2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
🥴 Çok şükür iyi ki var. Uykusuzluk yorgunluk lohusalık bayiyor bizi sağlıklı düşünemiyoruz bazen. Eşime birskiyorum bir saat uğraşıyor uyutamiyor çocuğu e tabi ben o bir saatte uyuyamıyorum zaten seslerini duyduğum için ne olacak nereye kadar bünye dayanır bilmiyorum
Uyuyunca da nefesi kulagimda sanki, derin uykuya gecemiyorum eşimi duymuyorum mesela ama diğer odada oğlumun nefesini bile duyuyorum, değişik bı his 😊

Uyuyunca da nefesi kulagimda sanki, derin uykuya gecemiyorum eşimi duymuyorum mesela ama diğer odada oğlumun nefesini bile duyuyorum, değişik bı his 😊
Kesinlikle. Sanki sürekli ağlıyor yada uyanacakmis gibi. İki gün öncesine kadar eşim bebeğimiz gece güzel uyudu diyordu. E tabi sen uyuyorsun ih dese uyanıp emzirip uyutuyorum sen farkında olmuyorsun deyince şaşırıyor. 🤭

Kesinlikle. Sanki sürekli ağlıyor yada uyanacakmis gibi. İki gün öncesine kadar eşim bebeğimiz gece güzel uyudu diyordu. E tabi sen uyuyorsun ih dese uyanıp emzirip uyutuyorum sen farkında olmuyorsun deyince şaşırıyor. 🤭
Benimki de geçen ben bebişi emzirirken oğlumu duydum, kontrol etsin diye uyandırdım, benim çocuğum mu var dedi, o kadar dünyadan haberi yok😂😂

Sizde de göğüslerde elektriklenme damar cekilmesi gibi hisler oluyor mu ince ince damarlarım çekiliyor sızlıyor elektrikleniyor sanki. Çok acı verici

Sizde de göğüslerde elektriklenme damar cekilmesi gibi hisler oluyor mu ince ince damarlarım çekiliyor sızlıyor elektrikleniyor sanki. Çok acı verici
Evet evet çok fena emzirdikten sonra oluyor bende de çok acı verici değişik bir his bende korktum birde mastit olunca her şey geliyor insanın aklına bu aralar birde meme kavgası var memeye gelşyor sonra sinirleniyor itiyor çıkartıyor sonra ben çıkartmışım gibi sinirlenip ağlıyor memeyi çekip duruyor. Sanki tam göğsümü boşaltamıyor da emzirme sonrası sağıyorum 20/30 ml çıkıyor en fazla çok az geliyor bu bana acaba o ne kadar içiyor yetiyor mu bilmşyorum zaten hep mama destekli gidiyoruz 60 ml de mama veriyorum alıyor doyma hissiyatımı yok anlamadım sanki ne kadar veririsem o kadar alacak gibi sizinkiler de böyle mi ?

Bebeği iki gün kaka yapmayan var mı acaba sadece anne sütüyle besleniyor normal mi ?
Benim bebeğim 8 gün yapmadı doktoru 10 güne kadar anne sütüyle beslenenlerde normal dedi fitil verdi 10. Gün fitille yaptı. Daha sonra anne sütünü sağıp içine 1 çay kaşığı zeytinyağı koyup içirmemi söyledi 60 cc ye. Onu yaptığımdan beri bebeğim kakasını yapıyor hemde dolu dolu😂 2 günde bir yapıyorum genelde . Bebeğim bugün 1 aylık

Evet zorladı beni böyle olacağını tahmin etmemiştim. Doktora diyorum ki hocam daha çabuk toparlanılıyor diye normal yaptım herkesin iyileşme süreci farklı diyor🤷🏻‍♀️
Dikiş için benim doktorum kantaron yağını önermişti sabah akşam sürebilirsin demişti ben de oturmakta zorlanıyordum oturma minderi aldık ilk günden medikalden rahatlamıştım o sebeple öneririm :)

Ben çok emzirmekten mi acaba diyorum. Çok acı verici. İnce İnce sızılar giriyor ya. Ay bizim kocalar mi pek vurdumduymaz anlamadım ki.
Benim ki ilgilenir de uykuya daldıktan sonra hapi yuttuk teneke çal basinda hiç duymaz, ayilmaz 😏 süt doldukça oluyor süt iniyor derler bizde

1 aylık kontrolü mu var bebeklerde. Bizim Dr bize bişi dememisti bununla ilgili
Asmden topuk kanı aldıklarında bir 12.güne sonrasında 1. ayına kontrole çağırdılar. Kendi dru da 7 günlükken ve 15 günlükken çağırdı sonra 1. ayında görüşelim dedi. Artık bundan sonra aylık takip edicez demişti.
Var bir aylikken asm.de takibe cagiriliyor, her ay birşey var, kalça USG için önce çocuk pol.e randevu alınıyor doktor usg istiyor öyle çekiliyor, o zamanda rutin muayene yapıyor, bizim önceki gün bakıldı 27.gunde
Kalça usg çektirdiniz mi? Benim yenidoğancı arkadaş 1 aylıkken çektirme kesin yamuk çıkar tekrarlamak zorunda kalırsın demişti tereddüt ettik 1 ay daha beklesek mi diyoruz
Dikiş için benim doktorum kantaron yağını önermişti sabah akşam sürebilirsin demişti ben de oturmakta zorlanıyordum oturma minderi aldık ilk günden medikalden rahatlamıştım o sebeple öneririm :)
Bana da taburcu olurken ortası boş minderlere oturabilirsin demişlerdi. Seyahat yastığı vardı evde sürekli onla takıldım 😃 bana hiç krem vs vermemişti sadece ağrı kesici ve antibiyotik vardı. Dikiş açılınca istedim artık sabah akşam hamazinc kullanıyorum şimdi çok daha iyi

Asmden topuk kanı aldıklarında bir 12.güne sonrasında 1. ayına kontrole çağırdılar. Kendi dru da 7 günlükken ve 15 günlükken çağırdı sonra 1. ayında görüşelim dedi. Artık bundan sonra aylık takip edicez demişti.

Kalça usg çektirdiniz mi? Benim yenidoğancı arkadaş 1 aylıkken çektirme kesin yamuk çıkar tekrarlamak zorunda kalırsın demişti tereddüt ettik 1 ay daha beklesek mi diyoruz

Bana da taburcu olurken ortası boş minderlere oturabilirsin demişlerdi. Seyahat yastığı vardı evde sürekli onla takıldım 😃 bana hiç krem vs vermemişti sadece ağrı kesici ve antibiyotik vardı. Dikiş açılınca istedim artık sabah akşam hamazinc kullanıyorum şimdi çok daha iyi
USG yogunmus haftaya randevu verdiler bende haftaya şehir dışına çıkacağım günü belli değil o yüzden diğer haftaya attık randevuyu, doktorumuz yoğunluk yoksa hemen çekilebilir demişti yoğunluk varsa önümüzdeki hafta gelirsiniz dedi, yani çektirmeyin demedi bize

Bana sağlık ocağı kalça usg içib 40 ına kadar çekilsin istiyoruz dedi. Devlet hastanesi çocuk doktoruna gittik usg için oda nerden çıktı o 2 ay 10 günlükken çekilir dedi. Her biri başka konuşuyo.

USG yogunmus haftaya randevu verdiler bende haftaya şehir dışına çıkacağım günü belli değil o yüzden diğer haftaya attık randevuyu, doktorumuz yoğunluk yoksa hemen çekilebilir demişti yoğunluk varsa önümüzdeki hafta gelirsiniz dedi, yani çektirmeyin demedi bize
Biz de hastaneden taburcu olurken elimize bi kağıt verdiler orda yazıyordu şu tarihe kalça usg çektirerek kontrole gelin diye 1 ayşık oluyor işte o verdikleri tarihe göre
Bana sağlık ocağı kalça usg içib 40 ına kadar çekilsin istiyoruz dedi. Devlet hastanesi çocuk doktoruna gittik usg için oda nerden çıktı o 2 ay 10 günlükken çekilir dedi. Her biri başka konuşuyo.
🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ bana asmden bir şey demediler. 2 farklı çoduk druna gidiyorum. Birine pazartesi randevum var o demedi çektirin diye. Bakalım ne diyecek o gün ya da ben sorarım bir şey demezse

Sevgili temmuz anneleri 🌸 öncelikle az gazlı, Bol emismeli bebisler diliyorum hepinize🫠

Tecrübeli olanlarınız su gariple de paylaşırsa pek sevinirim🥲

Bebis kucuk diye dr 36+6 da alalim dedi.pazarlikla 37+3 e fln kaydirabildim🙃 cokfazla degil gelişme geriliği2400 cikti 36+3te. ama sıvısı da artip azalıyor. (Genel anest-sez.olacak ins🤷🏻‍♀️)
Her türlü tavsiyeniz 🤗💓

ciger gelistirici Dun 12de vuruldu. 4gibi bir seyler yedim. Şekerim yuksek çıkmaz, siniri dahi gormezdi. Yine de tuhaf hissettim bi ölceyim dedim.. 210😳..6saat bir sey yemedim.ancak normale döndü. Sonra hafif bir seyler yedim tekrar 130larda bu sefer..
Yasayan var mi? Bugun 2. Doz vurulacak..

Bak aynı şeyleri yaşıyoruz inan bende tuvalete dahi gidemediğim oldu kahvaltıyı 12 de yaptığım bazen öğlen yemek yiyemediğim. Dünden beri bizimki huy değiştirdi uyumuyor sadece kucak ve memede duruyor evim leş dediğin gibi ama Napalım yani bugünlerde geçecek hepsine alışacağız inşallah yoluma girecek😅aşılacak zaman zaman düşeceğiz zaman zaman çıkacağız ama sonunda biz yapacağız. Bunları yazarken kucağımda uyuyor koysam uyanacak Napalım yeter ki uyusun diyorum artık çünkü hiç uyumadı bugün.
inşaallah canım ben gece 1 den 5 e kadar uğraştım 6 da geri uyandı ve hala uyumuyor ayağımda sallıyorum böyle deniyim bari dedim kendisine üzülüyorum bir derdi varda anlamıyorum diye

Ben de siz konuyu açınca düşünmeye başladım. Bebeğime bakıyorum inceliyorum ister istemez. Allahım gönlümüzü ferahlatsın 🤲🏼

Biliyorsunuz topuk kanının sonucunda bi sorun olursa, aile hekimi bizi arıyormuş ama bunun bi süresi var mı, durup durup 3 ay sonra arayıp şu hastalık var derler mi diye düşünürken topuk kanı sonucunu nasıl öğrenebilirim diye düşündüm, araştırdım. E nabız dan ulaşılıyormuş. Ama uygulama üstünden bulamadım. O yüzden link üstünden göstericem. Benim gibi bilmeyen varsa buradan baksın. 🌺

Link üzerinden şifreyle hesabınıza giriş yapın. Bebeğin değil kendi profilinizde tahlillerim” sekmesine tıklayınca sağ üst köşede “bebeğimin tarama sonucu” başlığında 1 ve 2. Topuk kanı soncuları listeleniyor.
ben baktım yok sonuç bizde 3 temmuzda doğdu ama tarihi mi gelmedi acaba

Back
X