- 21 Temmuz 2020
- 5.332
- 9.275
- 198
Amin amin 2 çocukla ihtiyaç olmasa çağırmazdımAllah kolaylık versin pes...
Allah sabır versinAhahah doğru dedin valla dener filan :)
Geldi benim kv bu arada başladı sınavım bana sabır dileyin
Buyuk kizlarimiz yasit biliyorsun ve ben pedagog destegi aldim bu surecte.
Kaynanan buyuk cocugunun ozguveni ile oynuyor boyle yaparak, ayrica sevilmedigini, tercih edilmedigini hissettirerek gelecekteki iliskilerini etkiliyor.
"Ben kucugu seviyorum, buyugu sevvmiyorum."
"Kucuk geldi senin pabucun dama atıldı."
"Kucuk bebek o yuzden ona sevgi gosterecegiz, sen ablasin anlayis goster"
Gibi cumleler yasak dedi bana.
Esine soyle kendisini durdursun, o durdurmuyorsa sen durdur. Daha yeni kaza gecirmis cocuga sunlar söylenir mi! Cok kizdim, eskilerin su cahilligi beni benden aliyor. Biz bunlarin elinde iyi manyak olmamisiz diyorum bazen.
Ben regl 8 aylıkken olmuştumBen ilkinde 6.ay regl olmuştum. Sezaryenli diger anneler siz regl oldunuz mu? Sezaryenle cabuk regl olmanin alakasi var mi merak ettim :) ses edin.
Ay kuzum benim ya, benim bu minik de cok boguluyor. Hele ki biberonla, malum hastanedeyken mama vermek zorunda kaldik.
Her mama verme seansimiz stresli o sebeple kullanmadigimiz biberon kalmadi, bizi en son MAM marka biberon kurtardi. Ama dogru biberon basligi ve dogru tutus onermisti. Bogulan bebeklerin daha dik tutularak beslenmeleri gerektigini soylemisti.
emzirme bogulmalarini da yontem degistirerek duzelttim.
Bez cisli halde uzun sure kaliyorsa gobeğe temastan kaynakli midesini usutuyor olabilir diye dusundum, süreyi ondan sordum canim
Ya belki gereksiz masraf olarak gorebilirsin ama yan yatis yastiklari var e bebekte falan, iki tane rulo yastik ortadan kumasla birbirine bagli bebegi arasina yatiriyorsun. Gormussundur muhtemelen. Bizim reflu yataginda oyle yastiklarimiz var yataga cırtla bağlı.
Ama misafirlikteysek de iki tane sert yastigin arasina sıkıştırıp yatiriyorum ben.
Aramizda hemsire, doktor, saglikci varsa bu sorum kendisine;
ben buyuk kiz hastalanmadan tam iki gun once sut aldigim sutcu gelmedigi icin baska bir sutcuden sut aldim. Yani sut kaynagimiz degisti.
Bu yeni sutcunun sutunden rota kapma ihtimalimiz var mi?
Yani sutcu pis elleriyle sağım yaptiysa o sutteki rota ben kaynatmis olmama ragmen sag kalip kizima gecmis olabilir mi?
Aa ben şokBen bugün 2. Adetimi oldum. İlki daha az gelmişti bugün normal zamanki kadar gelmedi ama yine de geldi.
Dün gece feci ağrım vardı ağlaya ağlaya emzirdim ve sıcak su torbası koydum hep, düğüm düğüm olmuştu memem elimi bile süremiyordum, sağdım ama süt gelmedi ve tıkanmıştı sıktığımda bile süt gelmiyordu masaj yapa yapa ve sıcak uygulama yaparak gelmesini sağladım, çare bol bol emzirmek maalesef sütün geliyorsa tekrar sağman gerekiyor, ciddi bi enfeksiyon yoksa ilaç vermiyorlar zaten bol bol emzirme ve sağma öneriyorlarKızlar ben dün göğüsle ilgili sıkıntımdan dolayı doktordan randevu almiştım, gece göğsümun alt kısmında da sertlikler elime gelmeye başladı ve bebeği hemen emzirdim gittim uzun zaman sonra da gogsumu sağdim rahatladı göğsüm.
Ve tabi ki doktor randevumu iptal ettim
Sabahtan beri sağ göğsümde bir ağrı başladi. Durdugum yerde süt akıp duruyor sızlıyor. Yine elime alt kısımdaki şişlikler geliyor. Onceden bebek emdiginde diğer göğsümden süt akardı evet, ama sabahtan beri durduk yerde akıyor damla damla.
Mastıt başlangıcı mı sizce bu durum? Çözüm onerileriniz neler
Sen oldun mu kuzum regl bende olmadım dahaAa ben şok
Bezin islakligindan öyle olması çok mantıklı hiç öyle düşünmemiştim aklıma da gelmezdi açıkçası daha bir dikkat etmem lazım sağol canımBen ilkinde 6.ay regl olmuştum. Sezaryenli diger anneler siz regl oldunuz mu? Sezaryenle cabuk regl olmanin alakasi var mi merak ettim :) ses edin.
Ay kuzum benim ya, benim bu minik de cok boguluyor. Hele ki biberonla, malum hastanedeyken mama vermek zorunda kaldik.
Her mama verme seansimiz stresli o sebeple kullanmadigimiz biberon kalmadi, bizi en son MAM marka biberon kurtardi. Ama dogru biberon basligi ve dogru tutus onermisti. Bogulan bebeklerin daha dik tutularak beslenmeleri gerektigini soylemisti.
emzirme bogulmalarini da yontem degistirerek duzelttim.
Bez cisli halde uzun sure kaliyorsa gobeğe temastan kaynakli midesini usutuyor olabilir diye dusundum, süreyi ondan sordum canim
Ya belki gereksiz masraf olarak gorebilirsin ama yan yatis yastiklari var e bebekte falan, iki tane rulo yastik ortadan kumasla birbirine bagli bebegi arasina yatiriyorsun. Gormussundur muhtemelen. Bizim reflu yataginda oyle yastiklarimiz var yataga cırtla bağlı.
Ama misafirlikteysek de iki tane sert yastigin arasina sıkıştırıp yatiriyorum ben.
Aramizda hemsire, doktor, saglikci varsa bu sorum kendisine;
ben buyuk kiz hastalanmadan tam iki gun once sut aldigim sutcu gelmedigi icin baska bir sutcuden sut aldim. Yani sut kaynagimiz degisti.
Bu yeni sutcunun sutunden rota kapma ihtimalimiz var mi?
Yani sutcu pis elleriyle sağım yaptiysa o sutteki rota ben kaynatmis olmama ragmen sag kalip kizima gecmis olabilir mi?
Ben diyet yaparken toparlayıcı tayt almıştım .Korseli tayt mi normal tayt mi canım, link atar mısın
Resmini çektim bakalım canım süt kesiği gibi kalıntıları var doktora göstericem bakalımSalon Kadini Tekrar geçmişler olsun büyük kızın kilosunu hızlıca toparlar inşallah yeter ki iyi olsunlarda sen güzelce beslersin evlatlarını.
Ben bir süredir mamayı bırakmıştım ama 3 gündür akşamları 1 biberon olacak sekilde geri başladım. Kızım geceleri güzelce emiyor ama gün içinde özellikle akşamları devamlı kavga halinde emiyor. Elleri kolları asla durmuyor saçlarımı yoluyor o denli zor durumdayım kızım beni dövüyor helppp. Kavga etmeden güzelce emmeye geri dönerse bende mamayı hemen kesicem çünkü doyuramıyor kendini illa sütümü emsin diyemiyorum ne kadar moralim bozulsada. Pozisyonlardan bahsetmişsin hafif yatar pozisyonda, yan yatarak ve normal kucakta bağdaş kurarak devamlı değişimli bebeğimin rahatına göre emziriyorum ama hırsından çıldırıyor haliyle direne direne en son mama veriyorum.
septembrmom 2.5 tog giydiriyorum sabaha karşı 18-19 derece oluyor ev. Sınıra yakın görev yapıyor eşim buraya daha doğalgaz ve internet alt yapısı gelmemiş. Full elektrikli sobada yakamıyorum geceleri korkuyorum bir şey olur diye. Emzirirken sorun olmuyor pozisyonunu ayarlarsan daha rahat edersin belki.
MaviHayallerim Benim kızım doğduğu ilk günler itibariyle devamlı kusuyor. Gazını mutlaka alıyorum ama alsamda faydasız her emzirme sonrası hatta uyuyup uyandığında bile ve bez değişirkende kusuyor. Bu kusmalar peynir ve yoğurt gibi bazen kusma peşine hıçkırık tutuyor. Doktora ben göstermiştim kusmuğunu normal demişti sende foto çekebilirsen çekip göster için rahat etsin. Detaylı bilgi vermişler zaten burada ama korkma doğal süreçleri bebişlerimizin.
Canım önlük çok aldım ama yatarken yandan kustugu için omuz kısımları kirleniyor ön değil .önlüğü yan taksam hangi omuzun batacagi belli değil . Bende özele gidiyorum o konuda şanslıyız wp dan yazıyoruz cvp veriyorCanim bizim kız da her gaz çıkarma esnasında süt fazlasini kusar eğer önlük takmazsam gunde 4 kere üstünü degistirdigim oluyo kustugunda gelen sıvı miktari fazla olması midesi büyüdüğü için dedi bana hemşire olan kardeşim + kusmugu kokmuyorsa ateş yoksa korkma o doydugunu anlamiyor fazlasini kusuyor dedi eğer kusmuk kokuyorsa midesini usutmus demekmiş onu yatirmadan mutlaka gazını cikar ki yattığında kusmasin +dr unuz özel hastanede ise numaralarını isteyin kizlar ben aldım var numarası böyle aklınıza bisey takıldığında hemen video çeker atarsiniz
Yatarken önlük takmıyorum canim ben Allah korusun ağzına alir emer onu boğulur diye ben sadece kucakta uyanıkken ya da gözümün önünde sabahları uyurken yan çevirip koyuyorum gece yatirmadan önce omzumda gaz çıkarıyorum üstüm afedersiniz totoma kadar kusmuk oluyoCanım önlük çok aldım ama yatarken yandan kustugu için omuz kısımları kirleniyor ön değil .önlüğü yan taksam hangi omuzun batacagi belli değil . Bende özele gidiyorum o konuda şanslıyız wp dan yazıyoruz cvp veriyor
Anneniz gelirim diyorsa bu imkanı kullanın bence yarım gün çalışmak gibi avantajınızda var. Benim böyle bir şansım olsa sanırım bir yaşından sonra anneme baktırırdım hem biraz büyümüş olur.Aynı durumdayiz, k.validem zaten uzak bir şehirde çalışıyor gelemez. Annem iki saat uzaklıkta gönüllü gelmeye ama ben kararsızım. Büyük konusmuyorum ama bakıcı ihtimaller arasında bile yok şuan benim için.
Gecinebilir miyiz evet, ama hem biraz farklı bir ortamda olmak, sosyalleşmek için hem de bebeğime maddi olarak daha çok imkan sağlamak için çalışmak istiyorum. Bir yandan da yarım gün bile olsa bırakıp gidebilir miyim onu bilmiyorum..
Yarin kontrolu var mutlaka soracagim bunu hepimize lazim bi bilgi.Bezin islakligindan öyle olması çok mantıklı hiç öyle düşünmemiştim aklıma da gelmezdi açıkçası daha bir dikkat etmem lazım sağol canım
Sütle ilgili de kaynatirken mikroplar ölüyor canım öyle bişey olmaz ama sagim yapılan hayvan hastalıklı ise kaynatsan da hastalık geçer .
Normalde ısı ile mikroplar ölür diye biliyorum ama bilemedim şimdi
Amin amin 2 çocukla ihtiyaç olmasa çağırmazdım
Allah sabır versin
'Kaynanan buyuk cocugunun ozguveni ile oynuyor boyle yaparak, ayrica sevilmedigini, tercih edilmedigini hissettirerek gelecekteki iliskilerini etkiliyor.' katılıyorum öyle bir şey olmasın diye büyüğüyle ilgileniyorum sarılıp öpüyorum sürekli.ama devam ederse çatıcam.kızım kimseye gidip sarılmaz sırf bu yüzünden 1 yaşından beri bu kız beni sevmiyor diyip duruyor hatta geçen ay misafirliğe gittik orda milletin içinde diyor.o sevip sevmemeyi bilmez dedim belki de sen sevmiyorsundur dedim öyle şey mi olur kızın kendini sevdirmiyor hem kardeşi ufak ondan daha çok sevilir diyor
Ben regl 8 aylıkken olmuştum
Yok canım olmadım dahaSen oldun mu kuzum regl bende olmadım daha
Bana kalsa en erken 2-3 yaş, gönlümden geçen 4-5 yaşa kadar çalışmamak. Ama böyle bir imkan var mıdır bu kadar uzun süre ücretsiz izin verirler mi bilmiyorum. Arkadaşın dediği gibi her anına tanıklık etmek, ben büyütmek istiyorum. Özellikle ilk 3 yaş anne ile ayrılmaması bence çok önemliKızlar günaydın, çalışan anneler; işlere geri dönecek misiniz, yoksa sonuna kadar ücretsiz izin hakkımı kullanirim mi diyorsunuz?
Yaa maşallah ne güzelKızlar dün kirkimiz çıktı ve spaya gittik. Aile fotoğraf çekimi de vardı, çektirdik. Fotoğraflar bugün elime ulaştı ve ben siyah giymeme rağmen hala göbeğim bariz belliYandan fotografimda 3 aylık falan hamile gibi görünüyorum canımı sıktı bu durum. Korse kullanmıyorum, sanırım geç kaldım kullanmak için. Sezeryan dikisimin üzerindeki göbek katmanı nasıl gidecek
Benim bebeğim banyoda çığlık çığlığa ağlayan bir bebek, gitmeden önce o günüm kötü geçmesin diye gitmekten kaç kez vazgeçtim, spa sahibine durumu ilettim. Merak etmeyin çok sevecek dedi ve bir cesaret gittik. Suya girdiği an sus pus oldu. Bacaklarını hareket ettirdi çok eğlendi bence. Hiç aglamadi. Beni çok şaşırttı. İnşallah her ay gitmeyi düşünüyorum. Bence kesinlikle bir şans verin. Su sıcaklığı çok idealdi. Ortam sicakligi da çok iyidi hiç usumedi bebeğimBana kalsa en erken 2-3 yaş, gönlümden geçen 4-5 yaşa kadar çalışmamak. Ama böyle bir imkan var mıdır bu kadar uzun süre ücretsiz izin verirler mi bilmiyorum. Arkadaşın dediği gibi her anına tanıklık etmek, ben büyütmek istiyorum. Özellikle ilk 3 yaş anne ile ayrılmaması bence çok önemli
Yaa maşallah ne güzelgöbek katmanı zamanla gider hiç dert etmeyin. Bizde gitmek istiyoruz kırkımız çıktıktan sonra da korkuyorum üşütürsek diye. Ortam ve su sıcaklığı nasıldı? Ağladı mı hiç korktu mu sudan bebiş?
Bende de olmuştu geçti 1hafta sonraKızlar benim sağ memede kahverengi alanda sertlikler elime geliyor, yani lifimsi yapılar ama bazıları çok sert kitlemsi. Yarın genel cerrahiden randevu aldım diğer memede yok, yaşayan var mi bunu
Yaa ne güzel çok sevindim sizin ve bebişinizin adınaBenim bebeğim banyoda çığlık çığlığa ağlayan bir bebek, gitmeden önce o günüm kötü geçmesin diye gitmekten kaç kez vazgeçtim, spa sahibine durumu ilettim. Merak etmeyin çok sevecek dedi ve bir cesaret gittik. Suya girdiği an sus pus oldu. Bacaklarını hareket ettirdi çok eğlendi bence. Hiç aglamadi. Beni çok şaşırttı. İnşallah her ay gitmeyi düşünüyorum. Bence kesinlikle bir şans verin. Su sıcaklığı çok idealdi. Ortam sicakligi da çok iyidi hiç usumedi bebeğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?