2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım benimki zapt ediyor ama doğduğu günden itibaren başını tutabiliyordu. Benimki iri doğduğu için maşallah boynu da herhalde gelişmiş

Ya sorduğum diyetisyenler 4 aydan sonra başlamayı doğru buldu 3 ay diyenler de var 40 günden sonra diyen de var ama ben Niyeyse o 4 ay sonra diyenlere İnandım o yüzden kendi kendime şu çikolatadır kektir börektir onları kesmeye karar verdim.
bu sabah da kahvaltı yaparken çok güzel doydum Bir dilim ekmekle doyduğum fark ettim böyle domatesler salatalıklar bol bol yedim bu sabah ilk defa Tabii o da her gün böyle olur mu bilmem de normalde 3 dilim ekmek yiyorum :) Bu arada bir dilimi tek öğün için sormuştum

Fjjf teorikte tükenmedi, pratikte tükenmek üzere
Ana öğünlerde 2, ara öğünlerde 1 ekmek değişim hakkı yazmış, grissini yulaflı kurabiye leblebi pilav ekmek gibi değişimleri var. Benim de hiç acelem yoktu ama yanlışlıkla pilatese yazılınca başladım. Bi de 2 gunluk kabızlıktan makat catlagı olusunca. Onceliğim kaliteli süt ve saglıklı sindirim sistemi, kg kısmı da cok yavas bi sekilde planlandı haftalık 500 gram gibi. Ama bilin bakalım kim ilk haftasında 4 kere misafirliğe 2 kere de dısarı yemeğe giderek 500 gram aldı

2 3 hafta evel 7 8 gbi uyuyup 5 saat fln yatıyodu bizimkide ama arak zamanı oldu 2 hafta uykular değişti ya 7 8 gbi yatırsamda 1 saat sonra uyanıyo uyanmayıp akşma geçmesi lazım ama olmuyoo
Hele gündüz uykuları 45 dk yı geçemiyo bazen bütün gün yaptığım tek şey çock uyutmak gbi geliyo
Ne zamn düzelecek bu uyku konusu ya
Bu aralar 2 den önce uyutamıyorum. Grupta akşam 8.30 da bile gece uykusuna geçenler var ne güzel imreniyorum

Kızcımlar ben ikinizin de bebeği 90 persentilde diye hatırlıyorum hatta içimden hee demek ki ondaj falan demiştim diye aklımda kalmış acaba ben mi yanlış hatırladım.
Aynen 90 demişti doktoru eğer 120 lerde çıkarsa sıkıntı kendi içinde şuan uyumlu gidiyor demişti canım

Oo ne kadar da diyetinde sağdık birisin kahvaltı ve Akşam yemeğinde 2 ekmek yiyeyim bari ben de ya ben de öğle yemeği Yok ya zaten 12'de yapıyorum kahvaltıya öğle yemeği yemiyorum ama yemem lazım

Ya bu boymuş başmış persantile nereden bakıyorsunuz ya

Laboratuvar a gitmedim ben dr um Tamer beyin nosunu verdi aradim evime gelip kan aldılar siz Tamer beyi arayın cok detaylı bilgi veriyor arasındaki fark çok fazla biri ihtimal veriyor biri kesin tanı koyuyor siz onu da sorun bilgi verir yaptırıp yaptırmamak sonrasında size kalir

Cok tesekkur ediyorum verdiginiz bilgi icin sagolun. Normalde istanbulda yasiyordum evlenip kocaeline geldim pek bildigim yerler yok o yuzden sordum. İkili tarama icin falan hastane bakiyorum bi yandan tamer bey daha mi mantikli olur diye bilgi alabilmek icindi. Yardiminiz icin tekrardan teşekkürler

Geçen aynısını eşime dedim ya uyutmaya çalışıyorum ya beslemeye çalışıyorum gün resmen böyle geçiyor

Doktor bana kafası büyük diye ve bana güvenmediği için sezaryen yapalım dedi daha sonra araştırdığımda başlangıçtakinden ziyade aylık büyümesini değerlendirmek gerekiyormuş diye biliyorum ondan üzülmedim merak etme
Benimki de 39+3 ve 37 doğdu 3 doktor gezdim kimse bişey demedi kız koca kafalımıymış bizimki yoksa konunun başını sonunu okumadan daldım ama
Ben bundan o kivi kafasına şapka bulamıyormuşum paris hilton'un çocuğunun da kafası büyük o bu durumu beyni büyük diye açıklıyor biz de öyle diyelim koca kafalı out Büyük beyin in şaka bir yana sağlıklı olsunlar hepsii

Eger mine hanima gidiyorsaniz dr olarak benden çok selam soyleyin

Ya bu boymuş başmış persantile nereden bakıyorsunuz ya
Sana onerdigim baby + uygulamasinda buyume basligi altinda cocugun verilerini girdigimiz kisim var ya oranin icinde grafik olarak çıkan yer persentil oluyor.

Ayrica asi karti verdiyse hastaneniz onun arkasinda falanda var.

hadi bunlarin hiçbirini bulamadin diyelim, google'da persentil diye aratinca cikiyor (boy, bas, kilo değerlerinin kendisiyle ayni aydaki cocuklara gore orani persentil oluyor. Misal ilay'in basi 97 persentil, bu demek oluyor ki Ilay'la ayni yastaki / aydaki 100 cocuktan 97'sinin başi Ilay'dan kucuk)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…