- 2 Temmuz 2023
- 12.175
- 36.547
- 528
Ahahaha cok iyi ya biz 2.bebekten once arabamizi sattik, yenisini de alamadik. Ben eve tikildim kaldim. Ben de öyleydim, Ankara'daki tum hastane ve avmlerin bakim odalarina hakimdim. Hahshs.Cok geçmiş olsun kuzum benim de logusa gerginliği falan kalmadı +regl olup bitti bile :) simdi ben her fırsatta geziyorum bebisimle gezmeye alistim artık bana kardeşim sen avm bebek bakım odasi elestirmeni oldun diyorbebek odası temiz olan avm ler e gidiyor kotu olanlara eleştiri yagdiriyorum
Evet sezeryan oldum canimAhahaha cok iyi ya biz 2.bebekten once arabamizi sattik, yenisini de alamadik. Ben eve tikildim kaldim. Ben de öyleydim, Ankara'daki tum hastane ve avmlerin bakim odalarina hakimdim. Hahshs.
Regl olmana cok sasirdim, sen sezaryenli miydin?
Bu arada tesekkur ediyorum
Kendi annem de olsa aynı evde yaşamak istemem. Anneme canımı veririm ve çok iyi anlaşırız bebeğime de bakar yemeğimi de yapar evimi de toplar. Ama hem buna hakkım olmadığını düşünüyorum şahsen hem de eşimi de düşünmek zorundayım. Tatile gitmek istecez e kadına sen git biz keyfimize bakıcaz. Arkadaşlarla buluşucaz sen evde kal. Ne bileyim salonda seks yapmak isteyebilir insan yani.Ben çok çok kararsızım, annem 2 saat uzaklıktaki bir şehirde, ben gelir bakarım diyor. Ama hem onun konforunu bozmak istemiyorum, hem de her anına tanıklık etmek istiyorum kızımın. Ama çalışırsam 8-12 çalışacağım bir kaç ay. Acaba değerlendirerek mi onu diye düşünüyorum, çok kararsızım çok. Bitmesine de 2 hafta var iznimin
Bezini her emzirme öncesi yada sonrası alıyorum . Birde kakasını yaptığını duyarsam huzursuzsa. Zaman olarak genelde 1-1.5 saatte bir diyelim geceleri de uyandirdigimda . Ama bezimiz bu zamana kadar maşallah diyelim hem çişli hem kakali idi .Yastik dene mutlaka, yastikla düzeltmiyorlar kendilerini. Ben ilk kizda alti ay yastikla yatirdik ki fiziksel olarak guclu bir cocuktu yastiklari yikip donmeyi beceremedi hic.
Simdi bunda da ayni yastiklari kullaniyorum, duzelemiyor.
Mide usutmesi yasiyor olabilir misiniz acaba? Bezi kac saatte bir degistiriyorsunuz? Bir anne, bebeginin kusmasini normal bulmuyorsa buyuk ihtimal haklidir zira.
Evet sezeryan oldum canim
Bugün regl olmuşum. Bir kaç gündürde pembe akıntı vardı.
Lohusalık lafta bitti benim ruh halim hala dalgalı ama sorunum yok iyi hissediyorum bir şeyler olunca tepkilerim ayarsız oluyor.
Dün garip bi gün geçirdim bebeğimle. Sabah kızımı uyutup yan yatırmıştım 15 dk sonra sesini duyup yanına gittim yüzüstü yatmış poposunuda çıkarmış bekliyor öyle. Kendini oynattı devrildi herhalde görüntü hem komik hem korkutucuydu.Destekli yatırıyorum ama destek yetersiz kalmış.
Öğlen civarıda karnına kadar battaniyesini serip yatırmıştım bir baktım kolları içeri sokmuş boynuna kadar çekmiş.
Bonusuda anlatayım hemen.
Akşam çok kavgalı emzirme seanslarından sonra artık doyuramadığı için kendini mama verdim güzel güzel emiyor. (galibaEsila88 biberon sormuştun dr. Browns kullanıyorum memnunum) Mama bitimine yakın gaz ve kaka yapmaya başlamıştı. Maması bitti biberonu çektim genelde ağzından kalan son yudumlarını ağzından dışarı atabiliyor çenesini silmek için ağız mendili rica ettim annemden saniyelik anneme baktıktan sonra kızıma bir baktım Allahım mama burnundan çıkmış kıpkırmızı kocaman zorlanan gözlerle bana bakıyor. Hemen yüzüstü çevirdim pat pat vurunca kendine geldi. Ağladım nolduğunu anlayamadığım için çünkü mememde de boğuluyordu genzine kaçırıyordu ama kendine getiriyordum her seferinde anneme göre bu burnundan gelmesi geğirdiği için olmuş. Bir daha kızımı öyle görmek istemiyorum. Boğazına kaçırıyo öksürüyo kendi kendini düzeltmeye çalışıyo ama bu sefer nefessiz kaldı ağzından burnundan mama geldi bu neydi ya.
Bez cisli halde uzun sure kaliyorsa gobeğe temastan kaynakli midesini usutuyor olabilir diye dusundum, süreyi ondan sordum canimBezini her emzirme öncesi yada sonrası alıyorum . Birde kakasını yaptığını duyarsam huzursuzsa. Zaman olarak genelde 1-1.5 saatte bir diyelim geceleri de uyandirdigimda . Ama bezimiz bu zamana kadar maşallah diyelim hem çişli hem kakali idi .
Yastıkla tekrar bı deniycem canım bakalım nasıl olacak .bebek yastığı yetersiz sanırım
Kaç aylıkken almak lazım acaba bende düşünüyorumKahverengi çemberde diyorsunuz di mi, ucunun kenarlarında minik minik çıkıntılar bende de oluştu bazıları yanlış emmeden oldu. Diğerleri de normaldir diye düşünüyorum hiç sert mi yumuşak mı diye düşünmedim valla
Ben trendyoldan şunu almayı düşünüyorum yorumları da çok güzel, başka rengi de var
Geçmiş olsun kuzum bende yaşadım benzer durumlar cidden çok korkuyor insan o nefes alamadıkça senin nefesin kesiliyor git gideBugün regl olmuşum. Bir kaç gündürde pembe akıntı vardı.
Lohusalık lafta bitti benim ruh halim hala dalgalı ama sorunum yok iyi hissediyorum bir şeyler olunca tepkilerim ayarsız oluyor.
Dün garip bi gün geçirdim bebeğimle. Sabah kızımı uyutup yan yatırmıştım 15 dk sonra sesini duyup yanına gittim yüzüstü yatmış poposunuda çıkarmış bekliyor öyle. Kendini oynattı devrildi herhalde görüntü hem komik hem korkutucuydu.Destekli yatırıyorum ama destek yetersiz kalmış.
Öğlen civarıda karnına kadar battaniyesini serip yatırmıştım bir baktım kolları içeri sokmuş boynuna kadar çekmiş.
Bonusuda anlatayım hemen.
Akşam çok kavgalı emzirme seanslarından sonra artık doyuramadığı için kendini mama verdim güzel güzel emiyor. (galibaEsila88 biberon sormuştun dr. Browns kullanıyorum memnunum) Mama bitimine yakın gaz ve kaka yapmaya başlamıştı. Maması bitti biberonu çektim genelde ağzından kalan son yudumlarını ağzından dışarı atabiliyor çenesini silmek için ağız mendili rica ettim annemden saniyelik anneme baktıktan sonra kızıma bir baktım Allahım mama burnundan çıkmış kıpkırmızı kocaman zorlanan gözlerle bana bakıyor. Hemen yüzüstü çevirdim pat pat vurunca kendine geldi. Ağladım nolduğunu anlayamadığım için çünkü mememde de boğuluyordu genzine kaçırıyordu ama kendine getiriyordum her seferinde anneme göre bu burnundan gelmesi geğirdiği için olmuş. Bir daha kızımı öyle görmek istemiyorum. Boğazına kaçırıyo öksürüyo kendi kendini düzeltmeye çalışıyo ama bu sefer nefessiz kaldı ağzından burnundan mama geldi bu neydi ya.
Sütten kapmış olabilir ne yazık ki evet .Ben ilkinde 6.ay regl olmuştum. Sezaryenli diger anneler siz regl oldunuz mu? Sezaryenle cabuk regl olmanin alakasi var mi merak ettim :) ses edin.
Ay kuzum benim ya, benim bu minik de cok boguluyor. Hele ki biberonla, malum hastanedeyken mama vermek zorunda kaldik.
Her mama verme seansimiz stresli o sebeple kullanmadigimiz biberon kalmadi, bizi en son MAM marka biberon kurtardi. Ama dogru biberon basligi ve dogru tutus onermisti. Bogulan bebeklerin daha dik tutularak beslenmeleri gerektigini soylemisti.
emzirme bogulmalarini da yontem degistirerek duzelttim.
Bez cisli halde uzun sure kaliyorsa gobeğe temastan kaynakli midesini usutuyor olabilir diye dusundum, süreyi ondan sordum canim
Ya belki gereksiz masraf olarak gorebilirsin ama yan yatis yastiklari var e bebekte falan, iki tane rulo yastik ortadan kumasla birbirine bagli bebegi arasina yatiriyorsun. Gormussundur muhtemelen. Bizim reflu yataginda oyle yastiklarimiz var yataga cırtla bağlı.
Ama misafirlikteysek de iki tane sert yastigin arasina sıkıştırıp yatiriyorum ben.
Aramizda hemsire, doktor, saglikci varsa bu sorum kendisine;
ben buyuk kiz hastalanmadan tam iki gun once sut aldigim sutcu gelmedigi icin baska bir sutcuden sut aldim. Yani sut kaynagimiz degisti.
Bu yeni sutcunun sutunden rota kapma ihtimalimiz var mi?
Yani sutcu pis elleriyle sağım yaptiysa o sutteki rota ben kaynatmis olmama ragmen sag kalip kizima gecmis olabilir mi?
Doktorumuza nasil bulasmis olabileceğini sordugumda anlattigi sebeplerin hicbiri bize uygun degildi zira, bugun de aklima bu geldi. Biz dun o sutcuden yine sut aldik tadi guzel diye. Butun komşular da onlardan alinca guvenmistim bir daha yuzlerine bakmam. Gideyim yaptiklarimi dokeyim. Cok sinirliyim su an.Sütten kapmış olabilir ne yazık ki evet .
Ahhaha ya o kadar haklısın kiKendi annem de olsa aynı evde yaşamak istemem. Anneme canımı veririm ve çok iyi anlaşırız bebeğime de bakar yemeğimi de yapar evimi de toplar. Ama hem buna hakkım olmadığını düşünüyorum şahsen hem de eşimi de düşünmek zorundayım. Tatile gitmek istecez e kadına sen git biz keyfimize bakıcaz. Arkadaşlarla buluşucaz sen evde kal. Ne bileyim salonda seks yapmak isteyebilir insan yani.ve benim gördüğüm anne yada kayınvalide hiç farketmez çocuğa baktığı zaman söz hakkı doğuyor haklı olarak her şeye karışıyor yüz göz olunuyor benim görüşüm bu tabi umarım hayırlısı olur hakkınızda
Maddiyata ve bakıcıya bağlı benim işe dönme olayı :) maddi olarak sıkıntı çekmezsek 2 yıl ücretsiz izin kullanmak istiyorum. Bakıcı bulmak da sıkıntı uzak bir şehirdeyiz ne annem gelebilir ne kv gelebilir. Küçücük bebeği de hiç tanımadığım bakıcıya bırakmak istemiyorum. Çok zor kararlar yaa inşallah tek maaşla çok iyi geçinebiliriz.Kızlar günaydın, çalışan anneler; işlere geri dönecek misiniz, yoksa sonuna kadar ücretsiz izin hakkımı kullanirim mi diyorsunuz?
Aynı durumdayiz, k.validem zaten uzak bir şehirde çalışıyor gelemez. Annem iki saat uzaklıkta gönüllü gelmeye ama ben kararsızım. Büyük konusmuyorum ama bakıcı ihtimaller arasında bile yok şuan benim için.Maddiyata ve bakıcıya bağlı benim işe dönme olayı :) maddi olarak sıkıntı çekmezsek 2 yıl ücretsiz izin kullanmak istiyorum. Bakıcı bulmak da sıkıntı uzak bir şehirdeyiz ne annem gelebilir ne kv gelebilir. Küçücük bebeği de hiç tanımadığım bakıcıya bırakmak istemiyorum. Çok zor kararlar yaa inşallah tek maaşla çok iyi geçinebiliriz.
ben olmadım olanlara da çok şaşırdım bu kadar erken olunuyor mu yaBen ilkinde 6.ay regl olmuştum. Sezaryenli diger anneler siz regl oldunuz mu? Sezaryenle cabuk regl olmanin alakasi var mi merak ettim :) ses edin.
Bizde kirkini evde çıkartıp 42. Gün spa ya gidicez randevuyu aldık şimdiden . Ben 20> günden beri tayt giyorum öğlen giyip akşam cikariyorum azaldı katman
Normalde ısı ile mikroplar ölür diye biliyorum ama bilemedim şimdiDoktorumuza nasil bulasmis olabileceğini sordugumda anlattigi sebeplerin hicbiri bize uygun degildi zira, bugun de aklima bu geldi. Biz dun o sutcuden yine sut aldik tadi guzel diye. Butun komşular da onlardan alinca guvenmistim bir daha yuzlerine bakmam. Gideyim yaptiklarimi dokeyim. Cok sinirliyim su an.
Acaba sikayet mi etsem, nereye edecegim gerci bilmiyorum.
Ben bugün 2. Adetimi oldum. İlki daha az gelmişti bugün normal zamanki kadar gelmedi ama yine de geldi.ben olmadım olanlara da çok şaşırdım bu kadar erken olunuyor mu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?