2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Vallahi abartısız söylüyorum, sen bu grup için resmen bir lütufsun

Hergün senden yeni şeyler öğreniyorum, minnettarım

Bu post beni üzdü helvalar tahin pekmezler çikolatalar tatlılar nasıl bırakayım hiç bir ley yoksa lokum yiyorum:) lohusalık beni tatlıya düşürdü ) ama benim pişik bez değişikliğinden oldu.

Vallahi abartısız söylüyorum, sen bu grup için resmen bir lütufsun

Hergün senden yeni şeyler öğreniyorum, minnettarım
Estafurullah baktim herkes ayni seyden dertli, şekersiz birkac gunu denemekten bi zarar gelmez diye hatirlatayim dedim.

Bu arada karbonhidrat sutunuzun besleyiciligini dusuruyor bilginiz olsun, yani bebeginizin aldigi kilo iyi beslenmekten degil, bos siskinlik oluyor karbonhidratla beslenince. Dietisyenle calisiyorum 3 haftadir, emziren anne dietimde karbonhidrat sadece baklagil ve ekmekten geliyor.
Bu post beni üzdü helvalar tahin pekmezler çikolatalar tatlılar nasıl bırakayım hiç bir ley yoksa lokum yiyorum:) lohusalık beni tatlıya düşürdü ) ama benim pişik bez değişikliğinden oldu.
Hangi bez pisik yapti??? Hemen iceriklerine bak, bebene ne zarar veriyor ogren, o icerikli islak mendillerden de uzak dur. Hatta mutlaka bizle de paylas, olur mu?

Ben de diyete baslamak istiyorum ya, hakkaten aşırı tatli tüketiyorum, reçel vs sevmeyen ben her sabah kahvaltıda ekmeğe banip yiyorum bir dur demem lazım

Ben de diyete baslamak istiyorum ya, hakkaten aşırı tatli tüketiyorum, reçel vs sevmeyen ben her sabah kahvaltıda ekmeğe banip yiyorum bir dur demem lazım
Hic hic uzulme, lohusalik cilginlik oyle 40 gunde falan da gecmiyor, ne zaman anne duzenli uykularina tekrar kavusur, ne zaman ruh hali ota moka aglamayacak kadar duzelir lohusalik o zaman biter. Lohusayken de yedigine ictigine dikkat etmek zor, hele hele seker seven biriysen sekere gomulmemek cok zor bu surecte.

Kafan rahatlasin, baslarsin dietine

Deneyecen de pişik oluyor ya napacaz bi sleepy denedim pişman oldum
Sadece birimizin bebeği pişik olcak o da her beze atlayan benimki fjfkf. Cok cok hafifti zaten erken mudahale ettim diye düşünüyorum. Bugün molfix bez, yeşilmarka pişik kremi ve unibaby ıslak mendili denedim artma olmadı demek ki ıslak mendilden değil diye dusunuyorum yarın deneyecegim yine. Ben sucu primaya atmaya cok hazırım bakalım.
Uyumadığında yanına uzanmayı denedin mi hiç? Ben korkuyordum onermiyor bazı kişiler riskleri var diye ama birkaç denedim oyle cok daha rahat ve uzun uyuyor. Yerine koydugumda uyandıgı zamanlarda bizim yatakta bana yakın bir şekilde rahat uyuyor. Bir de sling ya da kanguru hem uyumasını hem temas etmesini sağlayabilir seviyorsa zaten denemişsindir de.

Bendeeee

Tahin pekmezim, fındık ezmem, nutellam ve reçellerim bitsin bi daha almicam üstelik gün içinde yediğim kuru incir kuru kayısı vs de cabası ha bir de kuru dut eklendi , sütüm artsın diye dubaya dönüşcem yakında ki artışta yok valla kescem bunları da yemeyi yaa

Prima kullanıyorum çoğu zaman pişik kremi kullanmaya bile ihtiyaç duymuyorum o derece iyi geliyor bebeme kupkuru tutuyor

39+5 te doğum yaptım hiç yazamadım buraya.bebeğim 1aylık oldu.benim bebeğimde memede kıvranıyor aglıyor bazen tutmuyor. Kendini perişan ediyor. Gazını da çıkartıyorum anlayamaıypruö nesi var acaba
Emerken cis/kaka yapiyor olabilir, sut fazla/az geliyor olabilir, gaz sancisi olabilir takip edip ona gore onlem alabilirsiniz

Birbirimizi motive edelim diyete baslayinca Bir de benim boyum 1.78, kilo almak hiç yakışmadı

Düzenli uykulara takriben/genel olarak ne zaman kavuşuruz acaba

Yanıma çok yatırmadım ama slingte uyuyo sadece ordanda çıkarıp yerine yatırdığımda her zaman uyumaya devam etmiyo

Bugün 2 kilo çilek alıp reçel yapan, şimdi yarın için yaptığım yemeğin tadına bakarken bir tabak yiyen ben. Diyet diyen güzel arkadaşlarım tebrik ederim sizi canı gönülden
Canım senin kilo durumun nasıl, yani aynada kendini görüşün Ben kendimde her şeyi yiyebilirim hakkı görüyordum ama artık yok

Son doktor kontrolumuzdeki bilgileri hepiniz ile paylasmak istedim.. takipte oldugumuz doktor izmirdeki en iyi doktorlardan biri, sadece kakadan bile teshis koyabiliyor.. Maya 1 hafta icinde almasi gereken kilodan biraz az almis, reflusu kusmasi var ve ben biraz yediklerime dikkat ediyordum, kotu beslenmemin sonuclari malesef sute yansimis sutun fazla olmasi degil kaliteli olmasi gerekiyormus, bunun icin de beslenmeye dikkat etmek.. yapmami istedigi seyler;
1) gunluk sivi alimi 2-3 litre olacak ama bunun 1 litresi su olacak tamami su olmayacak cunku cok su icmek sutu sulandiriyor ve sut yagli olmuyormus besin degeri azaliyormus, tazyik de sulu sutlerde daha fazla olurmus. Balli ihlamur, elma suyu, meyve suyu, komposto tuketmeliymisim.
2) sutun kalitesini arttiran ikinci sey protein, her ogunde mutlaka protein almali, ara ogunlerde hic birsey yapamiyorsam kasar ve lor peyniri tuketmeliymisim
3) bol yesillik dereotu marul
4) bebek gazli degilse borulce
5) aci, baharat, cikolata, kahve, paketli gida tuketmemeliymisim
6) tahin helvasi, sutlu tatli ozellikle sutlac ve son olarak regl donemlerinde daha fazla sekerli seyler tuketip, kahvaltida tahin pekmez yemeliymisim, regl olunca sutun kimyasi bozuluyormus..
Bebek ile ilgili soyledikleri;
1) bebegi sicak hasta yapar o yuzden sicaga alistirma terletme, hergun banyo yapsin usutmez
2) bebek bezini ilk 3 ay degistirme ayni marka ile devam et, mumkunse poposunu her bez degistermede yika, kurula ve poposunun deligine pisik kremi sur
3) dolunay ruzgarli kapali havalarda bebek sinirli olabilir, bol kucak ten tene temas
4) 45-60 gunler arasi makatlarini sikmayi ogreniyorlar kaka yapmada zorluk cekebilir bebek sirti senin gobeginde olacak sekilde tuvalet pozisyonunda tut (ben tuvalet iletisimine basladigim icin yavastan gaz yada kaka sorunu yasamiyorum)
5) her gun 15 dk temiz havada dolastir
6) kronik hickirik icin 1 damla limon
7) kronik gaz icin 1 cay kasigi maden suyu
8) gunduz uykusu bol sesli ve isikli odada gece uykusu sessiz ve karanlik odada olsun

Canım senin kilo durumun nasıl, yani aynada kendini görüşün Ben kendimde her şeyi yiyebilirim hakkı görüyordum ama artık yok
Benim kilo durumum emzikliyim ben ne bulursam yerim . Doğumdan sonra 10 kilo vermiştim ben ilk bir ayda. Sonra kayınvalidemlere gittim. Orda ne çamaşır ne bulaşık ne yemek derdi iş yok oturdum hep her şey önümde. Gelene gidene ikram hazırla onlardan ye. Annem de sağolsun ye kızım süt olsun diye diye sanki içimde bir çocuk daha var şuan evime geldim 10 gündür gerçi vermişimdir işten güçten ama tartıya çıkcak yüz yok bende şuan
Berbat gözüküyorum ama 6 ay ek besine geçene kadar böyle. Evimin yakınında spor salonu var suan eşim bakamaz biraz büyüsün kızım ek gıdaya geçelim o zaman spor diyet. Şuan homidi gırtlak

Kimdi doktorunuz? İzmirde olsam hayim baruh a gidecektim yeğenimin doktoru aydından her ne kadar yakın da olsa zor olur dedim hastalığı var vs. Diye. Ama yemek listesi falan ondan alacağım. Aşıları da onun önerdiği gibi yaptırıyorum. Güzel bilgiler için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…