2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Valla bende hiç istemiyorum ama kayınvalidem tutturdu. Bide bebek duası okunurken bebek elden ele gezermiş. Çıldırdım. Asla olmaz dedim. Kavga kıyamet kopacak mevlütte belli şimdiden
Ya bebek bu eşya mı elden ele gezdirmek nedir kalite kontrol gibi?
Kendi çekirdek ve kök ailem dışında kimseye vermem kızımı. Siz de yapmayın bence

İnşallah problemsiz atlatırsınız
Hayır gelmeyin de diyemiyorum Çünkü üçünün de çocuğu oldu ve üçüne de küçükken gittik bir şey desem ee sen benim çocuğumu görmeye gelmiştin diyecekler hata yapmışım Bundan sonra kimsenin çocuğunu görmeye gitmeyeceğim

Valla bende hiç istemiyorum ama kayınvalidem tutturdu. Bide bebek duası okunurken bebek elden ele gezermiş. Çıldırdım. Asla olmaz dedim. Kavga kıyamet kopacak mevlütte belli şimdiden
Canım bebek sallama diye bir şey var Doğa okunurken ondan bahsediyordur. Baby nest ya da reflü yatağı varsa onunla birlikte verebilirsin insanlara bebeği Yani illa vereceksen.. vermemen en güzeli tabii ki de.. Benim de annem yaparız diyordu ama yapmadık. Annem salladı Zaten normalde bebeğime bakıyor bir de ben aldım kucağıma başka kimseye vermedik. Sağ olsun kimsede talep etmedi zaten

Ya bebek bu eşya mı elden ele gezdirmek nedir kalite kontrol gibi?
Kendi çekirdek ve kök ailem dışında kimseye vermem kızımı. Siz de yapmayın bence
Kesinlikle yapmayacağım. Çocuk benim çocuğum söz hakkı benim. Mevlüt diye tutturdu tamam dedim. Ama çocuğumu dediğin gibi elden ele gezdirmelerine müsaade etmem. Ne biçim duaysa bu, elden ele gezcekmiş. İnsanı da günaha sokuyorlar

pzt randevuda sorayım ben de. Tam 3 aylık olcak o zaman. Kucakta oturtmuyorum erkendir diye ama oturtsak da oturuyor yani ben omurgası için zararlı olur diye oturtmuyordum

Ben hiç duymamıştım canım sallama denilen şeyi. Nedir bu ve neden yapılır ne gereksiz adetler bunlar böyle

Aynen canım kitapta öyle söylüyor 4 aydan sonra eğitim diyor ama eğer bebeğiniz müsaitse ve izin veriyorsa 3 aydan sonra da denenebilir. Bebeği ağlatmadan yapabilirsiniz diyorum Sen normalde bir dakika bekleyin diyor ağlaması için yani ağlaması için değil de hani belki susar diye ama 4 aydan Küçükler de ağlatmayın Bir 5-10 saniye bekleyin sonra hemen diğer desteğe geçebilirsiniz diyor mesela pişpiş filan. Ben mesela gündüzleri bebeğimi hep kucağımda uyutuyordum ve bundan çok memnundum hala da çok memnundum Yani hoşuma gidiyor kucağımda olması. Bu kitap da diyor ki siz Bebeğinize uyumayı öğretmiyorsunuz kendi zevkiniz için çocuğu uyumayı öğrenmesinden mahrum ediyorsunuz tarzı bir şeyler söylemiş bu mesela beni çok etkilemişti. Yani kendi zevkim için çocuğun uyumayı öğrenmesini engelliyorum diye düşündüm. 4 aydan sonra yatıracaktım yatağa aslında ama şu an birkaç gündür bebek mesela kucağımda uyurken böyle sırtını falan kıpırdatıyor Rahat olmadığını hissediyorum Hemen yanıma yatırıyorum. Yani bebek de büyümüş herhalde artık o da kucağımda uyuyor ama sonrasında biraz rahatsız olduğu oluyor. Dün gece çok geç yattığı için karar verdim Yarın hep yatağında uyutacağım dedim bir yerden başlayayım diye. Bugün 2 gündüz uykusunda yatağında yattı Hatta 1 de emerken uyumadı yatağına yatırdım orada bana baka baka uyudu çok mutlu oldum ikincide de yine emerken uyudu yatağına yatırdım uyumaya devam etti. Uyumazsa zorlamayacağım kucağımda uyutacağım ama çocuk yatağımda uyuyorsa da uyusun yani Bunu da bir şekilde öğrenmesi lazım Sonuçta

Ben hiç duymamıştım canım sallama denilen şeyi. Nedir bu ve neden yapılır ne gereksiz adetler bunlar böyle
Hiçbir fikrim yok kuzum bebek mevlidinde işte bir dua okunurken isteyenler bebeği kucağına alıp böyle hafiften sallıyorlar yani öyle büyük bir Sallama değil hafiften sallayıp onları dua etmiş oluyorlar işte bebeğe sağlıklı ömrü olsun falan gibilerden herhalde dediğim gibi annem de bana söyledi ben de yok b** dedim Sonra işte yatağı ayarladık reflü yatağı vardı Onunla koyuyor sadece onunla veririm insanlar ellemesin bebeği dedim anneme ama sonra Kimse almadı zaten yani. Aslında şöyle Biz bebekle yatak odasında oturduk Doğa esnasında Hani gelip de kimse vermedi demediler belki getirsem salına sallarlardı ama ben getirmedim şahsen

Benim aslında şu an Go onla bir sorunum yok ama önde toplanıyor diye gıcık oluyordum o da belki büyük beden taktığım içindir dediğin gibi Molfix'in de idrar göstergesi olmaması bana birazcık saçma geldi neden oldu bilmiyorum. Aslında bakarsan ona da pek bakmıyorum ben genelde saatine göre veya çocuğun uyuyup uyanmasına göre alıyorum altını ama yani olsun Onda da olsun Niye koymamışlar

kızlar o kadar sinirliyim ki Bugün iş yerinden bir haber geldi gıcık oldum Ya insanlar ne kadar kötüler ya. 6 gün yanacak iznim var ve 10 gün var bu hafta ile beraber bu yılın bitmesine Müdür de her hafta ikişer gün idare ederim seni dedi ne olacak yani Zaten yarım gün yarım gün Normalde süt izinlerim var Onlar boşa gidiyorlar. Müdür bey sağ olsun idare ederiz sıkıntı değil bebeğine bak vesaire dedi ama iş yerindeki geri zekalı bir kadın olay yapmış neden 3 gün izin yazmışım diğer iki gün işe mi gidecekmişim neden idare ediliyormuşum Müdür de tabii bundan sonra rapor falan al dedi bana o zaman böyle olacaksa Bana sorun olmaz ama sana sıkıntı yaparlar falan diyor müdür.. ve bu olayı yapan kadın korna döneminde bebek doğurmuştu Biz dönüşüm bir şekilde işe giderken Ben müdür demiştim ki onu yazmayalım Zaten yarım gün gelecek ne olacak biz onun yerine fazladan birer gün gidiyorduk her hafta o hiç gelmiyordu geldi gözüküyordu yani sonuçta Onun dışında da Normalde 3 saat süt izni varken 4 saat 5 saat kullanıyordu her gün 2 saat fazladan kullanıyordu geç geliyordu erken gidiyordu Biz onları idare etmiş olmuyoruz sanki.. o kadar sinirlendim ağladım ki eşim de bana kızdı sonra niye ağlıyorsun bu insanlar için diye tütün kaçacak diyor iki saat falan ağladım sonra hiç kahve içmiyordum kalktım kendime kahve yaptım Çikolata Yedim bir tane hala sinirim geçmedi sürekli içimden o kadınla konuşup onu dövmek istiyorum. Çok uzun yazdım ve sesli komutla yazdım İnşallah Anlaşılmayan bir şey yoktur şu an kontrol edemiyorum çünkü

En güzelini yapmışsın bizde odada duracağız sadece bebek duası yapılırken çıkacağız odadan. Ben tembihleyeceğim ellemesinler ve öpmeye kalkmasınlar. Ben bile öperken tedirgin oluyorum benden birşey bulaşır mı diye. Ayrıca benim kızım eşya yada evcil hayvan değil elden ele gezdirilsin. Başlarım böyle adete.

Arkadaşlarımın çoğu benden önce doğum yaptı. Bebek görmeye gittiğimde 1 metreden daha fazla yaklaşmadım. Al kucağına dediler almadım bile. Keşke herkes düşünceli olsa..

Kizlar selan, ben 27 kasim annesiyim. Bebegim gunde 3-4 saatten fazla uyumuyor, devamli ikinma huysuzluk var. Sizin gaz durumlariniz azalmaya basladi mi ?
Ah canım ne diyeyim sana Allah kolaylık versin Bu gazlar çok beter. Benim bebeğin gaz durumu azaldı şükür 2 aydan sonra azaldı diyebilirim süt ve süt ürünleri yiyorsan özellikle onları yeme bebek rahatlıyor süt ayran kefir yoğurdu bunları bıraktım ben birazcık daha rahatladı onları bıraktıktan sonra. Bol bol her şeyin üstünde kimyonu at kimyon çayı ye yapabileceğim bunlar bir de bebek masajı ben yapıyordum biraz rahatlasın diye O da etki ediyordu bence

Bebek duası esnasında da çıkartma Bence benim bebek emzik alınca susuyordu o gün tam Doğa esnasında Ben emziği çıkarttım bebek ağladı kimse de bebeği almak istemedi ağlıyor diye bunu da Annem tembihlemişti hep emziği verme arada emziği çıkar ağlasın huzursuz olsun falan dedi annem bunu nazar değmesin diye yaptık Tabii Annem öyle dedi ama tam da ben Doğa esnasında denk getirdim Bebeği de kimse getirir falan demedi ağladığı için Ay çok huysuz şu anda falan dedim yırttık

Benimkide ana kucağına koyunca kendini öyle sıkıyor ki elinden tutsam kalkacak allahımmm 1 2 ay içinde oturacaklar sonra emeklemeye başlayacaklar gözlerimizin önünde büyüyorlar ağliyicimm

Ayy sakın verme başka odada kalsın, bi hasta olursa Allah korusun nasıl verecek hesabını , yazık günah ya küçücük çocuk ortalık salgın kaynıyor, seni doldurmak istemem ama kavga olacaksa da bu sebepten olsun

Ben yeterince doluyum canım. Sinirlenip mevlüdün ortasında evi terkedebilirim

Aklıma komşularımdan birinin bebek görmeye gelip görmekle yetinmeyen ve kucağına alınca 4 çocuğunun etrafını sarması geldii basiretim bağlanmıştı galiba o an , şimdi olsa veremem galiba

Öyle bi dua yok çok afedersiniz ama saçma sapan adetler ya , kalben etsin duasını rabbim kabul eder elbet ritüellere gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…