- 18 Kasım 2022
- 1.035
- 2.176
- 53
- 38
Canım uyku düzeni 4. Aydan sonra diyorlar ama bilemedim belki yapanlar vardırKizlaaaar benim bebeğim uykuyu pek sevmez ama akşam 20.00 da bir uyuyasi tutar 3 saat uyur. Hatta çoğu akşam banyo bile yaptırmamam kaldiramam. Gece de kuş tüyü gibi uykusu.
Ben bu akşam uykularını iptal etmek ya da azaltmak istiyorum ki gece rahat uyusun. Zorla uyandırmak istemiyorum burnuna dokunuyorum konuşuyorum ışığı açıyorum tık yok. Bu saat düzenlemesini nasıl yapabilirim ya, bu uykusunu gece uyusun istiyorum
Eldivenler işe yaramıyor maalesef çıkıyor çoraplari çıkaramıyorlar. Ama tif tiflenen çorap olmasın canim çünkü ağızlarına götürüyorlar ya ağzına girer yün parcasiEvet ya elleri buz gibi oluyor minnoşumun bi de aynen benimki de kolunu hep yukarı kaldırıyor , çorap mantıklıymış bende giydireyim
2. Aydan sonra veriliyor diyen var sanırım her doktor farklıYok o kadar küçük bebeğe burun spreyi verilmez. Sf ile temizlemek onerilir. Burun açıcı spreyler erişkinlere bile zararlı. Recete edildiginde 10 günden fazla kullanma denir.
Kuru tutarsanız iki üç günde geçirirmiş. Hamazinc kullanabilir Geçmezse travazol kullansın dedi. Islak mendil kesinlikle kullanmasın asidik oluyor iyice yakıyor çocukları dedi.Kuzum hametan mavi pişiği kaç günde geçirirmiş? Geçirmezse travazol yerine ne önerir eşin:)
Sağol canım ss qldım şimdi ptesiye kadar şamd verdim pişiğe ve hametana olmazsa yeni çözüm düşüncem. Her alt değiştirmede kesin kurutup havalandırığ sonra sürüyorum kremi bakalımKuru tutarsanız iki üç günde geçirirmiş. Hamazinc kullanabilir Geçmezse travazol kullansın dedi. Islak mendil kesinlikle kullanmasın asidik oluyor iyice yakıyor çocukları dedi.
Canım ben daha önce çalıştığım diyetisyene sordum 4.ayınız bitince öneriyoruz dedi. O yüzden bekleyeceğim.
Ben de abur cubur tüketiyorum mecburen yaa, emzirmekten acıkıyorum. Eskiden böyle değildim. Yemeklerde bile zor duyuyorum.. ara öğün de genelde abur cubur ;((
Ne yapıyorum peki sizce? Bebek kucağımdayken squat
Doğurduk diye squat girl olmayı bırakacak değiliiz dimilidyadgn
Canım biz geçen hafta cumartesi pazar pazartesi yaşadık emziği yok ettim çünkü kv gizli gizli veriyordu arkamdan yakarım bu emziği dedim en sonunda sakladım, ve meme kazandı şu anda emzik bizzat benim napalım ben yorulayım da yeter ki o sütümü içsin, baştan gaz sancısından dedim sütümü sıktım sağ göğüsten bazı deliklerden fışkıyor çünkü bazen ona mı sinir oluyor dedim yok pazartesi işe gittim 4 saat geldim normalde saldıran çocuk memeyi 2 çekiyor bırakıyor basıyor yaygarayı, direndi ağladı tabi biraz yorulduk ama mecbura kaldı şimdi yine memeye düştü çok şükürYa kızlar meme reddi mi oluyor qcaba korkuyorum.. bu akşam yine huzursuz memeyi biraz emiyor başlıyor ağlamaya kavga ediyor memeyle... sonra sakinlesin diye emzik veriyoruz onunla sakinliyor uyuz oluyorum.. eskiden memede sakinleyen çocuk şuan coşuyor emziği verince susuyor
Gazı var annesi bitmeyen gaz39+5 te doğum yaptım hiç yazamadım buraya.bebeğim 1aylık oldu.benim bebeğimde memede kıvranıyor aglıyor bazen tutmuyor. Kendini perişan ediyor. Gazını da çıkartıyorum anlayamaıypruö nesi var acaba
Kız benim yaptığım da 5 adetcanim dr bana 3 ay spor yasak dedi sezeryan olduğum için +spor yapinca sütte asit mi ne oluyormuş ondan dolayı yasakladı ben sadece evde ev isleri koşturuyorum ama aralıktan sonra tabiki squat girl gelecek geri
Ben zaten emzik vermek istemeyen biriydim geçen hafta doktor verdirdi. Hafta içi gündü hiç vermedim sadece gece uyumqdan verdim. Hafta sonu eşim sağolsun bana çok destek oluyor bebişe bakıyor sözde hemen emzik ağzına.. bugün fazla verdikCanım biz geçen hafta cumartesi pazar pazartesi yaşadık emziği yok ettim çünkü kv gizli gizli veriyordu arkamdan yakarım bu emziği dedim en sonunda sakladım, ve meme kazandı şu anda emzik bizzat benim napalım ben yorulayım da yeter ki o sütümü içsin, baştan gaz sancısından dedim sütümü sıktım sağ göğüsten bazı deliklerden fışkıyor çünkü bazen ona mı sinir oluyor dedim yok pazartesi işe gittim 4 saat geldim normalde saldıran çocuk memeyi 2 çekiyor bırakıyor basıyor yaygarayı, direndi ağladı tabi biraz yorulduk ama mecbura kaldı şimdi yine memeye düştü çok şüküremiyor üstüne kafasını yaslıyor gülüyor sevinçten ağladım ilk düzgün emdiğinde pes etme azcık aç kalsın dönecek emziği de sakla, meraklanma düzelecek yarım gün sürmedi emziği atınca
Benim eşimin beden eğitimi öğretmeni +pilates antrenör u olduğunu biliyodu acaba abartır da bana ağır spor yaptırır diye mi ole dediKız benim yaptığım da 5 adetbebeğin gazı çıksın diye yapıyom bi sayfada önermişler :)
Bu arada Ben de sezeryan oldum, benim doktor mekik çekme 1 yıl onun dışında her şeyi yapabilirsin dedi.
Reflusu olabilir cok paralel duz emzirdigimde benim kız da aynısını yapiyo emdiği süt ağzına geliyor diye dusunuyorum hafif kafası yukarda ayakları aşağıda olacak şekilde emzirdigimde emmeye devam ediyor ya da gaz molası veriyorum gaz çıkarıyor tekrar devam emmeye ara ara yapıyor onu bir de meme de süt bittiğini ağlayıp memeye vurmaya başlayınca anlıyorum diğerine geciriyorum onu istahla emiyorBen zaten emzik vermek istemeyen biriydim geçen hafta doktor verdirdi. Hafta içi gündü hiç vermedim sadece gece uyumqdan verdim. Hafta sonu eşim sağolsun bana çok destek oluyor bebişe bakıyor sözde hemen emzik ağzına.. bugün fazla verdikbenim bebe çok emiyor gaz oluyor diye emzik ver demişti doktor. Qma emzikten mi oldu şuan gazlı diye mi 2 gecedir sorun yaşıyoruz anlamadım. Dün bu kadar değildi memeyi emmek istememesi huzursuzdu ağlıyordu da bu gece daha kötü oldu sanki. Yada ben öyle yorumluyorum bilmiyorum. Ulan bu gazlar memeye gelince mi gelyordq kızıyor memeye emziğe kızmıyor..
Ayy orasını bilmem kuzum sana neden öyle demiş. 40 kontrolüm de sordum.. öyle dedi.. ama doğumdan sonra hastaneden çıkarken de bana bir şeyin yok filan diyordu ağrım vardı onu söylemiştim gel beraber çömelelim dedi çömeldil tamam sıkıntı yok bunu yaptıysan sıkıntı yok demişti. Rahat biraz yaniBenim eşimin beden eğitimi öğretmeni +pilates antrenör u olduğunu biliyodu acaba abartır da bana ağır spor yaptırır diye mi ole dediçünkü ben doğumdan 1 hafta sonra kontrole gittiğimde bütün kiloların gitmiş benden gizli sana eşin spor mu yaptırıyor dogru söyle demisti eğer öyle dediyse senin dr kuzu ben esneme tarzi hafif hafif baslayayim kilo kalmadı bende ama en azından sıkılasirim squatla guzel popo yapmistim bari onu devam ettirelim biz ki o göbekli halde gunde 40 squat yapiyoduk ey gidi günler eyyy
Zaten 1 dakika emmeden ağlıyor vuruyor ki sütün bitme imkanı yok. Dediğin gibi ben de kafa yukarda emziriyorum kusma yaşadığımız için dikkat ediyorum ona. Bugün emziği çok verdi eşim ya ondan oldu kesin kafası karıştı.. yada atağa 1 hafta önce girdi bileyorum..Reflusu olabilir cok paralel duz emzirdigimde benim kız da aynısını yapiyo emdiği süt ağzına geliyor diye dusunuyorum hafif kafası yukarda ayakları aşağıda olacak şekilde emzirdigimde emmeye devam ediyor ya da gaz molası veriyorum gaz çıkarıyor tekrar devam emmeye ara ara yapıyor onu bir de meme de süt bittiğini ağlayıp memeye vurmaya başlayınca anlıyorum diğerine geciriyorum onu istahla emiyor
Olabilir ben 2 gunlukten beri emzik veriyorum ondan artık o kadar ayırt ediyor ki açken ağzına emzik verdikçe atıp atıp ağlıyorZaten 1 dakika emmeden ağlıyor vuruyor ki sütün bitme imkanı yok. Dediğin gibi ben de kafa yukarda emziriyorum kusma yaşadığımız için dikkat ediyorum ona. Bugün emziği çok verdi eşim ya ondan oldu kesin kafası karıştı.. yada atağa 1 hafta önce girdi bileyorum..
Ben 25 derecede kolsuz atlet + patikli tulum +müslin örtü örtüyorum tek kat. 24 falansa müslini 2 kat yapıyorum 23se penye battabiye örtüyorum. Üşüyen arkadaşların aksine ben de aşırı terliyorum ve sanki o da sıcaklıyormuş gibi geliyor bana. Su owli falan rahat olsa 0.5 tog benim ayarım. Bazen giydiriyorum onu da. Kendim de atletsiz ince pijama ve orta kalın pike ile yatıyorum yeter gibi geliyor uyanmıyor da hiç. Dunya saglık orgutu uyku için 20 derece sıcaklık, oturma odası için 22 23 derece sıcaklık oneriyor, hatta 24 ve usty tehlikelidir diyorlar 20de şapka eldiven penye ustu muslin falan örtüyorum benYorgan mi kullaniyorsunuz
Ben 26 derece odada penye battaniye örtüyorum üstüne sadece
Bi de obur hametanı denesene. Maviyi kullandıysqn sarıyı, sarıyı kullandıysan maviyi yani. Cunku herkes farklı hametandan verim almış.Ben hametan aldım sizlerden duyup ama bakalım 2 günde değişim yok. Ptesi geçmezse salı
nrandevu aldım
Emzikle memeyi ayırt ediyor olabilir mi? Mesela benim kızım da sadece emmek ve uyumak istiyorsa göğüsümde aglıyor ve kendini geri atıyor emzik verince susuyor. Ama acıktı ya da susadıysa ya da süt akışını dert etmiyorsa uyumadan önce göğüste takılıyor hatta emzik emmek istemiyor.Ya kızlar meme reddi mi oluyor qcaba korkuyorum.. bu akşam yine huzursuz memeyi biraz emiyor başlıyor ağlamaya kavga ediyor memeyle... sonra sakinlesin diye emzik veriyoruz onunla sakinliyor uyuz oluyorum.. eskiden memede sakinleyen çocuk şuan coşuyor emziği verince susuyor
Bu arada bizim de geçmeyen geçiyormuş gibi olup tekrarlayan pisigimiz var pzrtssi dr randevusu var soracağım kullanmadığım kalmadıBen hametan aldım sizlerden duyup ama bakalım 2 günde değişim yok. Ptesi geçmezse salı
nrandevu aldım
Canım o sadece nemlendirici değil mi nasıl iyi geldi şaşırdım. Ben de salıya aldım randevu geçme düzelme olmazsa gideceğim bakalım..Bu arada bizim de geçmeyen geçiyormuş gibi olup tekrarlayan pisigimiz var pzrtssi dr randevusu var soracağım kullanmadığım kalmadı
Ilk mustela ile başladım ( hiç bi ise yaramadı)
Sonra fito+mustela yaptım ( geçer gibi oldu gecmedi)
Hametan mavi +sudocrem kullandim yine ayni sadece yangisini aldı
Su an int okuduğum ve sasirdigim arko krem tüplü olanı kullaniyorum 2 gündür duzeldi ilginç bi sekilde
Ha birde kardesimin söylediği antibiyotikli bi krem vardi 2 kerede geciriyormus ama ben onu son cAre bıraktım inatla kullanmıyorum
Altını surekli değiştiren ve ıslak mendil kullanmayan biri olarak söylüyorum arko krem gerçekten iyi geldi yeşil tüplü krem
Maviyi biraz daha kullanayım değiştireyim doğru dedin. Bence seninki de pişik canım. Çok karıştırmışsın şimdi hangisi yaptı düşün dur..Ben 25 derecede kolsuz atlet + patikli tulum +müslin örtü örtüyorum tek kat. 24 falansa müslini 2 kat yapıyorum 23se penye battabiye örtüyorum. Üşüyen arkadaşların aksine ben de aşırı terliyorum ve sanki o da sıcaklıyormuş gibi geliyor bana. Su owli falan rahat olsa 0.5 tog benim ayarım. Bazen giydiriyorum onu da. Kendim de atletsiz ince pijama ve orta kalın pike ile yatıyorum yeter gibi geliyor uyanmıyor da hiç. Dunya saglık orgutu uyku için 20 derece sıcaklık, oturma odası için 22 23 derece sıcaklık oneriyor, hatta 24 ve usty tehlikelidir diyorlar 20de şapka eldiven penye ustu muslin falan örtüyorum ben
Bi de obur hametanı denesene. Maviyi kullandıysqn sarıyı, sarıyı kullandıysan maviyi yani. Cunku herkes farklı hametandan verim almış.
Bir de sorum var, poponun ortasında kakadan sonra kırmızılık var bir de bugun baby turco, prima, molfixi karıştırarak kullandım, ıslak mendil de mavi unibaby oldu hangisinden bilmiyorum ama o yuzundeki kırmızı isilik gibi beneklerden birkaç tane de poposunda var. Bu pişik başlangıcı mıdır? Acil molfix ve baby turco ıslak mendik ve mustela saldırısı mı yapayım cocuguma
Emzikle memeyi ayırt ediyor olabilir mi? Mesela benim kızım da sadece emmek ve uyumak istiyorsa göğüsümde aglıyor ve kendini geri atıyor emzik verince susuyor. Ama acıktı ya da susadıysa ya da süt akışını dert etmiyorsa uyumadan önce göğüste takılıyor hatta emzik emmek istemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?