Tam olarak 5. Hafta videosunda gördüm, sizin hafta geçmiş olabilir tabi de, umarım boyle bişeydir sadeceGerçekten Allah sizden razı olsun, bazen bir doktorla konuşuyorum gibi hissediyorumBen hep hamileliğimdeki kontrolüme bile giderken not alırdım, gerçekten insanın kafası rahatlıyor bende tavsiye ederim. Bu listeye göre şimdi yeniden notlar alıcam çok ama çok teşekkür ederim, arkadaşın dediği gibi çocuklarınız çook şanslı
Ay şansa Sivastayız ve ilk ay kontrolüne Osman Gönülal’ a gittik. İkinci ayda muhtemelen ona gideceğiz. Hangi videosu ben bir bakayım. Akşam huzursuzluğu daha mantıklı geldi kulağıma kolik gibi sürekli susmayan ağlama yok çünkü çok şükür.
Susmayan ağlama yok çok şükür mesela karnı ağrıyor gibi ağlıyor saat yönünde masaj yapıyorum emzik verince de susuyor hatta uyuyor. Sadece 19:00-23:00 arası mı desem emmiyor aslında emmek istiyor ama bi yeri ağrır gibi ağlıyor bende muhtemelen gaz sancısı olduğunu düşünüyorum. Doktor gazlı bi bebek olduğunu söyledi 10/8 demişti hattaama neden son 2 gündür akşamları oluyor onu anlamadım. Yediğim birşey gaz yaptı desem, aynı saatlerde başlar mı ağrı? Bakalım inşallah bi çözebilirim bu sorunu
Ay yine osman gönülal ın alerji videosu vardı nasıl beslenileceğini anlatıyordu. Bi arkadas da yazmıs da paketli ürünlerin de içindekilere bakmak gerekiyormus, hoca da detaylı anlatıyordu. Bem de iyice osman gönülal fan club oldumKızlar dün kızımı gastroentolojiye götürdüm ancak yazabiliyorum. Süt alerjisi mi yoksa laktoz intoleransı mı henüz belli değil.
Relaktaza devam edeceğiz, her emzirmede verebilirsin dedi. Karnı çok şiş olduğu için karın ultrasonu ve idrar tahlili istedi. Birde ben 3 hafta boyunca süt süt ürünü ve dana eti yemeyecekmişim. Sakın kaçamak yapma sonuçlar yoksa bizi yanıltır dedi. 3 hafta sonra kontrolümüz var, muhmelen kesin tanı o zaman konacak.
Benim için zorlu zamanlar başladı canım daha şimdiden sütlü tatlılar ister oldu
Kızlar sizinde bilginiz olsunTweetiy NewMamaa @DusunceBulutu
Ben emerken uyuyakalınca gogusten cekip omzuma alıyorum gaz cıkarma pozisyonunda ama sabit oturarak patpatla uyutuyorum. Bazen popoya vurmalı pışpışla uyuyor. Bazen kucakta emzik, beyaz gürültü, müslin örtü ve pışpışla uyuyor. Bazen sallanan sandalyede hafifce sallanarak omuzda uyuyor. Bazen slingde bazen anakucagında. Ama yuxde 60 1.si yuzde 30 2.si yuzde 10 diğer yöntemlerŞüküryapıldı hiç bu kadar sevinceğimi düşünmemiştim yani
Bebekleri nasıl uyutuyosunuz ya 0 3 ay düzen olmaz diye benim bir rutinim yok ama en başından beri kucakta gezdirince dalmayı çok seviyo
Ben artk kucakta zorlanıyorum kolum ağrıyo slinge koyuyorum dalıyo orda ayakta hiç sallamadım alışır diye ama geneldede slingte uyutmak en kolayıma gelen yani diğer türlü beşiğe koysam sallasam fln çok uzun sğrede dalıyo bazen dalmıyo hatta
Daha kısa sürede nasıl uyutcaz ya hep böylemi olcak hep kucaktamı yatcak yani
Normal elektrikli ev süpürgesi ile mi çekiyorlar mişYa bunu kendimize yapar miyiz, ben feristahi gelse süpürgeyle çektirmem burnumu. Bir de trendyolda en çok satılanlar arasında.
Yok zaten çok uzun zaman değil. Uyurken bile sesini dinliyorum ama 3 saate alarm kuruyordum. O kadara gerek yok anlamında dedim. Biraz daha onun ses çıkarması beklenebilir.Bence çok küçükler.
Hem açlık hem alt temizliği için uzun süre bırakılmamalı diye düşünüyorum.
Memede emerken uyumuyor mu benimki hep öylr uyur, slinge koyduğumda anında uyuyo ama uykusu çok hafif çıkardığım gibi uyanıyor sıpa
Bize de dr artık uyandırmayın dedi 5 saate kadar uyuyabilir dediHappykids uygulamasında günlük gelişime bakıyordum. Artık bebeğinizi gece beslenme ve alt temizliği için rahatsız olmadığı sürece uyandırmayın diyor. Geçen bir arkadaş da demişti daha uzun süre dayanabilir diye. Bunu doktora soran oldu mu?
Aynen benımkıde kucakta uyuyo reflü yatagına koydugum an başlıyo ıkınmaya mıkıardanmayaŞüküryapıldı hiç bu kadar sevinceğimi düşünmemiştim yani
Bebekleri nasıl uyutuyosunuz ya 0 3 ay düzen olmaz diye benim bir rutinim yok ama en başından beri kucakta gezdirince dalmayı çok seviyo
Ben artk kucakta zorlanıyorum kolum ağrıyo slinge koyuyorum dalıyo orda ayakta hiç sallamadım alışır diye ama geneldede slingte uyutmak en kolayıma gelen yani diğer türlü beşiğe koysam sallasam fln çok uzun sğrede dalıyo bazen dalmıyo hatta
Daha kısa sürede nasıl uyutcaz ya hep böylemi olcak hep kucaktamı yatcak yani
Bize de dr artık uyandırmayın dedi 5 saate kadar uyuyabilir dedi
Aynen benımkıde kucakta uyuyo reflü yatagına koydugum an başlıyo ıkınmaya mıkıardanmaya
Kolik olduğunu bende düşünmüyorum kesintisiz ağlaması yok çok şükür. O kiraz çekirdeği kemerini hep gördüm de işe yarar mı emin değildim bir bakayım onaEstafurullah canim benim.
Yalniz 41 gunluk olduguna gore 5.haftadasiniz, kolik yanlis bilmiyorsam 3.haftada basliyor (tabi iddia etmeyim gec baslamasi da olasidir muhtemelen)
Kolikse isiniz zor, ama her kolik bebegin kendini iyi hissettigi birseyler olabiliyor. Baba kucagi, anne sesi, elektrik supurgesi sesi, sallanma, karanlikta dolasma, bebek arabasiyla / arabayla dolasma gibi.
3-4 haftada 1 ayni gun oluyorsa muhtemelen buyume atagi.
Gazli bebekmis de zaten. Kiraz cekirdegini deneyin. Bele kemer olarak takilinca hem gazi aliyor hem de bebeklerin o sıkıştırılma ihtiyacini torpuluyor.
Gaz damlası sormuştum Osman Gönülal’a herhangi bi damlanın gaza iyi geldiğini görmedim dedi vermedi bize mesela. Kolik videosunu izlemiştim çok şükür bizde olduğunu düşünmüyorum.Bu gazdan bilmem neyden kurtulamıyoruz ya 2 damla kullanıyorum yok.. çocuk kıvrım kıvrım kıvranıyor hala...
Kolik için haftada en az 3 gün 3 saat ağlaması lazım canım ve kolik başlama haftasını geçtik. Kolik olsa inan anlarsın. Kuzenim de vardı da.. hiç bir şekilde susmazdı başlayınca. Yinede not ql doktora söylersin.
Osman Gönülal'ın hafta hafta videoları var onlara bakabilirsin bir de kolikle ilgili de vardı.
Osman Gönülal videosunda 5 saat aç kalsa bi sorun olmaz diyordu artık şeker depolamaya başlamışlarHappykids uygulamasında günlük gelişime bakıyordum. Artık bebeğinizi gece beslenme ve alt temizliği için rahatsız olmadığı sürece uyandırmayın diyor. Geçen bir arkadaş da demişti daha uzun süre dayanabilir diye. Bunu doktora soran oldu mu?
Yaa çok geçmiş olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. Umarım hiç biri yoktur da sadece 3 hafta diyet yapar; sonrasında gayet rahat devam edersiniz inşallahKızlar dün kızımı gastroentolojiye götürdüm ancak yazabiliyorum. Süt alerjisi mi yoksa laktoz intoleransı mı henüz belli değil.
Relaktaza devam edeceğiz, her emzirmede verebilirsin dedi. Karnı çok şiş olduğu için karın ultrasonu ve idrar tahlili istedi. Birde ben 3 hafta boyunca süt süt ürünü ve dana eti yemeyecekmişim. Sakın kaçamak yapma sonuçlar yoksa bizi yanıltır dedi. 3 hafta sonra kontrolümüz var, muhmelen kesin tanı o zaman konacak.
Benim için zorlu zamanlar başladı canım daha şimdiden sütlü tatlılar ister oldu
Kızlar sizinde bilginiz olsunTweetiy NewMamaa @DusunceBulutu
1000₺, sonraki 10 gün kontrol ücretsiz. Aklınıza birşey takılırsa whatsaptan soruyorsunuz kendisi dönüyor gün içinde. Biz çok memnun kaldık.Merhaba bizde sivastayiz da muayene ücreti ne kadar osman gonulal ın
Ay bi çekinerek gittim videolardan görünce bi tuhaf oluyor insanOsman hoca videolardaki gibi mükemmele yakın mi ya merak ettim
aynılarını yaşıyorum zaman zaman hatta mememi evire çevire emiyor bütün hırsını mememden çıkarıyor ardından çok hafif gaz çıkarıyor tam rahat çıkaramıyor anlıyorum gazdan olduğunuBaşlarda memede dalıyodu şimdi gazdan sanırım 1 haftadır fln memede sakinlemiyo ya hep kavga eder gibi yani emerken bile ağzından çıkarıyo sürekli slingte çok rahat uyuyo benm ama yatağa koyduğumda bi 10 dk ya uyandırıyo kendini hareket edip ıkınmaktan fazla ıkınıyo ya bu ara aşırı taktım buna
Aynen bizimde hep var gaz uyanık oldugu heran emecek yada kucakta gezcez hoplıcaz zıplıcaZNormaldede gaz sorunu var mı peki bizde hep gaz var ya çok sık emiyo ondanda sanırım böyle
Bence de bu damlalar işe yaramıyor bu bir süreç ve çekeceğiz mecbur.. benim doktor bugün telefonla 2 damlayı da kes dedi yeni bir damla söyledi onunda yorumlarına güvenemedimKolik olduğunu bende düşünmüyorum kesintisiz ağlaması yok çok şükür. O kiraz çekirdeği kemerini hep gördüm de işe yarar mı emin değildim bir bakayım ona
Gaz damlası sormuştum Osman Gönülal’a herhangi bi damlanın gaza iyi geldiğini görmedim dedi vermedi bize mesela. Kolik videosunu izlemiştim çok şükür bizde olduğunu düşünmüyorum.
Osman Gönülal videosunda 5 saat aç kalsa bi sorun olmaz diyordu artık şeker depolamaya başlamışlar
Yaa çok geçmiş olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. Umarım hiç biri yoktur da sadece 3 hafta diyet yapar; sonrasında gayet rahat devam edersiniz inşallah
Evet ya hiç hijyenik gelmiyo o süpürge borusuna bile dokunmakNormal elektrikli ev süpürgesi ile mi çekiyorlar mişben anlamadım
Vayy ne güzel ya biz istanbulda soru sormaya korktuğumuz doktorlara ne paralar döküyoruz. Her ay Sivasa mı getirsek napsak osman hoca muay. Etmiş olur.. çok şanslısınız sevindim sizin adınıza1000₺, sonraki 10 gün kontrol ücretsiz. Aklınıza birşey takılırsa whatsaptan soruyorsunuz kendisi dönüyor gün içinde. Biz çok memnun kaldık.
Ay bi çekinerek gittim videolardan görünce bi tuhaf oluyor insanAma tıpkı göründüğü gibi insana güven veriyor işini layıkıyla yaptığı çok belli. Baştan tırnağa kadar muayene etti; muayene sırasında soru sorulmasını istemedi ses kaydı yapabilirsiniz dedi. Bayağı detaylı muayene ettiğinden her şeyi söylüyor zaten soru sormuyorsunuz sonrasında oturup sorularınızı cevaplıyor; kafama takılan birşey olursa mesela youtube deki videosunu izlememi söyledi. Allah razı olsun çok sevaba giriyor YouTube sayesinde; her konu hakkında videosu var; rabbim böyle işini seven, özverili doktorların sayısını artırsın inşallah
Evet onunlaNormal elektrikli ev süpürgesi ile mi çekiyorlar mişben anlamadım
Evet ya hiç hijyenik gelmiyo o süpürge borusuna bile dokunmakNormal elektrikli ev süpürgesi ile mi çekiyorlar mişben anlamadım
Orta kulak iltihabi demeyelim de bir kulak enfeksiyonu olabilir. Yikarken kulagina su kacirmissinizdir.Benim de bir sorum olcakti
Kızım ağlarken bir iki kere kulağını tuttu. Anne iç sesim "kesin orta kulak iltihabı geçiriyor olmalı" diye aşırı evham yaptı. Bunun belirtileri neler, sadece kulak tutmayla belli oluyor mu bu
Zeytinyağı konağı yumuşatması için banyo öncesinde sürüp bekletip öyle yıkamak öneriliyor.Kızlar aranızda bebeğinde konak oluşan var mı? Kızımın kafa derisinde sarı renkli çok fazla sivilce gibi oluşumlar var. Doktorumuz bunların konağa dönebileceğini söyledi konak şampuanı verdi. Zeytinyağı uygulamasıda yapılabiliyormuş galiba.
Konak başlangıcı bu şekilde mi oluyor?
Ne zaman geçer zeytinyağı nasıl kullanılır işe yarar mı bilen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?