2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Valla iyi kafayı yemiyoruz bu düşüncelerle analık ne zor yaa

Kızlar acile gittik dayanamayıp çok ağlıyordu. Bebeğimin ateşi evde 37.7 çıkarken hastanede 36.7 çıktı. Doktor solunumuna baktı birde röntgen çektirdi. Aşırı gaz birikmiş huzursuzluğu ondan dedi lavman yaptırdı. Ama tamamen içindeki gazı boşaltamadı istersen biogaia veya bitkisel gaz damlaları kullanabilirsin dedi. Sizin var mı kullandıklarınız biz metsil kullanıyoruz ama çok da bir faydası yok sanki.

Geçmiş olsun cnm metsil le aynı etken maddede sab simplex var daha etkili onu almanı öneririm kızımda çok kullandım şimdi oğlum içinde aldım

Selam kızlar nasılsınız bizde durumlar şöyle benim sütüm baya azaldı eşim mama aldı artı bestlak aldım bestlak la arttı biraz sütüm mamaya ihtiyaç kalmadı derken bugün sinir stres etti eşim beni kv kp faktörleri yüzünden ve süt yine azaldı

Ay cnm benim 2 çocukla bunca yoğunluk arasında bizimlede ilgilenmem çok sağol lohusalık ta gerçekten zormuş doğumda tum bildiklerimi unuttum burdan okuyorum bilgiler tazeleniyor geçmiş olsun tekrar
Tesekkur ederim. Ya evdeyken temizlikti, yemekti oydu buydu bittikten sonra vaktim kaldiysa, uykum da yoksa geliyorum buraya. Calismayi biraktigimdan beri kendimi ise yaramaz hissediyordum. Bana iyi geliyorsunuz.
O seslerden neden rahatsiz oldun ki? Mutlu sesler degil miydi? Benim kizlar da emerrken cok himmmlardi ama ben severim o sesleri, "oo cok lezzetli meme" diyorlar bence :) tabi sesler mutluysa.
Canim tabiki istedigi kadar emzireceksin ama sutun fazlaysa sulu kismi coksa bebegine gereksiz yukleme yapiyorsundur. Ilk 3-4 dklik kismi sağabiliyorsan sağ bebegini oyle emzir, sutunun faydali ve daha tok tutan kismini emsin.
Canim sütünün azaldigini doktor mu soyledi, senin kendi dusuncen mi? Neden boyle dusundun bi anlatir misin, yanlis giden birsey varsa duzeltmeye calisalim?

Ayrica su kv kp meseleleei yuzunden karisinin uzulmesine ses edemeyen adamlari da dövesim geliyor. Sen onlari bosver, tak kulakligini gec odana duymazdan gel, hickimse miniginden ve senden kiymetli degil, sana sikica sariliyorum.

Sevgili NewMamaa kauçuk ya da silikon bir emzik senin kızınla arandaki bağı senden alamaz. O hala senin kokuna ihtiyaç duyuyor, hala seninle rahatlıyor. Emzik onun emme refleksini rahatlatmak, ani ölüm riskini azaltmak ve uykuya dalışınu kolaylaştırmak için var. O senin rakibin değil senin hatta sizin yardımcınız. Böylelikle kızın kusmayacak sen üzülmeyeceksin kızın açlığını tokluğunu sana daha iyi gösterebilecek. O sesleri de kendisini sürekli besleyip kusmasına gerek burakmadığın için teşekkür gibi düşün. Nasıl memende bunu yapıyorsa simdi de yine sana boyle tesekkur ediyor ya da bu refleks kaynaklı bir ses ve bu yuzden yapıyor senş de hala seviyor diye düşün. Emzik ona senin sıcak kollarını, kokunu veremez. Emzik onu 9 ay taşımadı uğrunda squat yapmadı emzik senin yardımcın. Olaya bu sekilde bakmaya calıs.

Canım damlalar bence 10 gün sonra etki gösteriyor, biz de sab simplex ve Bio Gaia kullanıyoruz 2 haftadır. Son birkaç gündür rahatladı.

Kilo için yazmak istedim.
Bir de ben de mama + süt ile besliyorum bebeğimi önce emdiği kadar emiyor sonra 2 ölçü mama yapıyorum bazen hepsini içiyor bazen hiç bazen de bırakıyor, kilo doğduğumda 3325ti bir ay sonunda tam 4060 oldu ama 400 gramı son 2 haftada almıştı (bugün tam 40 günlük)

Toplamda 700 gram almış oldu sizin minnos gibi hemen hemen,
Diyeceğim su bize doktorumuz son 2 hafta için kilo alım hızı çok fazla dedi. Günlük 25-30 gram alıyorsa bebeğin sağlıklıdır. Bize mamayı azaltmayı söyledi mesela neredeyse sizinkine benzer durumda.

Bence farklı bi doktorun da görüşünü al, İstanbuldaysan doktorumuzu tavsiye edebilirim gerçekten mükemmel biri.

Su emzik sevdirmenin bir yontemi varsa gencler bana da bir deyiverin. Emzige cok ihtiyacim var

Günaydın kızlar benim birkaç sorum olacaktı

Bebeğim gecenin ikinci yarısında uyurken kafasını sağa sola çeviriyor hızlı hızlı ve sürekli mırıldanıyor. Gaz olabileceğini düşünerek masja ve bacaklarını hareket ettiriyoruz ama fayda etmiyor.

Ve ikinci sorum 2 aylık olacağız şu an için onunla konuşma ve şarkılara eşlik etme dışında hiç aktivite yapamıyorum. Vicdan azabı çekiyorum artık hiç ilgilenmiyorum diye. Oyun halısında yatmak istemiyor. Kitap okumayı daha denemedim bile sürekli kucakta hareket halinde olmak istiyor. Yapılan yemeği bile yiyemiyorum ve kendimi çok beceriksiz, yetersiz hissediyorum. Çoğu zaman sakin bir çocuğum var ama yinede yapamıyorum. Siz neler yapıyorsunuz yapmak için uğraşayım

Ayy nasıl iyi geldi mesajın var ya. Çok iyi anlamışsın beni canım vallahi neyi nasıl düşüneyim ben de şaştım iyice. Analık vallahi de zor billahi de zor. Beni anladığın ve güzel mesajın için teşekkür ederim

Bestlak ile birlikte rezene+kimyon çayı öneririm umarım tekrar düzene girer sütün, sütüm azaldı düşünceside etkiler

Bez değişiminde sakin olduğu zamanlar zeka kartlarını başını çevirdiği yöne koyuyorum inceliyor, sakinliği devam ederse kartları elime alıp takip ettiriyorum bazen çıngırak ile sese tepki veriyor mu diye kontrol ediyorum daha sonra altına destek koyup yüzüstü durmasını sağlıyorum bazen kafasını kaldırıyor etrafına veya kartlara bakıyor bazende hoşlanmıyor devam ettirmiyorum, kitap okumayı daha 2 kere yapabildim, tamamen bebeğimin ruh haline göre mümkün oldukça yapıyorum, omzumuza veya dizimize bize bakmayacak şekilde koymakta tummy time olarak geçiyor canını sıkma yavaş yavaş düzene oturtucaz her gün bebeklere bunları yapmak kolay olmuyor huyları çok değişken

Ben bi yerde okumustum emzirirken kendinizi memelerinizden bol bol süt akiyormus gibi düşünün kendinizi memeden akan süt deniz olmuş ve siz orda gunesleniyormussunuz gibi düşünün diyordu bi seminerde kullaniyorlarmis ve böyle düşünen kadınların memelerinden süt akmaya basliyormus bi öyle yapsana canim emzirirken belki faydası olur sen bak yetmediğini dusunmussun hep öyle olmuş bir de onun tam tersini yap

Benim aklıma takılan bazı şeyler var internete bakınca sinirimi bozdu

Bıngıldak kontrolü yapıyorum son günlerde bazen normal bazen hafif inmiş oluyor ama çökük değil sebebi nedir?

Aptamil gaz yapınca kestim ve akşamları aç kaldığını düşünürsem sma veriyorum. Kakası turuncu pütürlüden yeşil köpüklüye döndü anlamı ne bunun gazla mı çıkartıyor? Bir de artık kaka yaparken kızımın ıkınarak çıkarttığını görüyorum

Bebeğimin genital bölge temizliğine dikkat ediyorum ama iç taraftaki beyazlıklar nedir? Sürekli temizlemekte sakınca var mı?

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim. Ben zeka kartlarını alıyorum anlatmaya çalışıyorum. Renk, desen onu çağrıştıran şeyleri anlatıyorum. Bolca kelime duysun diye sanırım sıkıyorum o yüzden biraz az yapıyoruz. Uyandığı zaman çok stres oluyorum ya avutamazsam ağlarsa diye önce bu duyguyu aşıp zamanın keyfini çıkarmam gerek kendim de psikolojik danışmanım ama teoride kalıyor bazı şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…