2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Şimdi ben hayatımda kendi çocuğuma kadar çocuk uyutmadım çocuk da görmedim sayılır bir iki sevmek dışında yani gece uykusu bebeğimin kendi ile alakalı ama gündüz uykusu için çok uğraştım. Bebekleri kendi haline bırakmamak gerek diye düşünüyorum Çünkü çok uykusu olsa bile kendileri uyuyamıyor. Kolumda uyutacağım zaman ellerini ayaklarını toparlıyorum. Gözünün üstüne bir şey(temiz ağız bezi gibi) kapatıyordum bir ara şimdi uyuma pozisyonu alınca kıyafetime sokuluyor gerek kalmıyor. En sevdiğim de ben yan yatıyorum onu da kolumun üstüne alıyorum ikimiz yapışıyoruz. Hoşuna gidiyor. Deneye deneye bunları buldum. Sen de o uyuyana kadar sıkışıklık yaratabilirsin ışık kapalı bile olsa gözünün üstüne bir şey koyabilirsin. Orada amaç karanlık değil gözünü kapatmasına yardımcı olmak.Burnunu kapatmamaya dikkat ederek ve gözünü kapatınca alırsın. Böyle birkaç kere uyusa o pozisyona gelince kendi kapatıyor. Farklı gelebilir ama denemeye değer daha ben de çok beceremiyorum ama hergün öğreniyorum. Başında da beklesem yemek zor da yesem uyuyor şimdilik yetiyor

3. aydan sonra meme reddi yaşanabiliyormuş üzerinde dur pes etme bizde şimdi 3 aylık olduk ödüm kopuyor asilik yapacak diye
Dünden beri emmek istemiyor , gece uykulu uykulu verdim , gece 4 te uyandı ve yine emmiyordu , biraz önce yine emmedi , ağlıyor hemde nasıl sinirli bağırıyor sanki etini koparıyorum

.4.30 dan sonra ki düzeni nasil oluyo peki geceleri. Bide gündüz uykuları nasıl normalde
Ondan sonra kıpır kıpır yanıma alıyorum. Sabah 6.3 da uyanıyor. Emzirip biraz daha zorluyorum 7.3 gün başlangıcı oluyor. Gündüz uykularını da septemberla smg yazdım
Ya masallah 8 saat kesintisiz uyumak mi ? Ne sevap islediniz acaba
Kız o kadar kesintisiz değil de emzirmeye kalkıyorum bazen uyumuyor yanıma alıyorum.

Diyorum ki kızıma Minnoş Minnoş etkinlikler yapayım hepsinden sonra sıkılıyor ya hepsinde ağlıyor iş kucakta bitiyor sabah kim demişti biriniz demiştiniz 45 dakika piyanolu halıda oynuyor diye yok 5 dakikada sıkıldı 2 haftadır annemlerdeydim ya piyanolu halıya koyamamıştım sizin 45 dakika mesajınızı görünce dedim Oo Tamam bebekler büyüdü Demek ki artık uzun süre duruyor Yok benimki 5 dakikada viyak viyak marketten gelen siparişi mutfakta yerleştireyim dedim poşetten çıkardım dolaba koyamadım

Canım yavaş yavaş alışır diye düşünüyorum , gerçi benim kız da 10 dk max kalıyor

Aklımda yapılacak o kadar işim var ki şöyle 1 gün mola verebilsem hepsini tek günde bitiririm ama mola yok
Bu mesajını ayakkabılıkta 2 aydır kaldırılmayı bekleyen sandaletime okudum agladı benim yerime
Ya ben oyle bi durumda en kotu o bjornde dururken aldıklarımı falan gosteriyorum. Her sey etkinlik her sey yeni aslında illa ki oyun halısında vs daha uzun duracağı zamanlar gelecektir daha cok kucukler o zamana kadar da havuc gostersen turuncu bunu tavsanlar yer serttir topragın içinde buyur desen mesela bi market alısverisinden kac tane bilgi edinecek ilerde.

Bu arada Instagram'da aglatmayananne/Seyhan tatlı diye bir hesap var. Bu uyku eğitimcisinden eğitim alan/eğitim alanı duyan yorum duyan var mı ? Aklıma ve kalbime en çok yatan o tarz bir eğitim ama karar veremiyorum
Ben baldananne için görüştüm en az 120 günlük olması gerekiyormuş 9 günde düzen kuruluyor diyor ama cesaretimi toplamaya çalışıyorum. Bir arkadaşım ikizlerine eğitim verdi onunla çok memnun kaldı desteğini çekmiyormussun ama ağlıyorlar yine dedi

Canım hangi konuda memnun kaldı daha mı uzun uyuyorlar artık

Canım hangi konuda memnun kaldı daha mı uzun uyuyorlar artık
Yataklarına yatırıp yanlarında bekliyordu kendi kendilerine uyuyorlar sonra odadan çıkıyor. Başlarda rüya beslemei yapıyordu deliksiz uyudular şimdi biri mama istiyormuş diğeri deliksiz uyuyormuş. Çocuğun karakterinde devreye giriyor tabi ama genel olarak çok rahatladı uyku konusunda

Uyku eğitimi verebilirsen büyük kızımla yaşadığım sıkıntılar çözüme ulaşacak gibi o yüzden istiyorum ama çocuk ağlatma en son yapacağım şey hala düşünüyorum

Fiyatı yazmam uygun olurmu bilemedim merak eden varsa özelden bilgi veririm bana verdikleri fiyatı, bende senin gibi ağlamadan uyur deseler net 50 veririm o kadar dertliyim

Ahahah öncelikle benim ayakkabılıktaki sandaletlerin de selamı var
Kucağa gelmek istemese güzel etkinlik olurdu havuç ya 1 1.5 saat uyanık kalıyor. İlk yarım saat emme alt alma filan arada biraz etkinlik yapalım diyorum kartlar yada oyuncak filan ben ilgileneyim diyorum sonra o dururken ben iş yapayım dediğim an başlıyor kucakta gezme arzusu (uyku geldiği için herhalde) uyurken de sese uyanıyor diye yapamıyorum ki kucağımda uyuyor şuan mesela

Akşam mesela alnıyla burnunun üstünü falan okşadım Uyutmaya çalışırken seviyor onu Gözünü falan kapatıyor ama sonra bir baktım pıt geri açtı 5 dakika Kapalı durdu geri açtı yarından itibaren Sabah 8'de 7'de kaçta kalkarsa Onu gece uykusu saymadan uyandıracağım oynayacağım uyumasın diye oyalayacağım bir tur belki daha erken yatar

Sabah ilk iş eşime sordum akşam dolunay mı vardı diye:)
Benimki bir de normalde Uyanınca emip hemen geri uyurdu akşam dalmakta da zorluk çekti bebek beşiğine yatırdım mıkırdandı falan sallamak emziği vermek zorunda kaldım o da zor dalınca benim de uykum daha çok açtı ben de zor daldım Vallahi zor oldu akşam bizim de 3 atağı az kalmış 4 gün var diyor erken giriyor bebek Demek ki atak mı yaklaştı benim acaba diye düşündüm

Dün gece herkesin bebesi zorlanmış Demek ki Dolunay hava nava bir şeyler varmış kızlar böyle olduğu için rahatlıyoruz genel bir sorunmuş bizim bebeğe ait bir sorun değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…