2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ayy bu biz resmen ama biz erken uyuyoz erken uyanıyoz

Canım bence hiç uyutmamak bebeği çılgına çeviriyor. Ben de buraya yazmıştım kızım akşam 5 te çok ağlıyor nedeni ne olabilir diye. O zamanlar tam bilemiyordum uykusunun gelip gelmediğini bir de dışarı çıkınca çok yapıyordu. Sonra fark ettim ki dışarı çıkınca uyuyamıyor en sonunda ona ağlıyor. Ben kendiminkini öğrendim 1 saat geçince uyumak istiyor. Yatırıyorum emzik veriyorum ne şekil uyuyatacaksam 15-20 dk da uyuyor. Eğer ağlatacak kadar uyutmadıysam sonra uykuya dalamıyor çabuk uyanıyor huysuz oluyor. Yarın sabah bir denesene sabah uykusundan sonra uyanıp bez değişimi olunca yarım saat sonra bile uyuyor. Yarın uyansın karnı doysun yarım saat sonra bir daha uyutmayı dene uyursa 1 saat sonra bir daha her çocuk farklı ama uykusuzluğa dayanamıyorlar bence. Benimki 2 saat uykusuz kalınca ağlıyor bazen babasına verip ev işi yapıyorum ya da uyuyorum. Düzeni kaçıyor oralardan fark ettim. İnşallah bir faydası olur canım

Canım seni çoook iyi anlıyorum benim kızımda öyle. Hemde doğduğundan beri. Gece 12olmadan uyumuyor, gece 3 saat aralıklarla uyanıyor, uykuya dönmesi geceleri kolay. Ama sabah genelde 7.30 gibi uyanıyor sonra benim mesai başlıyor. Geçen slingle koynumda 2.5 saat aralıksız uyumuştu gündüz şok olmuştum. Hatta burayada yazmıştım. Ama slingle taşımak da çok zor. Onun dışında asla uyumuyor gündüzleri. Emerken uyukluyor yerine koyunca hemen uyanıyor. En derin uykusu 15dk anca sürüyor ve çok yorucu gerçekten. ( ha birde eğer arabayla bi yere gidilecekse arabada pusette uyuyor, qma her zaman bir yere gitmek mümkün değil) Bugün anakucağına koydum ellerini tuttum hafif hafif salladım ağzında emzik. Baya dalıyor gibiydi. Ellerini bıraktım elleriyle hemen kendini uyandırdı. Bende az önce ince müslin örtüyle kollarını sardım. Kundak gibi. Benimkinin eli kolu hiç durmuyor çünkü sürekli hareket halinde. 11den beri o halde anakucağında duruyor ağlamıyor da. Ara sıra uyanıyor gözünü açıyor ama tekrar uyumaya devam ediyor. Sen daha önce böyle denemiş miydin?

Ben mutfagı toplayacaksam bjornu içeri taşıyorum
Eldiven konusunda da gönlü olsun

Benim sorunum da slingle mesela, ne zaman guzelce bağlayıp içine yerleştirsem ya karnı acıkıyor ya emecek oluyor ya da benim yere oturmalı bi işim oluyor

Bizim aramızda 3 gün var. Atak haftası olarak görünüyor bu hafta biz pek etkilenmiyoruz ama biraz uyku düzenimiz değişiyor. Akşam 8.30 gibi yatar gece 4.30 kadar kıpırtısız uyur genelde. Ben uyandırmadan besler yatırırım. Dün gece 1.30 dan sonra her saati gördük sabaha kadar kıpır kıpırdı.

Son düzenleme:
Aklımda yapılacak o kadar işim var ki şöyle 1 gün mola verebilsem hepsini tek günde bitiririm ama mola yok

Ya çok teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlarıma herkesten bir şey öğreniyorum inanın Yarın öyle yapacağım cidden kafaya koydum. 7 de uyanınca salona geçeceğiz altını değiştirip D vitamini verip emzirip yarım saat oyalayip sonra uyutacağım . Peki 15 dakika uyudu diyelim sadece, uyanınca geri uyutuyor musun canım? En az kaç dakika uyumasıni istiyorsun bebeğinin

Ben mutfagı toplayacaksam bjornu içeri taşıyorum
Eldiven konusunda da gönlü olsun
Benimki şu an B.jornde uyudu mesela evde yürürken parkeden ses çıktı gözünü açtı yine salladım uyudu. Bizim Mutfak küçük ben salonda yiyorum kahvaltıyı Yani bir jöle ile beraber sığmıyoruz mutfağa maalesef Bebeği de koridorda bırakmam gerekiyor O yüzden direk salonda yiyorum yemekleri de taşıyabilirsem mutfağa koyuyorum ama toplayamıyorum

Canım benim sorunum da gece uykusu ya gece 2.00'de uyuyor Benimki Akşam mesela 11.00'de Anladım uykusu geldi gözleri kızarıyor eliyle burnunu kulağını gözünü kaşıyor falan dedim ki ben götürüyorum bunu odaya uyku rutinimizi yapıp uyutacağım Yatak odasını geçtik işte altını değiştirdim bir tane uyku tavşanı var Onu açtım böyle uyku müziği çalıyor sonrasında beyaz gürültü çalıyor hep onu açıyorum işte tulumunu giydi Pijamasını giydi lış ışık var falan Sonra emzirdim yok uyumuyor 12.10 geçiyordu uyumadı hala eşim geldi artık daha uyumadı mı diye Ben de bu gece uyku sinyallerini takip ettim erken uyuyacak sandım yine bir de uyudu 2 saat sürdü uyutmam Yani ben bu uyku sinyallerini aldım gerekli her şeyi yaptım daha ne yapayım

Belki de. Zaten emiyor aniden hop çeviriyor kafasını sağa sola bakıyor gözler fıldır fıldır. Ama gece uyusun yani

akşam ben de bunu yaşadım ya 2 saatte bir uyandı emmeye. Normalde ilk gece uykusunu 5 6 saat yapardı. 2 2.5 saatte bir kalktı emdi. Süt mü doyurmadı acaba
Ben de öyle düşündüm ama sütüm var ve kendi bıraktı. Kilo alımı da iyi kollarım ağrıyor artık inşallah dolunay falandır da bir iki güne geçer ya gece uyumaya alışmışım uykum bölününce dalmam da zor oldu yorgun hissediyorum kendimi bir iki gündür.

Canım tipatip aynı şeyler. Kanguruda uyur, arabada uyur, bebek arabasında uyur ama evde uyumaz. Annem o şekilde yarım kundak yapıyor, ama omuzlarını hareket ettirip çıkmak için ağlıyor

Benimkinin genel uykusu 30-40 dk falan canım. Kalktığında mutluysa ellemiyorum ama 15 dk falan uyursa uykuya döndürmeye çalışıyorum. Biri yazmış gün içinde bir kere 2 saatlik uykusu var diye bizim de çoğu gün 2 saatlik uyku oluyor. Bilmiyorum artık yetiyor mu yine akşamları biraz ağlıyor o neyle alakalı çözemedim

.4.30 dan sonra ki düzeni nasil oluyo peki geceleri. Bide gündüz uykuları nasıl normalde

Koluna yatırıp koyun koyuna uyumayı deniyor musun

Ya masallah 8 saat kesintisiz uyumak mi ? Ne sevap islediniz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…