 üstü olursa direk gel küçğk bebeklerde ateşi hiç istemeyiz demişyi

Ay cnm ya bizimde eşim ve kv durmadan beslemek istiyor ya aç diyenleri bogasim var bende emsin istiyorum birde pişik oldu mamadan mı halen bilemiyorum gerçekten psikoloji önemli
Ben durmadan emziriyordum ama süt olmayınca ne fayda bizimkiler aksine çok yiyor bu bebe diyorlardı bende ona sinir oluyordum
Bi ara çok kaka yapınca ve bez değişince bizimki de pişik oldu ama hametan 2 güne iyileştirdi bilgin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…