- 2 Temmuz 2023
- 12.172
- 36.542
- 528
Yok simdiki mavi unibaby ilk ciktiginda resmen temizlemiyordu ve cok kotu kokuyordu. Bunu da duzelttiler sikayet edile edile.Evet evet sen de ankaradaydın. Ya içeriğinde bazı maddeler var belki hala vardır o dukkanda da. Ben arada bariz bi fark hissetmedim ama sen daha deneyimlisin elin daha hassas olabilir, turco da aklımda
Bilgiler için çok teşekkür ederimSon doktor kontrolumuzdeki bilgileri hepiniz ile paylasmak istedim.. takipte oldugumuz doktor izmirdeki en iyi doktorlardan biri, sadece kakadan bile teshis koyabiliyor.. Maya 1 hafta icinde almasi gereken kilodan biraz az almis, reflusu kusmasi var ve ben biraz yediklerime dikkat ediyordum, kotu beslenmemin sonuclari malesef sute yansimis sutun fazla olmasi degil kaliteli olmasi gerekiyormus, bunun icin de beslenmeye dikkat etmek.. yapmami istedigi seyler;
1) gunluk sivi alimi 2-3 litre olacak ama bunun 1 litresi su olacak tamami su olmayacak cunku cok su icmek sutu sulandiriyor ve sut yagli olmuyormus besin degeri azaliyormus, tazyik de sulu sutlerde daha fazla olurmus. Balli ihlamur, elma suyu, meyve suyu, komposto tuketmeliymisim.
2) sutun kalitesini arttiran ikinci sey protein, her ogunde mutlaka protein almali, ara ogunlerde hic birsey yapamiyorsam kasar ve lor peyniri tuketmeliymisim
3) bol yesillik dereotu marul
4) bebek gazli degilse borulce
5) aci, baharat, cikolata, kahve, paketli gida tuketmemeliymisim
6) tahin helvasi, sutlu tatli ozellikle sutlac ve son olarak regl donemlerinde daha fazla sekerli seyler tuketip, kahvaltida tahin pekmez yemeliymisim, regl olunca sutun kimyasi bozuluyormus..
Bebek ile ilgili soyledikleri;
1) bebegi sicak hasta yapar o yuzden sicaga alistirma terletme, hergun banyo yapsin usutmez
2) bebek bezini ilk 3 ay degistirme ayni marka ile devam et, mumkunse poposunu her bez degistermede yika, kurula ve poposunun deligine pisik kremi sur
3) dolunay ruzgarli kapali havalarda bebek sinirli olabilir, bol kucak ten tene temas
4) 45-60 gunler arasi makatlarini sikmayi ogreniyorlar kaka yapmada zorluk cekebilir bebek sirti senin gobeginde olacak sekilde tuvalet pozisyonunda tut (ben tuvalet iletisimine basladigim icin yavastan gaz yada kaka sorunu yasamiyorum)
5) her gun 15 dk temiz havada dolastir
6) kronik hickirik icin 1 damla limon
7) kronik gaz icin 1 cay kasigi maden suyu
8) gunduz uykusu bol sesli ve isikli odada gece uykusu sessiz ve karanlik odada olsun
Son doktor kontrolumuzdeki bilgileri hepiniz ile paylasmak istedim.. takipte oldugumuz doktor izmirdeki en iyi doktorlardan biri, sadece kakadan bile teshis koyabiliyor.. Maya 1 hafta icinde almasi gereken kilodan biraz az almis, reflusu kusmasi var ve ben biraz yediklerime dikkat ediyordum, kotu beslenmemin sonuclari malesef sute yansimis sutun fazla olmasi degil kaliteli olmasi gerekiyormus, bunun icin de beslenmeye dikkat etmek.. yapmami istedigi seyler;
1) gunluk sivi alimi 2-3 litre olacak ama bunun 1 litresi su olacak tamami su olmayacak cunku cok su icmek sutu sulandiriyor ve sut yagli olmuyormus besin degeri azaliyormus, tazyik de sulu sutlerde daha fazla olurmus. Balli ihlamur, elma suyu, meyve suyu, komposto tuketmeliymisim.
2) sutun kalitesini arttiran ikinci sey protein, her ogunde mutlaka protein almali, ara ogunlerde hic birsey yapamiyorsam kasar ve lor peyniri tuketmeliymisim
6) tahin helvasi, sutlu tatli ozellikle sutlac ve son olarak regl donemlerinde daha fazla sekerli seyler tuketip, kahvaltida tahin pekmez yemeliymisim, regl olunca sutun kimyasi bozuluyormus..
1) bebegi sicak hasta yapar o yuzden sicaga alistirma terletme, hergun banyo yapsin usutmez
2) bebek bezini ilk 3 ay degistirme ayni marka ile devam et, mumkunse poposunu her bez degistermede yika, kurula ve poposunun deligine pisik kremi sur
3) dolunay ruzgarli kapali havalarda bebek sinirli olabilir, bol kucak ten tene temas
4) 45-60 gunler arasi makatlarini sikmayi ogreniyorlar kaka yapmada zorluk cekebilir bebek sirti senin gobeginde olacak sekilde tuvalet pozisyonunda tut (ben tuvalet iletisimine basladigim icin yavastan gaz yada kaka sorunu yasamiyorum)
8) gunduz uykusu bol sesli ve isikli odada gece uykusu sessiz ve karanlik odada olsun
Biz doğduğundan beri sleepy bionatural kullanıyoruz. Daha bu hafta 2 numaraya geçtik. Bir ara bir kez pişik oldu ama o dönem aşırı kaka yapıyordu bence pişik olması normaldi. O pişik geçtikten sonra bi daha hiç pişik yapmadı. Elimde prima aktif bebek var birkaç kere onu kullandım ama dokusu çok naylonumsu geldi bana ve petrol türevleri olduğunuda okumuştum. Bionatural gerçekten yumuşacık. Birkaç kere sırttan taşma yaptı ama o da gece uyku sersemi biz düzgün bez bağlayamadığımız için olduCanım valla süpersin bu hesabı bilmiyordum. İnstada bir doktor da premium care için petrol olayını demişti. O nedenle değiştirme kararı alıp sleepy almıştım da olmadı işteşu pişiktem bir kurtulayım.biraz zaman geçsin başka bez denemeye çalışırım. şuan kötü durumda çünkü.. peki sleepy bionatural yada ecologic denedin mi?
Canım 6. Ve 7. Madde çocuk için mi
Ben geceleri ışıkta uyutuyorum yani abajur hep açık . Çünkü küstüm kusuyor mu uyuyor mu uyanık mi göremiyorum .
Ben uzaktaki hol ışığını açık bırakıyorum belirli belirsiz oluyor kapıyı da kapatınca gece gözümü açınca en azından görebileyim memeyi gözüne sokmayayım diye çocuğun
Bende lambaderi loş bi şekilde kullanıyorum, karanlıkta bırakmak içime sinmiyor gece çok sık uyanıp kontrol ediyorum zaten
Ama Melike’nin dediğinde mantıklı uzaktaki ışığı açık bırakayım bakayım oğluşumu görebilecem mi
Gecenin zifiri karanlığında uyuyan, bebeğe ne yapıyor diye bir kere bakmayan benzaten bişey olsa ağlar ya da ses çıkarır diye düşündüğüm için hiç bir ışığı yakmiyorum
Menenjit ile birlikte 3. Ayda yaptıracağım canım ilk dozu sonra 5. Ay bu şekilde planladık doktor ve ebe ileMerhaba rota virüs aşısını hangi aylarda yaptırmayı düşünüyorsunuz
Ben de salondaki avizeyi değiştirdim kızlar kumandalı gece lambası modu var. Akşam uykularında kısıyorum hemen gözünü almıyor ışık çok şık bir şey değil ama kullanışlı.Canım harika bilgiler çok teşekkürler
Biz doğduğundan beri sleepy bionatural kullanıyoruz. Daha bu hafta 2 numaraya geçtik. Bir ara bir kez pişik oldu ama o dönem aşırı kaka yapıyordu bence pişik olması normaldi. O pişik geçtikten sonra bi daha hiç pişik yapmadı. Elimde prima aktif bebek var birkaç kere onu kullandım ama dokusu çok naylonumsu geldi bana ve petrol türevleri olduğunuda okumuştum. Bionatural gerçekten yumuşacık. Birkaç kere sırttan taşma yaptı ama o da gece uyku sersemi biz düzgün bez bağlayamadığımız için oldu
Kızlar ben osramın uzaktan kumandalı rgb ampulünü kullanıyorum. Işık şiddeti ve renkleri istediğimiz gibi ayarlanabiliyor. Oturduğum yerden kumandayla ayarlıyorum çok pratik oluyor. Bebekler için gece kırmızı ışıkta uyumanın melatonin salınımını arttırdığını ve uyku kalitesini arttırdığını söylüyorlar bu nedenle ben kızım uyurken en kısık şiddette kırmızı ışık açıyorum. Eğer ağlarsa uyanırsa emzirme ve bez değişimi için kısık sarı ışığa geçiyorum. Kısık olduğu için uykusuda bölünmüyor. İşlemler bittikten sonra tekrar kırmızıyı açıyorum. Ben bu ampulden çok memnunum, hatta annemlerin yanına geldim ilk yanıma aldığım şey buydu.Kesinlikle tavsiye ederim.
Ben onca şeyi yememe rağmen üstüne bir de mama desteğiyle anca 600 700 gr aldırdım 2.ay da , anne beslenmesi önemli tabiki de kilit nokta o değil , boşuna üzmeyin kendiniziBilgiler için çok teşekkür ederim
birkaç gündür düşündüğüm şeyi sen söyledin şu an çok üzgünüm. Bebeğim ilk 1 ay 1kg aldı. Burada da yazmıştım sütüm iyi diye ama bende çok ciddi iştahsızlık var. Yıllardır böyle bu ve bebeğim bu ay tartıdan kendi ölçtüğüm kadarıyla 600-700 gr gibi bir şey aldı. Bunun sorumlusu benim neredeyse hiç yemek yememem ve gittikçe zayıflıyorum. Burada şunu yedim bunu yedim dendiği zaman kendime bakıyorum hiçbir şey yememişim. Bu da tabiki sütün kalitesini etkiledi
Aa senden bu performansı hiç beklemezdim saat başı alarm kuran anne vibe ı almıştım oysakiGecenin zifiri karanlığında uyuyan, bebeğe ne yapıyor diye bir kere bakmayan benzaten bişey olsa ağlar ya da ses çıkarır diye düşündüğüm için hiç bir ışığı yakmiyorum
Yok yok canım uyku konusunda prensiplerim vardır eskiden 8 saatten eksik uyusam rahat edemezdim simdide mecbur olmadıkça hiç uyanmiyorumAa senden bu performansı hiç beklemezdim saat başı alarm kuran anne vibe ı almıştım oysaki
Onda yoktu bencr deYok simdiki mavi unibaby ilk ciktiginda resmen temizlemiyordu ve cok kotu kokuyordu. Bunu da duzelttiler sikayet edile edile.
Ben de elimden geldigince temiz icerik kullanmaya çalışıyorum ama cocuklarimizi fanusta buyutmek de iyi degil, bazi kotu seylerle bizim kontrolumuz altinda temas etmeleri de önemli diye düşünüyorum. Bir de etko cosmos sertifikasi var unibaby'nin duymussunuzdur, o sertifika dogal olmayan urunlere verilmiyor. Sanirim sari unide bu sertifika yoktu degil mi?
Kuzum maşallah diyim 40 i çıkınca biraz akillandi benim kızKızlar bebişler gündüz kaç saat yatıyo ya sizin bi seferde ne kdr uyuyo en fazla
Gündüzleri uyutmak gittikçe zorlaştı ya sanırsın 1 yaşında bebek
Kuzum maşallah diyim 40 i çıkınca biraz akillandi benim kız
Gündüz en fazla 2.5saat uyuyo ama eskiden hiç uyumazdi
Desteğiniz için teşekkür ederim. İlk ay alıp bu ay az alınca kendimde buldum suçu. Ben de kahvaltı yapmıyorum. Öğlen apar topar yiyorum. En azından kuruyemişe yükleneceğim. Eşim evde oldukça da daha çok yapıp yemeye çalışacağım. Süt ihtiyacı arttıkça belki iştah yapar dediğiniz gibiBen onca şeyi yememe rağmen üstüne bir de mama desteğiyle anca 600 700 gr aldırdım 2.ay da , anne beslenmesi önemli tabiki de kilit nokta o değil , boşuna üzmeyin kendinizi
İştah konusu da bebeğim şu an 68 günlük son 10 gündür acayip arttı iştahım öncesinde benim de yoktu öğleden sonra ilk öğünü yiyordum düşünün , oda iştahsız bi şekilde , sizinde artar belki zamanla
Az once 3 s 42 dk uyuduKızlar bebişler gündüz kaç saat yatıyo ya sizin bi seferde ne kdr uyuyo en fazla
Gündüzleri uyutmak gittikçe zorlaştı ya sanırsın 1 yaşında bebek
Harika bilgiler çook ihtiyacım olan teşekkür ederimSon doktor kontrolumuzdeki bilgileri hepiniz ile paylasmak istedim.. takipte oldugumuz doktor izmirdeki en iyi doktorlardan biri, sadece kakadan bile teshis koyabiliyor.. Maya 1 hafta icinde almasi gereken kilodan biraz az almis, reflusu kusmasi var ve ben biraz yediklerime dikkat ediyordum, kotu beslenmemin sonuclari malesef sute yansimis sutun fazla olmasi degil kaliteli olmasi gerekiyormus, bunun icin de beslenmeye dikkat etmek.. yapmami istedigi seyler;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?