2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Allahım korktuklarımızdan emin eylesin. 🤲🏼 sadaka verelim. Çocuk sevindirelim. Rabbim de bizi sevindirsin 🤲🏼

Benim bugün 38. Gün galiba. Duş alacağım. Bazen kesildi 1-2 gün, sonra tekrar başladı. Ama bu birkaç gündür tam kesildi gibi. Zaten 2 gün sonra azami süre dolmuş oluyor. İlla gusledeceğim. Kanama başlarsa da artık özür oluyor.

Ah geçmiş olsun. 🥺

Ben de burada öğrendim hemen avuç içine baktım. Down sendromunda avuç içinde tek çizgi oluyormuş. Ama acaba tum down sendromu olanlarda öyle mi?🧐 Yani bazısında var, bazısında yoksa.. avuç icindeki tek çizgi down sendromu teşhisi için yeterli done olmaz 🤔

Oğlum anne sütüyle besleniyor, günde iki kere 1-2 Ölçek mama veriyorum. Kakasını 2-3 günde bir yapıyor. Sadece anne sütü alan bebeklerde bir haftaya kadar bu süre uzayabilirmiş, normalmiş

Maşallah çok güzel kilo artısı 🧿
Tabi sadece avuç içi çizgisi tek başına yeterli değildir. Tedavisi olan birşey değil. Bilmiyorum genetige götürüp goturmeme konusunda tereddütte kaldim

Canım doğum kilosunun üstüne deniyo her bebeğin durumu ayrı tabi
Ben duymamıştım bu 1 kilo muhabbetini pazartesi bizim de 1 aylık kontrolümüz bakalım kaç çıkacak ne diyecekler
Teşekkür ederim canım 🥰 şöyle ki doğum kilosunu biraz verdikten sonra 770 gram almış onu da hesapladım da 23 günde almış 25 günde değil🙄 ben zaten çocuğuma zor kavuşmuşum insanlarda bana imtihan gibi sürekli olumsuz konuşunca takılıyorum bunları aşmam lazım 🤦🏼‍♀️
Yaa aslında biraz da akışa bırakmak lazım sanırım. Siz uzun bir zaman sonra kavuşmuştunuz yanılmıyorsam o yüzden biraz kulak kapayın sonuçta sağlıkla bebeğinizi aldınız kucağınıza. Bugünler bir daha geri gelmeyecek tadını çıkarmaya bakalım 🌸🌸
Ben de siz konuyu açınca düşünmeye başladım. Bebeğime bakıyorum inceliyorum ister istemez. Allahım gönlümüzü ferahlatsın 🤲🏼

Biliyorsunuz topuk kanının sonucunda bi sorun olursa, aile hekimi bizi arıyormuş ama bunun bi süresi var mı, durup durup 3 ay sonra arayıp şu hastalık var derler mi diye düşünürken topuk kanı sonucunu nasıl öğrenebilirim diye düşündüm, araştırdım. E nabız dan ulaşılıyormuş. Ama uygulama üstünden bulamadım. O yüzden link üstünden göstericem. Benim gibi bilmeyen varsa buradan baksın. 🌺

Link üzerinden şifreyle hesabınıza giriş yapın. Bebeğin değil kendi profilinizde tahlillerim” sekmesine tıklayınca sağ üst köşede “bebeğimin tarama sonucu” başlığında 1 ve 2. Topuk kanı soncuları listeleniyor.
Bize doğum yaptığımız hastanenin çocuk doktoru kontrole gittiğimizde topuk kanı sonuçlarını vermişti. Farklı bölümlerde takibi yapılacağı için sorarlarsa gösterirsiniz bir sorun yok demişti. Dediğiniz gibi asmden de arıyorlarmış bir şey olsa şimdiye kadar çoktan ararlardı demişlerdi bana da 🤷🏻‍♀️

Ben duymamıştım bu 1 kilo muhabbetini pazartesi bizim de 1 aylık kontrolümüz bakalım kaç çıkacak ne diyecekler

Yaa aslında biraz da akışa bırakmak lazım sanırım. Siz uzun bir zaman sonra kavuşmuştunuz yanılmıyorsam o yüzden biraz kulak kapayın sonuçta sağlıkla bebeğinizi aldınız kucağınıza. Bugünler bir daha geri gelmeyecek tadını çıkarmaya bakalım 🌸🌸

Bize doğum yaptığımız hastanenin çocuk doktoru kontrole gittiğimizde topuk kanı sonuçlarını vermişti. Farklı bölümlerde takibi yapılacağı için sorarlarsa gösterirsiniz bir sorun yok demişti. Dediğiniz gibi asmden de arıyorlarmış bir şey olsa şimdiye kadar çoktan ararlardı demişlerdi bana da 🤷🏻‍♀️
1 aylık kontrolü mu var bebeklerde. Bizim Dr bize bişi dememisti bununla ilgili

1 aylık kontrolü mu var bebeklerde. Bizim Dr bize bişi dememisti bununla ilgili
Var bir aylikken asm.de takibe cagiriliyor, her ay birşey var, kalça USG için önce çocuk pol.e randevu alınıyor doktor usg istiyor öyle çekiliyor, o zamanda rutin muayene yapıyor, bizim önceki gün bakıldı 27.gunde

Yok taburcu evraklarnda yaziyordur, taburcu olmadan da anlattılar, Yenidoğan pol. Kontrole çağırdılar üç hafta orada da her hafta söylediler bu işlemler yapılacak diye yine bı kağıt verdiler
Biz kalça ultrasonu için gün aldık. On gün önce. Ama asm ye bir aylıkken getirin diyen olmadı

Yarın sorayım. Sizde uyku durumları nedir. Bendeki uyumuyor bittim resmen ya
Şu an üçüncü saat sadece cirliyor yatir yok, kaldır yok, gaz çıktı alt temiz karnı tok sadece cırlıyor, dalarsa iki saat uyur diye umuyorum, uyanır bir saat bir buçuk saat takiliriz sonra yine uyur bir saat iki saat arası, sabahı ederiz böyle böyle ama akşam saatleri bol aglamali uykusuz 😒

Şu an üçüncü saat sadece cirliyor yatir yok, kaldır yok, gaz çıktı alt temiz karnı tok sadece cırlıyor,
Bizde öyle ya memeye koyuyom belki açtır diye ama fazlaca içiyor atiyo beşikte sallıyom yok kucakta sallıyorum yok cin gibi gözleri açık saatlerdir uyumadı eşim ,5 te işten geldi o vakitte bu yana uyumadı ya. Şimdi en son kundak yapıp ayağımda piş piş sesi ile deniyorum. Kayiyo gözler ama inşallah uyur.

Bizde öyle ya memeye koyuyom belki açtır diye ama fazlaca içiyor atiyo beşikte sallıyom yok kucakta sallıyorum yok cin gibi gözleri açık saatlerdir uyumadı eşim ,5 te işten geldi o vakitte bu yana uyumadı ya. Şimdi en son kundak yapıp ayağımda piş piş sesi ile deniyorum. Kayiyo gözler ama inşallah uyur.
Ay hiç anlamıyorum uyu işte yani bu neyin bazı edası, beebksin sen uyumak görevlerinden biri niye direniyorsun yani neyin eksik anlamıyorum ki diye konuşuyorum kendi kendime🤦🏻‍♀️😂

Ay hiç anlamıyorum uyu işte yani bu neyin bazı edası, beebksin sen uyumak görevlerinden biri niye direniyorsun yani neyin eksik anlamıyorum ki diye konuşuyorum kendi kendime🤦🏻‍♀️😂
Aynı şeyleri ona söylüyorum 🤭🤭 eşim ben saatlerdir uyutmaya çalışıyoruz. Şimdi ayakta uyudu kaldırmaya korkuyorum resmen. Güya ben de hep diyordum asla sallamicam bebek sallanirmiymis diyordum arkadaslarima akrabalara falan. Kötüsü başıma geldi sanki🥺

Aynı şeyleri ona söylüyorum 🤭🤭 eşim ben saatlerdir uyutmaya çalışıyoruz. Şimdi ayakta uyudu kaldırmaya korkuyorum resmen. Güya ben de hep diyordum asla sallamicam bebek sallanirmiymis diyordum arkadaslarima akrabalara falan. Kötüsü başıma geldi sanki🥺
deme demeeee başımıza gelene kadar şunu yapmam bunu yapmam demek kolay daaa başa gelen çekiliyor 😂

Gaz sancısı, karın ağrısı, yahut tensel temas istegi olabilir. Kendini meme ile rahatlatmaya çalışıyor yavrum.

Bazen bizimki de öyle yapışıyor hem emiyor hem emmiyor. Memeyi itiyor, hem de kaçtı diye sinirleniyor. 🤦🏻‍♀️

Devamlı emmek istiyor. Emmese de ağzında emzik gibi dursun istiyor. 🫩 Memede uyumak istiyor. İmkan dahilinde ben de uyumlanıyorum.
Benimde öyle ve çok sinirleniyor eller kollar kıpır kıpır hem emmek istiyor hem memeyi itiyor şaşkınım dün gündüz yaptı bunu bugün gece.

deme demeeee başımıza gelene kadar şunu yapmam bunu yapmam demek kolay daaa başa gelen çekiliyor 😂
🥴 Çok şükür iyi ki var. Uykusuzluk yorgunluk lohusalık bayiyor bizi sağlıklı düşünemiyoruz bazen. Eşime birskiyorum bir saat uğraşıyor uyutamiyor çocuğu e tabi ben o bir saatte uyuyamıyorum zaten seslerini duyduğum için ne olacak nereye kadar bünye dayanır bilmiyorum

Back
X