Ayy bu biz resmen ama biz erken uyuyoz erken uyanıyozSabah kahvaltı esnasında ben de seninle aynı şeyleri yapıyorum.. sabah uyanıyor 1 belki 1.5 saat takılıyor.. sonuna doğru ben kahvaltı etmeye başlamış oluyorum ve babybjörne koyuyorum üstüne de oyuncakları var astığım Onlara bakıyor gülüyor ediyor en son sessizleşiyor sakin sakin bakmaya başlıyor sallıyorum olmazsa emzik veriyorum kesin uyuyor orada yarım saat 40 dakika belki 1 saat uyuyor ama Kahvaltı masasını bile toplamıyoruz bazen uyanmasın diyeHa bu arada benim Sabah dediğim 10 ya da 11'de uyanıyor Mesela bugün 11'de uyandık Çünkü gece 2'den önce uyumuyoruz biz
Canım bence hiç uyutmamak bebeği çılgına çeviriyor. Ben de buraya yazmıştım kızım akşam 5 te çok ağlıyor nedeni ne olabilir diye. O zamanlar tam bilemiyordum uykusunun gelip gelmediğini bir de dışarı çıkınca çok yapıyordu. Sonra fark ettim ki dışarı çıkınca uyuyamıyor en sonunda ona ağlıyor. Ben kendiminkini öğrendim 1 saat geçince uyumak istiyor. Yatırıyorum emzik veriyorum ne şekil uyuyatacaksam 15-20 dk da uyuyor. Eğer ağlatacak kadar uyutmadıysam sonra uykuya dalamıyor çabuk uyanıyor huysuz oluyor. Yarın sabah bir denesene sabah uykusundan sonra uyanıp bez değişimi olunca yarım saat sonra bile uyuyor. Yarın uyansın karnı doysun yarım saat sonra bir daha uyutmayı dene uyursa 1 saat sonra bir daha her çocuk farklı ama uykusuzluğa dayanamıyorlar bence. Benimki 2 saat uykusuz kalınca ağlıyor bazen babasına verip ev işi yapıyorum ya da uyuyorum. Düzeni kaçıyor oralardan fark ettim.Canım bazen gün içinde çok yorulunca gece iyi uyur diyorlar hatta annem bir ara hiç uyitmamaya kalkıştı bir saatyen sonra gece uyusun diye.
Ama sen düzenli uyutuyorsun dimi yoksa uyku sinyalini mi bekliyorsun, sinyal görmezsen bile uyku saatini takip edip uyutuyor musun?
Kızımın gazı azaldı dedim dün ama bugün sabaha kadar gaz çıkardı büyük adam gibi. Hala devam ediyor demek ki gaz damlasinin adı nedir doktora bir sorayım
Canım seni çoook iyi anlıyorum benim kızımda öyle. Hemde doğduğundan beri. Gece 12olmadan uyumuyor, gece 3 saat aralıklarla uyanıyor, uykuya dönmesi geceleri kolay. Ama sabah genelde 7.30 gibi uyanıyor sonra benim mesai başlıyor. Geçen slingle koynumda 2.5 saat aralıksız uyumuştu gündüz şok olmuştum. Hatta burayada yazmıştım. Ama slingle taşımak da çok zor. Onun dışında asla uyumuyor gündüzleri. Emerken uyukluyor yerine koyunca hemen uyanıyor. En derin uykusu 15dk anca sürüyor ve çok yorucu gerçekten. ( ha birde eğer arabayla bi yere gidilecekse arabada pusette uyuyor, qma her zaman bir yere gitmek mümkün değil) Bugün anakucağına koydum ellerini tuttum hafif hafif salladım ağzında emzik. Baya dalıyor gibiydi. Ellerini bıraktım elleriyle hemen kendini uyandırdı. Bende az önce ince müslin örtüyle kollarını sardım. Kundak gibi. Benimkinin eli kolu hiç durmuyor çünkü sürekli hareket halinde. 11den beri o halde anakucağında duruyor ağlamıyor da. Ara sıra uyanıyor gözünü açıyor ama tekrar uyumaya devam ediyor. Sen daha önce böyle denemiş miydin?Size bir şey daniscam kızlar.
Bebeğim doğdu, ilk gün annem ikinci gün ablam yanımdaydı. Kızım ilk günden itibaren uyumayı seven bir bebek olmadı. Hatta ikinci gün o kadar ağladı ki ablam son çare ayakta salladı hastanede.
Eve geldik yine aynı. 40 i çıkınca rahatlariz dedik hayır uyku konusu yine aynı. Şuan 2 ay 18 günlük.
Gelişimi çok iyi, kilosu boyu tepkileri gayet iyi. Allah'a şükür sarılık bile yaşamadık. Sadece anne sütü alıyor sütüm de çok şükür iyi kızım doyuyor.
Ama UYUMUYOR.
Gece bir şekilde idare ediyoruz. İlk uykusuna 22-23 gibi geçiyor gece 2-3 gibi uyanır beslerim yerine yatırırim uyur, 5 gibi uyanır geri uyur 6.30-7 gibi tamamen uyanır artık. Ve macera o saatten sonra başlar. Gözleri kapalı ağlıyor uykusu var o kadar belli ki, ama uyuyamıyorum. Annem geldi 20 gün önce sözde bir düzen kuracaktik yapamıyoruz ve annem 5 çocuk + 5 torun büyütmüş bir kadın.
-memede uyutup yerine yatırmayı deniyorum olmuyor.
-pusetinde.uyutmayi denedim olmuyor.
-salincak aldım yattığı an ağlamaya başlıyor.
-ayagimda sallayıp ayağımi yastiktan çekip uyutmayi denedim olmuyor.
-uyutup karanlık perdeleri çekip gece uyudugu yatakta uyumasını demedim olmuyor.
-beyaz gürültü asla sevmiyor.
-kundagi hiç kabil etmedi.
-emzik tutuyor ama uykuya geçişte yardım etmedi hiç.
-kanguruda uyuyor ama kızım 7 kg ya yaklaştı artık sırtım ağrıyor.
-gurultulu ışıklı ortamda da uyumuyor.
Yani anlayacaginiz gece uykumuz eh fena değil ama gunduz aşırı zor
Dışarda.bebek arabasında uyur ama ben şundan bahsediyorum: BEN UYUTUP YERİNE KOYUNCA UYKUYA DEVAM ETMESİ, BENİM DE BİR KAÇ İSİMİ HALLEDEBİLMEM.
Kızlar çare bulamıyorum. Dün ablamlar geldi, sordum siz 2 şer çocuk buyuttunuz yerimde olsanız napardiniz diye. Sabah 7 den akşama kadar TV açar seyreder ayağımda sallardım başka.turlu olmaz.ablam dediler.
Her şeyimiz yolundayken, Allah'a şükür bir sağlık sıkıntısı falan yokken bu niye kızlar Allah aşkına? Gebeliğim mükemmel derecede güzel geçti, sadece Cmv pozitif çıktığı dönemde uzgundum onun dışında çok pozitif mutlu bir gebelik yaşadım. Uyku eğitimi almak istiyorum vakti gelince ama onlar da sihirli degnek değil sonuçta. Annem artik gidecek cuma günü hiç bir şeyi yoluna koyamiyorum inanın kızım 2 saat gündüz kendi başına uyusa.dunyalar benim olur çok şey istemiyorum ki
Uzun yazdım çünkü çok bunaldım.
Ben mutfagı toplayacaksam bjornu içeri taşıyorumSabah kahvaltı esnasında ben de seninle aynı şeyleri yapıyorum.. sabah uyanıyor 1 belki 1.5 saat takılıyor.. sonuna doğru ben kahvaltı etmeye başlamış oluyorum ve babybjörne koyuyorum üstüne de oyuncakları var astığım Onlara bakıyor gülüyor ediyor en son sessizleşiyor sakin sakin bakmaya başlıyor sallıyorum olmazsa emzik veriyorum kesin uyuyor orada yarım saat 40 dakika belki 1 saat uyuyor ama Kahvaltı masasını bile toplamıyoruz bazen uyanmasın diyeHa bu arada benim Sabah dediğim 10 ya da 11'de uyanıyor Mesela bugün 11'de uyandık Çünkü gece 2'den önce uyumuyoruz biz
Bizim aramızda 3 gün var. Atak haftası olarak görünüyor bu hafta biz pek etkilenmiyoruz ama biraz uyku düzenimiz değişiyor. Akşam 8.30 gibi yatar gece 4.30 kadar kıpırtısız uyur genelde. Ben uyandırmadan besler yatırırım. Dün gece 1.30 dan sonra her saati gördük sabaha kadar kıpır kıpırdı.Kızlar dün akşam kızım 9 gibi uyandı. sonrası gece 1 e kadar hep 20 şer dakka dalip kalkma falan yaptı. Net uyumadi.
1 den sonra kesinlikle hiç uyumadı 4 e kadarne yaptıysam olmadı besige koyar koymaz kalkıyor. ayakta sallanmak istemedi. Beyaz gürültü istemedi. Kucağıma dik alinca susuyor sadece. Resmen uyumamak için savaş verdi. En son uykuya daldığında bile kızgın sesler çıkarıyordu neden olmuş olabilir ya ilk kez böyle bişey yaşadık. Bayilacaktim uykusuzluktan
Ya çok teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlarıma herkesten bir şey öğreniyorum inanınCanım bence hiç uyutmamak bebeği çılgına çeviriyor. Ben de buraya yazmıştım kızım akşam 5 te çok ağlıyor nedeni ne olabilir diye. O zamanlar tam bilemiyordum uykusunun gelip gelmediğini bir de dışarı çıkınca çok yapıyordu. Sonra fark ettim ki dışarı çıkınca uyuyamıyor en sonunda ona ağlıyor. Ben kendiminkini öğrendim 1 saat geçince uyumak istiyor. Yatırıyorum emzik veriyorum ne şekil uyuyatacaksam 15-20 dk da uyuyor. Eğer ağlatacak kadar uyutmadıysam sonra uykuya dalamıyor çabuk uyanıyor huysuz oluyor. Yarın sabah bir denesene sabah uykusundan sonra uyanıp bez değişimi olunca yarım saat sonra bile uyuyor. Yarın uyansın karnı doysun yarım saat sonra bir daha uyutmayı dene uyursa 1 saat sonra bir daha her çocuk farklı ama uykusuzluğa dayanamıyorlar bence. Benimki 2 saat uykusuz kalınca ağlıyor bazen babasına verip ev işi yapıyorum ya da uyuyorum. Düzeni kaçıyor oralardan fark ettim.İnşallah bir faydası olur canım
Benimki şu an B.jornde uyudu mesela evde yürürken parkeden ses çıktı gözünü açtı yine salladım uyudu. Bizim Mutfak küçük ben salonda yiyorum kahvaltıyı Yani bir jöle ile beraber sığmıyoruz mutfağa maalesef Bebeği de koridorda bırakmam gerekiyor O yüzden direk salonda yiyorum yemekleri de taşıyabilirsem mutfağa koyuyorum ama toplayamıyorumBen mutfagı toplayacaksam bjornu içeri taşıyorum
Eldiven konusunda da gönlü olsun
Canım benim sorunum da gece uykusu ya gece 2.00'de uyuyor Benimki Akşam mesela 11.00'de Anladım uykusu geldi gözleri kızarıyor eliyle burnunu kulağını gözünü kaşıyor falan dedim ki ben götürüyorum bunu odaya uyku rutinimizi yapıp uyutacağım Yatak odasını geçtik işte altını değiştirdim bir tane uyku tavşanı var Onu açtım böyle uyku müziği çalıyor sonrasında beyaz gürültü çalıyor hep onu açıyorum işte tulumunu giydi Pijamasını giydi lış ışık var falan Sonra emzirdim yok uyumuyor 12.10 geçiyordu uyumadı hala eşim geldi artık daha uyumadı mı diye Ben de bu gece uyku sinyallerini takip ettim erken uyuyacak sandım yine bir de uyuduCanım bence hiç uyutmamak bebeği çılgına çeviriyor. Ben de buraya yazmıştım kızım akşam 5 te çok ağlıyor nedeni ne olabilir diye. O zamanlar tam bilemiyordum uykusunun gelip gelmediğini bir de dışarı çıkınca çok yapıyordu. Sonra fark ettim ki dışarı çıkınca uyuyamıyor en sonunda ona ağlıyor. Ben kendiminkini öğrendim 1 saat geçince uyumak istiyor. Yatırıyorum emzik veriyorum ne şekil uyuyatacaksam 15-20 dk da uyuyor. Eğer ağlatacak kadar uyutmadıysam sonra uykuya dalamıyor çabuk uyanıyor huysuz oluyor. Yarın sabah bir denesene sabah uykusundan sonra uyanıp bez değişimi olunca yarım saat sonra bile uyuyor. Yarın uyansın karnı doysun yarım saat sonra bir daha uyutmayı dene uyursa 1 saat sonra bir daha her çocuk farklı ama uykusuzluğa dayanamıyorlar bence. Benimki 2 saat uykusuz kalınca ağlıyor bazen babasına verip ev işi yapıyorum ya da uyuyorum. Düzeni kaçıyor oralardan fark ettim.İnşallah bir faydası olur canım
Belki de. Zaten emiyor aniden hop çeviriyor kafasını sağa sola bakıyor gözler fıldır fıldır. Ama gece uyusun yaniSeninki etrafı kesfetmeye falan da basladığı için belki uyku gerilemesi falan oluyodur 4. Ayda oluyo normalde ama nazenin zaten o civara yakın
Konuşursak ya da işte çok oyalanırsak odada kıpırdanıyor öyle bi durumda uyanacak gibi olursa elimizi karnına koyup hafifçe bastırıp bekliyoruz omzumuzdaki his gibi yani. Ama bazen kıpırdansa da uyanmıyor o tam gozlerini acmadan ya da belli bi sure mızırdanmadan almıyorum ben zaten gece o sure gecmiş oluyor ben uyanıp alıp emzirmeye hazırlanana kadar. Ama dun gece 2 de sesine uyandjm hiç ellemedim geri sızdı mesela 3 bucukta uyandı ki o saatte uyanır diye bekliyordum.
Bugün kahvaltı sonrasında hemen uyanmış aglaya aglaya daha yeni yattı düzeni değişebiliyor. Eger yoksa bjorn tarzı bişey edinmek işe yarayabilir 13 kgye kadar kullanılıyor hala bos yatırım değil bence bizler için. Onda sallayabilirsin uzerinde bırakabilirsin de hem boylelikle uyuduktan sonra elin ayagın bosa cıkar ya da bi odada işin varsa yanına tasırsın uyanacak olursa sallamaya devam edersin. Bazen 4 saat uyuyor o şekilde gündüz. Yoksa da kanguruda belin agrıya agrıya dur gündüzleri aksamları fizyoterapistliğini kullan kendi üstünde yapcak bişey yok
Ben de öyle düşündüm ama sütüm var ve kendi bıraktı. Kilo alımı da iyi kollarım ağrıyor artık inşallah dolunay falandır da bir iki güne geçer yaakşam ben de bunu yaşadım ya 2 saatte bir uyandı emmeye. Normalde ilk gece uykusunu 5 6 saat yapardı. 2 2.5 saatte bir kalktı emdi. Süt mü doyurmadı acaba
Canım tipatip aynı şeyler. Kanguruda uyur, arabada uyur, bebek arabasında uyur ama evde uyumaz. Annem o şekilde yarım kundak yapıyor, ama omuzlarını hareket ettirip çıkmak için ağlıyorCanım seni çoook iyi anlıyorum benim kızımda öyle. Hemde doğduğundan beri. Gece 12olmadan uyumuyor, gece 3 saat aralıklarla uyanıyor, uykuya dönmesi geceleri kolay. Ama sabah genelde 7.30 gibi uyanıyor sonra benim mesai başlıyor. Geçen slingle koynumda 2.5 saat aralıksız uyumuştu gündüz şok olmuştum. Hatta burayada yazmıştım. Ama slingle taşımak da çok zor. Onun dışında asla uyumuyor gündüzleri. Emerken uyukluyor yerine koyunca hemen uyanıyor. En derin uykusu 15dk anca sürüyor ve çok yorucu gerçekten. ( ha birde eğer arabayla bi yere gidilecekse arabada pusette uyuyor, qma her zaman bir yere gitmek mümkün değil) Bugün anakucağına koydum ellerini tuttum hafif hafif salladım ağzında emzik. Baya dalıyor gibiydi. Ellerini bıraktım elleriyle hemen kendini uyandırdı. Bende az önce ince müslin örtüyle kollarını sardım. Kundak gibi. Benimkinin eli kolu hiç durmuyor çünkü sürekli hareket halinde. 11den beri o halde anakucağında duruyor ağlamıyor da. Ara sıra uyanıyor gözünü açıyor ama tekrar uyumaya devam ediyor. Sen daha önce böyle denemiş miydin?
Benimkinin genel uykusu 30-40 dk falan canım. Kalktığında mutluysa ellemiyorum ama 15 dk falan uyursa uykuya döndürmeye çalışıyorum. Biri yazmış gün içinde bir kere 2 saatlik uykusu var diye bizim de çoğu gün 2 saatlik uyku oluyor. Bilmiyorum artık yetiyor mu yine akşamları biraz ağlıyor o neyle alakalı çözemedimYa çok teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlarıma herkesten bir şey öğreniyorum inanınYarın öyle yapacağım cidden kafaya koydum. 7 de uyanınca salona geçeceğiz altını değiştirip D vitamini verip emzirip yarım saat oyalayip sonra uyutacağım . Peki 15 dakika uyudu diyelim sadece, uyanınca geri uyutuyor musun canım? En az kaç dakika uyumasıni istiyorsun bebeğinin
.4.30 dan sonra ki düzeni nasil oluyo peki geceleri. Bide gündüz uykuları nasıl normaldeBizim aramızda 3 gün var. Atak haftası olarak görünüyor bu hafta biz pek etkilenmiyoruz ama biraz uyku düzenimiz değişiyor. Akşam 8.30 gibi yatar gece 4.30 kadar kıpırtısız uyur genelde. Ben uyandırmadan besler yatırırım. Dün gece 1.30 dan sonra her saati gördük sabaha kadar kıpır kıpırdı.
Emiyorsa veya terliyorsa ondan da olabilir benim kızımda öyle oluyorKızlar bebişin elleri hep soğuk ya eldiven de giydirmek istemiyorum.. ev 23 24 derece arasında değişiyor.. bi elliyorum bazen buz gibi
Ocean kullanıyorum içeriğide temizKızlar hangi d vitaminini kullanıyorsunuz? Doktor bize devit-3 yazmıştı ama ben içeriğinin iyi olmadığıyla ilgili birkaç yorum gördüm bilgisi olan var mı?
Koluna yatırıp koyun koyuna uyumayı deniyor musunKızlar dün akşam kızım 9 gibi uyandı. sonrası gece 1 e kadar hep 20 şer dakka dalip kalkma falan yaptı. Net uyumadi.
1 den sonra kesinlikle hiç uyumadı 4 e kadarne yaptıysam olmadı besige koyar koymaz kalkıyor. ayakta sallanmak istemedi. Beyaz gürültü istemedi. Kucağıma dik alinca susuyor sadece. Resmen uyumamak için savaş verdi. En son uykuya daldığında bile kızgın sesler çıkarıyordu neden olmuş olabilir ya ilk kez böyle bişey yaşadık. Bayilacaktim uykusuzluktan
Emzik sakinleştirdi benim kızımı da. Yoksa o da ağlardı çıkmak içinCanım tipatip aynı şeyler. Kanguruda uyur, arabada uyur, bebek arabasında uyur ama evde uyumaz. Annem o şekilde yarım kundak yapıyor, ama omuzlarını hareket ettirip çıkmak için ağlıyor
Ya masallah 8 saat kesintisiz uyumak mi ? Ne sevap islediniz acabaBizim aramızda 3 gün var. Atak haftası olarak görünüyor bu hafta biz pek etkilenmiyoruz ama biraz uyku düzenimiz değişiyor. Akşam 8.30 gibi yatar gece 4.30 kadar kıpırtısız uyur genelde. Ben uyandırmadan besler yatırırım. Dün gece 1.30 dan sonra her saati gördük sabaha kadar kıpır kıpırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?